Bitbit Δημοσ. 28 Μαΐου 2022 Δημοσ. 28 Μαΐου 2022 άκρη δε θα βγάλεις. Πάνε όλοι να κάνουν αρπαχτή. κλέβε ό,τι μπορείς. Αυτό έκανε και μια γνωστή μου όπου τους έκλεβε το αφεντικό τα τιπς. Βέβαια το αφεντικό έκλεβε και τους πελάτες. Στην ουσία όποιος προλάβαινε έκλεβε. Ήταν μαγαζί της αρπαχτής αυτό. Αν σου κλέβουν κιολας ένσημα (αυτή ήταν χωρίς ένσημα) και σε πληρώνουν 3 κι 60, άνετα...
Basilhs23___ Δημοσ. 28 Μαΐου 2022 Δημοσ. 28 Μαΐου 2022 2 ώρες πριν, bitmk2 είπε Τα φιλοδωρήματα μοιράζονται σε όλο το προσωπικό, διότι το τελικο αποτέλεσμα ειναι συνολική προσπάθεια. Ο ένας σερβιτόρος δε δίνει στον άλλο σερβιτόρο. Ο σερβιτόρος δίνει στον βοηθό, στον μάγειρα, στον μπουφετζή, αυτούς δλδ που τον βοηθούν να φανεί. Το να δίνει ο κάθε σερβιτόρος ότι του γουστάρει, αναλόγως πως ξύπνησε, είναι προσβλητικό διότι ο πελάτης ανταμείβει όλο το μαγαζί. Αν και θεωρητικά έχεις δίκιο. Πρακτικά, όσα χρόνια από μικρός που πηγαίναμε σε μαγαζιά, οι δικοί μου άφηναν κάποια χρήματα μόνο σε συγκεκριμένο σερβιτόρο τον οποίον βλέπαμε ότι μας εξυπηρετούσε μόνο αυτός από την αρχή μέχρι το τέλος. Περιμέναμε πριν φύγουμε να έρθει να πάρει τα πιάτα και του έδιναν στο χέρι. Πιστευω πως όσοι αφήνουν λεφτά τα αφήνουν για το άτομο που βλέπουν ότι τους εξυπηρετεί και όχι γενικά για το μαγαζί. Πάντως αυτό που λες είναι μια λογική αποψη που ισχύει κατά πάσα πιθανότητα, όλοι πάνω κάτω στην εξυπηρέτηση τον ίδιο φόρτο έχουνε
StamTheMan Δημοσ. 29 Μαΐου 2022 Δημοσ. 29 Μαΐου 2022 7 ώρες πριν, Basilhs23___ είπε Πάντως αυτό που λες είναι μια λογική αποψη που ισχύει κατά πάσα πιθανότητα, όλοι πάνω κάτω στην εξυπηρέτηση τον ίδιο φόρτο έχουνε Δεν εχουν ολοι τον ιδιο φορτο και επισης ξεχνας βασικες μεταβλητες. Πρωτον,δεν παιρνει ιδιο μισθο ο σερβιτορος με το Σεφ ας πουμε,ουτε με τον καφετζη μπουφετζη barista. Δευτερον και πιο σημαντικο,ο σερβιτορος εχει να κανει με περιπου 300 *#$#$&* πελατες ,να παει απο 12 φορες σε καθε τραπεζι και φυσικα να ακουσει και τις !@#$%^&* εξυπναδες που θα του πει ο καθε περιεργος πελατης. Ολοι οι υπολοιποι εχουν να κανουν κατα κυριο λογο μεταξυ τους. Ο σεφ πχ εχει να φτιαξει Χ πιατα για το καθε τραπεζι,ο σερβιτορος θα παει αλλες τοσες φορες ( οκ καποια πιατα θα τα παει μαζι ) ,θα ξαναπαει να μαζεψει οτι εχει αδειασει,θα παει να γεμισει νερα,θα ξαναπαει για εξτρα παραγγελιες,αναψυκτικα,ποτε κτλ,και εχει παει ηδη 2-3 φορες μεχρι να παραγγειλουν. Ο σερβιτορος ειναι και πωλητης,που πρεπει να "σπρωξει" καποιο συγκεκριμενο πιατο ή να προτεινει απο το μενου και φυσικα να "διασκεδασει" το τραπεζι ενδιαμεσα. Γιατι λοιπον ο σεφ να παρει μερος των τιπς,οταν την εξτρα δουλεια την κανει ο σερβιτορος;
Bitbit Δημοσ. 29 Μαΐου 2022 Δημοσ. 29 Μαΐου 2022 είδατε προβλήματα που δημιουργείτε όσοι αφήνετε τιπς; Κάθονται και μαλώνουν τα παιδιά για χάρη σας. Αν δεν άφηνε κανένας τιπ θα ήταν όλοι τους αγαπημένοι. Πλάκα πλάκα μόλις βρήκα άλλο ένα επιχείρημα κατά των τιπς που δεν το είχα σκεφτεί. 1 1
StamTheMan Δημοσ. 29 Μαΐου 2022 Δημοσ. 29 Μαΐου 2022 4 λεπτά πριν, Bitbit είπε Πλάκα πλάκα μόλις βρήκα άλλο ένα επιχείρημα κατά των τιπς που δεν το είχα σκεφτεί. Εγω δε θα διατυμπανιζα οτι δεν αφηνω tips παντως,ουτε θα το επαιζα πονηρος. Μην αφηνεις και ασε εμας να αφηνουμε,που ξερουμε πραγματικα για ποιο λογο αφηνουμε. Nα υποθεσω οτι δεν εχεις δουλεψει εστιαση,ετσι; 1
Bitbit Δημοσ. 29 Μαΐου 2022 Δημοσ. 29 Μαΐου 2022 1 λεπτό πριν, StamTheMan είπε Εγω δε θα διατυμπανιζα οτι δεν αφηνω tips παντως,ουτε θα το επαιζα πονηρος. Μην αφηνεις και ασε εμας να αφηνουμε,που ξερουμε πραγματικα για ποιο λογο αφηνουμε. Nα υποθεσω οτι δεν εχεις δουλεψει εστιαση,ετσι; πέρα από την πλάκα αφήνω σπάνια κι αν αφήσω θα είναι τα ρέστα. Κι αυτό ανάλογα τα κέφια. Πράγμα που σημαίνει αν δεν υπάρχουν ρέστα δε θα βγάλω ψιλά να αφήσω για τιπ. Σε περιπτώσεις που έχω φέρει τον άλλον μέσα στη βροχή στο σπίτι μου εκεί έχω αφήσει και σεβαστό ποσό. ούτε θεωρώ ντροπή (όπως θέλουν μερικοί να μας κάνουν να πιστεύουμε) αν δεν αφήνω τιπς. Πληρώνεσαι να κάνεις μια δουλειά και τέλος. Δεν υπάρχει επιχείρημα να ζητάς εξτρα. Αν θεωρώ εγώ ότι σε έχω ταλαιπωρήσει παραπάνω, θα σου δώσω. Όπως έχω κάνει σε συνεργείο γιατί ο νεαρός με είχε εξυπηρετήσει και για κάτι ψιλά δε με χρέωσε μερικές φορές που πήγα. Δεν έχω δουλέψει εστίαση ούτε θα το ήθελα. ο κύριος λόγος που δε θα το ήθελα είναι ότι έχω συναναστραφεί με πολύ κόσμο και δεν αντέχω πλέον να ανέχομαι τα βίτσια του κάθε παλαβού. Και δυστυχώς είναι πολλοί η πονηριά δε κατάλαβα που κολλάει. Να σου πω τι είναι πονηριά. Να περιμένεις τα ρέστα 1-2€ δε θυμάμαι πόσο ήταν και η σερβιτόρα να κάθεται τόση ώρα και να ψαχουλεύει το τσαντάκι της για να "βρει" το κέρμα. το οποίο τσαντάκι ήταν τίγκα στα κέρματα. Που θα το άφηνα αλλά μόνο και μόνο γι αυτό περίμενα μέχρι να το "βρει". και τελικά το βρήκε αλλιώς θα ήμουν ακόμα εκεί. το ποστ βασικά το έγραψα με δόση χιουμορ διότι αυτή η συζήτηση με τα τιπσ έχει ξαναγίνει 2 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις