Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μια γρήγορη ανασκόπηση της επαγγελματικής μου καριέρας μέχρι σήμερα για να κάνω μετά την ερώτηση.

Πτυχιούχος Μηχανολόγος Μηχανικός ΤΕ.

Επί 6 χρόνια (πρώτη μου δουλειά) ήμουν υπεύθυνος του τμήματος research and design σε μια αρκετά μεγάλη βιομηχανία στην Ελλάδα. Δυστυχώς τα ένσημα που μου κολλούσαν ήταν ανειδίκευτου για τα πρώτα 4 χρόνια, και υπαλλήλου γραφείου τα υπόλοιπα 2. Στα 6 χρόνια είχα μια καλύτερη πρόταση για δουλειά και αλλάζω εταιρεία. Μου λένε ότι για τους 7-8 πρώτους μήνες θα είσαι υπάλληλος γραφείο στο τμήμα πωλήσεων (όχι θέση μηχανικού), για να supportαρεις τη φάση και να μάθεις τι παίζει με τα προϊόντα και την εταιρεία, και όταν περάσουν αυτοί οι μήνες θα αλλάξεις θέση και θα γίνεις υπεύθυνος παραγωγής. Fast forward 8 μήνες μετά την πρόσληψη μου και πιθανότατα σήμερα θα μου γίνει η πρόταση για αλλαγή πόστου.

Η ερώτηση μου ειναι, έχω το δικαίωμα να ζητήσω να μου κολλάνε ένσημα μηχανικού αφού θα είμαι υπεύθυνος παραγωγής ή όχι?

Δημοσ.

σαφως και εχεις το δικαιωμα, το θεμα ειναι εαν θελει η εταιρεια... οχι οτι εν τελει εχει καποια σημασία εφοσον μεινεις στον ιδιωτικο τομεα (θα ειχε πχ νοημα για τον ασεπ προκειμενου να αναγνωριστεί η προυπηρεσία σου ως ΤΕ μηχανικός σε προκυρηξη)

• Like 1
Δημοσ.

Το ένσημο μισθωτού μηχανικού είναι ακριβότερο από τον υπάλληλο γραφείου. Εάν δεν υπογράφεις κάτι ως μηχανικός, δεν έχουν κανένα λόγο σε δηλώνουν ως τέτοιο και να επιβαρύνονται με επιπλέον εισφορές. Επιπλέον, εάν η συμφωνία που έχεις κάνει είναι στα μικτά, το επιπλέον κόστος θα βαρύνει την τσέπη σου. Η μόνη περίπτωση που μετράει η διαφορά είναι προκήρυξη δημοσίου για θέση μηχανικού με απαραίτητη προϋπηρησία.

• Like 1
Δημοσ.

εφόσον είσαι ΤΕ και δεν μπορείς να μπεις ΤΣΜΕΔΕ, δε νομίζω να έχει ιδιαίτερη διαφορά εκτός και εάν όντως χρειάζεσαι να αποδείξεις προϋπηρεσία μηχανικού

• Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, ekechagi είπε

Το ένσημο μισθωτού μηχανικού είναι ακριβότερο από τον υπάλληλο γραφείου. Εάν δεν υπογράφεις κάτι ως μηχανικός, δεν έχουν κανένα λόγο σε δηλώνουν ως τέτοιο και να επιβαρύνονται με επιπλέον εισφορές. Επιπλέον, εάν η συμφωνία που έχεις κάνει είναι στα μικτά, το επιπλέον κόστος θα βαρύνει την τσέπη σου. Η μόνη περίπτωση που μετράει η διαφορά είναι προκήρυξη δημοσίου για θέση μηχανικού με απαραίτητη προϋπηρησία.

3 λεπτά πριν, paylidis είπε

σαφως και εχεις το δικαιωμα, το θεμα ειναι εαν θελει η εταιρεια... οχι οτι εν τελει εχει καποια σημασία εφοσον μεινεις στον ιδιωτικο τομεα (θα ειχε πχ νοημα για τον ασεπ προκειμενου να αναγνωριστεί η προυπηρεσία σου ως ΤΕ μηχανικός σε προκυρηξη)

Άρα, απ' όσα καταλαβαίνω από τα σχόλια σας, μισθολογικά δεν θα έχω κάποια αλλαγή λόγω των ενσήμων. Άρα το μόνο θετικό, αν έχω ένσημα μηχανικού, είναι ότι η προϋπηρεσία μου ως μηχανικός θα φαίνεται για να την χρησιμοποιήσω σε ενδεχόμενες αιτήσεις για να μπω στο δημόσιο.

2 λεπτά πριν, james01gr είπε

εφόσον είσαι ΤΕ και δεν μπορείς να μπεις ΤΣΜΕΔΕ, δε νομίζω να έχει ιδιαίτερη διαφορά εκτός και εάν όντως χρειάζεσαι να αποδείξεις προϋπηρεσία μηχανικού

Μόνο για κάποια ενδεχόμενη αίτηση μου για πρόσληψη στο δημόσιο, απ' ότι ανέφεραν τα παιδιά παραπάνω.

Δημοσ.

Ναι μονο για δημοσιο... εαν μπορεις καντο παντως... ποτε δε ξερεις πως σου τη γυρναει μετα απο 5-10-15 χρονια, μπορει να θελησεις οντως να παρεις μια θεση στο δημοσιο

• Like 1
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, paylidis είπε

Ναι μονο για δημοσιο... εαν μπορεις καντο παντως... ποτε δε ξερεις πως σου τη γυρναει μετα απο 5-10-15 χρονια, μπορει να θελησεις οντως να παρεις μια θεση στο δημοσιο

Κ εγώ περισσότερο έτσι το σκέφτομαι. Ποτέ δεν είχα κάψα να μπω στο δημόσιο, αλλά γιατί να μην υπάρχουν? Ποτέ δεν ξέρεις. Εγώ θα το ρίξω στο τραπέζι. Αν ρίξω άδεια και πιάσω γεμάτα κερδισμένος θα είμαι.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...