Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η μητέρα μου είναι 50-51 χρονών, είναι αρκετά χρόνια άνεργη.  Έχει κάνει πολλές δουλειές ανά τα χρόνια, η τελευταία ήταν καθαρίστρια μέχρι το 2019 που τελείωσε η σύμβαση της. 

Απο τότε δεν έχει καταφέρει να βρει κάτι άλλο. Μέχρι και για φυλλάδια της είπαν ότι ψάχνουν πιο νέα άτομα. Το ίδιο και σε τηλεφωνική εταιρεία που απλά θα μιλούσε στο τηλέφωνο. 

Είχε ήδη από παλιά κάποια θέματα υγείας στο ένα χέρι και στα πόδια, αλλά πλέον είναι χειρότερα και δεν θα μπορούσε να κάνει αυτή την δουλειά ακόμα κι αν την έπαιρναν (που δεν την πήραν στους δύο τελευταίους διαγωνισμούς που είχαν γίνει). 

Τι μπορούμε να κάνουμε; Είμαστε και οι δύο απίστευτα απεγνωσμένοι. 

• Like 2
  • Απαντ. 50
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

στη κοινωφελη εργασια του οαεδ παιρνουν περισσοτερα μορια οι 45-54, με καποια μορια απο ανεργιες τεκνα και με χαμηλο εκκαθαριστικο εχει καλες πιθανοτητες να μπει.Μολις πριν 2 μηνες εληξαν οι αιτησεις για το τελευταιο που βγηκε, παρακολουθα για οταν ξαναβγει. Και να προσεχει ηλικιωμενους-ες δοκιμαστε, εγω καποιον μεγαλυτερο σε ηλικια θα προτιμουσα παρα καποιον-α 20-25 χρονων

• Like 1
Δημοσ.
28 λεπτά πριν, Manolo7 είπε

Και να προσεχει ηλικιωμενους-ες δοκιμαστε, εγω καποιον μεγαλυτερο σε ηλικια θα προτιμουσα παρα καποιον-α 20-25 χρονων

Με προβληματα στα ποδια και στο ενα χερι, δεν θα εμπιστευομουν προσωπικα. Μπορει το ατομο να πεσει κτλ, οποτε να θελει και την καταλληλη υποστηριξη

Δημοσ.
23 ώρες πριν, Manolo7 είπε

στη κοινωφελη εργασια του οαεδ παιρνουν περισσοτερα μορια οι 45-54, με καποια μορια απο ανεργιες τεκνα και με χαμηλο εκκαθαριστικο εχει καλες πιθανοτητες να μπει.Μολις πριν 2 μηνες εληξαν οι αιτησεις για το τελευταιο που βγηκε, παρακολουθα για οταν ξαναβγει. Και να προσεχει ηλικιωμενους-ες δοκιμαστε, εγω καποιον μεγαλυτερο σε ηλικια θα προτιμουσα παρα καποιον-α 20-25 χρονων

Είχε κάνει αίτηση σε αυτή την κοινωφελή εργασία, αλλά δυστυχώς δεν την πήραν. Μου είπε ότι ήταν πολλοί με πολυτεκνια... 

Αυτός με τους ηλικιωμένους δεν είναι κάπως επίφοβο μην γίνει τίποτα και μπλέξεις, άμα πάθει κάτι ο άνθρωπος; Ρωτάω επειδή και ο δικός μου παππούς πέθανε στα ξαφνικά επειδή είχε πρόβλημα καρδιάς που δεν του το είχαν βρει...

23 ώρες πριν, SabotazNic είπε

Με προβληματα στα ποδια και στο ενα χερι, δεν θα εμπιστευομουν προσωπικα. Μπορει το ατομο να πεσει κτλ, οποτε να θελει και την καταλληλη υποστηριξη

Δεν είναι ότι έχει πρόβλημα να σταθεί ή δεν μπορεί να κουνήσει το χέρι της. Απλά αν κάθε μέρα, για 6-8 την ημέρα έχεις ορθοστασία και πάνω κάτω σε σκάλες, καταλαβαίνεις ότι θα είναι και επίπονο πολύ και θα χειροτερευσει και η κατάσταση... 

Εγώ φαντάσου στα 20 μου είχα πάει και καθάριζα μαγαζιά το βράδυ όταν έκλειναν και ήταν βάσανο αυτές οι συνεχόμενες κινήσεις με τις σκούπες, σφουγγαριστρες, κτλπ. 

Δημοσ.

δυστυχώς τα κοινωφελή είναι η ελπίδα σου. Εκτός αυτών όμως ο οαεδ βγάζει διάφορα προγράμματα που καλύπτουν αυτές τις ηλικίες με το σκεπτικό να συμπληρώσουν τα ένσημα για να βγουν στη σύνταξη

Η αλήθεια είναι ότι σε αυτές τις ηλικίες αν μείνεις χωρίς δουλειά είναι δύσκολα τα πράγματα. Ούτε χαριστικά δε σε προσλαμβάνει ο άλλος. Αν υπάρχει και θέμα υγείας....

Και για να μη κρυβόμαστε, ούτε εσύ θα προσλάμβανες εύκολα τέτοιο άτομο

όσο γι αυτό που είπες ότι ακόμα και για το τηλέφωνο ζητούσαν νέα άτομα, είναι διότι θεωρητικά οι νέοι θα είναι πιο ορεξάτοι στη δουλειά (αν αφήσουν από το χέρι το κινητό τους) ενώ άτομα κοντά στη σύνταξη το βλέπουν σαν αγγαρεία μέχρι να βγουν στη σύνταξη.

Και επειδή μου έχει τύχει, πας στον άλλον να δείξεις κάτι πάνω στη δουλειά και σου απαντάει με το κλασικό, δεν είμαι εγώ για τέτοια σε αυτή την ηλικία, άντε να συμπληρώσω τα ένσημα να βγω στη σύνταξη.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Bitbit είπε

δυστυχώς τα κοινωφελή είναι η ελπίδα σου. Εκτός αυτών όμως ο οαεδ βγάζει διάφορα προγράμματα που καλύπτουν αυτές τις ηλικίες με το σκεπτικό να συμπληρώσουν τα ένσημα για να βγουν στη σύνταξη

Η αλήθεια είναι ότι σε αυτές τις ηλικίες αν μείνεις χωρίς δουλειά είναι δύσκολα τα πράγματα. Ούτε χαριστικά δε σε προσλαμβάνει ο άλλος. Αν υπάρχει και θέμα υγείας....

Και για να μη κρυβόμαστε, ούτε εσύ θα προσλάμβανες εύκολα τέτοιο άτομο

όσο γι αυτό που είπες ότι ακόμα και για το τηλέφωνο ζητούσαν νέα άτομα, είναι διότι θεωρητικά οι νέοι θα είναι πιο ορεξάτοι στη δουλειά (αν αφήσουν από το χέρι το κινητό τους) ενώ άτομα κοντά στη σύνταξη το βλέπουν σαν αγγαρεία μέχρι να βγουν στη σύνταξη.

Και επειδή μου έχει τύχει, πας στον άλλον να δείξεις κάτι πάνω στη δουλειά και σου απαντάει με το κλασικό, δεν είμαι εγώ για τέτοια σε αυτή την ηλικία, άντε να συμπληρώσω τα ένσημα να βγω στη σύνταξη.

εγώ από την άλλη έχω δει άτομα που θέλουν μερικά χρόνια-ένσημα για να βγουν στη σύνταξη και δουλεύουν πολύ περισσότερο από άλλους, γιατί φοβούνται την απόλυση και ότι δε θα καταφέρουν τελικά να φτάσουν στη σύνταξη..

γενικά πάντως τελευταία, στα διαφημιστικά τηλέφωνα που έχω σηκώσει κατά καιρούς για ρεύμα, τηλεφωνία κλπ, ακούω και άτομα μεγαλύτερης ηλικίας..  

• Like 2
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, christos4 είπε

εγώ από την άλλη έχω δει άτομα που θέλουν μερικά χρόνια-ένσημα για να βγουν στη σύνταξη και δουλεύουν πολύ περισσότερο από άλλους, γιατί φοβούνται την απόλυση και ότι δε θα καταφέρουν τελικά να φτάσουν στη σύνταξη..

γενικά πάντως τελευταία, στα διαφημιστικά τηλέφωνα που έχω σηκώσει κατά καιρούς για ρεύμα, τηλεφωνία κλπ, ακούω και άτομα μεγαλύτερης ηλικίας..  

ναι υπάρχουν και αυτοί και είναι διατεθειμένοι να κάνουν οποιαδήποτε δουλειά που νεότεροι ούτε το σκέφτονται αλλά υπάρχουν και αυτοί που ανέφερα εγώ.

Η ουσία όμως είναι πως στις περισσότερες δουλειές δύσκολα ο άλλος θα επιλέξει κάποιο άτομο τέτοιας ηλικίας. Καθένας για τους δικούς του λόγους. Οι οποίοι μπορεί να ισχύουν μπορεί να είναι και προκατάληψη. Οπότε ας έχει στο νου του ο Ts τα προγραμματα του οαεδ εκτός της κοινωφελούς

• Like 1
Δημοσ.

Έχε τον νου σου για την μητέρα σου θα τρέξει ένα πρόγραμμα λένε στον ΟΑΕΔ για εξατομικευμένη παρέμβαση για άτομα άνω των 50 ετών και θα δώσουν και 300 ευρώ σε όποιον λάβει μερος

Δημοσ.
24 λεπτά πριν, czarjuly είπε

Έχε τον νου σου για την μητέρα σου θα τρέξει ένα πρόγραμμα λένε στον ΟΑΕΔ για εξατομικευμένη παρέμβαση για άτομα άνω των 50 ετών και θα δώσουν και 300 ευρώ σε όποιον λάβει μερος

Τι ακριβώς είναι αυτό; 

Δημοσ.
Στις 29/5/2022 στις 8:49 ΜΜ, Tony187 είπε

Τι ακριβώς είναι αυτό; 

Κάποιο πρόγραμμα που υποτίθεται παρακολουθείς κάποια σεμινάρια και σου βρίσκουν δουλειά μετα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το θέμα εργασίας για άτομα 50+ είναι πολύ σοβαρό και απασχολεί πολύ κόσμο...

Υπάρχει στην κοινωνία μας έντονος ηλικιακός ρατσισμός...

Κατά την γνώμη μου κάποιος 50+ πρέπει να έχει ανοικτό μυαλό και να είναι θετικός σε εκπαίδευση κλπ... 

Επεξ/σία από naftis
  • Like 1
  • Sad 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, naftis είπε

Κατά την γνώμη μου κάποιος 50+ πρέπει να έχει ανοικτό μυαλό και να είναι θετικός σε εκπαίδευση κλπ... 

το ότι είναι σοβαρό ναι. Αλλά δεν ξέρω αν η λέξη ρατσισμός είναι η σωστή. Είναι μια λέξη που έχει γίνει καραμέλα τα τελευταία χρόνια και ανάθεμα αν ο 1 στους 2 που τη χρησιμοποιούν ξέρουν το νόημα.

όταν εγώ δε θέλω εσένα γιατί οι 9 στους 10 στην ομάδα που ανήκεις (όποια κι αν είναι αυτή) βαριούνται να δουλέψουν ή σε άλλο παράδειγμα οι 9 στους 10 είναι κλέφτες, δε με λες και ρατσιστή.

σε μια καφετέρια δουλεύει μια μικρή σερβιτόρα, στη διπλανή ένας πενηντάρης. Που θα πάει ο κόσμος; τι θα προτιμήσει ο εργοδότης; Είναι ρατσιστής;

• Like 1
Επισκέπτης
Δημοσ.

Δεν σε σωζει καμμια εκπαιδευση, ολα αυτα ειναι εντελως δημοσιογραφικες μ@λ@κιες. Εγω πηρα πτυχιο στα 47, δεν βοηθησε σε τιποτε στην εοαγγελματικη αποκατασταση. Ψαξε εταιρειες που δεν υπαρχει ηλικισκος ρατσισμος π.χ. Σκλαβενιτης

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 λεπτά πριν, naftis είπε

Προς το παρόν, όσοι είναι 50+ σε αρκετές δουλειές που έχουν να κάνουν με υπολογιστές και intenet, αρνούνται να μάθουν το οτιδήποτε και δημιουργούν πρόβλημα σε νεότερους συναδέλφους τους εάν υπάρχουνε εκεί που τους φορτώνουν με επιπλέον δουλειές και εργασίες σχετικές με αυτά υπό την ανοχή προϊσταμένων που κάνουνε τα στραβά μάτια. 

4 λεπτά πριν, gofreta είπε

Δεν σε σωζει καμμια εκπαιδευση, ολα αυτα ειναι εντελως δημοσιογραφικες μ@λ@κιες. Εγω πηρα πτυχιο στα 47, δεν βοηθησε σε τιποτε στην εοαγγελματικη αποκατασταση. Ψαξε εταιρειες που δεν υπαρχει ηλικισκος ρατσισμος π.χ. Σκλαβενιτης

Σε τι να σε βοηθήσει το πτυχίο εάν είναι άχρηστο ως προς το αντικείμενο της εργασίας σου; Επίσης έχεις εμπειρία στο αντικείμενο; Γιατί και ο νέος που θα λάβει το πτυχίο αν δεν έχει εμπειρία σε ορισμένες δουλειές πάλι το ίδιο πρόβλημα θα έχει. Το πτυχίο σε τέτοιες ηλικίες για 2-3 πράγματα βοηθάει, για πρόσληψη στο δημόσιο, για δική σου μόρφωση, για ορισμένες δουλειές στον ιδιωτικό τομέα που αν δεν έχεις ένα οποιοδήποτε πτυχίο από ΑΕΙ και ΤΕΙ δεν ανεβαίνεις σε ανώτερη βαθμίδα στην ιεραρχία, είχα κάτι τέτοιους συμφοιτητές όταν σπούδαζα. 

Επεξ/σία από Basilhs23___

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...