Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
58 λεπτά πριν, comfuzio είπε

Παίζει να αρχίσω στην Nova τεχνική υποστήριξη οπότε όποιος θέλει ας μου στείλει να δούμε cases!
Να μην δώσω δεσμεύσεις γιατί δεν ξέρω πότε αρχίζω και θα είναι κάνα 10ήμερο εκπαίδευσης, οπότε όποιος θέλει ας μου στείλει να δούμε την γραμμή, αν έχουν γίνει λάθη και τι, και τι να κάνουμε για επίλυση.

Με αυτό θα είναι βοήθεια και για μένα για να δω τι μπορώ να κάνω σε δύσκολες περιπτώσεις.

Μπορείς να δώσεις λίγες πληροφορίες παραπάνω;
Είσαι με wifi ή ethernet;
Συμβαίνει να έχεις χαμηλό Internet στα πάντα ή σε κάποιο συγκεκριμένη υπηρεσία;
Το εκτός δικτύου μιλάμε για κάποιον αποσυγχρονισμό ή αποσύνδεση του internet ή για ασύρματη αποσύνδεση; ή να φαίνεται ότι όλα είναι οκ από πλευράς σου και να μην απαντάει κάποια υπηρεσία;

Γιατί μπορεί να είναι από 1 πράγμα ως αρκετά ανάλογα με το τι συμβαίνει

wifi, με βγάζει συχνά αλλά το διορθώνω με επανεκκίνηση του μόντεμ. 

• Απαντ. 35
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
42 λεπτά πριν, ΠΟΣΕΙΔΩΝ είπε

οκ αυτό δεν έχει να κάνει με το δίκτυο του εκάστοτε παρόχου, λογικά ένα reset/RTFD αφού κάνεις backup τις ρυθμίσεις πρώτα και το κοιτάς πως θα πάει.
Είναι router του παρόχου ή αγορά από κατάστημα;

Δημοσ.
42 λεπτά πριν, comfuzio είπε

οκ αυτό δεν έχει να κάνει με το δίκτυο του εκάστοτε παρόχου, λογικά ένα reset/RTFD αφού κάνεις backup τις ρυθμίσεις πρώτα και το κοιτάς πως θα πάει.
Είναι router του παρόχου ή αγορά από κατάστημα;

Από ότι θυμάμαι του παρόχου.

Δημοσ.
On 05/06/2022 at 12:46, ICE-T said:

δυστυχώς μέχρι 100FTTH η 17α profile σε καμπίνα, για κάποιο ανεξήγητο λόγο δεν θέλουν να δώσουν 200αρες,δεν έχουν κάρτες λένε για την καμπίνα, για την οπτική καμία απάντηση εδώ και 1 χρόνο .

DLM,SRA ειδικά το πρώτο ανοίγει χωρίς λόγο πολλές φορές, όπως και το δεύτερο που ενεργό.μονο τού, υπάρχει εκτενή αναφορά για το SRA, εμένα ανοίγει χωρίς λόγο στο avm 7590,στο speedport plus υπήρχε η δυνατότητα να το κλείσεις από το μενού.

και η Nova νομιζω ελεγε για 200αρα μονο με ftth. δεν ξερω ισως και οι παροχοι να μην θελουν να βαλουν καρτες 35b σε οσα dslam δεν έχουν είτε να μην θελουν να εχουν θεματα αποσυνδεσεων και παραπονα αφου ζοριζεις τον χαλκο παρα πολύ. και σου λενε ας παμε ftth να τελειωνουμε.

