Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα άπαντες!

Για να ποστάρω εδώ ένα τόσο 'κουλό' θέμα καταλαβαίνετε πόσο απεγνωσμένος είμαι :D

Εδώ και κάποιους μήνες έχουμε αρχίσει να ακούμε στο σπίτι ξαφνικούς θορύβους. Ο θόρυβος μοιάζει πάρα πολύ με μία λάμπα που καίγεται, σαν ένας πολύ ξαφνικός και σύντομος κρότος δηλαδή. Κάποιες φορές είναι πιο δυνατός, κάποιες πιο αδύναμος. Μία φορά άρχισε το αυτί μου να βουΐζει από την ένταση :D 

Μπορεί να περάσουν μέρες χωρίς να ακούσουμε κάτι και μετά να το ακούσουμε δύο φορές μέσα στην ίδια μέρα.

Δυστυχώς, δεν έχουμε καταφέρει να εντοπίσουμε την πηγή! Δεν υπάρχουν καμμένες λάμπες, δεν υπάρχουν στο γενικό χώρο απ'όπου έρχονται οι κρότοι ηλεκτρικές συσκευές (εκός από μία κονσόλα λαμπάτη από τα 60s, αλλά είναι εκτός πρίζας :) ), και γενικά δεν φαίνεται να δυσλειτουργεί απολύτως τίποτα - πρόκειται για το χωλ της εισόδου του σπιτιού!

Το μόνο που σκέφτομαι -και γι αυτό ρωτάω για τη σοφία του κοινού- είναι το εξής: υπάρχει ένας τοίχος όπου υπάρχει κατασκευασμένη βιβλιοθήκη από γυψοσανίδα (εδώ και 12 χρόνια). Υπάρχει περίπτωση αυτοί οι κρότοι να είναι από τις ενώσεις της ή από τα καρφιά κτλ; Κανένας μάστορας διαβάζει;

Ευχαριστώ κι ελπίζω να σας διασκέδασα με το μυστήριό μου :D 

• Απαντ. 58
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

ακριβώς συστολές διαστολές, απο σωληνώσεις, μέχρι και η κατάψυξη του ψυγείου. Είχα καιρό να το κάνω απόψυξη και σε τρόμαζε μέσα στη νύχτα ένα ξαφνικό παφ δυνατό. αν δυσλειτουργούσε ηλεκτρική συσκευή, θα έπεφτε ο γενικός λογικά.

• Like 1
Δημοσ.

H τηλεόραση δεν είναι λαμπάτη και, όπως και το ψυγείο, δεν βρίσκονται στο χώρο απ'όπου έρχεται ο θόρυβος :(

@valadsk καλή παρατήρηση για το γενικό, και τσέκαρα και την ασφάλεια πριν λίγο καιρό (το κάνω μία-δυο φορές το χρόνο), δουλεύει κανονικά.

Δεν νομίζω ότι είναι σωληνώσεις γιατί ο κρότος ακούγεται πολύ καθαρός, όχι σαν να έρχεται μέσα από τον τοίχο...

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, Gryzor είπε

Καλημέρα άπαντες!

Για να ποστάρω εδώ ένα τόσο 'κουλό' θέμα καταλαβαίνετε πόσο απεγνωσμένος είμαι :D

Εδώ και κάποιους μήνες έχουμε αρχίσει να ακούμε στο σπίτι ξαφνικούς θορύβους. Ο θόρυβος μοιάζει πάρα πολύ με μία λάμπα που καίγεται, σαν ένας πολύ ξαφνικός και σύντομος κρότος δηλαδή. Κάποιες φορές είναι πιο δυνατός, κάποιες πιο αδύναμος. Μία φορά άρχισε το αυτί μου να βουΐζει από την ένταση :D 

Μπορεί να περάσουν μέρες χωρίς να ακούσουμε κάτι και μετά να το ακούσουμε δύο φορές μέσα στην ίδια μέρα.

Δυστυχώς, δεν έχουμε καταφέρει να εντοπίσουμε την πηγή! Δεν υπάρχουν καμμένες λάμπες, δεν υπάρχουν στο γενικό χώρο απ'όπου έρχονται οι κρότοι ηλεκτρικές συσκευές (εκός από μία κονσόλα λαμπάτη από τα 60s, αλλά είναι εκτός πρίζας :) ), και γενικά δεν φαίνεται να δυσλειτουργεί απολύτως τίποτα - πρόκειται για το χωλ της εισόδου του σπιτιού!

Το μόνο που σκέφτομαι -και γι αυτό ρωτάω για τη σοφία του κοινού- είναι το εξής: υπάρχει ένας τοίχος όπου υπάρχει κατασκευασμένη βιβλιοθήκη από γυψοσανίδα (εδώ και 12 χρόνια). Υπάρχει περίπτωση αυτοί οι κρότοι να είναι από τις ενώσεις της ή από τα καρφιά κτλ; Κανένας μάστορας διαβάζει;

Ευχαριστώ κι ελπίζω να σας διασκέδασα με το μυστήριό μου :D 

Η λάμπα που καίγεται κάνει κρότο ??

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, tounion είπε

Η λάμπα που καίγεται κάνει κρότο ??

Ναι, ένα απότομο "παφ". Δεν είμαι σίγουρος αν γίνεται πάντα αλλά σίγουρα το έχω ακούσει αρκετές φορές στη ζωή μου.

Δημοσ.

Δυστυχώς όχι. Θα ήταν πιο ενδιαφέρον. Για μία περίοδο είχαμε περίεργα φαινόμενα - θόρυβοι από πράγματα να πέφτουν χωρίς να βρίσκουμε κάτι κάτω, κάποια πόρτα που έκλεινε χωρίς ρεύμα αέρα, τα κλασσικά. Ειδικά αφού κάναμε μωρό έγιναν πιο συχνά (συν το spooky που τα μωρά κάνουν σαν να κοιτάνε κάτι στο ταβάνι) αλλά μετά σταμάτησαν, οπότε αν γύρισε το φαντασματάκι μας έγινε απλά σπαστικό.

Δημοσ.

Φίλε, μπορώ να λέω βλακίες αλλά επειδή έχουν δει πολλά τα μάτια μου, αποκλείες τελείως να προέρχεται ο θόρυβος από τις λυχνίες; Το να μην είναι μια συσκευή στο ρεύμα, δεν σημαίνει ότι δεν κυκλοφορούν ηλεκτρικά φορτία σε αυτή...

Δημοσ.

Καλή ερώτηση, το είχα σκεφτεί κι εγώ όταν είχε αρχίσει και το τσεκαρα, δεν ήταν καμμένες (εκτός από μια που ήξερα ότι είχε καει, γι αυτό δεν είναι στην πρίζα).

Όμως...η κονσόλα έχει 4 λυχνίες, και πλέον έχουμε ακούσει το θόρυβο ίσως και 20 φορές!

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...