Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα σας,

Έχω μια ατομική επιχείρηση και θα ήθελα να αγοράσω ένα SUV για να κάνω τις δουλειές μου.
Ο λογιστής μου μου είπε ότι θα μπαίνει κάθε χρόνο το 20% της αξίας ως έξοδο στην επιχείρηση αλλά Έχει πέσει στο μάτι μου ότι στην Αμερική εάν πάρεις όχημα πάνω των 3ον τόνων μπαίνει όλη η αξία του ως έξοδο στην ίδια χρονιά! Για αυτό έχουν όλοι G63 και τεράστια οχήματα στην Αμερική (και όχι μόνο!)

Ξερετε εάν ισχύει κάτι τέτοιο στην Ελλάδα μας; 

Επισεις εάν δεν ισχύει θα ήταν καλύτερα να πάω σε leasη σε αγορά; 

Ευχαριστώ πολύ!

Επεξ/σία από basilis222
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, basilis222 είπε

Καλησπέρα σας,

Έχω μια ατομική επιχείρηση και θα ήθελα να αγοράσω ένα SUV για να κάνω τις δουλειές μου.
Ο λογιστής μου μου είπε ότι θα μπαίνει κάθε χρόνο το 20% της αξίας ως έξοδο στην επιχείρηση αλλά Έχει πέσει στο μάτι μου ότι στην Αμερική εάν πάρεις όχημα πάνω των 3ον τόνων μπαίνει όλη η αξία του ως έξοδο στην ίδια χρονιά! Για αυτό έχουν όλοι G63 και τεράστια οχήματα στην Αμερική (και όχι μόνο!)

Ευχαριστώ πολύ!

Το τι ισχύει στην Αμερική τι σχέση έχει με την Ελλάδα;

• Like 1
Δημοσ.
23 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Το τι ισχύει στην Αμερική τι σχέση έχει με την Ελλάδα;

Για αυτό ρωτάω για να μάθω, διότι δεν ξέρω.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, basilis222 είπε

Αγαπητε φιλε με 1.100 posts ερχεσαι και μας τρολαρεις; Τι δουλεια εχει η Αμερικη; 

Αν θες καποια σχετικα ευνοικη φορολογικη μεταχειριση θα παρεις με leasing ενα αυτοκινητο "πρασινο"
Προσοχη ποια εταιρεια θα διαλεξεις και να προτιμησεις να το παρεις χωρις εξαγορα

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η αμερική τι δουλειά έχει?!?!?!!?!

Τα πράγματα είναι ιδιαίτερα απλά. 

θα πάρεις προσφορά για Leased οχημα. Θα δείς πόσα θα κερδίζεις λόγω μείωσης φορολογίας και ΦΠΑ λόγω των εξόδων του στην εταιρεία σου, έχοντας κατά νου ότι στο τέλος της μίσθωσης δεν θα σου μείνει κεφάλαιο.

Θα βάλεις κάτω όλα τα έξοδα αγοράς αυτοκινήτου, ασφάλειες, τέλη, συντηρήσεις κλπ και στο τέλος θα δεις ότι θα έχεις κάποιο κεφάλαιο (το όχημα).

θα δεις τι σε συμφέρει.

πχ το ακόλουθο για 48 μήνες κοστίζει χωρίς ΦΠΑ 18.391€.

Σαν αγορά έχει 23.000€ + συντηρήσεις / τέλη / ασφάλεια (1000/έτος περίπου). Σύνολο 4000€. 27.000€ αθροιστικά. Το πουλάς όμως στα 4 χρόνια με 80.000χμ  >10.000€. 

Οπότε το παιχνίδι παίζεται ξεκάθαρα στις φοροαπαλλαγές και τι κέρδος έχει η κάθε εταιρία. Για ιδιώτη προφανώς δεν συμφέρει. Στην ατομική επιχείρηση η φορολογία κλίμακας φτάνει το 44%. Αν κάποιος ειναι σε αυτό το επίπεδο, προφανώς και αξίζει το leasing. Θα του βγει 10.000€ για 4 έτη.

image.png.65336afca72a03c6379cb202656db338.png

Επεξ/σία από sphinxgr
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, basilis222 είπε

Δες αν για μια πρώτη ενημέρωση, σε καλύπτει αυτό

• Thanks 1
Δημοσ.

για ατομική σε καμία περίπτωση δεν σε συμφέρει να αγοράσεις SUV. δεν μπαίνουν τα συνεργεία μέσα, ούτε η ασφάλεια ούτε καν όλες οι βενζίνες. τα μόνα που δικαιολογούν ΟΛΕΣ τις δαπάνες είναι τα επαγγελματικά (αυτά δηλαδή που έχουν θέσεις μόνο οδηγού και συνοδηγού) και δικαιολογείται και το κεφάλαιο για την αγορά του αυτοκινήτου. το SUV δεν είναι επαγγελματικό αυτοκίνητο εκτός και εάν θέλεις να το κάνεις επαγγελματικό αλλά πρέπει να χωρίσεις τον χώρο τον επιβατών πίσω και να βγάλεις και τα πίσω καθίσματα.

μονόδρομος για να δικαιολογήσεις όλα τα έξοδα είναι το leasing με αυτοκίνητο έως 1600 κυβικά. από εκεί και πάνω δεν δικαιολογούνται τα πάντα.

στο leasing το ΦΠΑ έως ένα σημείο το δικαιολογείς. στην αγορά καινούργιου όχι ενώ και το κεφάλαιο δεν σου δικαιολογείται. εάν επιμένει ο λογιστής σου πως μπορείς να αγοράσεις SUV και πως στην ατομική δικαιολογείται το κεφάλαιο αγοράς αλλά και οι ασφάλεις, όλα τα καύσιμα και τα συνεργεία τότε άλλαξε λογιστή.

• Like 1
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...