Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά τα φώτα σας...Είμαι σέρβις σε εστιατόριο μαζί με έναν ακόμη ο οποίος ζήτησε να παίρνει το 65% πουρμπουαρ κ εγώ το 35% για τον λόγο ότι αυτός το έχει περισσότερο στο μπλα μπλα κ μας ενημέρωσε πως παντού έτσι είναι....ισχύει κάτι τέτοιο;;

  • Confused 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Dantε είπε

Πες του να κανει και το 65% της δουλειας τοτε.

Το σκέφτηκα αυτό

Δημοσ.
28 λεπτά πριν, Xara__ είπε

αυτός το έχει περισσότερο στο μπλα μπλα

Εφόσον σε έκανε να αναρωτιέσαι, σίγουρα το έχει.

  • Like 4
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πες του να το κάνετε 60/40. Οπότε στα 5 ευρώ αυτός θα παίρνει τα 3 κι εσύ τα 2. Δεν είναι μεγάλη η διαφορά

 

Επεξ/σία από Nabuko
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 ώρες πριν, Nabuko είπε

Πες του να το κάνετε 60/40. Οπότε στα 5 ευρώ αυτός θα παίρνει τα 3 κι εσύ τα 2. Δεν είναι μεγάλη η διαφορά

 

Αυτη παιρνει τα 3,οτι "συμφωνια" και ποσοστο και αν κανονισουν.

Μου εχουν αρνηθει και εμενα tips,επειδη και καλα " δεν ηξερα να σερβιρω",τα οποια μπαιναν σε βαζο και τα μοιραζομασταν καθε κυριακη.
Κυριακη εφυγα οπως καταλαβαινετε,ουτε βδομαδα :P
Αυτο βεβαια ηταν το 2003 η 4.
Αστειο που κανουν ακομα τετοιες μαιμουδιες.

13 ώρες πριν, Xara__ είπε

Παιδιά τα φώτα σας...Είμαι σέρβις σε εστιατόριο μαζί με έναν ακόμη ο οποίος ζήτησε να παίρνει το 65% πουρμπουαρ κ εγώ το 35% για τον λόγο ότι αυτός το έχει περισσότερο στο μπλα μπλα κ μας ενημέρωσε πως παντού έτσι είναι....ισχύει κάτι τέτοιο;;

Κοιτα,δεν ειναι παντου ετσι,αλλα απο ενα σημειο και μετα,εαν ο βοηθος δεν επιδεχεται μαθησεως και πρεπει εσυ να κανεις ολη τη δουλεια,ειναι λογικο να κρατησει παραπανω ο σερβιτορος.
Αυτα που λεει αυτος για μπλα μπλα,οσο και να "το'χει" οπως λεει,δε μας απασχολει,τα τιπς πανε μισα μισα.

Εχω δουλεψει πολυ σερβις και οταν ειχα βοηθο που δεν επαιρνε χαμπαρι,του εδινε οτι αξιζε.

Επισης εχω δουλεψει σε τεραστιο μαγαζι,που δεν ειχε ο καθε σερβιτορος το βοηθο του,οποτε διναμε ολοι απο λιγα στον καθενα.

Φυσικα και εκει ο καθενας επαιρνε οτι αξιζε,οποιος ηταν εκει για το μεροκαματο επαιρνε οσο λιγοτερα τιπς γινοταν να παρει,οσοι νοιαζοντουσαν να βοηθησουν τους συναδελφους τους ειχαν την ανταμοιβη που επρεπε.

 

Στο θεμα μας τωρα,αν δε βγαζεις ακρη μαζι του,μιλας με τον εργοδοτη,αλλα να εισαι ΣΙΓΟΥΡΗ οτι θα τσεπωσει πολλα tips τα οποια δε θα μαθεις ποτε.

Εχω αλλες 10 ιστοριες για τετοιες και τετοιες,δε βγαζεις ακρη με "νομιμο" τροπο.

Τον τελευταιο που καταλαβα οτι μου τρωει τιπς,τον εδωσα στον ταμεια,μετα τον ξεμπροστιασα και απο τοτε οποιος προλαβαινε επαιρνε τα τιπς.
Ευτυχως ο συγκεκριμενος εφυγε μετα απο λιγο,οταν ανελαβα εγω σερβις.

