Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν φαινεται να καταλαβαινετε οτι ΕΧΕΙ συμβει ΟΥΚ ολιγες φορες να χρεωθει συνυπαιτιοτητα σε παραβιασεις STOP των οποίων η σύγκρουση έγινε στην πίσω μεριά του αυτοκινήτου. 

Άδικο; Πιθανώς. 

Κατασχρηστικό; Επίσης πιθανώς. 

Παράλογο; Ομοίως. 

Συνεχίστε να πετάτε στα σύννεφα. 

• Like 1
  • Απαντ. 104
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, N3M3SiS είπε

Δεν φαινεται να καταλαβαινετε οτι ΕΧΕΙ συμβει ΟΥΚ ολιγες φορες να χρεωθει συνυπαιτιοτητα σε παραβιασεις STOP των οποίων η σύγκρουση έγινε στην πίσω μεριά του αυτοκινήτου. 

Άδικο; Πιθανώς. 

Κατασχρηστικό; Επίσης πιθανώς. 

Παράλογο; Ομοίως. 

Συνεχίστε να πετάτε στα σύννεφα. 

Δεν διαφωνώ ότι μπορεί να έχει δωθεί συνυπαιτιοτητα ή ακόμα και πλήρη ευθύνη στον εκ δεξιών.

Εγώ αυτό που λέω είναι ότι πρέπει να συντρέχουν συγκεκριμενοι λόγοι για να γίνει κάτι τέτοιο και όχι απλά επειδή χτύπησαν από τη μέση και πίσω.

Επεξ/σία από Peugeot208
Δημοσ.
16 λεπτά πριν, Peugeot208 είπε

Δεν διαφωνώ ότι μπορεί να έχει δωθεί συνυπαιτιοτητα ή ακόμα και πλήρη ευθύνη στον εκ δεξιών.

Εγώ αυτό που λέω είναι ότι πρέπει να συντρέχουν συγκεκριμενοι λόγοι για να γίνει κάτι τέτοιο και όχι απλά επειδή χτύπησαν από τη μέση και πίσω.

Εγω απο την αλλη σου λεω οτι οι ασφαλιστικες "πατανε" πανω στο σημειο της συγκρουσης των οχηματων, για να στοιχειοθετησουν το γεγονος οτι ο παραβάτης ηδη διέσχιζε τον κομβο, οταν ο νομιμα κινουμενος οδηγος τον χτύπησε και αρα εφταιγε και εκεινος (στις διασταυρωσεις οφειλουμε ολοι να ελαττωνουμε ταχυτητα για να βεβαιωθουμε οτι ακομα και αν παραβιαστει η προτεραιοτητα μας, θα αποφυγουμε τη συγκρουση). Κοινως, αν εσυ πλησιασεις σε μια διασταυρωση την οποια ενα όχημα ΗΔΗ την διασχίζει, υποχρεωμενος να σταματησεις εισαι εσυ που μολις προσεγγισες την διασταυρωση, οχι ο οδηγος που βρισκεται ηδη μεσα σε αυτην. 

Μια αλλη περίπτωση ειναι το σημειο επι του οδοστρωματος που εγινε η συγκρουση να παρειχε αρκετο χωρο πισω απο τον παραβατη, ωστε ο νομιμα κινουμενος οδηγος ειχε επαρκη χωρο να περασει, αποφευγοντας τη συγκρουση. 

Ειναι πολλα και διαφορα που παιζουν ρολο, οχι μονο η ταχύτητα τυπου "ετρεχε, δεν προλαβα να τον δω". Η απλη αναγνωση του ΚΟΚ δεν αρκει για την ερμήνευση του. Δηλαδη όχι μονο του ΚΟΚ, όλων των Ποινικων νομων. 

• Like 1
  • Confused 1
Δημοσ.
8 ώρες πριν, N3M3SiS είπε

Τα παραδειγματα συνυπαιτιοτητας για διελευση STOP, ειναι ατελειωτα για οσους τα ζητανε. Μια ερωτηση σε μερικους ασφαλιστες θα σας λυσει τις αποριες. Να ξαναπουμε παλι οτι ποτε δεν ειναι ασπρο ή μαυρο. Ξαναδιαβαστε λοιπον την απαντηση μου, γιατι ειναι ειναι απο τις λιγες εδω μεσα που ισχυει στο 100%. 

Ολοι οι υπολοιποι που θεωρειτε πως "τρακαρα σε STOP", φταιει ο αλλος, no questions asked, δεν εχετε ιδέα και παραθέτετε τις προτασεις του Κ.Ο.Κ., χωρις να εχετε καταπιαστει ποτέ με την ερμηνευση τους ή απλά επειδή "έτσι νομίζετε". 

Συνεχιστε να μου λετε πως πήρα το δίπλωμα εγώ και άλλοι τόσοι που σας λέμε τις συνθήκες κατω απο τις οποιες μια παραβιάση STOP ΔΕΝ σημαινει πάντα 100% υπαιτιοτητα του παραβάτη. 

Άντε πάλι με τους ασφαλιστές. Δε μας ενδιαφέρει τι λένε, δεν έχουν εξουσία να κρίνουν, τους γράφουμε στα παλαιότερα των υποδημάτων μας. 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, RTW4ever είπε

Άντε πάλι με τους ασφαλιστές. Δε μας ενδιαφέρει τι λένε, δεν έχουν εξουσία να κρίνουν, τους γράφουμε στα παλαιότερα των υποδημάτων μας. 

Ναι συγνωμη ρε συ. Δεν ηταν αρκετα ξεκαθαρο οτι αναφερομαι στο νομικο τμημα των ασφαλιστικων εταιρειων, καθως με αυτους θα εχεις να κανεις σε περιπτωση δικαστικης διαμαχης.

Επισης σε περιπτωση που δεν το ξερεις ηδη, εχουν το δικαιωμα να κρινουν. Βασικα αυτο ακριβως κανουν. Μονο αυτο κανουν. Οταν οι 2 κρισεις ερχονται σε συγκρουση, ειναι που παρεμβαλλονται τα Αστικα Δικαστηρια. 

Πωπω φιλε μερικοι δεν καταλαβαινετε με τιποτα ομως. 

Δημοσ.

κανονικα εσυ αλλα.... ετσι οπως ειναι τα πραγματα καθαρα αμυντική οδήγηση πρέπει να κανεις δεν ειμαστε ελβετια ειμαστε ελλαδα και ο κάθε ενας στον δρόμο ειναι ο εχρθος σου που απλα θα περάσειαπο πανω σου

Δημοσ.
Στις 26/5/2022 στις 10:53 ΜΜ, zio10 είπε

Νομίζω αυτός έχει προτεραιότητα. Κινείται κανονικά στην πορεία του ενώ εσύ αλλάζεις κατεύθυνση και θέλεις να μπεις στο δρόμο.

Εσυ τωρα έχεις διπλωμα και οδηγας ?????

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, SPY_oo7 είπε

Εσυ τωρα έχεις διπλωμα και οδηγας ?????

Ναι και δεν έχω τρακάρει ποτέ. Γιατί ποτέ δεν θα έβγαινα σε τέτοιο δρόμο θεωρώντας ότι έχω προτεραιότητα.

Με αυτόν που κινείται προς την άλλη κατεύθυνση από πάνω προς τα κάτω και άρα ο ts τον έχει δεξιά τι γίνεται; Περνάει από τον έναν και σταματάει για τον άλλον στην μέση του δρόμου;

Δεν γίνεται αυτό που λέτε. Εκτός αν δεν έχω καταλάβει καθόλου πως είναι οι συγκεκριμένοι δρόμοι.

• Confused 1
Δημοσ.

Αστο δεν μαζευετε με τιποτα.Απλα καλο ειναι οταν δεν εισαι σίγουρος για κατι να  απεφευγεις να δινεις συμβουλες.

10 λεπτά πριν, zio10 είπε

Περνάει από τον έναν και σταματάει για τον άλλον στην μέση του δρόμου;

Το βρηκες αν φυσικα ειναι διπλός ο δρομος.Παλι καλα που το καταλαβες εστω και αργα.

• Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, SPY_oo7 είπε

Αστο δεν μαζευετε με τιποτα.Απλα καλο ειναι οταν δεν εισαι σίγουρος για κατι να  απεφευγεις να δινεις συμβουλες.

Το βρηκες αν φυσικα ειναι διπλός ο δρομος.Παλι καλα που το καταλαβες εστω και αργα.

Συγνώμη το κατάλαβα τελείως λάθος. 

Είχα στο μυαλό μου λεωφόρο και παράδρομους για κάποιο λόγο.

• Like 1
Δημοσ.

Αν δεν κόβεις/ελέγχεις σε κάθε στενό οι πιθανότητες ανεβαίνουν πάρα πολύ.

Το σύστημα πάσχει αρκετά, δηλαδή όταν δεν έχεις σήμανση να ψάχνεις αν ο δεξιά έχει ΣΤΟΠ αλλιώς να του αφήσεις προτεραιότητα..... οικονομία στα ΣΤΟΠ κάνουν; Έλεος... Ειδικά κάτι περιπτώσεις που στο 1ο στενό έχει ο δεξιά ΣΤΟΠ και στο αμέσως επόμενο δεν έχει κανείς και πρέπει αφήσεις προτεραιότητα λογικό να γίνονται ατυχήματα για πλάκα. Δεν υπάρχει μελέτη σε τίποτα μόνο λακκούβες και κακοτεχνίες.

Ίσως να μου διαφεύγει κάτι αλλά πιστεύω η προτεραιότητα από δεξιά ειδικά στην πόλη έχει μείνει από εποχές που τα ΣΤΟΠ ήταν πολύ λίγα όποτε ακολουθούσαν όλοι αυτό.

Πώς είναι στο εξωτερικό, έχει κάποιος εμπειρία;

• Like 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, N3M3SiS είπε

Ναι συγνωμη ρε συ. Δεν ηταν αρκετα ξεκαθαρο οτι αναφερομαι στο νομικο τμημα των ασφαλιστικων εταιρειων, καθως με αυτους θα εχεις να κανεις σε περιπτωση δικαστικης διαμαχης.

Επισης σε περιπτωση που δεν το ξερεις ηδη, εχουν το δικαιωμα να κρινουν. Βασικα αυτο ακριβως κανουν. Μονο αυτο κανουν. Οταν οι 2 κρισεις ερχονται σε συγκρουση, ειναι που παρεμβαλλονται τα Αστικα Δικαστηρια. 

Εσύ δεν καταλαβαίνεις φίλε μου. Και το νομικό τμήμα των ασφαλιστικών το γράφουμε στα παλαιότερα των υποδημάτων μας. Και φυσικά θα πάμε στο δικαστήριο και θα κερδίσουμε, όταν λένε τις ανοησίες τους που έχεις αναφέρει παραπάνω.

2 ώρες πριν, zio10 είπε

Ναι και δεν έχω τρακάρει ποτέ. Γιατί ποτέ δεν θα έβγαινα σε τέτοιο δρόμο θεωρώντας ότι έχω προτεραιότητα.

Με αυτόν που κινείται προς την άλλη κατεύθυνση από πάνω προς τα κάτω και άρα ο ts τον έχει δεξιά τι γίνεται; Περνάει από τον έναν και σταματάει για τον άλλον στην μέση του δρόμου;

Δεν γίνεται αυτό που λέτε. Εκτός αν δεν έχω καταλάβει καθόλου πως είναι οι συγκεκριμένοι δρόμοι.

Έτσι εξηγείται γιατί οι δρόμοι μας είναι τόσο επικίνδυνοι. Άγνοια και κάνουμε ό,τι νομίζουμε. 

• Like 1
Δημοσ.
9 ώρες πριν, N3M3SiS είπε

Ασφαλιστές λέγονται και αυτοί; Βέβαια το ότι αυτοί ως εταιρία θα πληρώσουν δεν τους κάνει αντικειμενικούς 

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, Klausx είπε

........
Ίσως να μου διαφεύγει κάτι αλλά πιστεύω η προτεραιότητα από δεξιά ειδικά στην πόλη έχει μείνει από εποχές που τα ΣΤΟΠ ήταν πολύ λίγα όποτε ακολουθούσαν όλοι αυτό.
......

Εντάξη δεν γίνεται να οδηγάς εσύ. Πολύ τρολλ πέφτει.

7 ώρες πριν, RTW4ever είπε

Εσύ δεν καταλαβαίνεις φίλε μου. Και το νομικό τμήμα των ασφαλιστικών το γράφουμε στα παλαιότερα των υποδημάτων μας. Και φυσικά θα πάμε στο δικαστήριο και θα κερδίσουμε, όταν λένε τις ανοησίες τους που έχεις αναφέρει παραπάνω.

Εσύ πήγαινε κάνε και επανάσταση, ρίξε και την χούντα. Δεν παίζει να είσαι πάνω απο 16 γιατι θα είχες συνειδητοποιήσει ήδη ότι ο κόσμος δεν δουλεύει έτσι.

Επεξ/σία από TroyMelloy

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...