chaosmaster Δημοσ. 26 Μαΐου 2022 Δημοσ. 26 Μαΐου 2022 Διάβασα ότι η κυβέρνηση σκέφτεται να εφαρμόσει νόμο για το καλοκαίρι με τον οποίο θα σου απαγορεύει να βάζεις το κλιματιστικό σου κάτω από τους 27 βαθμούς πχ. Κάτι αντίστοιχο γίνεται στην Ιταλία. Οι παραβάτες θα έχουν πρόστιμο. Και δλδ πώς θα ξέρουν ότι εγώ το έχω στους 27 κ όχι στους 25; Από τη κατανάλωση; Κ αν είναι παλιό κ καίει στους 27 παραπάνω απ ότι καίει ένα σύγχρονο στους 24; 1
fredd0 Δημοσ. 26 Μαΐου 2022 Δημοσ. 26 Μαΐου 2022 για δημοσια κτιρια μιλαμε στο σπιτι σου κανεις οτι θελεις, βαλτο στο 16 αν το σηκωνει η τσεπη σου και γυρνα στο σπιτι με μπουφαν 1
nickol-us Δημοσ. 26 Μαΐου 2022 Δημοσ. 26 Μαΐου 2022 (επεξεργασμένο) Βασικά, με τις τιμές του ρεύματος φέτος, θα το έχεις από μόνος σου....κλειστό 😂 Επεξ/σία 26 Μαΐου 2022 από nickol-us 5
tasanton Δημοσ. 26 Μαΐου 2022 Δημοσ. 26 Μαΐου 2022 Ναι θα τρέχουν να ελέγχουν όλα τα δημόσια κτίρια και υπηρεσίες. Δουλευόμαστε. μια εσωτερική οδηγία θα βγει σε κάθε υπηρεσία, ένας δύστυχος θα τεθεί υπεύθυνος, και όταν σφίξουν οι ζεστές θα υπάρξει η ανάλογη «κατανόηση». 1
Basilhs23___ Δημοσ. 27 Μαΐου 2022 Δημοσ. 27 Μαΐου 2022 (επεξεργασμένο) 35 λεπτά πριν, tasanton είπε Ναι θα τρέχουν να ελέγχουν όλα τα δημόσια κτίρια και υπηρεσίες. Δουλευόμαστε. Μερικοί ίσως δεν έχετε ενημερωθεί, δεν πειράζει καθώς δεν έχετε και τέτοια υποχρέωση μιας και μιλάμε για ειδικό τομέα. Τα αρμόδια υπουργεία εδώ και κάποια χρόνια έχουν συγκροτήσει μητρώο στο οποίο εγγράφονται οι υπεύθυνοι ελέγχου και λειτουργίας των ηλεκτρομηχανολογικων εγκαταστάσεων των δημοσίων κτιρίων και φορέων. Είναι δηλαδή δημόσιοι υπάλληλοι. Μέσα σε ηλεκτρονικό σύστημα καταχωρούν διάφορες πληροφορίες όσον αφορά τα συστήματα λειτουργίας των κτιρίων. Τωρα το κράτος από μεριάς του, θα θεσπίσει νόμο και θα έχει πρόστιμα η πειθαρχικα παραπτώματα για τους παραβάτες σε περιπτωση ελέγχου, δεν νομίζω κανένας να έχει όρεξη να τον τρέχουν, αν και θα συμφωνήσω με το γνωστό κλισέ ότι σιγά στο δημόσιο μην πέσουν κεφάλια επειδή ο κλιματισμός δεν πήγε από τους 26 στους 27. Πιθανότατα να μην γίνει τίποτα, αν όμως το κόστος των λογαριασμών ρεύματος των δημοσίων κτιρίων πονέσει το κράτος τα οικονομικά και τον προϋπολογισμό, τότε μια χαρά ελέγχους θα κάνουν και θα υπάρχουν συνέπειες. Οσον αφορά τον ts, στο σπίτι του κάνει ότι θέλει με το ανάλογο κόστος. Οι 27 είναι μια πολύ καλή επιλογή θερμοκρασίας, εγώ θα έλεγα 28. Αν με 27 νιώθεις ζέστη τότε είτε έχεις πιο χάλια και από την χάλια μόνωση, είτε η ισχύς του κλιματιστικου σου δεν είναι η κατάλληλη για τον χώρο, είτε το μηχάνημα είναι για πολλά χρόνια χωρίς καθαρισμό και συντήρηση. Επεξ/σία 27 Μαΐου 2022 από Basilhs23___ 2 1
marmagia Δημοσ. 27 Μαΐου 2022 Δημοσ. 27 Μαΐου 2022 10 hours ago, Basilhs23___ said: Μερικοί ίσως δεν έχετε ενημερωθεί, δεν πειράζει καθώς δεν έχετε και τέτοια υποχρέωση μιας και μιλάμε για ειδικό τομέα. Τα αρμόδια υπουργεία εδώ και κάποια χρόνια έχουν συγκροτήσει μητρώο στο οποίο εγγράφονται οι υπεύθυνοι ελέγχου και λειτουργίας των ηλεκτρομηχανολογικων εγκαταστάσεων των δημοσίων κτιρίων και φορέων. Είναι δηλαδή δημόσιοι υπάλληλοι. Μέσα σε ηλεκτρονικό σύστημα καταχωρούν διάφορες πληροφορίες όσον αφορά τα συστήματα λειτουργίας των κτιρίων. Τωρα το κράτος από μεριάς του, θα θεσπίσει νόμο και θα έχει πρόστιμα η πειθαρχικα παραπτώματα για τους παραβάτες σε περιπτωση ελέγχου, δεν νομίζω κανένας να έχει όρεξη να τον τρέχουν, αν και θα συμφωνήσω με το γνωστό κλισέ ότι σιγά στο δημόσιο μην πέσουν κεφάλια επειδή ο κλιματισμός δεν πήγε από τους 26 στους 27. Πιθανότατα να μην γίνει τίποτα, αν όμως το κόστος των λογαριασμών ρεύματος των δημοσίων κτιρίων πονέσει το κράτος τα οικονομικά και τον προϋπολογισμό, τότε μια χαρά ελέγχους θα κάνουν και θα υπάρχουν συνέπειες. Οσον αφορά τον ts, στο σπίτι του κάνει ότι θέλει με το ανάλογο κόστος. Οι 27 είναι μια πολύ καλή επιλογή θερμοκρασίας, εγώ θα έλεγα 28. Αν με 27 νιώθεις ζέστη τότε είτε έχεις πιο χάλια και από την χάλια μόνωση, είτε η ισχύς του κλιματιστικου σου δεν είναι η κατάλληλη για τον χώρο, είτε το μηχάνημα είναι για πολλά χρόνια χωρίς καθαρισμό και συντήρηση. Κατανοώ την ανάγκη να περικοπεί η κατανάλωση ρεύματος αλλά όχι να λέμε ότι οι 27 είναι καλή επιλογή θερμοκρασίας. Έχει 27 πχ το υπνοδωμάτιο και ξυπνάει κάποιος ιδρωμένος. Να μου πεις 25 να το καταλάβω, μια χαρα ούτε κρύο ούτε ζέστη, αλλά 27 είναι υπερβολή θεωρω. Σε σπίτι με νέα επώνυμα 24αρια κλιματιστικά, μόνωση και προφανώς συντήρηση των ερκοντισιον. Βέβαια είναι ο καθένας σε τι θερμοκρασία νιώθει καλά όποτε περί ορέξεως πάω πάσο 1
Ukforthemoment Δημοσ. 27 Μαΐου 2022 Δημοσ. 27 Μαΐου 2022 ΔΟΥ προ αρκετών ετών.Καταχείμωνο και εχω πάω να θεωρήσω τιμολόγια.Κάτω απο κάθε γραφείο και απο μια κουκουνάρα ή αερόθερμο.Και τα παράθυρα ανοιχτά. 12 ώρες πριν, chaosmaster είπε Διάβασα ότι η κυβέρνηση σκέφτεται να εφαρμόσει νόμο για το καλοκαίρι με τον οποίο θα σου απαγορεύει να βάζεις το κλιματιστικό σου κάτω από τους 27 βαθμούς πχ. Κάτι αντίστοιχο γίνεται στην Ιταλία. Οι παραβάτες θα έχουν πρόστιμο. Και δλδ πώς θα ξέρουν ότι εγώ το έχω στους 27 κ όχι στους 25; Από τη κατανάλωση; Κ αν είναι παλιό κ καίει στους 27 παραπάνω απ ότι καίει ένα σύγχρονο στους 24; Που τα διάβασες αυτά;Βάλε το λινκ να δούμε!
SabotazNic Δημοσ. 27 Μαΐου 2022 Δημοσ. 27 Μαΐου 2022 35 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε ΔΟΥ προ αρκετών ετών.Καταχείμωνο και εχω πάω να θεωρήσω τιμολόγια.Κάτω απο κάθε γραφείο και απο μια κουκουνάρα ή αερόθερμο.Και τα παράθυρα ανοιχτά. Που τα διάβασες αυτά;Βάλε το λινκ να δούμε! Ίδια περίπτωση σε εμάς στην Φλώρινα. Η τηλεθερμανση στο φουλ και παράθυρα ανοιχτά. Βέβαια, όταν δεν το πληρώνουν όλο από την τσέπη τους, όλα καλά. 1
Bitbit Δημοσ. 27 Μαΐου 2022 Δημοσ. 27 Μαΐου 2022 γατάκια, νέες θέσεις εργασίας στο δημόσιο. Υπεύθυνος διαχείρισης κλιματιστικού, με το κατάλληλο επίδομα φυσικά (όχι παίζουμε). Εννοείται ότι θα συσταθεί νέο σώμα αδιάφθορων όπου μεταφιεσμένοι σε σκύλους θα μπαίνουν σε δημόσιες υπηρεσίες και θα ελέγχουν τα κλιματιστικά Greek way
tasanton Δημοσ. 27 Μαΐου 2022 Δημοσ. 27 Μαΐου 2022 12 ώρες πριν, Basilhs23___ είπε Μερικοί ίσως δεν έχετε ενημερωθεί, δεν πειράζει καθώς δεν έχετε και τέτοια υποχρέωση μιας και μιλάμε για ειδικό τομέα. Βέβαια από κάτω έγραψα ακριβώς αυτό που αναφέρεις... Στην εφαρμογή κολλάνε όλα, νόμοι και εγκύκλιοι όσοι θες στο απέραντο κρατιστάν.
Basilhs23___ Δημοσ. 27 Μαΐου 2022 Δημοσ. 27 Μαΐου 2022 4 ώρες πριν, marmagia είπε Κατανοώ την ανάγκη να περικοπεί η κατανάλωση ρεύματος αλλά όχι να λέμε ότι οι 27 είναι καλή επιλογή θερμοκρασίας. Έχει 27 πχ το υπνοδωμάτιο και ξυπνάει κάποιος ιδρωμένος. Να μου πεις 25 να το καταλάβω, μια χαρα ούτε κρύο ούτε ζέστη, αλλά 27 είναι υπερβολή θεωρω. Σε σπίτι με νέα επώνυμα 24αρια κλιματιστικά, μόνωση και προφανώς συντήρηση των ερκοντισιον. Βέβαια είναι ο καθένας σε τι θερμοκρασία νιώθει καλά όποτε περί ορέξεως πάω πάσο Ίσως, να είσαι ιδρωμένος με τους 27 κι αν φοράς κάποια ρούχα, γιατί εδώ στο σαλόνι που είναι μεγάλος χώρος και ο ανεμιστήρας των fujitsu είναι σε υψηλή ταχύτητα, νιώθεις κρύο και το 25 είναι πάρα πολύ να το βάλω. Ίσως και συνθήκες υπνοδωματίου να είναι αλλιώς τα πράγματα, εμείς έχουμε μόνο στο σαλόνι κλιματιστικά. 2 ώρες πριν, Bitbit είπε γατάκια, νέες θέσεις εργασίας στο δημόσιο. Υπεύθυνος διαχείρισης κλιματιστικού, με το κατάλληλο επίδομα φυσικά (όχι παίζουμε). Εννοείται ότι θα συσταθεί νέο σώμα αδιάφθορων όπου μεταφιεσμένοι σε σκύλους θα μπαίνουν σε δημόσιες υπηρεσίες και θα ελέγχουν τα κλιματιστικά Greek way Υπάρχει ήδη αυτό, με την διαφορά ότι είναι υπεύθυνος σχεδόν για τα πάντα. Εχω ακούσει κιόλας ότι πλέον σε όσα κτίρια υπάρχουν έξυπνα συστήματα που συνδέεσαι μέσω web, μπορούν να έχουν και προσβαση από τα κεντρικά του αρμόδιου υπουργείου.
Bitbit Δημοσ. 27 Μαΐου 2022 Δημοσ. 27 Μαΐου 2022 πέρα από την πλάκα, σχεδόν όπου υπάρχει κλιματισμός-θέρμανση-ψύξη και πληρώνει κάποιος άλλος η συμπεριφορά είναι άθλια. Ανοιχτά κλιματιστικά να δουλεύουν στο φουλ, με πόρτες ορθάνοιχτες. Έτυχε να είμαι σε ένα γραφείο το χειμώνα, το κλιματιστικό να δουλεύει στο φουλ και να λέει μια υπάλληλος να ανοίξουν την πόρτα γιατί είχε πολύ ζέστη. Το κλιματιστικό εντωμεταξύ δε το κλείσανε. Γι αυτό και τα ξενοδοχεία έχουν κάνει την πατέντα να σταματάει το κλιματιστικό αν είναι ανοιχτά τα παράθυρα. και όλοι αυτοί οι καραγκιόζηδες εννοείται στο δικό τους σπίτι μετράνε με το ρολόι πόσο δουλεύει το κλιματιστικό. όταν όμως πληρώνουν άλλοι...... 2
Qwerty_2 Δημοσ. 27 Μαΐου 2022 Δημοσ. 27 Μαΐου 2022 19 ώρες πριν, fredd0 είπε για δημοσια κτιρια μιλαμε στο σπιτι σου κανεις οτι θελεις, βαλτο στο 16 αν το σηκωνει η τσεπη σου και γυρνα στο σπιτι με μπουφαν Ο μέσος Έλληνας μόνο που φέτος θα του έρχεται πιο οικονομικά να προσλάβουν έναν υπάλληλο να τους κάνει αέρα 😆
Pokemon640 Δημοσ. 27 Μαΐου 2022 Δημοσ. 27 Μαΐου 2022 Μακάρι να βγω ψεύτης, αλλά φέτος θα θρηνούμε πολλούς νεκρούς από θερμοπληξία. 1
Qwerty_2 Δημοσ. 27 Μαΐου 2022 Δημοσ. 27 Μαΐου 2022 1 λεπτό πριν, Pokemon640 είπε Μακάρι να βγω ψεύτης, αλλά φέτος θα θρηνούμε πολλούς νεκρούς από θερμοπληξία. Εγκεφαλικά όταν αντικρίζουν τους λογαριασμούς 2 λεπτά πριν, Pokemon640 είπε Μακάρι να βγω ψεύτης, αλλά φέτος θα θρηνούμε πολλούς νεκρούς από θερμοπληξία. Μακάρι να μην επαληθευτείς αλλά βλέπω ότι ο κόσμος στερείται τα βασικά πλέον με όλη αυτή την κατάσταση ενώ παράλληλα έχουμε τα παπαγαλάκια τα ΑΡΔ να λένε <<Μπράβο στην κυρία που έκοψε τα πάντα να πληρώσει τον λογαριασμό της>> και άλλες ατάκες που έχουν ακουστεί 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα