Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,τον τελευταίο μήνα έχει πέσει η ταχύτητα μου από τα 16-17mbps(με ενεργοποημένο το fast path) στα 13mbps.Μετά από επικοινωνία με τεχνικούς της forthnet μέσω τηλεφώνου μου είπαν ότι μπορεί να ευθύνεται η λειτουργία fast path η οποία ρίχνει την ταχύτητα μερικά mbps.Τους είπα ότι το fast path το έχω ενεργοποιημένο 3 χρόνια και ποτέ δεν ήταν η ταχύτητα μου τόσο χαμηλή.Παλιά χωρίς fast path έπαιζα στα 18-19mbps,με την λειτουργία fast path ενεργοποιημένη στα 16-17mbps.

Μου λένε ότι βλέπουν πως έχει αλλαχτεί το προφίλ σε 14mbps και τους ρωτάω πως αλλάχτηκε το προφίλ, χωρίς να δηλώσω βλάβη και μου λένε ότι επειδή είδαν ότι τις τελευταίες μέρες είχα αποσυνδέσεις(πράγμα που δεν ισχύει) μου αλλάξανε το προφίλ αυτόματα.

Αποσυνδέσεις είχα πράγματι πριν 2 μέρες αλλά δεν συμβαίνουν γενικά. Δεν παρατηρώ αποσυνδέσεις όταν κάθομαι στον υπολογιστή.

Η ερώτηση μου είναι πως είναι δυνατόν να μου αλλάξουν το προφίλ χωρίς καν να δηλώσω βλάβη? Δηλαδή κάθε φορά που βλέπουν ότι κάποιος έχει αποσυνδέσεις(πράγμα που δεν παρατήρησα εγώ ο ίδιος σε διάστημα ενός μηνός, πέρα από τις τελευταίες 2 μέρες που αναφέρθηκα) αυτομάτως αλλάζουν προφίλ έτσι επειδή γουστάρουν μπας και γλιτώσουν σε περίπτωση που θέλω να το δηλώσω βλάβη?

Η απόσταση που έχω από το καφάο είναι 150 μέτρα και από κέντρο είναι 400 μέτρα άντε σε πορεία καλωδίου να είναι 500-600 μέτρα..τα 13mbps είναι απαράδεκτα για αυτήν την απόσταση.

• Απαντ. 35
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Δεν ξέρω πως είναι στην forthnet, στην Vodafone έχουμε κάτι που το λένε DLM και είναι σε όλες τις ADSL γραμμές και σε όσες VDSL είναι από καμπίνα VF, αυτή η λειτουργία παρακολουθεί μόνιμα την γραμμή για αποσυγχρονισμούς ή άλλες καλωδιακές βλάβες και κάνει από μόνο του ενέργειες για να φέρει σταθερότητα στην γραμμή. Δεν κάνει αποκατάσταση καθώς υπάρχει πρόβλημα σε φυσικό επίπεδο στην γραμμή, εκεί υποτίθετε ότι καλεί ο χρήστης και δηλώνει βλάβη για να πάει τεχνικός και να δει τι βλάβη είναι και τι ενέργειες πρέπει να γίνουν. Το DLM μπορεί να κλείσει από τους τεχνικούς για 10 μέρες, διάστημα που θα πρέπει να γίνουν οι τεχνικές ενέργειες και μετά μπαίνει πάλι σε κατάσταση παρακολούθησης μέχρι να δει πάλι βλάβη.

Ίσως να έχει και η forthnet κάποιο τέτοιο σύστημα και είχες αποσυγχρονισμό και όχι αποσύνδεση, είναι διαφορετικά πράγματα αυτά τα 2.
Τώρα για το fastpath ναι μεν κατεβάζει το latency αλλά το πόσο θα κατέβει μια γραμμή δεν είναι σίγουρο και δεν είναι και σταθερό.
Είχα την τύχη όσο ήμουν στην VF να μπορώ να κάνω δοκιμές σε γραμμή φίλου (φυσικά με την έγκριση του) και να δω μέσα στον 1,5 χρόνο που ήμουν εκεί την γραμμή του σε fast path πως ήταν σε κάθε εποχή. Όπου υπάρχει χαλκός δεν μπορείς να έχεις ένα standard 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ειναι το γνωστο παραμυθι αυτων των εταιριων για να μοιραζουν  το Bandwidth οταν δεν φτανει απο αστικα κεντρα και παλαια καφαο,απλα εβγαλαν μια ονομασια για να μην εχουν νομικες κυρωσεις,δικια μου αποψη ειναι γιατι ειμαι κακυποπτος με τα φτηνα πακετα κατω του κοστος που πουλανε .

Επεξ/σία από ICE-T
Δημοσ.
On 30/05/2022 at 14:11, ICE-T said:

ειναι το γνωστο παραμυθι αυτων των εταιριων για να μοιραζουν  το Bandwidth οταν δεν φτανει απο αστικα κεντρα και παλαια καφαο,απλα εβγαλαν μια ονομασια για να μην εχουν νομικες κυρωσεις,δικια μου αποψη ειναι γιατι ειμαι κακυποπτος με τα φτηνα πακετα κατω του κοστος που πουλανε .

οτι ναναι.  και λιγα λεω. μια παραγραφος οτι να ναι. 

ps τα παλια καφαο ειναι καλωδια.δεν εχουν ενεργο εξοπλισμο και δεν μοιραζουν bandwidth

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, poulinos είπε

οτι ναναι.  και λιγα λεω. μια παραγραφος οτι να ναι. 

ps τα παλια καφαο ειναι καλωδια.δεν εχουν ενεργο εξοπλισμο και δεν μοιραζουν bandwidth

τυχαία όλοι έχουν χαμηλές ταχύτητες την μισή ημέρα σε συγκεκριμένους παρόχους,να τους χειροκροτήσουμε κιόλας μήπως?(όσοι παίρνουν από κέντρο ενοουσα όταν έλεγα παλιό καφαο δεν είπα υπάρχει εξοπλισμός)

27 λεπτά πριν, ΠΟΣΕΙΔΩΝ είπε

Έχω και εγώ Forthnet, όχι απλά είναι χαμηλή αλλά σε βγάζει πολύ συχνά εκτός δικτύου.

άλλαξε πάροχο που δεν χρησιμοποιεί DLM όπως το λένε γιατί σε λίγο θα σου πουν ότι εσύ φταις που έχεις χαμηλές ταχύτητες 😂

Επεξ/σία από ICE-T
  • Like 1
Δημοσ.
1 hour ago, ICE-T said:

τυχαία όλοι έχουν χαμηλές ταχύτητες την μισή ημέρα σε συγκεκριμένους παρόχους,να τους χειροκροτήσουμε κιόλας μήπως?(όσοι παίρνουν από κέντρο ενοουσα όταν έλεγα παλιό καφαο δεν είπα υπάρχει εξοπλισμός)

😂

αν ηθελε να μειωσει to bandwidth απλα σε ολους τους συνδρομητες θα εβαζε 9 snr margin οπως εχει η cosmote απο default και θα μειωνε το bandwidth.  επισης αν πιταρουν τα links με εξωτερικο θα πιταρουν ειτε εχεις vdsl ειτε adsl. επισης ειτε εισαι vdsl ειτε adsl θα περασεις απο τον ιδιο εξοπλισμο  δηλαδη το ιδιο switch,router που ειναι μεσα στο αστικο κεντρο.

οποτε καταλαβες οτι αυτο που λες ......δεν ισχυει.

οποτε ναι το συστημα φτιαχτηκε για να σταθεροποιει την γραμμη αυτοματα αν βλεπει αποσυνδεσεις αλλαζοντας το profile χωρις να χρειαστει να παρει τηλεφωνο ο πελατης ουτε να εμπλακει ανθρωπινο χερι

• Like 2
Δημοσ.

Επειδή στο παρελθόν δούλευα τεχνική εξυπηρέτηση εκεί, ισχύουν αυτά που σου λένε.

Όταν βλέπει το σύστημα πως υπάρχουν αποσυνδέσεις, αλλάζει το προφίλ αυτόματα στο αμέσως επόμενο.

Δεν έχω λόγο να σου πω μαλακίες, είναι η αλήθεια. Δεν είναι ότι με πληρώνουν κιόλας :P 

Και επειδή και εγώ απορούσα τότε μ αυτό την βλακεία, μέσα απ το "πρόγραμμα" να στο πω έτσι, μπορείς να δεις αν έχει αλλάξει κάποιος υπάλληλος το προφίλ manual.
Είχα τσεκάρει όλες τις φορές που με κάλεσαν για παρόμοιο πρόβλημα και όντως είχε αλλαχτεί αυτόματα.

Οκ το ξέρουμε πως οι εταιρίες είναι για τον πέοντα και θέλουν να μας ρουφήξουν την ψυχή κλπ, αλλά δεν σου λένε πάντα ψέματα σε ορισμένες περιπτώσεις.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, poulinos είπε

αν ηθελε να μειωσει to bandwidth απλα σε ολους τους συνδρομητες θα εβαζε 9 snr margin οπως εχει η cosmote απο default και θα μειωνε το bandwidth.  επισης αν πιταρουν τα links με εξωτερικο θα πιταρουν ειτε εχεις vdsl ειτε adsl. επισης ειτε εισαι vdsl ειτε adsl θα περασεις απο τον ιδιο εξοπλισμο  δηλαδη το ιδιο switch,router που ειναι μεσα στο αστικο κεντρο.

οποτε ναι το συστημα φτιαχτηκε για να σταθεροποιει την γραμμη αυτοματα αν βλεπει αποσυνδεσεις αλλαζοντας το profile χωρις να χρειαστει να παρει τηλεφωνο ο πελατης ουτε να εμπλακει ανθρωπινο χερι

το ιδιο λεμε με διαφορετικο τροπο, στο μειωνει αυτοματα με το DLM .

Επεξ/σία από ICE-T
Δημοσ.
4 minutes ago, ICE-T said:

το ιδιο λεμε με διαφορετικο τροπο, στο μειωνει αυτοματα με το DLM .

καπως πρεπει να αντιμετωπιστουν οι αποσυνδεσεις και αυτο γινεται με αλλαγη profile..ειναι ασχετο με θεμα bandwidth. και στο vdsl αν δεν παιζεις 100 θα σου κανουν υποβαθμιση πακετου σε 50.αυτο δεν γινεται για μειωση bandwidth.

για πολλους η μειωμενη ταχυτητα δεν ειναι θεμα ενω οι αποσυνδεσεις ειναι

4 hours ago, ΠΟΣΕΙΔΩΝ said:

Έχω και εγώ Forthnet, όχι απλά είναι χαμηλή αλλά σε βγάζει πολύ συχνά εκτός δικτύου.

εχω vdsl 100 παιζω 100 και κλεινω και μηνα online χωρις καν αποσυνδεση.για την ακριβεια παιζω 110

DSL synchronization status: Up
Connection status: Showtime
Upstream line rate (kbit/s): 11000
Downstream line rate (kbit/s): 109901

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, poulinos είπε

καπως πρεπει να αντιμετωπιστουν οι αποσυνδεσεις και αυτο γινεται με αλλαγη profile..ειναι ασχετο με θεμα bandwidth. και στο vdsl αν δεν παιζεις 100 θα σου κανουν υποβαθμιση πακετου σε 50.αυτο δεν γινεται για μειωση bandwidth.

για πολλους η μειωμενη ταχυτητα δεν ειναι θεμα ενω οι αποσυνδεσεις ειναι

εχω vdsl 100 παιζω 100 και κλεινω και μηνα online χωρις καν αποσυνδεση.για την ακριβεια παιζω 110

DSL synchronization status: Up
Connection status: Showtime
Upstream line rate (kbit/s): 11000
Downstream line rate (kbit/s): 109901

συνχαρητηρια, και εγώ 110/11 έχω  χωρίς προβλήματα,άσχετα αν τα κάνω restart 1 φορά την εβδομάδα , συνήθως τα κλείνω για καμία ώρα τώρα με τις ζεστές.ftp cat 7 θωρακισμένο από το 2016 μέχρι το κουτί του παρόχου απευθείας στο μόντεμ, αυτός που μου τα πέρασε ήθελε να περάσει οπτική από τότε αλλά δεν είχαμε προβλέψει ότι μετά από ένα χρόνο και κάτι θα γέμιζε καμπίνες .

Δημοσ.
7 minutes ago, ICE-T said:

συνχαρητηρια, και εγώ 110/11 έχω  χωρίς προβλήματα,άσχετα αν τα κάνω restart 1 φορά την εβδομάδα , συνήθως τα κλείνω για καμία ώρα τώρα με τις ζεστές.ftp cat 7 θωρακισμένο από το 2016 μέχρι το κουτί του παρόχου απευθείας στο μόντεμ, αυτός που μου τα πέρασε ήθελε να περάσει οπτική από τότε αλλά δεν είχαμε προβλέψει ότι μετά από ένα χρόνο και κάτι θα γέμιζε καμπίνες .

παιζω 110 παροτι εχω  bridge taps. αν παω 200 αρα τοτε θα πρεπει να τα φτιαξω το οποιο δεν ειναι ευκολο σε αυτο το σπιτι.αλλα θεωρητικα σιγα σιγα ftth

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

παιζω 110 παροτι εχω  bridge taps. αν παω 200 αρα τοτε θα πρεπει να τα φτιαξω το οποιο δεν ειναι ευκολο σε αυτο το σπιτι.αλλα θεωρητικα σιγα σιγα ftth

δυστυχώς μέχρι 100FTTH η 17α profile σε καμπίνα, για κάποιο ανεξήγητο λόγο δεν θέλουν να δώσουν 200αρες,δεν έχουν κάρτες λένε για την καμπίνα, για την οπτική καμία απάντηση εδώ και 1 χρόνο .

3 ώρες πριν, HateMe είπε

Επειδή στο παρελθόν δούλευα τεχνική εξυπηρέτηση εκεί, ισχύουν αυτά που σου λένε.

Όταν βλέπει το σύστημα πως υπάρχουν αποσυνδέσεις, αλλάζει το προφίλ αυτόματα στο αμέσως επόμενο.

Δεν έχω λόγο να σου πω μαλακίες, είναι η αλήθεια. Δεν είναι ότι με πληρώνουν κιόλας :P 

Και επειδή και εγώ απορούσα τότε μ αυτό την βλακεία, μέσα απ το "πρόγραμμα" να στο πω έτσι, μπορείς να δεις αν έχει αλλάξει κάποιος υπάλληλος το προφίλ manual.
Είχα τσεκάρει όλες τις φορές που με κάλεσαν για παρόμοιο πρόβλημα και όντως είχε αλλαχτεί αυτόματα.

Οκ το ξέρουμε πως οι εταιρίες είναι για τον πέοντα και θέλουν να μας ρουφήξουν την ψυχή κλπ, αλλά δεν σου λένε πάντα ψέματα σε ορισμένες περιπτώσεις.

DLM,SRA ειδικά το πρώτο ανοίγει χωρίς λόγο πολλές φορές, όπως και το δεύτερο που ενεργό.μονο τού, υπάρχει εκτενή αναφορά για το SRA, εμένα ανοίγει χωρίς λόγο στο avm 7590,στο speedport plus υπήρχε η δυνατότητα να το κλείσεις από το μενού.

Επεξ/σία από ICE-T
Δημοσ.

Παίζει να αρχίσω στην Nova τεχνική υποστήριξη οπότε όποιος θέλει ας μου στείλει να δούμε cases!
Να μην δώσω δεσμεύσεις γιατί δεν ξέρω πότε αρχίζω και θα είναι κάνα 10ήμερο εκπαίδευσης, οπότε όποιος θέλει ας μου στείλει να δούμε την γραμμή, αν έχουν γίνει λάθη και τι, και τι να κάνουμε για επίλυση.

Με αυτό θα είναι βοήθεια και για μένα για να δω τι μπορώ να κάνω σε δύσκολες περιπτώσεις.

Στις 5/6/2022 στις 7:52 ΠΜ, ΠΟΣΕΙΔΩΝ είπε

Μπορείς να δώσεις λίγες πληροφορίες παραπάνω;
Είσαι με wifi ή ethernet;
Συμβαίνει να έχεις χαμηλό Internet στα πάντα ή σε κάποιο συγκεκριμένη υπηρεσία;
Το εκτός δικτύου μιλάμε για κάποιον αποσυγχρονισμό ή αποσύνδεση του internet ή για ασύρματη αποσύνδεση; ή να φαίνεται ότι όλα είναι οκ από πλευράς σου και να μην απαντάει κάποια υπηρεσία;

Γιατί μπορεί να είναι από 1 πράγμα ως αρκετά ανάλογα με το τι συμβαίνει

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...