για το θεμα αποσυνδεσεων οπως ειπαν τρεχει αυτοματα αλγοριθμος (σε adsl/vdsl) απο τα αστικα κεντρα και αν εχεις αποσυνδεσεις αλλαζει profile. οταν μιλαμε για vdsl το kv δεν ανηκει στην Nova αλλα σε wind,vodafone,οτε οποτε δεν ξερω αν τρεχουν κατι αναλογο αυτοι αν και χλωμο το κοβω.

to sra (seamless rate adaptation) υποτιθεται οτι αμα ειναι ενεργοποιημενο και οσο ξερω αυτο που κανει ειναι οτι αμα δει το snr να εχει πεσει πολυ χαμηλα αντι για να σου τραβηξει αποσυνδεση και να ξανασυγχρονισει , στην ουσια σου ριχνει το data rate ωστε να μεινει το snr margin εκει που πρεπει. οποτε ετσι δεν θα εχεις αποσυνδεση αλλα μειωση ταχυτητας.δεν ξερω και δεν το εχω ψαξει ποσο το υποστηριζουν ποσο παιζει κτλ. γενικως καποιοι το εκλεισαν και ειπαν οτι επαιξαν καλυτερα ενω κανονικα δεν θα επρεπε.

10 hours ago, comfuzio said:

Παίζει να αρχίσω στην Nova τεχνική υποστήριξη οπότε όποιος θέλει ας μου στείλει να δούμε cases!
Να μην δώσω δεσμεύσεις γιατί δεν ξέρω πότε αρχίζω και θα είναι κάνα 10ήμερο εκπαίδευσης, οπότε όποιος θέλει ας μου στείλει να δούμε την γραμμή, αν έχουν γίνει λάθη και τι, και τι να κάνουμε για επίλυση.

Με αυτό θα είναι βοήθεια και για μένα για να δω τι μπορώ να κάνω σε δύσκολες περιπτώσεις.

Μπορείς να δώσεις λίγες πληροφορίες παραπάνω;
Είσαι με wifi ή ethernet;
Συμβαίνει να έχεις χαμηλό Internet στα πάντα ή σε κάποιο συγκεκριμένη υπηρεσία;
Το εκτός δικτύου μιλάμε για κάποιον αποσυγχρονισμό ή αποσύνδεση του internet ή για ασύρματη αποσύνδεση; ή να φαίνεται ότι όλα είναι οκ από πλευράς σου και να μην απαντάει κάποια υπηρεσία;

Γιατί μπορεί να είναι από 1 πράγμα ως αρκετά ανάλογα με το τι συμβαίνει

απλα να ξερεις οτι πλεον τα με τα vpu/vlu βλεπεις ελαχιστα πραγματα. ειδικα στα vlu.

9 hours ago, ΠΟΣΕΙΔΩΝ said:

αν το θεμα σου ειναι το wifi τοτε ειναι ασχετο με τον παροχο.δοκιμασε με ethernet .αν εισαι οκ τοτε ξερουμε οτι φταιει το wifi. απο εκει και περα ποιον εξοπλισμο εχεις και τι γραμμη εχεις?αν εχεις adsl αλλαζεις εξοπλισμο.στο vdsl αν εχεις voip δεν μπορεις να βαλεις οτι ρουτερ θες οποτε εκει μπορεις να ζητησεις αλλο εξοπλισμο σε περιπτωση που εχεις κανα zte 168 ,zte267 ή να βαλεις access point.

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, poulinos είπε

απλα να ξερεις οτι πλεον τα με τα vpu/vlu βλεπεις ελαχιστα πραγματα. ειδικα στα vlu.

Και στην VF μόνο από FTTC(Καμπίνες VF) μπορούμε να πάρουμε μετρήσεις και να κάνουμε αλλαγές προφίλ. Αν ήταν VPU Light (aka καμπίνα ΟΤΕ ή wind/nova/δεν ξέρω και γω τι άλλο) δεν μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα παρά μόνο να το δώσουμε βλάβη σε αυτούς, σε αυτό το κομμάτι το περιμένω ίδιο ανάμεσα στους 2 παρόχους.

8 ώρες πριν, ΠΟΣΕΙΔΩΝ είπε

Από ότι θυμάμαι του παρόχου.

Ότι είπε και ο poulinos πιο πάνω, αν είναι του παρόχου και υπάρχει πρόβλημα εξοπλισμού κοιτάς μήπως στο αλλάξουν, βέβαια κάνε και αυτό που είπα και γω πιο πάνω.

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, comfuzio είπε

Ότι είπε και ο poulinos πιο πάνω, αν είναι του παρόχου και υπάρχει πρόβλημα εξοπλισμού κοιτάς μήπως στο αλλάξουν, βέβαια κάνε και αυτό που είπα και γω πιο πάνω.

Δεν είμαι και τόσο κολλημένος με το Ίντερνετ αλλιώς θα το είχα ήδη κάνει.

Δημοσ.
4 minutes ago, comfuzio said:

Και στην VF μόνο από FTTC(Καμπίνες VF) μπορούμε να πάρουμε μετρήσεις και να κάνουμε αλλαγές προφίλ. Αν ήταν VPU Light (aka καμπίνα ΟΤΕ ή wind/nova/δεν ξέρω και γω τι άλλο) δεν μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα παρά μόνο να το δώσουμε βλάβη σε αυτούς, σε αυτό το κομμάτι το περιμένω ίδιο ανάμεσα στους 2 παρόχους.

καποια στιγμη που θα ενωθει με wind θα μπορεις να πειραζεις μονο καμπινες wind αφου θα ειναι μια εταιρεια.τωρα το μονο που μπορεις να κανεις ειναι μονο σε vpu(τηλεφωνια απο το αστικο κεντρο) που απλα μπορεις να τρεξεις ενα voice test, και ενα capacitance.

Just now, ΠΟΣΕΙΔΩΝ said:

Δεν είμαι και τόσο κολλημένος με το Ίντερνετ αλλιώς θα το είχα ήδη κάνει.

δες τι ρουτερ εχεις.δεν ειναι θεμα κολληματος .ειναι το να κανεις σωστα την δουλεια σου και να μην παιδευεσαι.

• Like 1
Δημοσ.
32 λεπτά πριν, poulinos είπε

δες τι ρουτερ εχεις.δεν ειναι θεμα κολληματος .ειναι το να κανεις σωστα την δουλεια σου και να μην παιδευεσαι.

Δεν το θεωρώ προσωρινά και τόσο παίδεμα να κάνω 2 με 3 επανεκκινήσεις την εβδομάδα.

Δημοσ.
31 λεπτά πριν, poulinos είπε

καποια στιγμη που θα ενωθει με wind θα μπορεις να πειραζεις μονο καμπινες wind αφου θα ειναι μια εταιρεια.τωρα το μονο που μπορεις να κανεις ειναι μονο σε vpu(τηλεφωνια απο το αστικο κεντρο) που απλα μπορεις να τρεξεις ενα voice test, και ενα capacitance.

αχά! έτσι το λένε στην nova; στην VF αυτό το λέγανε offnet

Δημοσ.
14 minutes ago, comfuzio said:

αχά! έτσι το λένε στην nova; στην VF αυτό το λέγανε offnet

οσο ξερω vlu θεωρειται οταν εχεις voip τηλεφωνια (kv vodafone,wind))

και vpu (κοινως μονο σε οτε kv) οταν εχεις τηλεφωνια απο το αστικο κεντρο

αντιστοιχα υπαρχει και vpu light που νομιζω ειναι απο οτε χωρις τηλεφωνια απο το αστικο κεντρο.

http://www.otewholesale.gr/vpu

http://www.otewholesale.gr/vpu-light

21 minutes ago, ΠΟΣΕΙΔΩΝ said:

Δεν το θεωρώ προσωρινά και τόσο παίδεμα να κάνω 2 με 3 επανεκκινήσεις την εβδομάδα.

Πες μας και ποιο ρουτερ εχεις?για καποια υπαρχουν firmware.αν μου πεις zte 168,zte 267 θα σου πω πεταξε το :P

• Like 1
Δημοσ.
Στις 1/6/2022 στις 12:05 ΠΜ, vasilissouvlaki είπε

Κάνε το κόπο να ανοίξεις τη μπριζα και να τσεκαρεις μην έχουν πιάσει πρασινηλα τα καλωδια

Ενα καλώδιο ειναι που βγαινει απο τον τοιχο και ειναι κομμενο και το προσεχω σαν τα ματια μου χαχαχα συχνα το ανοιγω και το καθαρίζω οποτε δεν παιζει να ειναι εσωτερική καλωδίωση.Δεν εχω αποσυγχρονισμο αλλα η ταχυτητα μου παραμενει στο 13-14 σταθερα απο 16-17 που επιανα πάντα. Δεν ξέρω τι συμβαίνει μαι τηλέφωνο που τους πηρα 2 φορες δεν θα μου το κατεβασουν σε βλάβη αφου λενε οτι στα επιτρεπτα ορια ταχύτητας με βαση την περιοχή μου

Δημοσ.
Στις 6/6/2022 στις 8:37 ΜΜ, poulinos είπε

και η Nova νομιζω ελεγε για 200αρα μονο με ftth. δεν ξερω ισως και οι παροχοι να μην θελουν να βαλουν καρτες 35b σε οσα dslam δεν έχουν είτε να μην θελουν να εχουν θεματα αποσυνδεσεων και παραπονα αφου ζοριζεις τον χαλκο παρα πολύ. και σου λενε ας παμε ftth να τελειωνουμε.

για το θεμα αποσυνδεσεων οπως ειπαν τρεχει αυτοματα αλγοριθμος (σε adsl/vdsl) απο τα αστικα κεντρα και αν εχεις αποσυνδεσεις αλλαζει profile. οταν μιλαμε για vdsl το kv δεν ανηκει στην Nova αλλα σε wind,vodafone,οτε οποτε δεν ξερω αν τρεχουν κατι αναλογο αυτοι αν και χλωμο το κοβω.

to sra (seamless rate adaptation) υποτιθεται οτι αμα ειναι ενεργοποιημενο και οσο ξερω αυτο που κανει ειναι οτι αμα δει το snr να εχει πεσει πολυ χαμηλα αντι για να σου τραβηξει αποσυνδεση και να ξανασυγχρονισει , στην ουσια σου ριχνει το data rate ωστε να μεινει το snr margin εκει που πρεπει. οποτε ετσι δεν θα εχεις αποσυνδεση αλλα μειωση ταχυτητας.δεν ξερω και δεν το εχω ψαξει ποσο το υποστηριζουν ποσο παιζει κτλ. γενικως καποιοι το εκλεισαν και ειπαν οτι επαιξαν καλυτερα ενω κανονικα δεν θα επρεπε.

αν το θεμα σου ειναι το wifi τοτε ειναι ασχετο με τον παροχο.δοκιμασε με ethernet .αν εισαι οκ τοτε ξερουμε οτι φταιει το wifi. απο εκει και περα ποιον εξοπλισμο εχεις και τι γραμμη εχεις?αν εχεις adsl αλλαζεις εξοπλισμο.στο vdsl αν εχεις voip δεν μπορεις να βαλεις οτι ρουτερ θες οποτε εκει μπορεις να ζητησεις αλλο εξοπλισμο σε περιπτωση που εχεις κανα zte 168 ,zte267 ή να βαλεις access point.

Για το SRA εγώ έχω μόνιμα υψηλό SNR αλλά ανοίγει μόνο του στο 7590 χωρίς λόγο τουλάχιστον όπως έχω παρακολουθήσει,θα μου πεις δεν μετράει και σωστά τα λάθη το συγκεκριμένο μοντέλο για κάποιον λόγο μετά το 7.11 firmware.

Δημοσ.
Στις 9/6/2022 στις 8:20 ΠΜ, lp_fan_1 είπε

Ενα καλώδιο ειναι που βγαινει απο τον τοιχο και ειναι κομμενο και το προσεχω σαν τα ματια μου χαχαχα συχνα το ανοιγω και το καθαρίζω οποτε δεν παιζει να ειναι εσωτερική καλωδίωση.Δεν εχω αποσυγχρονισμο αλλα η ταχυτητα μου παραμενει στο 13-14 σταθερα απο 16-17 που επιανα πάντα. Δεν ξέρω τι συμβαίνει μαι τηλέφωνο που τους πηρα 2 φορες δεν θα μου το κατεβασουν σε βλάβη αφου λενε οτι στα επιτρεπτα ορια ταχύτητας με βαση την περιοχή μου

Μάλλον για βλάβη οτε δεν στο πάνε γιατί στη φόρμα που δίνει ο οτε στους παρόχους (mrar) βάζοντας τα νούμερα της γραμμής σου πρέπει (κατά τον οτε) να έχεις πχ 6mbps οπότε αν έχεις 13-14 για τον οτε δεν είναι βλάβη αφού είσαι πολύ πιο πάνω από το ελάχιστο που έχει δώσει.
Αυτό φαντάσου και να άνοιγαν βλάβη, δεν θα την έβλεπε καν τεχνικός και θα χρέωνε τον πάροχο σου λεφτά xD

Τώρα αν είναι απλό σκέτο καλώδιο που για μένα κακώς, θα πρέπει να κάνεις μια εγκατάσταση ακόμα και με εξωτερικού τύπου πριζάκι, αν αυτό είναι και λίγο μακρύ καλώδιο και έχεις τα εργαλεία, κάνε το ένα κόψιμο λίγα εκατοστά πιο πριν και πέρνα ένα νέο rj11

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Εγώ είχα 10 χρόνια 17Μbps στην forthnet. Μετά από κάποιο σημείο έπεσε στα 15, 14 13,5. Μια μετά έπεσε ξαφνικά στα 9,5 με πολλές διακοπές και δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτα ούτε από τον ΟΤΕ ούτε από την forthnet. Αναγκάστηκα να κόψω την σύνδεση και ευτυχώς που έμενε ο αδερφός μου κοντά και κάναμε ασύρματη ζεύξη και έπαιρνα ίντερνετ από αυτόν. Παιδιά τα πράγματα είναι απλά. Τόσο τα DSLAM των παρόχων όσο και οι χάλκινες γραμμές παλιώνουν φθείρονται. Ότι και να λέμε από ένα σημείο και μετά σε πολλές περιπτώσεις δεν μπορεί να γίνει κάτι γιατί είναι ασύμφορο(για αυτούς). Και το μόνο που μπορεί πρέπει πλέον είναι υπομονή μέχρι να αλλαχτούν με νέας τεχνολογίας δίκτια. Αλλά αυτό θέλει καιρό και χρήματα. Αυτό προσπαθούν να κάνουν τώρα με τις οπτικές ίνες. Καλή υπομονή σε όλους όσους υποφέρουν από το χάλια καλωδιακό ιντερνέτ εν έτη 2022.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
On 09/06/2022 at 11:57, ICE-T said:

Για το SRA εγώ έχω μόνιμα υψηλό SNR αλλά ανοίγει μόνο του στο 7590 χωρίς λόγο τουλάχιστον όπως έχω παρακολουθήσει,θα μου πεις δεν μετράει και σωστά τα λάθη το συγκεκριμένο μοντέλο για κάποιον λόγο μετά το 7.11 firmware.

δεν το εχω παρατηρησει με τα errors λογω οτι η γραμμη παιζει μια χαρα (ασχετα που εχω bridge taps ακομα) .

για να εχεις υψηλο snr εχεις και πολυ ποιοτικη γραμμη.οποτε λογικα θα μπορεις να πας και πιο ευκολα σε 200αρα καποτε.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...