Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχω ενα γειτονα ακριβως διπλα στο σπιτι που μολις μετακομισα ο οποιος καθε πρωι απο τις 10 μεχρι τις 3 κανει εργασιες. Ειμαστε καρακεντρο πολης και τριγυρω εχει ΜΟΝΟ σπιτια . 

Πως μπορω να κανω κατι ? Αστυνομία προφανώς και να καλέσω δεν ειναι ωρες κοινης ησυχίας και μπορει απλα να ισχυριστεί οτι κανει κατι προσωπικο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

να κανεις τι; δηλαδη αν παραδιπλα αποφασισει καποιος να χτισει σπιτι θα πρεπει να σου ζητησει αδεια για να φερει μπετονιερα;

Επεξ/σία από fredd0
  • Like 1
  • Confused 1
  • Sad 1
Δημοσ.

3 λεπτά πριν, YellowGr είπε

Εχω ενα γειτονα ακριβως διπλα στο σπιτι που μολις μετακομισα ο οποιος καθε πρωι απο τις 10 μεχρι τις 3 κανει εργασιες. Ειμαστε καρακεντρο πολης και τριγυρω εχει ΜΟΝΟ σπιτια . 

Πως μπορω να κανω κατι ? Αστυνομία προφανώς και να καλέσω δεν ειναι ωρες κοινης ησυχίας και μπορει απλα να ισχυριστεί οτι κανει κατι προσωπικο.

Απολύτως τίποτα.
Μόνο αντίποινα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το θέμα είναι (δεν διευκρινίζεις - αλλά πού να ξέρεις από τώρα θα μου πεις) αν το κάνει επαγγελματικά, ή απλά έπεσες στην περίοδο που κάνει εργασίες. Αν είναι το 2ο, απλά υπομονή (αναγκαστικά). Αν είναι το 2ο, γάμησέ τα (έχω γείτονα που επιδιορθώνει βάρκες, ακόμη και κυριακάτικα, από τις 08:00, με τρυπάνια, τροχούς, αέρα κλπ) και το μόνο που μπορείς να πατήσεις είναι αν δεν το έχει δηλωμένο κανονικά σαν επαγγελματική στέγη και τεσπα αν κάνει ό,τι κάνει στη ζούλα. Σε αυτή την περίπτωση, αστυνομία, να ελέγξει αν είναι νόμιμος, κι αν δεν είναι, να τον,,,κλείσει (χμ). Αλλά και πάλι, αν ο θόρυβος είναι ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΟΣ (μέτρηση των ντεσιμπέλ), ακόμη και εντός ωρών Κ.Η. να του βάλει χέρι (το "προσωπικό" που είπες,,,,γουάτ μηνς; Έχει ξερωγώ πολύ θορυβώδη,,,δονητή; Δεν υπάρχει αιτιολογία "προσωπικό". Ίσα-ίσα που αν ΔΕΝ είναι "επαγγελματικό", πιο εύκολα θα του βάλουν χέρι. Λέμε τώρα δλδ, "χέρι"....Τεσπα). Το οποίο επίσης σημαίνει ό,τι σημαίνει για τις "σχέσεις σου" με αυτόν...(ειδικά αν το κάνει επαγγελματικά και προφανώς θα είναι,,,κάζους μπέλλι "να του το κλείσεις").

Γενικά στο μπουρδέλο που ζούμε όμως, δύσκολα τα βλέπω τα πράγματα και το πιθανότερο είναι να μη βγάλεις άκρη, να έχεις κλειστά παράθυρα και κλιματισμό (μιας και το ρεύμα είναι φτηνό :ρ), και αν ούτε αυτό σε καλύπτει, εναποθέτεις ελπίδες σε ωτασπίδες (ναι, ΤΟΣΟ τραγικό...).

Εσύ πάλι, τί κάνεις στο σπίτι "πρωινές ώρες"; Πες μας ότι δουλεύεις νυχτοφύλακας να μη μας μείνει άντερο....🤪

Επεξ/σία από washcloud
Δημοσ.

Το μόνο που μπορείς να κάνεις πρακτικά είναι να δεις άμα το κάνει επαγγελματικά όπως είπε και ο washcloud, εκεί κάνεις μια καταγγελία προς το ΥΠΟΙΚ λέγοντας ότι γίνονται εργασίες που κανονικά έπρεπε να υπήρχε έναρξη. Αν η καταγγελία δεν ευσταθεί τότε μπορεί η άλλη πλευρά να σου κάνει μήνυση, ενώ μπορεί να υπάρξουν και άλλα αντίποινα. 

Μετα υπάρχει και η δυνατοτητα των δικαστηρίων υπό προϋποθέσεις, αλλά θα χάσεις λεφτά και χρόνο. 

Δημοσ.
28 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε

Μετα υπάρχει και η δυνατοτητα των δικαστηρίων υπό προϋποθέσεις, αλλά θα χάσεις λεφτά και χρόνο. 

...αν ήταν δικό του σπίτι έχει βάση, αλλά αν εννοεί ότι νοίκιασε (το πιθανότερο), πιο πολύ νόημα έχει να,,,ψάξει να φύγει για αλλού (όσο τραγικό κι αν ακούγεται σαν επιλογή), γιατί μέεεεχρι να βγει (ΑΝ βγει) άκρη δικαστικά, πάιζει να,,,λήξει και το συμβόλαιό του.......(Γενικά χέσε μέσα, είναι η αλήθεια....)

Δημοσ.
1 ώρα πριν, YellowGr είπε

Ειμαστε καρακεντρο πολης

Θα περίμενε κανείς να υπάρχει απόλυτη ησυχία. 

• Like 1
  • Sad 1
Δημοσ.
25 λεπτά πριν, tzotzo είπε

Πάντως το 10-3 είναι νομιμοτατο

Το αναγνωρίζει κι ο ίδιος. Πρώτο ποστ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μήπως να αρχίσει να ψάχνεις σπίτι? Πάντως τσέκαρε αν είναι κάποια δραστηριότητα που μπορεί να σταματήσει. Πχ αν κάνει κάποια εργασία που απαιτείται συγκεκριμένος χώρος, άδεια ασκήσεως κτλ. Εμείς είχαμε μία αλλοπαρμένη που οποιοδήποτε ανήλικο τσίριζε το αναλάμβανε για να του καλλιεργήσει την φωνή (να τσιρίζει με ρυθμό) με το αζημίωτο. Εμ το παράνομο ωδείο της περιορίστηκε έπειτα από μία παρατήρηση...

Επεξ/σία από Muchacho
Δημοσ.
28 λεπτά πριν, Muchacho είπε

Μήπως να αρχίσει να ψάχνεις σπίτι? Πάντως τσέκαρε αν είναι κάποια δραστηριότητα που μπορεί να σταματήσει. Πχ αν κάνει κάποια εργασία που απαιτείται συγκεκριμένος χώρος, άδεια ασκήσεως κτλ. Εμείς είχαμε μία αλλοπαρμένη που οποιοδήποτε ανήλικο τσίριζε το αναλάμβανε για να του καλλιεργήσει την φωνή (να τσιρίζει με ρυθμό) με το αζημίωτο. Εμ το παράνομο ωδείο της περιορίστηκε έπειτα από μία παρατήρηση...

...αν ο άλλος έχει φαναρτζίδικο όμως (με άδεια ή χωρίς), και δη χρόνια πριν μετακομίσει δίπλα του ο TS, μάλλον δεν θ' αντιδράσει τόσο πειθήνια όσο "η αλλοπαρμένη"....

Δημοσ.
2 ώρες πριν, washcloud είπε

Το θέμα είναι (δεν διευκρινίζεις - αλλά πού να ξέρεις από τώρα θα μου πεις) αν το κάνει επαγγελματικά, ή απλά έπεσες στην περίοδο που κάνει εργασίες. Αν είναι το 2ο, απλά υπομονή (αναγκαστικά). Αν είναι το 2ο, γάμησέ τα (έχω γείτονα που επιδιορθώνει βάρκες, ακόμη και κυριακάτικα, από τις 08:00, με τρυπάνια, τροχούς, αέρα κλπ) και το μόνο που μπορείς να πατήσεις είναι αν δεν το έχει δηλωμένο κανονικά σαν επαγγελματική στέγη και τεσπα αν κάνει ό,τι κάνει στη ζούλα. Σε αυτή την περίπτωση, αστυνομία, να ελέγξει αν είναι νόμιμος, κι αν δεν είναι, να τον,,,κλείσει (χμ). Αλλά και πάλι, αν ο θόρυβος είναι ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΟΣ (μέτρηση των ντεσιμπέλ), ακόμη και εντός ωρών Κ.Η. να του βάλει χέρι (το "προσωπικό" που είπες,,,,γουάτ μηνς; Έχει ξερωγώ πολύ θορυβώδη,,,δονητή; Δεν υπάρχει αιτιολογία "προσωπικό". Ίσα-ίσα που αν ΔΕΝ είναι "επαγγελματικό", πιο εύκολα θα του βάλουν χέρι. Λέμε τώρα δλδ, "χέρι"....Τεσπα). Το οποίο επίσης σημαίνει ό,τι σημαίνει για τις "σχέσεις σου" με αυτόν...(ειδικά αν το κάνει επαγγελματικά και προφανώς θα είναι,,,κάζους μπέλλι "να του το κλείσεις").

Γενικά στο μπουρδέλο που ζούμε όμως, δύσκολα τα βλέπω τα πράγματα και το πιθανότερο είναι να μη βγάλεις άκρη, να έχεις κλειστά παράθυρα και κλιματισμό (μιας και το ρεύμα είναι φτηνό :ρ), και αν ούτε αυτό σε καλύπτει, εναποθέτεις ελπίδες σε ωτασπίδες (ναι, ΤΟΣΟ τραγικό...).

Εσύ πάλι, τί κάνεις στο σπίτι "πρωινές ώρες"; Πες μας ότι δουλεύεις νυχτοφύλακας να μη μας μείνει άντερο....🤪

Το κανει επαγγελματικα με την εννοια οτι πληρωνεται απο διαφορους για αυτο που κανει ΑΛΛΑ δεν παιζει να εχει αδεια η το οτιδηποτε ειναι ολα μαυρα , ρωτησα εναν αλλο γειτονα και μου ειπε το κανει 4 χρονια τωρα. Ο χωρος ειναι απλα το ισογειο μιας πολυκατοικιας (σαν πυλωτη σκεψου) στο οποιο εχει βαλει μια ψηλη πορτα και το εχει κανει σαν αποθηκη οποτε ακουγονται ολα συν οτι μυριζει μπογια οταν βαφει .

Δεν το κανει ποτε ωρες κοινης υσυχιας αλλα δεν γινεται με το που ξυπναω να πιω ενα καφε να ακουω τρυπανια και τροχους καθε μερα μεχρι τις 3 που ειναι η ωρα κοινης υσυχιας .

Να εχτιζαν μια πολυκατοικια το καταλαβαινω και θα εκανα υπομονη αλλα ο τυπος απλα εχει παρανομο συνεργειο και σπαει μπαλες.

Δημοσ.

...ή υπομένεις (αν είναι τόσο καλή περίπτωση το σπίτι), ή μετακομίζεις (. . .), ή κάνεις ανώνυμες καταγγελίες σε αστυνομίες/εφορίες (θόρυβος σε συνδυασμό με παρανομία), χωρίς να ξέρεις καν (ανώνυμες αφού) αν ασχοληθήκανε (και είναι κομπλέ ο τύπος), ή αν σε γράψανε εκεί όπου δεν πιάνει πληκτρολόγηση....Ειδικά με την αστυνομία, μπορείς να παραπονιέσαι "κάθε λίγο", σε στυλ "υπερβολικός θόρυβος από ΜΑΛΛΟΝ παράνομο συνεργείο, τί γίνεται; Δεν μπορούμε να ησυχάσουμε - όχι δεν θέλω να κάνω επώνυμη καταγγελία και να μπλέξω με κα'ναν τρελό, απλά να πάτε και να ελεγξετε τα επίπεδα θορύβου, να τον πιέσετε να βάλει μόνωση, κι αν είναι παράνομος ξέρετε καλύτερα από εμενα τί να του κάνετε" κλπ.

Ανάλογα εν τω μεταξύ "τί ρόλο βαράει ο τύπος", μπορεί να έχεις και,,,μπλεξίματα (ειδικά αν είναι παράνομος "και του κόψεις το ψωμί"). Όχι ντε και καλά το πιθανότερο, αλλά.......(ανώνυμες-ξανώνυμες, οι γειτονιές "πάντα ξέρουν", ή και να μην ξέρουν, υποθέτουν...."Ποιος ήρθε πρόσφατα στη γειτονιά; Α, αυτός...Κάτσε να βάλω δυο <πρόσθεσε ό,τι εθνικότητα θες> να του τσακίσουν τα πόδια, να δούμε, ΑΥΤΟΣ ήταν...;" κτλ...(Ναι, εντάξει, πολλές ταινίες βλέπω, αλλά κι αυτές απ' τη ζωή είναι βγαλμένες ;ρ. Γενικά πάντως, η δασκάλα φωνητικής που έλεγε προηγούμενος, πιο δύσκολο να βάλει να σε "περιποιηθούνε". Ένας φαναρτζής όμως, άλλη φάση... Έχε τα όλα κατά νου λοιπόν, να μη σε ψάχνουμε, γιατί εδώ και δεκαετίες, ζούμε "περίεργες μέρες"...)

• Confused 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, YellowGr είπε

Εγώ τι να πώ που έχω τον γείτονα που παλεύει με ότι βρει στον κήπο σε ώρες κοινής ησυχίας, του έχω μιλήσει με γράφει, έχω καλέσει την αστυνομία αλλά επειδή είναι κλειστή η κοινωνία απλά πάνε και τίποτα δεν γίνεται και αυτό γίνεται κάθε μεσημέρι

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Qwerty_2 είπε

Εγώ τι να πώ που έχω τον γείτονα που παλεύει με ότι βρει στον κήπο σε ώρες κοινής ησυχίας, του έχω μιλήσει με γράφει, έχω καλέσει την αστυνομία αλλά επειδή είναι κλειστή η κοινωνία απλά πάνε και τίποτα δεν γίνεται και αυτό γίνεται κάθε μεσημέρι

Αν τα όργανα όντως δεν κάνουν τίποτα (σιγουρέψου) εκεί που είναι υποχρεωμένα (ώρες Κ.Η.), δεν ξέρω πώς ακριβώς/πού, αλλά,,,,να τα καταγγείλεις - αφού πρώτα πας στο τΙμήμα (:ρ) και προειδοποιήσεις τον διοικητή του ("ότι αν δεν κάνουν το καθήκον τους, θα τους αναφέρεις" κτλ). Βέβαια μετά θα έχεις να κάνεις με την,,,"κλειστή", με ό,τι μπορεί να σημαίνει αυτό.... 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...