Επεξ/σία από StamTheMan
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
30 λεπτά πριν, StamTheMan είπε

Αυτη παιρνει τα 3,οτι "συμφωνια" και ποσοστο και αν κανονισουν.

Μου εχουν αρνηθει και εμενα tips,επειδη και καλα " δεν ηξερα να σερβιρω",τα οποια μπαιναν σε βαζο και τα μοιραζομασταν καθε κυριακη.
Κυριακη εφυγα οπως καταλαβαινετε,ουτε βδομαδα :P
Αυτο βεβαια ηταν το 2003 η 4.
Αστειο που κανουν ακομα τετοιες μαιμουδιες.

Κοιτα,δεν ειναι παντου ετσι,αλλα απο ενα σημειο και μετα,εαν ο βοηθος δεν επιδεχεται μαθησεως και πρεπει εσυ να κανεις ολη τη δουλεια,ειναι λογικο να κρατησει παραπανω ο σερβιτορος.
Αυτα που λεει αυτος για μπλα μπλα,οσο και να "το'χει" οπως λεει,δε μας απασχολει,τα τιπς πανε μισα μισα.

Εχω δουλεψει πολυ σερβις και οταν ειχα βοηθο που δεν επαιρνε χαμπαρι,του εδινε οτι αξιζε.

Επισης εχω δουλεψει σε τεραστιο μαγαζι,που δεν ειχε ο καθε σερβιτορος το βοηθο του,οποτε διναμε ολοι απο λιγα στον καθενα.

Φυσικα και εκει ο καθενας επαιρνε οτι αξιζε,οποιος ηταν εκει για το μεροκαματο επαιρνε οσο λιγοτερα τιπς γινοταν να παρει,οσοι νοιαζοντουσαν να βοηθησουν τους συναδελφους τους ειχαν την ανταμοιβη που επρεπε.

 

πως και ποιος κρίνει το τι αξίζει ο καθένας; Να υποθέσω ότι προκύπτει από τυπολόγιο που παραδίδεται σε αποφοίτους της ανωτάτης σερβιτορικής. Θεώρημα ότι όσο περισσότερο το κουνάει η σερβιτόρα τόσο αυξάνουν τα ποσοστά της έναντι του έντιμου πλην άτυχου συναδέλφου για τα νερά.

Επεξ/σία από bitmk2
  • Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, bitmk2 είπε

πως και ποιος κρίνει το τι αξίζει ο καθένας; Να υποθέσω ότι προκύπτει από τυπολόγιο που παραδίδεται σε αποφοίτους της ανωτάτης σερβιτορικής. Θεώρημα ότι όσο περισσότερο το κουνάει η σερβιτόρα τόσο αυξάνουν τα ποσοστά της έναντι του έντιμου πλην άτυχου συναδέλφου για τα νερά.

Αρχικα, υπαρχουν σχολες τουριστικων επαγγελματων, ακομα και απο πανελληνιες (αστερ/αστεαν, fun fact, ειναι ανωτερες σχολες αυτες), τα οποια προφανως περιλαμβανουν και το "σερβιτορικη" οπως λες εσυ, αλλα και γνωσεις περι κρασιων κτλ. Οποτε ναι, ενας που εχει παει σε μια οποιαδηποτε σχολη (και εχει μαθει πραγματα), λογικο να διεκδικει και περισσοτερα τιπς.

Απο εκει και περα, τα ποσοστα δεν ειναι κατι καινουργιο. Αν εχεις προβλημα με αυτο, πας αλλου. Αν εισαι τοσο καλος που θελει ο αλλος να σε κρατησει, θα παρεις εσυ μεγαλυτερο ποσοστο ;) 

Δημοσ.
50 λεπτά πριν, SabotazNic είπε

Αρχικα, υπαρχουν σχολες τουριστικων επαγγελματων, ακομα και απο πανελληνιες (αστερ/αστεαν, fun fact, ειναι ανωτερες σχολες αυτες), τα οποια προφανως περιλαμβανουν και το "σερβιτορικη" οπως λες εσυ, αλλα και γνωσεις περι κρασιων κτλ. Οποτε ναι, ενας που εχει παει σε μια οποιαδηποτε σχολη (και εχει μαθει πραγματα), λογικο να διεκδικει και περισσοτερα τιπς.

