Προς το περιεχόμενο

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ EXTERNAL USB 3 HDD CASE 3,5" 6TB RED NAS

Μετάβαση στην απάντηση Απαντήθηκε από LeonhartGR,

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θα ήθελα κάποια πρόταση για εξωτερική θήκη με σύνδεση USB 3 για εσωτερικό σκληρό δίσκο 3,5" RED NAS. Είδα στο skroutz, αλλά είχε κάποιο σχόλιο που έγραφε για επανεκκίνηση της θήκης μετά από διακοπή, οπότε ακυρώνεται η λειτουργία του NAS. Επειδή δεν γνωρίζω τεχνικές λεπτομέρειες παρακαλώ κάντε μου μια οικονομική πρόταση που ταιριάζει στον τύπο του εσωτερικού σκληρού δίσκου που έχω. Τον χρειάζομαι και για μεταφορές αρχείων και για 24ωρη χρήση live streaming online. Ευχαριστώ!

Δημοσ.

Γιατί όχι κανονικό NAS ή γιατί δεν τον στήνεις σε κάποιο παλιό PC αλλάζοντας απλά ένα τροφοδοτικό αν είναι απαραίτητο ;

Δημοσ.
10 ώρες πριν, LeonhartGR είπε

Το θέλω για εξωτερική χρήση και για μεταφορές αρχείων παράλληλα.

Πες ακριβώς τι θέλεις να κάνεις γιατί έτσι όπως τα περιγράφεις μου φαίνεται απλά ότι θέλεις NAS αλλά για κάποιο λόγο δεν θέλεις NAS και θες να ειναι ψευτο NAS με USB στο ρούτερ ή κάτι τέτοιο. 

• Like 1
Δημοσ.

Έχω NAS. Ένα καλό κουτί ψάχνω για να μην το βάζω και το αφαιρώ συνεχώς κατά τη μεταφορά αρχείων. Και μπορεί κάποια στιγμή να ξαναστριμάρω αρχεία βίντεο αποθηκευμένα εκεί 24/7.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, LeonhartGR είπε

Έχω NAS. Ένα καλό κουτί ψάχνω για να μην το βάζω και το αφαιρώ συνεχώς κατά τη μεταφορά αρχείων. Και μπορεί κάποια στιγμή να ξαναστριμάρω αρχεία βίντεο αποθηκευμένα εκεί 24/7.

NAS είναι μια συσκευή (ή υπολογιστής συνήθως με κατάλληλο λειτουργικό/λογισμικό αλλά όχι απαραίτητα μπορεί δηλαδή να τρέχει απλά windows να δουλεύει σαν NAS απλά ειναι μεγαλύτερος μπελάς με τις ρυθμίσεις) .

Εσύ λες ότι έχεις ένα σκληρό που στο αυτοκόλλητο πάνω γράφει πως ειναι για NAS χρήση. 

Που δεν σημαίνει απολύτως τίποτα, θεωρητικά σημαίνει μόνο ότι σαν μοντέλο δίνει εγγύηση ο κατασκευαστής πως θα αντέξει στο περιβάλλον μιας NAS συσκευής (δηλαδή αυξημένες θερμοκρασίες κτλ) 

Εγώ σε ρώτησα τι χρήση θέλεις να κάνεις με αυτόν τον σκληρό, πχ που και που να αποθηκεύεις σε αυτόν καμιά φωτογραφία ;

Επεξ/σία από Dr_Pepper
  • 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ok. Όπως έγραψα και πιο πάνω. 24ωρο video streaming και μεταφορά αρχείων. Χρειάζομαι κουτάκι για την μεταφορά. Εννοείται πως κατά τη μεταφορά σε ή από άλλον υπολογιστή διακόπτεται το streaming.

Επεξ/σία από LeonhartGR
Δημοσ.

Εγώ αυτό που αντιλαμβάνομαι είναι ότι κάποιο live streaming θες να το καταγράφεις στον HDD που θες να τον τοποθετήσεις σε μία εξωτερική θήκη που θες να μην προκαλεί αυτό το σφάλμα, " για επανεκκίνηση της θήκης μετά από διακοπή" που δεν καταλαβαίνω τι είναι. Διακοπή ρεύματος πχ; Να τραβήξεις κατά λάθος το καλώδιο κατά την εγγραφή ;  Και η επανεκκίνηση της θήκης; Είναι να συνδέσεις και να αποσυνδέσεις ξανά το καλώδιο; Αν έχει on/off κουμπί να την πατήσεις για να ανοίξει πάλι ;

Γενικά σε κάτι που κάνεις 24ωρη καταγραφή η διακοπή δεν παίζει, το πιο πιθανό είναι να λάβεις ένα κατεστραμμένο αρχείο και τα παραπάνω θα μοιάζουν μικρά προβλήματα.

Οι λεπτομέρειες που δίνεις για τον σκληρό δίσκο δεν επαρκούν η παρακάτω ωστόσο θήκη έχει και εξωτερική τροφοδοσία. Ελπίζω να είναι SATA και όχι IDE ο σκληρός.

https://www.skroutz.gr/s/21201499/Ugreen-Θήκη-για-Σκληρό-Δίσκο-3-5-SATA-III-με-σύνδεση-USB3-0-50422.html#reviews

Δημοσ.

Αν καταλαβαίνω καλά, η κύρια χρήση του προς το παρόν θα είναι ως απλός εξωτερικός σκληρός. Να μεταφέρει αρχεία από το ένα μηχάνημα στο άλλο. Παράλληλα, θέλει να τον χρησιμοποιήσει για να στριμάρει αποθηκευμένα σε αυτόν τον δίσκο αρχεία βίντεο σε κάποια πλατφόρμα. Αρα θέλει ένα καλό κουτί που να μπορεί να δουλεύει απρόσκοπτα 24/7 (μου μυρίζει passive content στο Youtube αυτό).

Αυτό για τη διακοπή δεν το κατάλαβα ούτε γω. Μήπως αυτό το κουτί που κοίταγες σκρουτζ είχε και ethernet; Διαφορετικά προφανώς και θα σταματήσει η λειτουργία του σκληρού εάν κάτι γίνει στον υπολογιστή που είναι κουμπωμένος.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@clamproΑυτό, live streaming 24/7 αρχεία βίντεο. Και καμιά φορά μεταφορά αρχείων. Υπάρχει κάποια καλή πρόταση τελικά για  δίσκο RED NAS; Ευχαριστώ!

Επεξ/σία από LeonhartGR
Δημοσ.
1 ώρα πριν, LeonhartGR είπε

@clamproΑυτό, live streaming 24/7 αρχεία βίντεο. Και καμιά φορά μεταφορά αρχείων. Υπάρχει κάποια καλή πρόταση τελικά για  δίσκο RED NAS; Ευχαριστώ!

Εγώ προσωπικά δεν θα πήγαινα σε απλό εξωτερικό κουτί για τέτοια δουλειά. Αν δεν σε ενδιαφέρει να το επεικτείνεις, υπάρχουν synology ή αντίστοιχα NAS για έναν δίσκο. Σίγουρα πολύ πιο τσιμπημένα από μια θήκη, αλλά αυτά είναι όντως σχεδιασμένα για 24/7.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 ώρες πριν, LeonhartGR είπε

Ξανα, δεν υπάρχει κάτι το ειδικό/ιδιαίτερο για τον σκληρό σου ούτε ο σκληρός σου κάνει κάτι το ειδικό ή ιδιαίτερο που δεν κάνει ένας άλλος απλά είναι φτιαγμένος για να αντέχει σε πιο υψηλές θερμοκρασίες σε ένα περιβάλον NAS.

NAS δεν ειναι ο σκληρός σου το όνομα ειναι έτσι για να ξέρει κάποιος ότι η εταιρία που φτιάχνει τον σκληρό θεωρεί πως θα αντέξει σε ένα περιβάλλων NAS 

Δηλαδή μέσα σε ένα τέτοιο
2264898-l0.jpg
ή τέτοιο μηχάνημα

2479547-l0.jpg

ή ένα τέτοιο

5fca463776159605767d19b7-900Wx900H-820Wx820H?context=bWFzdGVyfHJvb3R8Mzc5MDd8aW1hZ2UvanBlZ3xoNzEvaDY4LzExNDM4ODE4ODUyODk0LmpwZ3wxOTg3ZTFkMTRlZjRhNThjMWFiNGI5YmYyOTQwOGE2NzMyMDI5YzU0ZWVjODlmZmQ5ODZlODkwNWNkYWJjZjRh

και ότι άλλο ενδιάμεσα. 

Αυτά τα "μηχανήματα" (υπολογιστές ουσιαστικά με κάποια ειδικά χαρακτηριστικά όπως κάρτες δικτύου και controller για δίσκους κτλ) ειναι τα NAS. 

Ο σκληρός σου δεν ειναι NAS, ειναι απλά marketing η λέξη αυτή στο όνομα του για να υποδείξει πως η εταιρία τον προορίζει σε ρόλο να λειτουργήσει σε ένα απο αυτά τα μηχανήματα δεν ειναι καν υποχρεωτικό να βάλεις τέτοιους σκληρούς απλά ντεμέκ θα  έχεις το κεφάλι σου ήσυχο ότι δεν θα "πεθάνουν" γρηγορότερα απο άλλους σε μια τέτοια εφαρμογή . 

Αν θες θήκη δηλαδή για να τον έχεις σαν εξωτερικό σκληρό δίσκο όποια θήκη και να πάρεις θα ειναι το ίδιο απορώ πως δεν πήρες ήδη μια να τελειώνεις δηλαδή. 

Επεξ/σία από Dr_Pepper
  • 7 μήνες μετά...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...