CMorganV Δημοσ. 28 Μαΐου 2022 Δημοσ. 28 Μαΐου 2022 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα σας, θα ήθελα βοήθεια σχετικά με την αγορά υπολογιστή με μέγιστο budget 500-600€ Ποσό που διαθέτουμε : 500-600€ Χρήση υπολογιστή : οικιακή χρήση, προγράμματα γραφείου, ελαφρύ gaming χωρίς απαιτήσεις. Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε: Ενδεικτικά να αναφέρω ότι τα προγράμματα που θα χρησιμοποιώ στη δουλειά μου απαιτούν τουλάχιστον 8 giga ram και dual core processor Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη; Όχι, μελλοντικά ίσως προσθέσω και μία δεύτερη Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι; Όχι Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε: Θεσσαλονίκη Αν επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα και πιο; Όχι Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά από διαφορετικά καταστήματα? Δεν είναι απαραίτητο να είναι από ένα κατάστημα. Αν προσφέρεται η δυνατότητα συναρμολόγησης ακόμα καλύτερα! Μέχρι στιγμής έχω καταλήξει στα εξής: CPU: AMD Ryzen 5 5600G Motherboard: MSI B450 Gaming Plus Max ATX PSU: Corsair TX650M Semi Modular 80 Plus Gold RAM: G.Skill Ripjaws V 16GB DDR4 RAM SSD: Samsung 970 Evo Plus SSD 500GB M.2 Κουτί: Be Quiet Pure Base 500 Θα προτείνατε κάτι διαφορετικό; Έχει νόημα να πάω σε B550 σε περίπτωσης μελλοντικής αναβάθμισης και προσθήκης κάρτας γραφικών; Ευχαριστώ! Επεξ/σία 28 Μαΐου 2022 από CMorganV
Τέρης Α. Δημοσ. 28 Μαΐου 2022 Δημοσ. 28 Μαΐου 2022 2 ώρες πριν, CMorganV είπε μέγιστο budget 500-600€ Ποσό που διαθέτουμε : 1000 - 1200 Αυτό δεν το κατάλαβα, γιατί δίνετε δύο budget;
CMorganV Δημοσ. 28 Μαΐου 2022 Μέλος Δημοσ. 28 Μαΐου 2022 42 λεπτά πριν, Τέρης Α. είπε Αυτό δεν το κατάλαβα, γιατί δίνετε δύο budget; Λάθος δικό μου. Διορθώθηκε. 1
triplex1 Δημοσ. 28 Μαΐου 2022 Δημοσ. 28 Μαΐου 2022 39 λεπτά πριν, CMorganV είπε Λάθος δικό μου. Διορθώθηκε. Κοιτα στο 2ο το σποιλερ που εχω ενα με 550 μητρικη αν σε κανει
orenakos Δημοσ. 28 Μαΐου 2022 Δημοσ. 28 Μαΐου 2022 Πιθανόν θα μπορούσατε να πάτε σε μικρότερο τροφοδοτικό για μεγαλύτερο δίσκο. Εκτός αν η κάρτα γραφικών είναι ένα πολύ πιθανό σενάριο για σύντομα.
