Ukforthemoment Δημοσ. 28 Μαΐου 2022 Δημοσ. 28 Μαΐου 2022 Το θέμα εχει καταντήσει σαν το ανέκδοτο με το αντε *μπιπ* εσυ και ο γρύλος σου.
vagstef Δημοσ. 28 Μαΐου 2022 Δημοσ. 28 Μαΐου 2022 Στις 27/5/2022 στις 4:59 ΜΜ, YellowGr είπε Το κανει επαγγελματικα με την εννοια οτι πληρωνεται απο διαφορους για αυτο που κανει ΑΛΛΑ δεν παιζει να εχει αδεια η το οτιδηποτε ειναι ολα μαυρα , ρωτησα εναν αλλο γειτονα και μου ειπε το κανει 4 χρονια τωρα. Ο χωρος ειναι απλα το ισογειο μιας πολυκατοικιας (σαν πυλωτη σκεψου) στο οποιο εχει βαλει μια ψηλη πορτα και το εχει κανει σαν αποθηκη οποτε ακουγονται ολα συν οτι μυριζει μπογια οταν βαφει . Δεν το κανει ποτε ωρες κοινης υσυχιας αλλα δεν γινεται με το που ξυπναω να πιω ενα καφε να ακουω τρυπανια και τροχους καθε μερα μεχρι τις 3 που ειναι η ωρα κοινης υσυχιας . Να εχτιζαν μια πολυκατοικια το καταλαβαινω και θα εκανα υπομονη αλλα ο τυπος απλα εχει παρανομο συνεργειο και σπαει μπαλες. Άφησε χαρτί και πμ γράψε πως αν πρόκειται για παράνομο χώρο εργασίας θα κάνεις καταγγελία
washcloud Δημοσ. 28 Μαΐου 2022 Δημοσ. 28 Μαΐου 2022 24 λεπτά πριν, StamTheMan είπε Δε διαφωνουμε,απλα θελω να ειμαι δικαιος και καλυπτω και το απιθανο σεναριο. ...το ξέρω ότι "δεν διαφωνούμε". Όπως επίσης ήδη κατάλαβα ότι "θες να είσαι δίκαιος", και σε τιμά - ΑΛΛΑ δεν μιλάμε για τέτοια περίπτωση "απίθανου σεναρίου" εδώ. Όχι τουλάχιστον με όσα λέει ο ts. ΠΡΟΦΑΝΩΣ αν κάτι ξεκινήσει στα ξαφνικά, δεν πέφτεις να τον φας τον άλλον, αλλά πας να του μιλήσεις. Και πιάνεις και τους γείτονες και το συζητάτε και όλοι μαζί, αφού λογικά τους αφορά και αυτούς και πιθανώς έτσι βρίσκεται άκρη. ΟΤΑΝ μιλάμε για κάποιον που απλά "μπορεί να έκανε ένα λάθος" (ακόμη και κατ' εξακολούθηση). Αλλά εδώ αδερφέ μιλάμε για κάποιον που ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ, 9 με 3, ΓΙΑ 4 ΧΡΟΝΙΑ, κάνει ό,τι κάνει. Όποιος θέλει ν' αφήσει περιθώρια "αμφισβήτησης", με γειά του με χαρά του, αλλά τζάμπα πάει η "δικαιοσύνη" του....
airtrelomike13 Δημοσ. 28 Μαΐου 2022 Δημοσ. 28 Μαΐου 2022 Και κάπου με όλα αυτά, αισθάνομαι ασφαλής και δικαιωμένος που δεν έχω δικό μου σπίτι και μένω στο ενοίκιο. Να ήταν δικό μου το σπίτι, και να είχα το κάθε προβληματικό γείτονα, να φωνάζει, να κάνει δουλειές , φασαρίες και εγώ δεν ξέρω τι. Η απόλυτη δικαίωση. Αν ts είναι δικό σου το σπίτι εκεί που μένεις περαστικά, αν πάλι μένεις στο ενοίκιο, σου έφεξε, άρχιζε να ψάχνεις για καινούριο σπίτι. Όχι που θα έχω το κάθε προβληματικό γείτονα να μου τα πρήζει ή να είναι το σπίτι μακρυά από τη δουλειά μου ή ότι μπορεί να υποβαθμιστεί η περιοχή. Ενοίκιο και πάλι ενοίκιο 1 1
StamTheMan Δημοσ. 28 Μαΐου 2022 Δημοσ. 28 Μαΐου 2022 26 λεπτά πριν, washcloud είπε ...το ξέρω ότι "δεν διαφωνούμε". Όπως επίσης ήδη κατάλαβα ότι "θες να είσαι δίκαιος", και σε τιμά - ΑΛΛΑ δεν μιλάμε για τέτοια περίπτωση "απίθανου σεναρίου" εδώ. Όχι τουλάχιστον με όσα λέει ο ts. ΠΡΟΦΑΝΩΣ αν κάτι ξεκινήσει στα ξαφνικά, δεν πέφτεις να τον φας τον άλλον, αλλά πας να του μιλήσεις. Και πιάνεις και τους γείτονες και το συζητάτε και όλοι μαζί, αφού λογικά τους αφορά και αυτούς και πιθανώς έτσι βρίσκεται άκρη. ΟΤΑΝ μιλάμε για κάποιον που απλά "μπορεί να έκανε ένα λάθος" (ακόμη και κατ' εξακολούθηση). Αλλά εδώ αδερφέ μιλάμε για κάποιον που ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ, 9 με 3, ΓΙΑ 4 ΧΡΟΝΙΑ, κάνει ό,τι κάνει. Όποιος θέλει ν' αφήσει περιθώρια "αμφισβήτησης", με γειά του με χαρά του, αλλά τζάμπα πάει η "δικαιοσύνη" του.... Αρχικα,μην τρελαινεσαι. Κατα δευτερον,με τους γειτονες δε βγαζεις ακρη,μονο αν πετυχεις jackpot,να ειναι "νορμαλ" ηλικιας και οχι "παλια" μυαλα,που εχουν μαθει ετσι. Να ειναι ατομα που θελουν την ησυχια τους και να μην ειναι ελληναρες ( ωχ αδερφε που να μπλεκεις - δε θα αλλαξεις εσυ τον κοσμο ) . Εαν βρεις 2-3 ακομα τετοιους και πατε ολοι μαζι να του μιλησετε,ισως παρει τα χαμπαρια του. Αν δεν τα παρει,δεν πειραζει,πορευομαστε συλλογικα. Αλλα οταν εισαι ενας,δε βγαινει ακρη,οπως ημουν εγω στο προηγουμενο σπιτι,που δεν εβγαζα ακρη με κανεναν. Ολοι καριολευαν ο ενας τον αλλο,αλλα δε μιλουσε κανεις στα ισια,μονο σε εμενα ειχαν εναντιωθει για τα σκυλια μου. 2 λεπτά πριν, airtrelomike13 είπε Και κάπου με όλα αυτά, αισθάνομαι ασφαλής και δικαιωμένος που δεν έχω δικό μου σπίτι και μένω στο ενοίκιο. Να ήταν δικό μου το σπίτι, και να είχα το κάθε προβληματικό γείτονα, να φωνάζει, να κάνει δουλειές , φασαρίες και εγώ δεν ξέρω τι. Η απόλυτη δικαίωση. Αν ts είναι δικό σου το σπίτι εκεί που μένεις περαστικά, αν πάλι μένεις στο ενοίκιο, σου έφεξε, άρχιζε να ψάχνεις για καινούριο σπίτι. Όχι που θα έχω το κάθε προβληματικό γείτονα να μου τα πρήζει ή να είναι το σπίτι μακρυά από τη δουλειά μου ή ότι μπορεί να υποβαθμιστεί η περιοχή. Ενοίκιο και πάλι ενοίκιο Τρολαρεις τωρα,ετσι; 1
Basilhs23___ Δημοσ. 28 Μαΐου 2022 Δημοσ. 28 Μαΐου 2022 7 λεπτά πριν, airtrelomike13 είπε Και κάπου με όλα αυτά, αισθάνομαι ασφαλής και δικαιωμένος που δεν έχω δικό μου σπίτι και μένω στο ενοίκιο. Να ήταν δικό μου το σπίτι, και να είχα το κάθε προβληματικό γείτονα, να φωνάζει, να κάνει δουλειές , φασαρίες και εγώ δεν ξέρω τι. Η απόλυτη δικαίωση. Αν ts είναι δικό σου το σπίτι εκεί που μένεις περαστικά, αν πάλι μένεις στο ενοίκιο, σου έφεξε, άρχιζε να ψάχνεις για καινούριο σπίτι. Όχι που θα έχω το κάθε προβληματικό γείτονα να μου τα πρήζει ή να είναι το σπίτι μακρυά από τη δουλειά μου ή ότι μπορεί να υποβαθμιστεί η περιοχή. Ενοίκιο και πάλι ενοίκιο Το ίδιο γράφεις σε κάθε σχετικό thread. Δεν σε γλιτώνει το ενοίκιο από τέτοια προβλήματα καθώς και εκεί που θα πας μπορεί πάλι να έχεις ένα άλλο οποιοδήποτε πρόβλημα που δεν είσαι σε θέση να προβλέψεις, μπορεί να σου δώσει μια μερική λύση το ενοίκιο υπό την υπόθεση ότι στα 20-30 έτη θα χρειαστεί να αλλάξεις σπίτι 2-3 φορές το πολύ, αλλά το να κάθεσαι να αναζητείς νέο σπίτι με το παραμικρό μόνο σε επιπλέον προβλήματα ταλαιπωρία και έξοδα θα σε βάλει και τα οποία είναι εντελώς ασυμφορα σε βάθος χρόνου σε σχέση με το ιδιοκτητο οίκημα. Άμα κάθεσαι κάθε φορά να κοιτάς να φύγεις, θα κουραστείς να αλλάζεις σπίτια και θα το καταλάβεις όταν φτάσεις τα 50-60 με συνεχόμενη διαμονή σε ενοίκιο. Μέσα σε όλα αυτά φυσικά δεν θα λάβεις μόνο υπόψην τους κακους γειτονες αλλά κακους ιδιοκτήτες, θέματα συνεννόησης με διαχειριστες, άλλους ενοίκους που θα έχουν επίσης την νοοτροπια σαν του κακού γείτονα με τα αμάξια (εγώ μένω εδώ από το 1800 δεν θα μου μπεις εσύ κάνε τουμπεκί κτλ), ερχομός άλλων ενοικοαστων δίπλα σου από πάνω σου με προβλήματα να σου προκαλούν θόρυβο μωρά σκυλιά κτλ, τα γνωστά προβλήματα με το διαμέρισμα και το κτίριο που είτε τα κρύβει ο ιδιοκτήτης είτε δεν φαίνονται και τα βλέπεις κατόπιν εορτής και όσο πιο πολλα σπίτια τόσο περισσότερο θα τα συναντάς, αλλά θέματα με την δουλειά σου αλλαγή έδρας κτλ που μπορεί πχ να άλλαξες σπίτι και μετά να έρθει αυτό. Εν ολίγοις δεν σε συμφέρει, αν μου έλεγες να βρεις ένα καλό σπίτι σε μια ικανοποιητική περιοχή, με έναν ιδιοκτήτη που κατανοεί διαφορα θέματα και συνεννόηστε καλά, να το παλέψεις όσο μπορείς για να μείνεις εκεί κι αν δεν αντέξεις κοιτάς για αλλού μετά από ένα σεβαστό χρονικό διάστημα και όχι κάθε 2-3 χρόνια, να συμφωνούσα μαζί σου.
SPY_oo7 Δημοσ. 28 Μαΐου 2022 Δημοσ. 28 Μαΐου 2022 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, bitmk2 είπε Δώσε μου τον νόμο που απαγορεύει επισκευές σε κήπο μονοκατοικίας ΟΚ αρα συμφωνουμε οτι απαγορευεται στη πυλωτη συμφωνουμε οτι η επαναλαμβανόμενη δραστηριοτητα σημαινει παρανομη επαγγελματικη δραστηριοτητα που συνιστά ποινικο και φορολογικο αδικημα.Τωρα για την μονοκατοικοια χεστηκα.Ποσες να εχουν απομεινει σε μεγαλες πολεις.Ετσι και αλλιώς στα χωρια οτι θελει κανει ο καθενας. 2 ώρες πριν, bitmk2 είπε Εδώ δε μιλάμε για διαπιστωμένο παράνομο συνεργείο ΕΔΩ ΟΜΩΣ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΚΑΘΑΡΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΜΕΝΟ ΚΑΡΑΠΑΡΑΝΟΜΟ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ. 2 ώρες πριν, bitmk2 είπε Στο ιδιωτικό μου χώρο βάζω όποιο αυτοκίνητο φίλου θέλω και το κάνουμε βίδες μονο για τον χαβαλέ να το ξαναφτιάξουμε Ναι μονο που αν βάζεις ενα διαφορετικο "φιλο" καθε εβδομαδα συνιστα παρανομη επγγελματικη δραστηριοτητα και σου κοβουν τον ποπο αμα σε καταγγείλουν.Το αν παιρνεις λευτα η οχι θα το βρουνε οταν θα σε κανει φιλο φτερο η εφορια.Αμα ηταν ετσι απλα ολοι με φιλους ξαδερφια και μπαρμπαδες θα λεγαμε οτι δουλεύουμε δηθεν τζαμπα Επεξ/σία 28 Μαΐου 2022 από SPY_oo7
airtrelomike13 Δημοσ. 28 Μαΐου 2022 Δημοσ. 28 Μαΐου 2022 34 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε Το ίδιο γράφεις σε κάθε σχετικό thread. Δεν σε γλιτώνει το ενοίκιο από τέτοια προβλήματα καθώς και εκεί που θα πας μπορεί πάλι να έχεις ένα άλλο οποιοδήποτε πρόβλημα που δεν είσαι σε θέση να προβλέψεις, μπορεί να σου δώσει μια μερική λύση το ενοίκιο υπό την υπόθεση ότι στα 20-30 έτη θα χρειαστεί να αλλάξεις σπίτι 2-3 φορές το πολύ, αλλά το να κάθεσαι να αναζητείς νέο σπίτι με το παραμικρό μόνο σε επιπλέον προβλήματα ταλαιπωρία και έξοδα θα σε βάλει και τα οποία είναι εντελώς ασυμφορα σε βάθος χρόνου σε σχέση με το ιδιοκτητο οίκημα. Άμα κάθεσαι κάθε φορά να κοιτάς να φύγεις, θα κουραστείς να αλλάζεις σπίτια και θα το καταλάβεις όταν φτάσεις τα 50-60 με συνεχόμενη διαμονή σε ενοίκιο. Μέσα σε όλα αυτά φυσικά δεν θα λάβεις μόνο υπόψην τους κακους γειτονες αλλά κακους ιδιοκτήτες, θέματα συνεννόησης με διαχειριστες, άλλους ενοίκους που θα έχουν επίσης την νοοτροπια σαν του κακού γείτονα με τα αμάξια (εγώ μένω εδώ από το 1800 δεν θα μου μπεις εσύ κάνε τουμπεκί κτλ), ερχομός άλλων ενοικοαστων δίπλα σου από πάνω σου με προβλήματα να σου προκαλούν θόρυβο μωρά σκυλιά κτλ, τα γνωστά προβλήματα με το διαμέρισμα και το κτίριο που είτε τα κρύβει ο ιδιοκτήτης είτε δεν φαίνονται και τα βλέπεις κατόπιν εορτής και όσο πιο πολλα σπίτια τόσο περισσότερο θα τα συναντάς, αλλά θέματα με την δουλειά σου αλλαγή έδρας κτλ που μπορεί πχ να άλλαξες σπίτι και μετά να έρθει αυτό. Εν ολίγοις δεν σε συμφέρει, αν μου έλεγες να βρεις ένα καλό σπίτι σε μια ικανοποιητική περιοχή, με έναν ιδιοκτήτη που κατανοεί διαφορα θέματα και συνεννόηστε καλά, να το παλέψεις όσο μπορείς για να μείνεις εκεί κι αν δεν αντέξεις κοιτάς για αλλού μετά από ένα σεβαστό χρονικό διάστημα και όχι κάθε 2-3 χρόνια, να συμφωνούσα μαζί σου. Να σου πω, πες ότι μου δίνεται η ευκαιρία να αγοράσω σπίτι. Πάω το βλέπω, κάνω τον απαιτούμενο έλεγχο με δικηγόρο, μηχανικό και όλη τη γραφειοκρατία και το αγοράζω. Και φυσικά βλέπω και την περιοχή Μετά από καιρό διαπιστώνω προβλήματα, του τύπου κακοί γείτονεες, έναν σαν αυτό που κάνει θόρυβο, και άλλα προβλήματα μαζί. Εχω βγει ήδη ζημιωμένος , καθώς και έχω δώσει τα λεφτά να το αγοράσω , διότι λόγω αυτών των παραγόντων δεν μπορώ να το κουνήσω να πάω αλλού. Ενώ στο ενοίκιο, αν τα δω όλα αυτά, φεύγω γεια σας. Και σου τα λέει κάποιος που έχει και δικά του σπίτια εκτος Αθηνών, και που έχει ζήσει και στο ενοίκιο σε διάφορες περιοχές της Ελλάδος ( λόγω ότι ο πατέρας μου ήταν στρατιωτικός) και προσωπικά αν θες πιστεψε το αισθάνομαι δικαιωμένος, καθώς όπου και αν πήγα, συνάντησα ότι να ναι γείτονες, που με το παραμικρό δημιουργούσαν προβλήματα. Δεν θα τους άντεχα αν είχα δικό μου σπίτι εκεί Πήγε φίλος μου πριν 6 χρόνια και αγόρασε ένα διαμέρισμα Ζωγράφου, και ένα άλλο στη Νέα Σ΄μυρνη, επειδή τα βρήκε σε καλή τιμή ( πράγματι για τα τμ που ήταν τα σπίτια τα αγόρασε σε πολύ καλή τιμή). Περνάει ένας χρόνος, κάτω από το σπίτι του στου Ζωγράφου ( διότι είναι σε 1ο όροφο), ανοίγει καφετέρια και κάνουν φασαρία από το πρωί μεχρι το βράδυ. Και την αστυνομία που έχει φωνάξει πόσες φορές δεν μπορέι να βγάλει άκρη. Στη Νέα Σμύρνη, έχει λαϊκή κάτω από το σπίτι του, και δίπλα σχολείο που κάνουν τα παιδιά φασαρία. Και όλα αυτά, επειδή φαγώθηκε να πάρει σπίτια σε τιμή ευκαιρίας, και δεν το έψαξε όσο έπρεπε. Το αποτέλεσμα? Δεν μπορεί να φύγει από εκεί, γιατί είναι δικά του τα σπίτια. Εγώ προσωπικά είμαι ΥΠΕΡ της αγοράς μονοκατοικίας αλλά με δικό σου αυτόνομο χώρο ( όχι κολλημένα μέ άλλες). Εκεί ΝΑΙ, διότι είσαι μόνος, στο δικό σου το χώρο και έχεις τον πλήρη έλεγχο εσύ. Αλλά τώρα, να μένεις σε μια πολυκατοικία με άλλα 30 άτομα και να έχεις τον κάθε περίεργο ΟΧΙ. Ο θείος μου στην Αθήνα έχει δικό του σπίτι στο Νέο Κόσμο ( 1ου ορόφου). Πριν χρόνια, κάτω από το σπίτι του είχε γκαράζ , το οποίο ένας το είχε κάνει ξυλουργείο. Αυτός λοιπόν που το είχε , ξέχασε μια μηχανή ανοιχτή, με αποτέλεσμα να πάρει φωτιά και να πάει η φωτιά στο σπίτι του θείου μου και να καεί. Ευτυχώς, δεν ήταν μέσα η γυναίκα του, εκείνος και τα παιδιά του. Το αποτέλεσμα ήταν να είναι ακόμα στα δικαστήρια, να μην έχει δικαιωθεί ακόμα και να βάλει από τη τσέπη του ένα αρκετά μεγάλο ποσό για να το φτιάξει από τα καμμένα. 1 1
Επισκέπτης Δημοσ. 28 Μαΐου 2022 Δημοσ. 28 Μαΐου 2022 αν κανει καθε μερα εργασιες με θορυβο, τοτε πρεπει να εχει αδεια για ολα αυτα, αν δεν εχει τοτε μπορεις να του κανεις ζημια. αν εχει αδεια τοτε με χαβαλεδιαρικο τροπο καθε μερα να του λες "ρε γειτονα παλι θορυβο με τα πριονια, ελα να φαμε καμια πιτσα να αραξουμε" αν δεν πιασει ουτε αυτο τοτε βρομοξυλο οπως τις παλιες καλες εποχες 90s, να σημαδευεις παντα σαγονι, τα χερια ψηλα, το δεξι ποδι μπροστα, να φευγει ο γοφος μαζι και οχι μονο το χερι... περα απο την πλακα...δυστηχως υπαρχει θορυος παντου πλεον...θες σκυλια, θες ανθρωποι, θες μηχανηματα... ωτοασπιδες, ή αλλιως μετακομιση σε κανα βουνο εσυ και ο κουκος...😁
Nabuko Δημοσ. 28 Μαΐου 2022 Δημοσ. 28 Μαΐου 2022 41 λεπτά πριν, airtrelomike13 είπε Το αποτέλεσμα? Δεν μπορεί να φύγει από εκεί, γιατί είναι δικά του τα σπίτια. Και στα 2 ταυτόχρονα μένει? Μια χαρά μπορεί να φύγει αν το θέλει πραγματικά.
airtrelomike13 Δημοσ. 28 Μαΐου 2022 Δημοσ. 28 Μαΐου 2022 5 λεπτά πριν, Nabuko είπε Και στα 2 ταυτόχρονα μένει? Μια χαρά μπορεί να φύγει αν το θέλει πραγματικά. ενταξει στο ενα μενει εκεινος στο αλλο μενει η μητερα του με τον αδερφο του. Κοιτα δεν ειναι ευκολο να αφησεις δικα σου σπιτια και να φυγεις. Θα μου πεις " ας τα νοικιάσει"¨αλλα δεν ξερεις ο αλλος με τι αντιληψη τα βλεπει. ΤΟ θεμα ειναι οτι ξοδεψε 110 χιλ για δυο σπιτια για να εχει αυτα τα σοβαρα προβληματα καθε μερα 1 1
YellowGr Δημοσ. 28 Μαΐου 2022 Μέλος Δημοσ. 28 Μαΐου 2022 (επεξεργασμένο) Γενικα η ολη κατασταση ειναι αστα να πανε. Αυτο που δεν καταλαβαινω ειναι οτι δεν ντρεπεται ρε πουστη μου . Εγω στη θεση του θα ειχα σκασει απο την ντροπη μου που ενοχλω ολη τη γειτονια. Αυτος πραγματικα στα παπαρια του. Ελπιζω αυριο που ειναι Κυριακη να μην βαραει. Επεξ/σία 28 Μαΐου 2022 από YellowGr 1
StamTheMan Δημοσ. 28 Μαΐου 2022 Δημοσ. 28 Μαΐου 2022 2 ώρες πριν, SPY_oo7 είπε Ποσες να εχουν απομεινει σε μεγαλες πολεις.Ετσι και αλλιώς στα χωρια οτι θελει κανει ο καθενας. Εισαι και εσυ απο αυτους που θεωρουν οτι εχουμε 5 μεγαλες πολεις και οτι η υπολοιπη χωρα ειναι χωρια;
SPY_oo7 Δημοσ. 28 Μαΐου 2022 Δημοσ. 28 Μαΐου 2022 Αυτο σε πειραξε εσενα............. 20 λεπτά πριν, StamTheMan είπε Εισαι και εσυ απο αυτους που θεωρουν οτι εχουμε 5 μεγαλες πολεις και οτι η υπολοιπη χωρα ειναι χωρια;
Προτεινόμενες αναρτήσεις