Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα,

Είχα κάνει αίτηση στον ΟΑΕΔ πριν λίγο καιρό για να βγω πρώτη φορά ταμείο ανεργίας και σήμερα στην πλατφόρμα μου γράφει ότι "ΑΠΟΡΡΙΦΘΗΚΕ (ΔΕΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕ  80 ΗΜ/ΣΘΙΑ ΚΑΤΑ ΤΟ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗΣ ΕΤΟΣ)". Η τελευταία απόλυση που έχω είναι 4/5/22. Επομένως σύμφωνα με αυτά που ορίζει ο ΟΑΕΔ σχετικά με το οτι επιδότηση αρχίζει από την 7η ημέρα μετά την απόλυση, η έναρξη της επιδότησης θα είναι στις 11/5/22 και άρα το διάστημα για τα 80 ένσημα θα είναι από 12/5/21 έως 11/5/22. Αυτό το διάστημα από ένσημα έχω τον 4&5/22 12 ένσημα και μετά έχω τον 8/21 18 ένσημα, τον 7/21 25 ένσημα, τον 6/21 25 ένσημα και τον 5/21 25 ένσημα. Στον 5/21 οκ δεν μετράνε και τα 25 ένσημα, αλλά θα μετράνε από 12/5 και μετά. Για τα 80 ένσημα θεωρητικά μετράνε και τα ένσημα από τους τελευταίους 2 μηνες πριν την απόλυση, αλλά και να μην μετράνε εγώ από 12/5/21 έως τον 8/21 πάλι βγάζω 80 ένσημα. Κάνω κάτι λάθος εγώ στον υπολογισμό ή ο ΟΑΕΔ έχει κάνει λάθος; 

Επεξ/σία από kostas_07
Δημοσ.
40 λεπτά πριν, kostas_07 είπε

Καλημέρα,

Είχα κάνει αίτηση στον ΟΑΕΔ πριν λίγο καιρό για να βγω πρώτη φορά ταμείο ανεργίας και σήμερα στην πλατφόρμα μου γράφει ότι "ΑΠΟΡΡΙΦΘΗΚΕ (ΔΕΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕ  80 ΗΜ/ΣΘΙΑ ΚΑΤΑ ΤΟ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗΣ ΕΤΟΣ)". Η τελευταία απόλυση που έχω είναι 4/5/22. Επομένως σύμφωνα με αυτά που ορίζει ο ΟΑΕΔ σχετικά με το οτι επιδότηση αρχίζει από την 7η ημέρα μετά την απόλυση, η έναρξη της επιδότησης θα είναι στις 11/5/22 και άρα το διάστημα για τα 80 ένσημα θα είναι από 12/5/22 έως 11/5/22. Αυτό το διάστημα από ένσημα έχω τον 4&5/22 12 ένσημα και μετά έχω τον 8/21 18 ένσημα, τον 7/21 25 ένσημα, τον 6/21 25 ένσημα και τον 5/21 25 ένσημα. Στον 5/21 οκ δεν μετράνε και τα 25 ένσημα, αλλά θα μετράνε από 12/5 και μετά. Για τα 80 ένσημα θεωρητικά μετράνε και τα ένσημα από τους τελευταίους 2 μηνες πριν την απόλυση, αλλά και να μην μετράνε εγώ από 12/5/21 έως τον 8/21 πάλι βγάζω 80 ένσημα. Κάνω κάτι λάθος εγώ στον υπολογισμό ή ο ΟΑΕΔ έχει κάνει λάθος; 

"Για να δικαιούται ο εργαζόμενος να επιδοτηθεί από το ταμείο ανεργίας πρέπει να έχει πραγματοποιήσει 80 ημέρες εργασίας κατ` έτος στα δύο προηγούμενα χρόνια πριν την επιδότησή του. Το τελευταίο όμως 14μηνο πρέπει να έχει συμπληρώσει 125 ημέρες εργασίας, χωρίς να υπολογίζονται τα ημερομίσθια του τελευταίου διμήνου. Επίσης επίδομα ανεργίας παίρνει και ο ασφαλισμένος που έχει πραγματοποιήσει 200 ημέρες εργασίας στα τελευταία δύο χρόνια πριν την απόλυσή του (χωρίς να υπολογίζονται τα ημερομίσθια του τελευταίου διμήνου) από τις οποίες 80 ημέρες  το λιγότερο σε κάθε χρόνο."

Άρα: 

- έχεις το 21 και το 20 από 80 μέρες εργασίας και το τελευταίο 14μηνο 125 μέρες εργασίας χωρίς τον Μάρτιο και τον απρίλιο; Βασή της απόρριψης φαντάζομαι πως όχι. 

- Δικαιούσαι επιπλέον αν είχε 200 ημέρες εργασίας συνολικά το 20 και το 21. 

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, TuXaKoS είπε

"Για να δικαιούται ο εργαζόμενος να επιδοτηθεί από το ταμείο ανεργίας πρέπει να έχει πραγματοποιήσει 80 ημέρες εργασίας κατ` έτος στα δύο προηγούμενα χρόνια πριν την επιδότησή του. Το τελευταίο όμως 14μηνο πρέπει να έχει συμπληρώσει 125 ημέρες εργασίας, χωρίς να υπολογίζονται τα ημερομίσθια του τελευταίου διμήνου. Επίσης επίδομα ανεργίας παίρνει και ο ασφαλισμένος που έχει πραγματοποιήσει 200 ημέρες εργασίας στα τελευταία δύο χρόνια πριν την απόλυσή του (χωρίς να υπολογίζονται τα ημερομίσθια του τελευταίου διμήνου) από τις οποίες 80 ημέρες  το λιγότερο σε κάθε χρόνο."

Άρα: 

- έχεις το 21 και το 20 από 80 μέρες εργασίας και το τελευταίο 14μηνο 125 μέρες εργασίας χωρίς τον Μάρτιο και τον απρίλιο; Βασή της απόρριψης φαντάζομαι πως όχι. 

- Δικαιούσαι επιπλέον αν είχε 200 ημέρες εργασίας συνολικά το 20 και το 21. 

Ναι, ο ΟΑΕΔ λέει ότι δεν τα έχω. Αλλά είναι δυνατόν να μην έχω 80 ένσημα από τις 12/5/21, σύμφωνα με τα ένσημα που έγραψα ότι έχω στο προηγούμενο μήνυμα από τον 5/21; Μπορεί να κάνω κάτι λάθος και γω, αλλά νομίζω ότι έτσι υπολογίζεται ο αριθμός των 80 ενσήμων. Τώρα μάλλον θα κάνω ένσταση και βλέπουμε. 

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, kostas_07 είπε

Ναι, ο ΟΑΕΔ λέει ότι δεν τα έχω. Αλλά είναι δυνατόν να μην έχω 80 ένσημα από τις 12/5/21, σύμφωνα με τα ένσημα που έγραψα ότι έχω στο προηγούμενο μήνυμα από τον 5/21; Μπορεί να κάνω κάτι λάθος και γω, αλλά νομίζω ότι έτσι υπολογίζεται ο αριθμός των 80 ενσήμων. Τώρα μάλλον θα κάνω ένσταση και βλέπουμε. 

Ξαναδιάβασε το μήνυμα μου. Πρέπει να έχεις από 80 ένσημα τα 2 προηγούμενα χρόνια. Πόσα ένσημα είχες το 2020; 

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, TuXaKoS είπε

Ξαναδιάβασε το μήνυμα μου. Πρέπει να έχεις από 80 ένσημα τα 2 προηγούμενα χρόνια. Πόσα ένσημα είχες το 2020; 

Δεν το ανέφερα αυτό γιατί ο λόγος της απόρριψης γράφει μόνο για το προηγούμενο έτος. Το 2020 είχα 43 ένσημα. Αλλά και δω είμαι κατά 99% σίγουρος ότι δεν μιλάμε για ημερολογιακά έτη, αλλά για τα 2 έτη πριν την έναρξη της επιδότησης. Δηλαδή, ότι το 1ο έτος που απαιτούνται 80 ένσημα είναι από 12/5/20 έως 11/5/21 και το 2ο έτος από 12/5/21 έως 11/5/22.

Άκυρο τελικά. Μου απάντησαν σε mail από τον ΟΑΕΔ. Μου είπαν ότι έκαναν λάθος. Οπότε όλα καλά.

• Like 4
  • 4 μήνες μετά...
Δημοσ.
Στις 27/5/2022 στις 12:53 ΜΜ, kostas_07 είπε

Δεν το ανέφερα αυτό γιατί ο λόγος της απόρριψης γράφει μόνο για το προηγούμενο έτος. Το 2020 είχα 43 ένσημα. Αλλά και δω είμαι κατά 99% σίγουρος ότι δεν μιλάμε για ημερολογιακά έτη, αλλά για τα 2 έτη πριν την έναρξη της επιδότησης. Δηλαδή, ότι το 1ο έτος που απαιτούνται 80 ένσημα είναι από 12/5/20 έως 11/5/21 και το 2ο έτος από 12/5/21 έως 11/5/22.

Άκυρο τελικά. Μου απάντησαν σε mail από τον ΟΑΕΔ. Μου είπαν ότι έκαναν λάθος. Οπότε όλα καλά.

Καλημέρα φίλε μου !

είχα μια παρόμοια περίπτωση βγήκε η απόφαση ότι απορρίφθηκε λόγου ότι δεν πραγματοποιήθηκαν 80 ημ/σθια κατα το πριν απο την έναρξη της επιδότησης ....Το 2021 έχω από 31 Ιουλίου μέχρι 31 Δεκεμβρίου 126 ένσημα το 2022 μέχρι και 17 Αυγούστου έχω 180 ένσημα έκανα την αίτηση 18 Αυγούστου... Μετράω κάτι λάθος η αυτοί κάνανε το λάθος???

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...