Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εχω εναν μ@λ...κα γείτονα, (που μπορει να ειναι καλός άνθρωπος κατα βάθος) ο οποίος καθημερινά εδώ και 2 βδομάδες κάνει ΚΑΘΕ ΜΑ ΚΑΘΕ ΑΠΟΓΕΥΜΑ εργασίες με σίδερα..μένω ακριβώς απεναντι του και μου έχει σπάσει τα νευρα, δεν μπορώ να σκεφτώ απο τον θόρυβο ειδικά με ανοιχτές τις πόρτες. (δε ξερω αν το κανει επαγγελματικα η αν ειναι προσωρινο, αλλα μου φαινετε μεγαλο το διαστημα για κατι προσωρινό..νομιζω βγηκε στη συνταξη και κανει εξτραδακια, αλλα αυτο ειναι απλα εικασίες )

πηρα αστυνομία τηλέφωνο και μου λένε μόνο ώρες κοινής υσηχίας, λέω πρόκειται για ηχορύπανση και λενε εεεε αυτα μετριουντε με κλειστες πορτες κλπ κλπ.. του λεω με δικο μου ντεσιμπελομετρο με κλειστες πορτες περνάει το ανώτατο επιτρεπτό όριο..λεει λαθος κάνετε δεν γίνεται αυτό θα έκαναν και αλλοι παράπονα..και μου το έκλεισε.

τον τελευταίο καιρό έχω κάποια θέματα υγείας (ορμονολογικά) και είμαι υπερβολικά ευέξαπτος και νευριάζω με το παραμικρό, θα πήγαινα να του μιλήσω αλλα αν μου πουλήσει ειρωνεία η μου πει καμια χοντραδα δεν θα έχουμε καλά αποτελέσματα... τι λύσεις προτείνετε ΕΚΤΟΣ απο αντίποινα; το μόνο που θελω ειναι απλα η ησυχία μου μεσα στο σπίτι μου, αλλα εφόσον μένω σε πολυκατοικία..μάλλον ζητάω πολλά;

edit: τώρα είδα οτι υπάρχει και άλλο θεμα που ανοίχτηκε μέχρι να γράψω εγώ το παρόν...

ειναι εφικτό απαντήστε μου ρε παιδιά με τις απόψεις σας..

Επεξ/σία από maparios
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Ωτοασπίδες.Και δεν κάνω πλάκα.

Θα έλεγα και κανα ηρεμιστικό ή αλλο φάρμακο που μπορεί να συστήσει ο γιατρός του.

12 λεπτά πριν, maparios είπε

θέματα υγείας (ορμονολογικά) και είμαι υπερβολικά ευέξαπτος και νευριάζω με το παραμικρό

• Like 2
Δημοσ.

Δε βγάζεις άκρη ,έτσι είχα εγώ τον από πάνω μου έχει κατασκαψει  όλο το σπίτι,πέρασαν μερικά χρόνια και ηρέμησε λίγο ,προσπάθησε τα απογεύματα να φεύγεις πήγαινε για κάνα καφέ γιατί θα σου σπάσουν τα νεύρα στο τελος

Δημοσ.

Πρώτον, βρες τρόπος να μην είσαι ευεξαπτος, διότι όπου και να αποτανθεις να μιλήσεις άμα πας με διάθεση τσαμπουκά μαλλον δεν θα έχουν καλή έκβαση τα θέματα σου. 

Το πιο πιθανό είναι να μην καταφέρεις να βγάλεις άκρη. 

Η απάντηση της αστυνομίας που προσπάθησε να το αποφύγει λέγοντας για μέτρηση από μέσα και όχι από έξω ήταν αστεία. Ήταν σαν να μην σε πιστεύουν και να ψάχνουν δικαιολογίες. 

Για σωστή μέτρηση χρειάζονται σχετικά ακριβά ντεσιμπελομετρα και όχι κάτι φθηνιαρικα από το skroutz. 

Δημοσ.
50 λεπτά πριν, maparios είπε

Εχω εναν μ@λ...κα γείτονα, (που μπορει να ειναι καλός άνθρωπος κατα βάθος)

Πήγαινε βρες τους και μίλα σε αυτόν που είναι στο βάθος. 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, maparios είπε

τον τελευταίο καιρό έχω κάποια θέματα υγείας (ορμονολογικά) και είμαι υπερβολικά ευέξαπτος και νευριάζω με το παραμικρό

Χμμμ...

Δημοσ.

παρε την πυροσβεστικη και ρωτα. αν καποιος κάνει παράνομα εργασίες που μπορει να ξεκινησουν φωτια σε ποιον απευθύνομαι? για τον ηχο δυσκολα θα βρει ακρη γιατι ειναι θεμα αστυνομιας που ειναι ανυπαρκτοι. υπαρχει και στο gov φορμα καταγγελίας.

Δημοσ.

Εφοσον τηρει τις ωρες κοινης ησυχιας δεν μπορεις να κανεις κατι εκτος ωτασπιδες οπως αναφερθηκε

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, vagos789 είπε

Εφοσον τηρει τις ωρες κοινης ησυχιας δεν μπορεις να κανεις κατι εκτος ωτασπιδες οπως αναφερθηκε

Δεν παίζει ρόλο η ώρα κοινής ησυχίας ,

δυστυχώς θα χρειαστεί δικηγόρο και ίσως μακροχρόνιο τράβηγμα αλλά αν έχει και θέματα υγείας μπορεί να λειτουργήσει υπέρ του

Δημοσ.

Παιζει πολυ μεγαλο ρολο η ωρα κοινης ησυχιας

Αλλιως πρεπει να αποδειξεις οτι ο τυπος σε παρενοχλει σκοπιμα,και οχι οτι ειναι χομπιστας

Δημοσ.

θα σου γράψω τις λέξεις κλειδιά.

δικηγόρος

προσβολή ψυχικής υγείας

ούτε ωτοασπίδες ούτε ανέχεια στο κάθε π@παρα που δε σέβεται τους κανόνες καλής γειτονίας και σεβασμού στο συνάνθρωπο.

• Like 1
Δημοσ.

Πρώτα πάει και τον βρίσκει και τον ενημερώνει ότι αυτό που κάνει είναι ενοχλητικό, παρόλο που σέβεται τις ώρες κοινής ησυχίας. 

Και αν δεν του έχει κάνει παρατήρηση και κανένας άλλος γείτονας τότε μπορεί ο άνθρωπος να μην έχει συνειδητοποιήσει ότι ενοχλεί. 

Δημοσ.
43 λεπτά πριν, Nabuko είπε

Πρώτα πάει και τον βρίσκει και τον ενημερώνει ότι αυτό που κάνει είναι ενοχλητικό, παρόλο που σέβεται τις ώρες κοινής ησυχίας. 

Και αν δεν του έχει κάνει παρατήρηση και κανένας άλλος γείτονας τότε μπορεί ο άνθρωπος να μην έχει συνειδητοποιήσει ότι ενοχλεί. 

Ότι λέει ο Nabuko

Αν και προσωπικά δεν θα με χαρακτήριζα άνθρωπο ήπιων τόνων ή που "βλέπει πάντα το καλό στους άλλους" :D, έχω ανακαλύψει ότι πολλές φορές κάτι που κάνει κάποιος και μας ενοχλεί δεν είναι σίγουρο ότι του είναι αντιληπτό. Οκ, για μας μπορεί να είναι προφανές και να σκεφτόμαστε "πόσο μ...κας μπορεί να είναι κάποιος για να μην καταλαβαίνει ότι ενοχλεί" αλλά παιδιά, ναι μπορεί να μην το καταλαβαίνει.

Και για να δούμε και την άλλη πλευρά, κάτι που μπορεί γενικά να περνάει απαρατήρητο σε πολλούς μπορεί έναν να τον ενοχλεί επειδή απλά επικεντρώθηκε σε αυτό.

• Thanks 1
Δημοσ.
Στις 27/5/2022 στις 3:05 ΜΜ, maparios είπε

Εχω εναν μ@λ...κα γείτονα, (που μπορει να ειναι καλός άνθρωπος κατα βάθος)

Δηλαδή καλός μ@@@@@ς όπως λέμε στην Ελλάδα.

Το πρόβλημα σε αυτές τις περιπτώσεις, είναι πως δεν μιλάει κανείς.Η άλλο να πάρει τηλέφωνο την αστυνομία μόνο 1 και άλλο 5.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...