Απο εκει και περα, τα ποσοστα δεν ειναι κατι καινουργιο. Αν εχεις προβλημα με αυτο, πας αλλου. Αν εισαι τοσο καλος που θελει ο αλλος να σε κρατησει, θα παρεις εσυ μεγαλυτερο ποσοστο ;) 

Άμα δε δουλεύεις σομελιε είσαι απλός δισκοβόλος ότι σχολή και να χεις βγάλει. Αυτοί που δουλεύουν κουζίνα και τους φεύγει ο τάκος τι να πούνε? 

Δημοσ.

Από τη μια μου φαίνεται εκμετάλλευση αυτο που σου λένε. Από την αλλη και εγω ως πελάτης αφήνω tips μονο όταν νιωσω κάποια εξυπηρέτηση από τον σερβιτόρο, δεν λέω να κάνει κάτι τρελο αλλα αν είναι ευγενικός και δεν δείχνει αδιαφορία μου αρκεί. Τωρα ναι αν είσαι ο τύπος του σερβιτόρου που δε λεει ούτε μια καλημέρα λογικο ειναι να μη σου αφήνουν tips και ακόμα πιο λογικο να μη θέλει ο αλλος σερβιτόρος να μοιραστεί τα δικα του μαζι σου 

Δημοσ.
5 ώρες πριν, Fabricated είπε

Από τη μια μου φαίνεται εκμετάλλευση αυτο που σου λένε. Από την αλλη και εγω ως πελάτης αφήνω tips μονο όταν νιωσω κάποια εξυπηρέτηση από τον σερβιτόρο, δεν λέω να κάνει κάτι τρελο αλλα αν είναι ευγενικός και δεν δείχνει αδιαφορία μου αρκεί. Τωρα ναι αν είσαι ο τύπος του σερβιτόρου που δε λεει ούτε μια καλημέρα λογικο ειναι να μη σου αφήνουν tips και ακόμα πιο λογικο να μη θέλει ο αλλος σερβιτόρος να μοιραστεί τα δικα του μαζι σου 

Τα φιλοδωρήματα μοιράζονται σε όλο το προσωπικό, διότι το τελικο αποτέλεσμα ειναι συνολική προσπάθεια. Ο ένας σερβιτόρος δε δίνει στον άλλο σερβιτόρο. Ο σερβιτόρος δίνει στον βοηθό, στον μάγειρα, στον μπουφετζή, αυτούς δλδ που τον βοηθούν να φανεί.


Το να δίνει ο κάθε σερβιτόρος ότι του γουστάρει, αναλόγως πως ξύπνησε, είναι προσβλητικό διότι ο πελάτης ανταμείβει όλο το μαγαζί.

  • Like 1
Δημοσ.
12 ώρες πριν, bitmk2 είπε

πως και ποιος κρίνει το τι αξίζει ο καθένας; Να υποθέσω ότι προκύπτει από τυπολόγιο που παραδίδεται σε αποφοίτους της ανωτάτης σερβιτορικής. Θεώρημα ότι όσο περισσότερο το κουνάει η σερβιτόρα τόσο αυξάνουν τα ποσοστά της έναντι του έντιμου πλην άτυχου συναδέλφου για τα νερά.

Αν εχεις εμπειρια και κοινη λογικη,μπορεις να καταλαβεις αν ο βοηθος δεν κανει για τιποτα παραπανω απο το να μαζευει τα αμαζευτα.

Οποτε ηρεμησε με τις ειρωνιες.
Για το κουνημα της σερβιτορας ισχυει 1500%,αλλα δε θα το αναλυσω γιατι νομιζω οτι και εδω ειρωνευεσαι.

1 ώρα πριν, bitmk2 είπε

Το να δίνει ο κάθε σερβιτόρος ότι του γουστάρει, αναλόγως πως ξύπνησε, είναι προσβλητικό διότι ο πελάτης ανταμείβει όλο το μαγαζί.

Εχεις κανει τη δουλεια;

  • Sad 1
Δημοσ.

Οι κανονες του μαγαζιου ποιοι ειναι; Ολα τα tips μαζι και μετα μοιρασμα ισομερως στους σερβιτορους? Αν εχετε την ιδια θεση και δεν εισαι βοηθος τοτε δικαιουσαι τα ιδια. Αν εισαι βοηθος του αλλαζει, ειναι μικροτερο το ποσοστο που δικαιουσαι.

Το μονο σιγουρο ειναι οτι για να το λεει ακομα κι αν του πουνε οχι θα το κανει με το ετσι θελω. Θα καβατζωνει τα tips για να παιρνει τα επιθυμητα κι αυτα που ο ιδιος οριζει ως δικαιη αμοιβη. 

Πριν απο 20 χρονια που ειχα δουλεψει σερβις σε καφε ειχαμε εναν τετοιο. Τον ειχαμε παρει ολοι χαμπαρι γιατι δηλωνε εισπραξη 600 ευρω πχ και tips 10-15 ευρω. Ε δεν θελει και πολυ να το καταλαβεις. Με την ιδια εισπραξη εγω εβγαζα 60 ευρω tips. Δεν ηθελε να δουλευει κανεις μαζι του. 

10 ώρες πριν, jimis_vts είπε

Άμα δε δουλεύεις σομελιε είσαι απλός δισκοβόλος ότι σχολή και να χεις βγάλει. Αυτοί που δουλεύουν κουζίνα και τους φεύγει ο τάκος τι να πούνε? 

Ενταξει και οι σερβιτοροι δεν περνανε ζαχαρη εδω που τα λεμε. Μπορει η σαλα να κλιματιζεται ενω οι αλλοι ειναι πανω απο τα καζανια αλλα ειναι βαρια δουλεια που σου αφηνει τα κουσουρια της με την παροδο του χρονου. 

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, StamTheMan είπε

Αν εχεις εμπειρια και κοινη λογικη,μπορεις να καταλαβεις αν ο βοηθος δεν κανει για τιποτα παραπανω απο το να μαζευει τα αμαζευτα.

Οποτε ηρεμησε με τις ειρωνιες.
Για το κουνημα της σερβιτορας ισχυει 1500%,αλλα δε θα το αναλυσω γιατι νομιζω οτι και εδω ειρωνευεσαι.

Εχεις κανει τη δουλεια;

Δεν είναι επιστήμη. Ένα δίσκο κρατάνε και γνωρίζουν τον κατάλογο. Την έχω κάνει πιτσιρικάς για ικανό διάστημα ώστε να αντιληφθώ ότι έπρεπε να προσπαθήσω περισσότερο για να βρεθώ σε χώρο με ανθρώπους της προκοπής. Από αυτή την άποψη ήταν σχολείο και όσα αναφέρεις ήταν ακριβώς τα παπατζιλίκια που με εκνεύριζαν. με 25ε μεροκάματο για 8ωρη ορθοστασία με μισά ένσημα το χαμόγελο δε σκάει ούτε με γαργαλητό.

11 ώρες πριν, SabotazNic είπε

Αρχικα, υπαρχουν σχολες τουριστικων επαγγελματων, ακομα και απο πανελληνιες (αστερ/αστεαν, fun fact, ειναι ανωτερες σχολες αυτες), τα οποια προφανως περιλαμβανουν και το "σερβιτορικη" οπως λες εσυ, αλλα και γνωσεις περι κρασιων κτλ. Οποτε ναι, ενας που εχει παει σε μια οποιαδηποτε σχολη (και εχει μαθει πραγματα), λογικο να διεκδικει και περισσοτερα τιπς.

Απο εκει και περα, τα ποσοστα δεν ειναι κατι καινουργιο. Αν εχεις προβλημα με αυτο, πας αλλου. Αν εισαι τοσο καλος που θελει ο αλλος να σε κρατησει, θα παρεις εσυ μεγαλυτερο ποσοστο ;) 

εντάξει σίγουρα υπάρχουν και αυτοί, αλλά υποθέτω θα πάνε στο μεγάλη βρετάνια και όχι στο καφέ της χαράς. Τα λεφτά θα τα θέλουν στη μισθοδοσία τους και όχι "ρίχνοντας" τους συναδέλφους. 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...