nickol-us Δημοσ. 28 Μαΐου 2022 Δημοσ. 28 Μαΐου 2022 (επεξεργασμένο) Από αυτά που έχεις επιλέξει σαν κομμάτια: Θεωρώ πολύ ακριβό το κουτί για αυτά που προσφέρει, αναλογικά με το υπόλοιπο σύστημα θα έλεγα δείχνει παράταιρο. Το τροφοδοτικό που έχεις επιλέξει είναι υπερβολικά μεγάλο σε wattage αι πιθανώς αχρείαστο. ΄Ένα καλό gold 550w τροφοδοτικό φτάνει εύκολα για μια κάρτα μέχρι 200w. To αν έχει νόημα μια b550 μητρική είναι καθαρά υποκειμενικό. Εγώ θα σου πρότεινα 2 ακόμα εναλλακτικές. Για λίγο καλύτερο επεξεργαστή, με χειρότερα ενσωματωμένα (δεν είναι εντελώς διακριτό το τι παίζεις με τον όρο light gaming), να πας σε 12400 με μια οικονομική b660m. Ξεφεύγοντας ελάχιστα από το budget, να πας σε μια b550 provdh μαζί με ένα 5600 και μια 6500xt, έχοντας πλέον και δυνατό cpu αλλά και κάπως ικανό σύστημα για 1080p gaming Επεξ/σία 28 Μαΐου 2022 από nickol-us
CMorganV Δημοσ. 28 Μαΐου 2022 Μέλος Δημοσ. 28 Μαΐου 2022 2 ώρες πριν, nickol-us είπε Από αυτά που έχεις επιλέξει σαν κομμάτια: Θεωρώ πολύ ακριβό το κουτί για αυτά που προσφέρει, αναλογικά με το υπόλοιπο σύστημα θα έλεγα δείχνει παράταιρο. Το τροφοδοτικό που έχεις επιλέξει είναι υπερβολικά μεγάλο σε wattage αι πιθανώς αχρείαστο. ΄Ένα καλό gold 550w τροφοδοτικό φτάνει εύκολα για μια κάρτα μέχρι 200w. To αν έχει νόημα μια b550 μητρική είναι καθαρά υποκειμενικό. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Σκέφτηκα ένα τροφοδοτικό με 650 watt και gold για να σηκώσει το σύστημα και την κάρτα μετά. Δεν έχω σκεφτεί καν ποια θα είναι η κάρτα, επομένως, ναι και ένα με 550w θα έκανε.πιστεύω. Να είναι πάλι gold ή όχι; Σχετικά με το κουτί ήθελα κάτι μίνιμαλ, δεν με ενδιαφέρουν φωτάκια. Από ποια άποψη είναι υποκειμενική η επιλογή B550;
nickol-us Δημοσ. 28 Μαΐου 2022 Δημοσ. 28 Μαΐου 2022 18 λεπτά πριν, CMorganV είπε Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Σκέφτηκα ένα τροφοδοτικό με 650 watt και gold για να σηκώσει το σύστημα και την κάρτα μετά. Δεν έχω σκεφτεί καν ποια θα είναι η κάρτα, επομένως, ναι και ένα με 550w θα έκανε.πιστεύω. Να είναι πάλι gold ή όχι; Σχετικά με το κουτί ήθελα κάτι μίνιμαλ, δεν με ενδιαφέρουν φωτάκια. Από ποια άποψη είναι υποκειμενική η επιλογή B550; E ναι, αφού μπορείς ας είναι gold. Ασφαλίζει το σύστημα και πλέον κάνει και πολύ σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας. Το κουτί είναι ποιοτικό, δεν χωράει αμφισβήτηση, το ζητούμενο είναι πως τέτοια "κλειστά" κουτία, με περιορισμένο airflow, δεν τα πάνε τέλεια με τις θερμοκρασίες όταν δέχονται βαρiά και συνεχόμενα φορτία(σε περίπτωση που μπει και κάρτα). Στα λεφτά που ζητάει, εγώ (υποκειμενικό) θα έδινα σε 2ο brand λεφτά να πάρω κουτί με καλύτερο airflow. Υποκειμενικό για την b550 καθώς υπάρχει οικονομική διαφορά ανάμεσα στις δύο. Δημιουργούνται ερωτήματα του τύπου: Να πάρεις μια καλή b450 στα λεφτά που θα πάρεις μια "κακή" b550; Αξίζει το έξτρα κόστος, από τη στιγμή που το κυριότερο χαρακτηριστικό(pcie 4) δεν μπορείς να το εκμεταλλευτείς με το 5600g; Να επενδύσεις τα λεφτά εκεί για το ενδεχόμενο αν και πότε, κάποια στιγμή αναβαθμίσεις επεξεργαστή ή να ρίξεις την οικονομική διαφορά σε ένα άλλο part (πχ ψύκτρα); Καταλαβαίνεις οτι όλα τα παραπάνω, ανάλογα προοπτικής και σκέψης, έχουν διαφορετική απάντηση για τον καθένα, χωρίς να υπάρχει σωστή ή λάθος επιλογή.
hln3 Δημοσ. 28 Μαΐου 2022 Δημοσ. 28 Μαΐου 2022 MSI Pro B660M-E ~100 eur i3 12100f ~ 100 eur 6500 XT ~ 200 eur Be Quiet Pure Power 11 500W ~ 55 eur NVME pcie3.0 kingston 500GB ~ 50 eur ram 2x8 @3000mhz ~ 55 eur coolermasterq300l ~ 45 eur
bonorov Δημοσ. 28 Μαΐου 2022 Δημοσ. 28 Μαΐου 2022 (επεξεργασμένο) 8 ώρες πριν, CMorganV είπε Καλησπέρα σας, θα ήθελα βοήθεια σχετικά με την αγορά υπολογιστή με μέγιστο budget 500-600€ Ποσό που διαθέτουμε : 500-600€ Χρήση υπολογιστή : οικιακή χρήση, προγράμματα γραφείου, ελαφρύ gaming χωρίς απαιτήσεις. Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε: Ενδεικτικά να αναφέρω ότι τα προγράμματα που θα χρησιμοποιώ στη δουλειά μου απαιτούν τουλάχιστον 8 giga ram και dual core processor Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη; Όχι, μελλοντικά ίσως προσθέσω και μία δεύτερη Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι; Όχι Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε: Θεσσαλονίκη Αν επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα και πιο; Όχι Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά από διαφορετικά καταστήματα? Δεν είναι απαραίτητο να είναι από ένα κατάστημα. Αν προσφέρεται η δυνατότητα συναρμολόγησης ακόμα καλύτερα! Μέχρι στιγμής έχω καταλήξει στα εξής: CPU: AMD Ryzen 5 5600G Motherboard: MSI B450 Gaming Plus Max ATX PSU: Corsair TX650M Semi Modular 80 Plus Gold RAM: G.Skill Ripjaws V 16GB DDR4 RAM SSD: Samsung 970 Evo Plus SSD 500GB M.2 Κουτί: Be Quiet Pure Base 500 Θα προτείνατε κάτι διαφορετικό; Έχει νόημα να πάω σε B550 σε περίπτωσης μελλοντικής αναβάθμισης και προσθήκης κάρτας γραφικών; Ευχαριστώ! Ryzen 5 4500-120€ B450m s2h-42€ Gskill aegis 16gb-53€ Rx6600mech-352€ Kingston nv1 500gb-44€ Be quiet power9 500w-41€ Συνολο 652€+ενα κουτί 15-20€ από τις αγγελίες να τα βάλεις μέσα και μόλις βολευτεις το αλλάζεις. Σε βγάζω λίγο από το μπάτζετ αλλά θα έχεις συστημα που θα παιζει τα παντα ultra 1080p και high 1440p με power consumption 280-300 watt. Παρόμοιο συστημα έχω κι εγώ και σου μιλάω εκ πειρας. Προσοχή μην βάλεις κάτω από 6πυρηνο για να σου κρατήσει 2-3 χρόνια τουλάχιστον το συστημα και προς Θεου μην βάλεις την σάπια rx6500xt. Επεξ/σία 28 Μαΐου 2022 από bonorov
CMorganV Δημοσ. 28 Μαΐου 2022 Μέλος Δημοσ. 28 Μαΐου 2022 38 λεπτά πριν, bonorov είπε Προσοχή μην βάλεις κάτω από 6πυρηνο για να σου κρατήσει 2-3 χρόνια τουλάχιστον το συστημα και προς Θεου μην βάλεις την σάπια rx6500xt. Γι αυτό σκέφτηκα να παώ σε 5600G. Θα με καλύψει πλήρως πιστεύω για κάνα fifa ή wow. Η διαφορά ανάμεσα σε pci4 kai pci3 θα έχει τόσο αισθητή διαφορά ως προς τις αποδόσεις gaming;
nickol-us Δημοσ. 28 Μαΐου 2022 Δημοσ. 28 Μαΐου 2022 (επεξεργασμένο) 47 λεπτά πριν, bonorov είπε Ryzen 5 4500-120€ B450m s2h-42€ Gskill aegis 16gb-53€ Rx6600mech-352€ Kingston nv1 500gb-44€ Be quiet power9 500w-41€ Συνολο 652€+ενα κουτί 15-20€ από τις αγγελίες να τα βάλεις μέσα και μόλις βολευτεις το αλλάζεις. Σε βγάζω λίγο από το μπάτζετ αλλά θα έχεις συστημα που θα παιζει τα παντα ultra 1080p και high 1440p με power consumption 280-300 watt. Παρόμοιο συστημα έχω κι εγώ και σου μιλάω εκ πειρας. Προσοχή μην βάλεις κάτω από 6πυρηνο για να σου κρατήσει 2-3 χρόνια τουλάχιστον το συστημα και προς Θεου μην βάλεις την σάπια rx6500xt. Εκτός του οτι δίνεις πρόταση εκτός budget, φαίνεται να αγνοείς και τα ζητούμενα του ts Αναφορά σε κείμενο Χρήση υπολογιστή : οικιακή χρήση, προγράμματα γραφείου, ελαφρύ gaming χωρίς απαιτήσεις. H σάπια 6500 xt, έχει συζητηθεί εκτενώς, είναι μια χαρά και καθόλου σάπια, όταν γνωρίζεις γιατί την προτιμάς. Επίσης προτείνεις τον "σάπιο" r5 4500, αντί του 12100, όπου κάνει τα περισσότερα που θέλει ο ts πολύ καλύτερα(καλά δεν το συζητώ για 5600/12400) . Οι πυρήνες μόνο δε λένε τίποτα, αν έλεγαν, όλοι θα προτιμούσαν fx 8350... Να μην σχολιάσω και πόσο "κάτω" είναι όλα τα υπόλοιπα υποσυστήματα που προτείνεις (psu,mobo,nvme) Επεξ/σία 28 Μαΐου 2022 από nickol-us 1
bonorov Δημοσ. 28 Μαΐου 2022 Δημοσ. 28 Μαΐου 2022 4 λεπτά πριν, nickol-us είπε Εκτός του οτι δίνεις πρόταση εκτός budget, φαίνεται να αγνοείς και τα ζητούμενα του ts H σάπια 6500 xt, έχει συζητηθεί εκτενώς, είναι μια χαρά και καθόλου σάπια, όταν γνωρίζεις γιατί την προτιμάς. Επίσης προτείνεις τον "σάπιο" r5 4500, που μπροστά στον 12100 (καλά δεν το συζητώ για 5600/12400) κάνει τα περισσότερα που θέλει ο ts, πολύ καλύτερα. Οι πυρήνες μόνο δε λένε τίποτα, αν έλεγαν, όλοι θα προτιμούσαν fx 8350... Να μην σχολιάσω και πόσο "κάτω" είναι όλα τα υπόλοιπα υποσυστήματα που προτείνεις (psu,mobo,nvme) Μια χαρά σάπια είναι η 6500 και καλο θα είναι να μην κάνει καθόλου πωλήσεις για να μην μας ξανά προσφέρει καμία εταιρεία κάτι ανάλογο στο μέλλον. Ο 4500 αν και zen2 μια χαρά είναι για μπάτζετ συστήματα και εκτός του gaming είναι αρκετά γρηγοτερος από τον 12100.Προφανως ξεφεύγει πολυ το μπατζετ να προτεινω κάτι άλλο σε 6πυρηνο. Το συστημα που προτεινω είναι τουλάχιστον ένα 30% γρηγορότερο στο gaming από ο,τι άλλο έχει προταθει έστω και 60-70€ πανω. Το gaming είναι το μόνο απαιτητικό που ζητάει ο άνθρωπος (τώρα ελαφρυ,βαρυ είναι υποκειμενικό) και εκεί εστίασα.