GiannisTheodoropoulos Δημοσ. 27 Μαΐου 2022 Δημοσ. 27 Μαΐου 2022 Καλησπερα! Ειμαι στην διαδικασια αγορας κατοικιας και εχω βρει ενα σπιτι στην Νικαια Αττικης το οποιο ειναι ημιτελες. Μου αρεσουν πολυ οι χωροι του και το γεγονος οτι ειναι στον πρωτο οροφο με κανενα απο πανω μου και θα εχω και την χρηση της ταρατσας. Το σπιτι ειναι 105τμ. Εχει κανεις ιδεα να μου πει στο περιπου ποιο θα ηταν το κοστος ωστε το σπιτι να φτιαχτει τελειως? Θελω να δω αν εχει νοημα να μπω σε αυτη στην διαδικασια η αν θα πρεπει να βρω κατευθειαν ενα ετοιμο σπιτι. Ευχαριστω εκ των προτερων!
vagos789 Δημοσ. 27 Μαΐου 2022 Δημοσ. 27 Μαΐου 2022 Ιδανικα πρεπει να το δει μηχανικος και να μιλησει και με τον μηχανικο που το εφτασε ως εκει Ενα σπιτι σημερα στοιχιζει ~ 1.400€ το τετραγωνικο αλλα εδω εχει γινει πχ η μιση δουλεια Προφανως το αν ειναι συμφερον εξαρταται απο το τιμημα που θα πωληθει
filipN Δημοσ. 27 Μαΐου 2022 Δημοσ. 27 Μαΐου 2022 - Χρειάζεσαι τη συμβουλή έμπειρου και εξειδικευμένου Πολιτικού Μηχανικού που θα σε ενημερώσει: Και για τη γενικότερη κατάσταση του κτίσματος, και για εργασίες συντήρησης-αποκατάστασης (αν χρειάζονται), και τελικά για το συνολικό κόστος αποπεράτωσης. - Σε διαφορετική περίπτωση θα παίξεις «κορώνα-γράμματα».
paylidis Δημοσ. 27 Μαΐου 2022 Δημοσ. 27 Μαΐου 2022 Για αρχη συμφωνω με το θεμα του μηχανικου, απο εκει κ περα το εαν αξιζει εξαρταται απο την τιμη του τμ που θα το παρεις σε συνδυασμο με το κόστος αποπεράτωσης και το ποσο εχει ενα ολοκαινουργιο (κατω απο 2000 στην αττικη δε παιζει ΠΟΥΘΕΝΑ!). Επισης πρεπει να δεις εαν εχουν πληρωθει τα ενσημα για το γιαπι ή ποσα εχουν πληρωθει γιατι ειναι σημαντικό κόστος και τυχον νεες αδειες που απαιτουνται (ο μηχανικός θα σε καθοδηγησει). Για εμενα αν ειναι καλη η τιμη του αξιζει, ποσα σου βγαινει ανα τμ;
Ukforthemoment Δημοσ. 27 Μαΐου 2022 Δημοσ. 27 Μαΐου 2022 Μην ξεχνάς την ευκολία που έχεις να το διαμορφώσεις όπως θες εσύ,μέ ότι υλικά θες. 1
SB_1957 Δημοσ. 27 Μαΐου 2022 Δημοσ. 27 Μαΐου 2022 Υπόψη ότι το κόστος αποπεράτωσης εξαρτάται από τα υλικά που θα επιλεχθούν. Πατώματα, κουφώματα, είδη υγιεινής, ντουλάπες, κουζίνα κ.λπ. στοιχίζουν πολλαπλάσια από το κόστος κατασκευής μέχρι τους σοβάδες και το σπίτι που θες δεν έχει καν σοβάδες. Και φυσικά πρέπει να έχετε και άφθονο χρόνο για ψάξιμο υλικών (ποιότητα, τιμές, προσφορές) και κυρίως για επίβλεψη εργασιών. Γιατί και σε εταιρία να το αναθέσεις, πρέπει να είσαι εκεί να βλέπεις τί κάνει ο κάθε μάστορας, βοηθός κ.λπ. και να προλαβαίνεις τις μ@@@ς τους. Τα περάσαμε δύο φορές και ναι μεν το αποτέλεσμα ήταν αυτό που θέλαμε, αλλά μας βγήκε η πίστη κυριολεκτικά! 1
Silenzio Δημοσ. 27 Μαΐου 2022 Δημοσ. 27 Μαΐου 2022 1 ώρα πριν, SB_1957 είπε Υπόψη ότι το κόστος αποπεράτωσης εξαρτάται από τα υλικά που θα επιλεχθούν. Πατώματα, κουφώματα, είδη υγιεινής, ντουλάπες, κουζίνα κ.λπ. στοιχίζουν πολλαπλάσια από το κόστος κατασκευής μέχρι τους σοβάδες και το σπίτι που θες δεν έχει καν σοβάδες. Και φυσικά πρέπει να έχετε και άφθονο χρόνο για ψάξιμο υλικών (ποιότητα, τιμές, προσφορές) και κυρίως για επίβλεψη εργασιών. Γιατί και σε εταιρία να το αναθέσεις, πρέπει να είσαι εκεί να βλέπεις τί κάνει ο κάθε μάστορας, βοηθός κ.λπ. και να προλαβαίνεις τις μ@@@ς τους. Τα περάσαμε δύο φορές και ναι μεν το αποτέλεσμα ήταν αυτό που θέλαμε, αλλά μας βγήκε η πίστη κυριολεκτικά! συμφωνώ απόλυτα με τον φίλο, πρέπει να έχεις τη δυνατότητα να αφιερώσεις πολύ χρονο και να είσαι πάνω απο το κεφάλι τους, είναι πολύ λαμόγια. Αν δε ξέρεις κιολας τη πατάς πανεύκολα. Εμένα άτομο απο εδω μέσα που αναλαμβάνει ανακαινίσεις όχι μόνο με έγδαρε οικονομικά αλλά έκανε ένα κάρο μαλακίες και ξανα πληρώνω τώρα να τις διορθώνω. Προσοχή ποιον θα επιλέξεις, τους όρους, να επιβλέπεις εννοείται , εμπιστοσύνη σε κανέναν απο αυτούς και στο τέλος έλεγχο και στη τελευταία βίδα..
james01gr Δημοσ. 27 Μαΐου 2022 Δημοσ. 27 Μαΐου 2022 δεν έχει περασμένα υδραυλικά και θέρμανση από ότι βλέπω. εάν πας σε κουφώματα pvc και όχι αλουμίνιο, στο νερό θα πας για κανά 10 χιλ. εάν στην περιοχή δεν έχει αέριο, η μόνη λύση για θέρμανση είναι αντλία θερμότητας. υπολόγιζε άλλο ένα 10άρι χωρίς σωληνώσεις (ή εάν θα την κάνεις ενδοδαπέδια, ότι διαλέξεις). εάν δεν έχει περασμένα καλώδια (που μάλλον δεν έχει) υπολογίζεις κανά 3άρι για αυτό. πατώματα κανά 25άρι/τετραγωνικό με γεμίσματα και πλακάκι έως 10/τετραγωνικό. σοβάδες και βαψίματα δεν θυμάμαι πόσο πάνε. πιστεύω το λιγότερο το σπίτι θέλει κανά 50άρι με εργατικά, ένσημα και τρέξιμο από την δική σου πλευρά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα