Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
  Στις 29/5/2022 στις 6:00 ΜΜ, jmmys είπε

Να φανταστώ λαστιχα toyo και toyota yaris. 

Και εγώ toyota έχω, αλλά το συμβατικό νορμάλ yaris, υστερεί παντού σε σχέση με τα καινούρια  i20, fiesta, polo.

Toyo λάστιχο είναι καλό για σαπούνι. Άμα το βάλεις και σε yaris κλαφτα. Για κάνα συνταξιούχο καλό είναι. 

• Απαντ. 201
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
  Στις 29/5/2022 στις 7:36 ΜΜ, Angeldust είπε

Κατανάλωση μέσα στην πόλη ειμαι μέσο όρο στα 3,5-3,8 λίτρα/100χλμ. Εκτός καίει πολύ αλλά δεν ειναι αυτοκίνητο για ταξίδια.

Αν κάποιος θέλει κάτι να ρωτήσει εδω είμαστε.

Απο περιέργεια πόσο καίει εκτός;;

Δημοσ.
  Στις 29/5/2022 στις 6:00 ΜΜ, jmmys είπε

Και εγώ toyota έχω, αλλά το συμβατικό νορμάλ yaris, υστερεί παντού σε σχέση με τα καινούρια  i20, fiesta, polo.

To αυτό. 

Ως υβριδικά είναι πολύ τίμια πρόταση, εφόσον ο σκοπός είναι η μεγαλύτερη δυνατή οικονομία σε αστικό κύκλο (ίσως την μικρότερη κατανάλωση/κόστος πέραν των CNG-LPG) και έλλειψη μεγάλου ανταγωνισμού στην κατηγορία hybrid supermini, αλλά ως συμβατικά είναι μάλλον κακή πρόταση.

Δημοσ.
  Στις 29/5/2022 στις 6:54 ΜΜ, liakinen είπε

Για τα απλά μοντέλα, το λέω χωρίς φόβο και πάθος όποιος συγκρίνει οδηγική συμπεριφορά Yaris με Fiesta είτε

1: δεν έχει οδηγήσει και τα δύο 

2: είναι κολλημένο μυαλό

3: δεν έχει ιδέα από αυτοκίνητα

Είπαμε το τιμόνι αίσθηση των Ford ξεπερνά ακόμα και ακριβότερα αυτοκίνητα τέλος.

Δηλαδή την στιβαρότητα ενός Polo την έχει το Yaris; Αστεία λέμε;

Επέκταση  

Δεν είδα πάντως στο θέμα κάποια τέτοια σύγκριση που να βγάζει γενικά καλύτερο το Yaris. 

Αν και σε κάποιους αρέσει η αναισθησία αλλιώς τα Corsa δεν θα πουλούσαν καθόλου! :P

Άλλο όμως το "Το Fiesta είναι καλύτερο" και άλλο το "Το Yaris είναι χάλια". 

Σαν ένα σχόλιο που διάβαζα ότι το Ζ750 είναι αργό γιατί ο άλλος είχε Hayabusa. Αυτό δεν κάνει το άλλο αργό. Απλά η Hayabusa είναι πιο γρήγορη. 

Κατά τα άλλα εγώ Clio θα αγόραζα μάλλον ή Mazda 2 αν ήμουν ιδιαίτερα large. 

Στις 29/5/2022 στις 10:16 ΜΜ, jimis_vts είπε

Toyo λάστιχο είναι καλό για σαπούνι.

Μετά από δοκιμή πολλών ελαστικών της εταιρείας σε διάφορα μοντέλα αυτοκινήτων? 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

To yaris εχει τα 5 ΔΕΝ

ΔΕΝ πάει

ΔΕΝ  στρίβει

ΔΕΝ φρενάρει

ΔΕΝ χαλάει 

ΔΕΝ το αγοράζεις

και παρόλο τα 5 ΔΕΝ η μάνα μου πήγε και το αγόρασε😅

Επεξ/σία από arxontas2323
  • Like 2
Δημοσ.
  Στις 29/5/2022 στις 9:36 ΜΜ, NikosKallithea είπε

Να ρωτησω το εξής γιατι δεν το ξερω, αυτο με την επαναφορά στην λωριδα σου που λέει, πως λειτουργεί και τι κανει σε ειδοποιει ή στριβει και το τιμόνι, και κατω απο ποιες συνθήκες επεμβαίνει.

Αρχικά, δεν απενεργοποιείται εντελώς. Είτε έχεις απλή ηχητική ειδοποίηση όταν πατήσεις τη λωρίδα χωρίς φλας, είτε σε επαναφέρει μόνο του. Το δεύτερο είναι λίγο επικίνδυνο είδικά μέσα στην πόλη και θέλει μια περίοδο προσαρμογής. Σε ταξίδι (αν υπάρχει καλή διαγράμμιση στον δρόμο) δουλεύει μια χαρά. Ορίζεις ταχύτητα ενεργοποιείς autopilot και στρίβει το τιμόνι μόνο του. Υπάρχει και αισθητήρας για να κρατάει απόσταση ασφαλείας απο το προπορευόμενο όχημα.

• Like 1
  • Sad 1
Δημοσ.
  Στις 28/5/2022 στις 4:33 ΜΜ, kostasgr78 είπε

Ανοίγω ένα θέμα για να συζητήσουμε εμπειρίες από το τελευταίο Yaris.

Υπάρχει κάποιος κάτοχος εδώ, ειδικά να μάς μεταφέρει εμπειρίες από το υβριδικό;

Ξέρουμε η διαθεσιμότητα είναι το ίδιο αργή, όπως το Yaris Cross; (18-20 μήνες περίπου, στην παρούσα φάση)

Μου το έδωσαν σαν αντικατάστασης όταν (ξανα)χάλασε το Auris του 2007 που έχω (όχι για πολύ ευελπιστώ, ανυπομονώ να φάει σουτ).

Πάνω κάτω ότι είπαν οι προηγούμενοι. Αλλά δες το και μόνος σου, συμβουλή που σε παρακαλώ ακολουθησέ την : Οτι και αν αποφασίσεις ΟΔΗΓΗΣΕ ΤΟ ΠΡΩΤΑ.

- Το αυτόματο κιβώτιο είναι ελεινό και τρισάθλιο. Δεν καταλαβαίνει τι πρέπει να κάνει, με κόσμο μέσα μουγκρίζει σαν άλογο, εξαιρετικά άβολο για ταξίδι.

- Ποιότητα κατασκευής (και εμφάνιση) εσωτερικό 10ετία πίσω και βγάλε

- Ηχομόνωση 0, ποιότητα κύλισης -10. Σε ταξίδι θα κατέβεις και θα θες 1 ώρα να συνέλθεις. Το υβριδικό λόγω του "συστήματος" που φορτίζει το καθιστά πολύ απότομο σε φρεναρίσματα κτλ. Τι θα γλιτώσεις από κατανάλωση και τι αξίζει να χάσεις ειλικρινά δεν ξέρω.

- Τρομερά ακριβό για αυτό που προσφέρει.

Όταν το επέστρεψα και ξαναπήρα το auris μου της 15ετίας ανακουφίστηκα. Πουλάνε την καραμέλα "αξιοπιστίας" και τίποτα άλλο. Που και αυτή μέχρι το 2000 να ίσχυε βαριά-βαριά. Στο auris έχω τρελαθεί στη βλάβη. Τι πολλαπλασιαστές, ρουλεμάν, βαλβίδες λαδιού, τρόμπες, ότι μπορείς να φανταστείς. Μεταπωλητική αξία τάρταρα επειδή και καλά είναι 1600. Αν θες άποψη μην ακους αυτούς που λένε αξιοπιστία, είναι συζήτηση για μπαρμπάδια σε καφενείο.

• Like 5
  • Thanks 1
  • Confused 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εαν θα επερνα κατι σε αυτη την κατηγορια θα ηταν Renault Clio V 1.5 Blue dCi (115 Hp), σαφως ανωτερο αμαξι σε ολα.

Γενικα ασυναγωνιστο σε σχεση με το YARIS Hybrid.

Αλλα και αυτο παει 22.000 ευρω. Αστεια πραγματα....

Επεξ/σία από SeriesX
  • Like 1
Δημοσ.
  Στις 30/5/2022 στις 8:45 ΠΜ, arxontas2323 είπε

και παρόλο τα 5 ΔΕΝ η μάνα μου πήγε και το αγόρασε😅

Να την ακούς την μάνα σου ξέρει καλύτερα.

• Like 2
Δημοσ.
  Στις 30/5/2022 στις 10:14 ΠΜ, menthol1979 είπε

- Το αυτόματο κιβώτιο είναι ελεινό και τρισάθλιο. Δεν καταλαβαίνει τι πρέπει να κάνει, με κόσμο μέσα μουγκρίζει σαν άλογο, εξαιρετικά άβολο για ταξίδι.

- Ποιότητα κατασκευής (και εμφάνιση) εσωτερικό 10ετία πίσω και βγάλε

- Ηχομόνωση 0, ποιότητα κύλισης -10. Σε ταξίδι θα κατέβεις και θα θες 1 ώρα να συνέλθεις. Το υβριδικό λόγω του "συστήματος" που φορτίζει το καθιστά πολύ απότομο σε φρεναρίσματα κτλ. Τι θα γλιτώσεις από κατανάλωση και τι αξίζει να χάσεις ειλικρινά δεν ξέρω.

Όταν το επέστρεψα και ξαναπήρα το auris μου της 15ετίας ανακουφίστηκα. Πουλάνε την καραμέλα "αξιοπιστίας" και τίποτα άλλο. Που και αυτή μέχρι το 2000 να ίσχυε βαριά-βαριά. Στο auris έχω τρελαθεί στη βλάβη. Τι πολλαπλασιαστές, ρουλεμάν, βαλβίδες λαδιού, τρόμπες, ότι μπορείς να φανταστείς. Μεταπωλητική αξία τάρταρα επειδή και καλά είναι 1600. Αν θες άποψη μην ακους αυτούς που λένε αξιοπιστία, είναι συζήτηση για μπαρμπάδια σε καφενείο.

Επέκταση  

Το CVT τους όντως είναι ίσως η χειρότερη υλοποίηση στην σύγχρονη αγορά από άποψη οδηγικής εμπειρίας.
Τουλάχιστον σε οχήματα που έχω μπει/οδηγήσει.
Τρομερά ενοχλητικό μουγκάνισμα σε όλες τι φάσεις που χρειάζεσαι δύναμη.

Το εσωτερικό είναι κάπως sub-par σε σχέση με τον ανταγωνισμό, αλλά βελτιώθηκε πολύ από την προηγούμενη γενιά που ήταν απλά τραγική. Εκεί αναρωτιόσουν εάν το εσωτερικό ήταν από κομμάτια καμπίνας που ήταν ξεχασμένα από εικοσαετίας στις αποθήκες...

Η αξιοπιστία είναι κυρίως για το (πολύ) ένδοξο παρελθόν της εταιρείας. 
Δεν είναι τόσο τραγικά όσο τα λες, αλλά σίγουρα δεν είναι εγγύηση πια. 

Αναφορά σε κείμενο

Δεν συμφωνώ εδώ. 
Είναι τίμια έως κακή επιλογή (αναλόγως τι ψάχνει κάποιος) για αυτά που ανέφερες, αλλά "τρομερά ακριβό" δεν είναι.

Δημοσ.
  Στις 28/5/2022 στις 4:33 ΜΜ, kostasgr78 είπε

Ανοίγω ένα θέμα για να συζητήσουμε εμπειρίες από το τελευταίο Yaris.

Υπάρχει κάποιος κάτοχος εδώ, ειδικά να μάς μεταφέρει εμπειρίες από το υβριδικό;

Ξέρουμε η διαθεσιμότητα είναι το ίδιο αργή, όπως το Yaris Cross; (18-20 μήνες περίπου, στην παρούσα φάση)

Συναδελφος εχει παραλαβει πριν 3-4 μηνες

Δημοσ.

Kαι η αξιοπιστία των Yaris είναι αμφισβητήσιμη. Θεωρείται σκυλί σε σχέση με άλλα αλλά έχει πέσει από παλιά. Το mk2 που φόραγε τον 1.3 με τα 101 άλογα τσιμπάει λάδι με το λίτρο. Γνωστή στη πιάτσα η ελατωματάρα του. Το ίδιο μοτέρ το φόραγε και το Auris. Εχω κατόχους και των 2 που δεν θέλουν να δουν toyota ούτε ζωγραφιστό.

• Like 1
Δημοσ.

Γνωστός έχει την νέα Corolla Hybrid με CVT κιβώτιο και η αδερφή του έχει Corolla πετρέλαιο με τα 90 άλογα 7 - 8 ετών πίσω με χειροκίνητο κιβώτιο. Και τα δύο οπτικά μου αρέσουν (είναι sedan) αλλά ο θόρυβος του CVT πραγματικά με απωθεί. Η αδερφή του είναι δημόσια υπάλληλος σε άλλη πόλη και κάνει καθημερινά 60 χλμ. Στα τόσα χρόνια με τόσα χλμ το αμάξι δεν έχει κάνει κιχ. Ίσως ότι περπατάει σε Εγνατία το βοηθάει (πετρέλαιο γαρ).

Η γυναίκα του αδερφού και ο σύζυγος της αδερφής έχουν Yaris (πετρέλαιο & βενζίνη).

Ο πατέρας τους έχει μία κλούβα Toyota 😋 30 ετών +

Δημοσ.
  Στις 30/5/2022 στις 8:23 ΠΜ, NickTG είπε

Μετά από δοκιμή πολλών ελαστικών της εταιρείας σε διάφορα μοντέλα αυτοκινήτων? 

Άμα πάμε βόλτα θα δεις αν είναι σαπούνι. Εκτός αν δεν θες να στρίβεις 

Δημοσ.
  Στις 30/5/2022 στις 9:52 ΠΜ, Angeldust είπε

Αρχικά, δεν απενεργοποιείται εντελώς. Είτε έχεις απλή ηχητική ειδοποίηση όταν πατήσεις τη λωρίδα χωρίς φλας, είτε σε επαναφέρει μόνο του. Το δεύτερο είναι λίγο επικίνδυνο είδικά μέσα στην πόλη και θέλει μια περίοδο προσαρμογής. Σε ταξίδι (αν υπάρχει καλή διαγράμμιση στον δρόμο) δουλεύει μια χαρά. Ορίζεις ταχύτητα ενεργοποιείς autopilot και στρίβει το τιμόνι μόνο του. Υπάρχει και αισθητήρας για να κρατάει απόσταση ασφαλείας απο το προπορευόμενο όχημα.

Αρα υπαρχει απενεργοποίηση με μόνο ηχητικό για αρχη, γιατι το κόβω λιγο επικίνδυνο αν δεν το ξέρεις

Ευχαριστώ πάντως 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...