Οι καθημερινές εργασίες τύπου πως θα δουλευει το word και πως θα ανοίγει η καρτέλα του browser δεν λαμβάνονται υπόψιν γιατί θα είναι ακριβώς το ίδιο με όποιον επεξεργαστή και να βάλει. Το ότι μου έβαλες στην κουβέντα τον 8350 που είναι 10 ετών ενώ συγκρίνουμε τεχνολογίες που έχουν διαφορά 1-2 χρόνια το αφήνω ασχολίαστο... 21 λεπτά πριν, CMorganV είπε Γι αυτό σκέφτηκα να παώ σε 5600G. Θα με καλύψει πλήρως πιστεύω για κάνα fifa ή wow. Η διαφορά ανάμεσα σε pci4 kai pci3 θα έχει τόσο αισθητή διαφορά ως προς τις αποδόσεις gaming; Real life δεν θα καταλάβεις ποτε την διαφορά pci3 pci4. Σε κανένα benchmark name μόνο. Αν αποφασίσεις να πας σε επεξεργαστή με pci3 ΜΗΝ πας για κανέναν λόγο στην rx6500xt γιατί λόγω pci lanes θα έχεις 20% μειωμένη απόδοση.Με οποιαδήποτε άλλη κάρτα δεν θα έχεις προβλημα οπότε για την χρήση που θα κάνεις στον υπολογιστή μην σε προβληματιζει το pci.
nickol-us Δημοσ. 28 Μαΐου 2022 Δημοσ. 28 Μαΐου 2022 3 λεπτά πριν, bonorov είπε Μια χαρά σάπια είναι η 6500 και καλο θα είναι να μην κάνει καθόλου πωλήσεις για να μην μας ξανά προσφέρει καμία εταιρεία κάτι ανάλογο στο μέλλον. Δεν μας νοιάζει τι κάνει η amd, ούτε τι λένε οι reviers. Η 6500xt είναι μια κάρτα που αποδίσει κοντά σε μια rx580 όταν την βάλεις πάνω σε pcie4 μητρική, ενώ στα χρήματά της ζητάει όσα ζητάνε οι άλλοι για μια 1050ti 4 λεπτά πριν, bonorov είπε Ο 4500 αν και zen2 μια χαρά είναι για μπάτζετ συστήματα και εκτός του gaming είναι αρκετά γρηγοτερος από τον 12100. Με τα περισσότερα προγράμματα που ενδιαφέρουν τον ts να βασίζονται σε 1-2 πυρήνες, ενώ ο 12100 έχει ~35% μεγαλύτερο single core, δε βλέπω πως μπορεί να ισχύει αυτό που λες. 7 λεπτά πριν, bonorov είπε Το συστημα που προτεινω είναι τουλάχιστον ένα 30% γρηγορότερο στο gaming από ο,τι άλλο έχει προταθει έστω και 60-70€ πανω. Ναι αλλά ο ts, δεν ζητάει gaming σύστημα. Αν μιλούσαμε καθαρά για γραφικά/κόστος ίσως άλλαζαν οι ισορροπίες, που και πάλι χωράει συζήτηση, μιας και έχεις ρίξει στα "τάρταρα" όλα τα υπόλοιπα επιμέρους κομμάτια. Δεν χωράει σύγκριση στο 970 evo plus με τον nv1, ούτε σε κανένα από τα gold psu που προτάθηκαν με το power 9 (προσωπικά δε θα το πρότεινα ποτέ σε σύστημα με κάρτα 300+ ευρώ) Νομίζω έγινα σαφής στο point που ήθελα να δώσω. Δεν τίθεται θέμα προσωπικής αντιπαράθεσης. Η ανάλυση γίνεται περισσότερο για να ξέρει ο ts, συνειδητά του τι θα διαλέξει. 1
CMorganV Δημοσ. 28 Μαΐου 2022 Μέλος Δημοσ. 28 Μαΐου 2022 Μία διευκρίνηση. O 5600 υποστηρίζει pci4 ενώ ο 5600g όχι; (Ίδια αρχιτεκτονική είναι πώς γίνεται αυτό;)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα