Επισκέπτης Δημοσ. 5 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2022 (επεξεργασμένο) 6 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε Προς το παρόν, όσοι είναι 50+ σε αρκετές δουλειές που έχουν να κάνουν με υπολογιστές και intenet, αρνούνται να μάθουν το οτιδήποτε και δημιουργούν πρόβλημα σε νεότερους συναδέλφους τους εάν υπάρχουνε εκεί που τους φορτώνουν με επιπλέον δουλειές και εργασίες σχετικές με αυτά υπό την ανοχή προϊσταμένων που κάνουνε τα στραβά μάτια. Αυτο ειναι ο ηλικιακος ρατσισμος φιλε μου. Εγω οπου εχω παει μαθαινω τους υπολοιπους η/υ αλλα επικρατει η κλισε αποψη οι νεοι ξερουν υπολογιστες, οτι να 'ναι, υπολογιστης δεν ειναι το φεϊς μπουκ ουτε καμια αλλη διαδικτυακη εφαρμογη που πλασαρεται ως γνωση Επεξ/σία 5 Ιουνίου 2022 από gofreta
Bitbit Δημοσ. 5 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2022 5 λεπτά πριν, gofreta είπε Αυτο ειναι ο ηλικιακος ρατσισμος φιλε μου. Εγω οπου εχω παει μαθαινω τους υπολοιπους η/υ αλλα επικρατει η κλισε αποψη οι νεοι ξερουν υπολογιστες, οτι να 'ναι υπολογιστης δεν ειναι το φεϊς μπουκ ουτε καμια αλλη διαδικτυακη εφαρμογη που πλασαρεται ως γνωση μα δεν είναι ηλικιακός ρατσισμός. Είναι η πραγματικότητα. Διότι με την ίδια λογική το να πω ότι ένας 12 χρονος δε μπορεί να λύσει ένα ολοκλήρωμα είναι ρατσιστικό. Δεν είναι ρατσιστικό. Απλά δε μπορεί. Με τη μόνη διαφορα ότι σχεδόν κανένας 12χρονος δε μπορεί αλλά δε σημαίνει ότι κανένας 50χρονος δεν έχει σχέση με υπολογιστές. σε κάθε περίπτωση το ποσοστό είναι ασύλληπτα υψηλό. το θέμα όμως δεν είναι αν ξέρουν υπολογιστές. εγώ σχολιάζω την λάθος χρήση του όρου 1
Basilhs23___ Δημοσ. 5 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2022 (επεξεργασμένο) 12 λεπτά πριν, gofreta είπε Αυτο ειναι ο ηλικιακος ρατσισμος φιλε μου. Εγω οπου εχω παει μαθαινω τους υπολοιπους η/υ αλλα επικρατει η κλισε αποψη οι νεοι ξερουν υπολογιστες, οτι να 'ναι υπολογιστης δεν ειναι το φεϊς μπουκ ουτε καμια αλλη διαδικτυακη εφαρμογη που πλασαρεται ως γνωση Εξαρτάται για τι ηλικίες νέων μιλάς. Οι 30 - 40 μια χαρά ξέρουν, αν μιλάμε για κάτω από 20 που το μόνο που ξέρουν είναι τα social media και τα παιχνίδια, στους 20 - 30 επικρατει μια ενδιάμεση κατάσταση. Ένα αρνητικό που θα έχουν πολλές νέες γενιές μετά το 2000 είναι ότι έχουνε μεγαλώσει ως επί το πλείστον με tablets και κινητά και δεν έχουν πειραματιστει με τεχνικα θέματα σε desktop υπολογιστές, δεν αποκλείεται σε 5-10 χρόνια να μην έχει ιδέα κάποιος τι είναι το format και πως ρυθμίζεις διαφορα τεχνικά ζητήματα σε σταθερά συστήματα. Εσύ πάντως κέρδος θα έχεις αν μάθεις και σε ότι μάθεις. Τώρα άσε τους άλλους να λένε τα δικά τους. Η εν λόγω περιπτωση που αναφέρω πάντως ίσως είναι ακραία αλλά ενδεικτική μιας κατάστασης, μιλάμε συνάδελφος που δεν ξέρει από ebanking έχει δώσει τους κωδικούς του στον ξάδερφο μου και έχει πρόσβαση για να του κάνει αγορές, όλοι τον περνούν τηλέφωνο να μπει με κωδικούς στα email άλλων να στείλει μηνηματα επειδή ο δεν γνωρίζουν, του έχουν γίνει τα νεύρα τσατάλια. Το ίδιο θέμα είχε και στην προηγούμενη δουλειά του αλλά σε απείρως μικρότερο βαθμό και σε λογικά πλαίσια. Επεξ/σία 5 Ιουνίου 2022 από Basilhs23___ 2
Επισκέπτης Δημοσ. 5 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2022 1 λεπτό πριν, Bitbit είπε μα δεν είναι ηλικιακός ρατσισμός. Είναι η πραγματικότητα. Διότι με την ίδια λογική το να πω ότι ένας 12 χρονος δε μπορεί να λύσει ένα ολοκλήρωμα είναι ρατσιστικό. Δεν είναι ρατσιστικό. Απλά δε μπορεί. Με τη μόνη διαφορα ότι σχεδόν κανένας 12χρονος δε μπορεί αλλά δε σημαίνει ότι κανένας 50χρονος δεν έχει σχέση με υπολογιστές. σε κάθε περίπτωση το ποσοστό είναι ασύλληπτα υψηλό. το θέμα όμως δεν είναι αν ξέρουν υπολογιστές. εγώ σχολιάζω την λάθος χρήση του όρου Οχι οχι η χρηση του ορου προκυπτει λογω της συχνοτητας του φαινομενου
naftis Δημοσ. 5 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2022 (επεξεργασμένο) 19 λεπτά πριν, Bitbit είπε το ότι είναι σοβαρό ναι. Αλλά δεν ξέρω αν η λέξη ρατσισμός είναι η σωστή. Είναι μια λέξη που έχει γίνει καραμέλα τα τελευταία χρόνια και ανάθεμα αν ο 1 στους 2 που τη χρησιμοποιούν ξέρουν το νόημα. όταν εγώ δε θέλω εσένα γιατί οι 9 στους 10 στην ομάδα που ανήκεις (όποια κι αν είναι αυτή) βαριούνται να δουλέψουν ή σε άλλο παράδειγμα οι 9 στους 10 είναι κλέφτες, δε με λες και ρατσιστή. σε μια καφετέρια δουλεύει μια μικρή σερβιτόρα, στη διπλανή ένας πενηντάρης. Που θα πάει ο κόσμος; τι θα προτιμήσει ο εργοδότης; Είναι ρατσιστής; Αν δεν μας αρέσει η λέξη ρατσισμός μπορούμε να το πούμε διακρίσεις... Το αποτέλεσμα είναι το ίδιο... Η σύγκριση που κάνεις μεταξύ μικρής σερβιτόρας και 50αρη είναι καλό παράδειγμα... Αυτό ακριβώς είναι το θέμα, πριν μερικά χρόνια λέξεις όπως ομοφυλόφιλος (π@@@ς) ή κάποιος μελαμψός (αράπης) είχαν αρνητική χροιά. Επίσης μέχρι δεκαετία του '90, υπήρχε μια τράπεζα, η τράπεζα ΕΡΓΑΣΙΑΣ που εξαγοράστηκε από την Eurobank. η τράπεζα αυτή είχε στο καταστατικό, (όχι απλά οδηγία) την απαγόρευση πρόσληψης γυνακών.... Το φαντάζεσε αυτό σήμερα; Είναι λοιπόν θέμα κουλτούρας της κοινωνίας μας η οποία έχει πάρει στραβό δρόμο σχετικά με τις ηλικιακές διακρίσεις αν θέλεις οι οποίες προέρχονται και από κάτι εθελούσιες ή συνταξιοδοτήσεις στα 50 ή λίγο παλιότερα στα 40 κλπ Επεξ/σία 5 Ιουνίου 2022 από naftis 1
naftis Δημοσ. 5 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2022 (επεξεργασμένο) Στις 28/5/2022 στις 3:10 ΠΜ, Tony187 είπε Η μητέρα μου είναι 50-51 χρονών, είναι αρκετά χρόνια άνεργη. Έχει κάνει πολλές δουλειές ανά τα χρόνια, η τελευταία ήταν καθαρίστρια μέχρι το 2019 που τελείωσε η σύμβαση της. Απο τότε δεν έχει καταφέρει να βρει κάτι άλλο. Μέχρι και για φυλλάδια της είπαν ότι ψάχνουν πιο νέα άτομα. Το ίδιο και σε τηλεφωνική εταιρεία που απλά θα μιλούσε στο τηλέφωνο. Είχε ήδη από παλιά κάποια θέματα υγείας στο ένα χέρι και στα πόδια, αλλά πλέον είναι χειρότερα και δεν θα μπορούσε να κάνει αυτή την δουλειά ακόμα κι αν την έπαιρναν (που δεν την πήραν στους δύο τελευταίους διαγωνισμούς που είχαν γίνει). Τι μπορούμε να κάνουμε; Είμαστε και οι δύο απίστευτα απεγνωσμένοι. Αγαπητέ φίλε, η, πήγαινε στον ΟΑΕΔ (ΔΥΠΑ) και ρώτησε τι μπορείς να κάνεις ίσως και με τηλεδιάσκεψη, ... Όπως γράφτηκε πιο πάνω υπάρχουν προγράμματα τα οποία μπορεί να σας βοηθήσουν... Καταλαβαίνω ότι τα πράγματα μπορεί να είναι πολύ σοβαρα αλλά πάντα πρέπει να ελπίζεις και να προσπαθείς. Ίσως θα πρέπει να μπεις και εσύ στο "παιχνίδι" δουλειάς Επεξ/σία 5 Ιουνίου 2022 από naftis
OxiGiannisGiannakis Δημοσ. 5 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2022 Οι υπολογιστες μπηκαν στα σπιτι μαζικα τελη 90, βαρια αρχες 00 οποτε λιγο ακραιο αυτο που λενε μερικοι οτι οι σημερινοι 50ρηδες δεν ξερουν απο υπολογιστες. Ισως να υπαρχει αδυναμια σε office, cad γιατι δεν εχουν ασχοληθει τοσο, αλλα τα βασικα οι πιο πολλοι τα ξερουν. 1
ΠΟΣΕΙΔΩΝ Δημοσ. 5 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2022 4 ώρες πριν, gofreta είπε Αυτο ειναι ο ηλικιακος ρατσισμος φιλε μου. Εγω οπου εχω παει μαθαινω τους υπολοιπους η/υ αλλα επικρατει η κλισε αποψη οι νεοι ξερουν υπολογιστες, οτι να 'ναι, υπολογιστης δεν ειναι το φεϊς μπουκ ουτε καμια αλλη διαδικτυακη εφαρμογη που πλασαρεται ως γνωση Το φέισμπουκ είναι πλέον ξεπερασμένο στους νέους, ασχολούνται με αυτό περισσότερο ηλικιωμένοι.
sphinxgr Δημοσ. 5 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2022 (επεξεργασμένο) 25 λεπτά πριν, OxiGiannisGiannakis είπε Οι υπολογιστες μπηκαν στα σπιτι μαζικα τελη 90, βαρια αρχες 00 οποτε λιγο ακραιο αυτο που λενε μερικοι οτι οι σημερινοι 50ρηδες δεν ξερουν απο υπολογιστες. Ισως να υπαρχει αδυναμια σε office, cad γιατι δεν εχουν ασχοληθει τοσο, αλλα τα βασικα οι πιο πολλοι τα ξερουν. Δεν ισχύει αυτό που λες. Αν έρθεις σε επαφή με random κόσμο, θα δεις πως υπάρχει τεράστια άγνοια όχι μόνο σε υπολογιστές, αλλά στα πάντα. Για να συμβάλω στο ελάχιστο στο θέμα, 55αρα άνεργη 10 χρόνια, που κάποτε δούλευε βοηθός σε λογιστήριο (καταχώρηση τιμολογίων) τις δέκα τελευταίες μέρες, είχε ήδη 8 συνεντεύξεις σχετικές με αυτό το τομέα. Είχε όμως ένα συγκεκριμένο τομέα να ψάξει κ μια ελάχιστη γνώση. Ο μισθός σε κάθε περίπτωση ήταν βασικός. Χωρίς κάποια ελάχιστη εξειδίκευση το βλέπω σχεδόν αδύνατο να βρεθεί κάτι, χωρίς να υπάρξει προώθηση από κάποιον γνωστό Επεξ/σία 5 Ιουνίου 2022 από sphinxgr
bbbb Δημοσ. 5 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2022 4 ώρες πριν, Basilhs23___ είπε Η εν λόγω περιπτωση που αναφέρω πάντως ίσως είναι ακραία αλλά ενδεικτική μιας κατάστασης, μιλάμε συνάδελφος που δεν ξέρει από ebanking έχει δώσει τους κωδικούς του στον ξάδερφο μου και έχει πρόσβαση για να του κάνει αγορές, όλοι τον περνούν τηλέφωνο να μπει με κωδικούς στα email άλλων να στείλει μηνηματα επειδή ο δεν γνωρίζουν, του έχουν γίνει τα νεύρα τσατάλια. Το ίδιο θέμα είχε και στην προηγούμενη δουλειά του αλλά σε απείρως μικρότερο βαθμό και σε λογικά πλαίσια. Δώστου αγωνιστικούς χαιρετισμούς 😂 συμπάσχω..
Basilhs23___ Δημοσ. 5 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2022 1 ώρα πριν, OxiGiannisGiannakis είπε Οι υπολογιστες μπηκαν στα σπιτι μαζικα τελη 90, βαρια αρχες 00 οποτε λιγο ακραιο αυτο που λενε μερικοι οτι οι σημερινοι 50ρηδες δεν ξερουν απο υπολογιστες. Ισως να υπαρχει αδυναμια σε office, cad γιατι δεν εχουν ασχοληθει τοσο, αλλα τα βασικα οι πιο πολλοι τα ξερουν. Μπορει να έχεις αυτή την άποψη από τον δικό σου κύκλο, δεν έχουνε όμως όλοι την ίδια άποψη από διαφορετικούς κύκλους και εργασιακά περιβάλλοντα.
OxiGiannisGiannakis Δημοσ. 5 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2022 2 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε Μπορει να έχεις αυτή την άποψη από τον δικό σου κύκλο, δεν έχουνε όμως όλοι την ίδια άποψη από διαφορετικούς κύκλους και εργασιακά περιβάλλοντα. Το "ακουω" αυτο που λες. Ισως ομως οι ανθρωποι στους οποιους αναφερεσαι δεν χτυπανε καν δουλειες που θελουν χρηση υπολογιστη?
hln3 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2022 Νομίζω περισσότερο είναι μισθολογικό το θέμα (τριετίες) παρά κάτι άλλο. Αν ξεπαγώσουν τις τριετίες και στους νεότερους θα βελτιωθεί η κατάσταση.
Damianus Δημοσ. 5 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2022 (επεξεργασμένο) Τηλεφωνικες πωλησεις ισως. Η αλλη εναλλακτικη ειναι αν ξερει καποια τεχνη , πλεκει, κενταει, να πουλαει τα εργοχειρα της σε δικη της σελιδα shopify. Κατι σαν το παρακατω https://adraxti.gr/ Επεξ/σία 5 Ιουνίου 2022 από Damianus
archer100 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2022 (επεξεργασμένο) Στις 28/5/2022 στις 3:10 ΠΜ, Tony187 είπε Η μητέρα μου είναι 50-51 χρονών, είναι αρκετά χρόνια άνεργη. Έχει κάνει πολλές δουλειές ανά τα χρόνια, η τελευταία ήταν καθαρίστρια μέχρι το 2019 που τελείωσε η σύμβαση της. Απο τότε δεν έχει καταφέρει να βρει κάτι άλλο. Μέχρι και για φυλλάδια της είπαν ότι ψάχνουν πιο νέα άτομα. Το ίδιο και σε τηλεφωνική εταιρεία που απλά θα μιλούσε στο τηλέφωνο. Είχε ήδη από παλιά κάποια θέματα υγείας στο ένα χέρι και στα πόδια, αλλά πλέον είναι χειρότερα και δεν θα μπορούσε να κάνει αυτή την δουλειά ακόμα κι αν την έπαιρναν (που δεν την πήραν στους δύο τελευταίους διαγωνισμούς που είχαν γίνει). Τι μπορούμε να κάνουμε; Είμαστε και οι δύο απίστευτα απεγνωσμένοι. Για ποια περιοχη της Ελλαδας/πολη μιλαμε; Αλλο Αθηνα, αλλο πχ Πελλα-Ημαθια που εχει 15 εργοστασια που σκοτωνονται να βρουν εργατες αυτον τον καιρο η νησια που σκοτωνονται να βρουν υπαλληλους τουρισμου Επεξ/σία 5 Ιουνίου 2022 από archer100
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα