tounion Δημοσ. 27 Μαΐου 2022 Share Δημοσ. 27 Μαΐου 2022 4 λεπτά πριν, sphinxgr είπε Ναι. Έτσι πάει. Σου λεει, είχε περάσει το στόπ ο άλλος, είχε περάσει και εσένα και εσύ δεν πρόλαβες να σταματήσεις ενώ ήδη ήταν μπροστά σου. Απέδειξε εσύ ύστερα ότι είχε ή δεν είχε περάσει στοπ και ότι παράλληλα εσύ δεν έτρεχες ενω έπεσες πάνω του.... Ρε μεγάλε εμάς βρήκες ?? Τι να αποδειξω ότι έχει στοπ ? Γιατί περπάτησε το στοπ και έφυγε μετά και πρέπει εγώ να το αποδειξω ότι ήταν εκει? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sphinxgr Δημοσ. 27 Μαΐου 2022 Share Δημοσ. 27 Μαΐου 2022 2 λεπτά πριν, tounion είπε Ρε μεγάλε εμάς βρήκες ?? Τι να αποδειξω ότι έχει στοπ ? Γιατί περπάτησε το στοπ και έφυγε μετά και πρέπει εγώ να το αποδειξω ότι ήταν εκει? Όταν πας στο δικαστήριο και προσπαθείς να αποδείξεις ποιος φταίει και ποιος όχι, πες στο δικαστή: "Ρε μεγάλε εμάς βρήκες ?? Τι να αποδειξω ότι έχει στοπ ? Γιατί περπάτησε το στοπ και έφυγε μετά και πρέπει εγώ να το αποδειξω ότι ήταν εκει?" 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
katergaris79 Δημοσ. 27 Μαΐου 2022 Share Δημοσ. 27 Μαΐου 2022 1 ώρα πριν, sphinxgr είπε σε περίπτωση ατυχήματος, η ασφάλεια ξερεις τι θα κοιτάξει? Που χτύπησε ο ένας τον άλλο. Στο σενάριο σου, αν σε χτυπησει στο πλάι, φταίει. Αν τον χτυπήσεις στο πλάι ενώ περνάει, φταις. Παρότι είχες προτεραιότητα. Οπότε στο ατύχημα...κερδίζει ο πιο γρήγορος! Δεν ισχύει αυτό. Δεν ξέρω αν ίσχυε παλαιότερα αλλά είχα τη διαφωνία και ρώτησα ασφαλιστή. Το πού έχει βρει ο ένας τον άλλον δεν παίζει κανένα ρόλο όταν ο ένας από τους 2 έχει κάνει παρανομία. Στην περίπτωση λοιπόν που κάποιος παραβιάσει στοπ, και στο πίσω φανάρι του να τον βρεις φταίει. Τουλάχιστον έτσι μου είπε ο ασφαλιστής μου. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
MisterNetworkGr Δημοσ. 27 Μαΐου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 27 Μαΐου 2022 12 λεπτά πριν, sphinxgr είπε Ναι. Έτσι πάει. Σου λεει, είχε περάσει το στόπ ο άλλος, είχε περάσει και εσένα και εσύ δεν πρόλαβες να σταματήσεις ενώ ήδη ήταν μπροστά σου. Απέδειξε εσύ ύστερα ότι είχε ή δεν είχε περάσει στοπ και ότι παράλληλα εσύ δεν έτρεχες ενω έπεσες πάνω του.... Δεν ισχύει αυτό στην περίπτωση που αναφέρεις. Αν τον χτυπήσεις στο πλάι ενώ περνάει, φταις. Παρότι είχες προτεραιότητα. Πριν κάτι χρόνια είχε χτυπήσει η μάνα μου μία στις πόρτες η οποία έβγαινε από στενό στα αριστερά της αλλά δεν έφταιγε η μάνα μου καθώς ήταν από τα δεξιά και είχε προτεραιότητα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ukforthemoment Δημοσ. 27 Μαΐου 2022 Share Δημοσ. 27 Μαΐου 2022 https://insuranceworld.gr/33846/sinergates/esd/pote-den-ftei-o-ek-tou-stop-kinoumenos-se-sigkrousi-ochimaton/ https://www.spiliopouloslaw.com/gia-idiotes/735-trochaio-atychima-paraviasi-stop-pote-apalassetai-o-paravatis https://www.carandmotor.gr/symboyles/parabiasi-stop-pote-apallassetai-o-odigos Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
MisterNetworkGr Δημοσ. 27 Μαΐου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 27 Μαΐου 2022 4 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε https://insuranceworld.gr/33846/sinergates/esd/pote-den-ftei-o-ek-tou-stop-kinoumenos-se-sigkrousi-ochimaton/ https://www.spiliopouloslaw.com/gia-idiotes/735-trochaio-atychima-paraviasi-stop-pote-apalassetai-o-paravatis https://www.carandmotor.gr/symboyles/parabiasi-stop-pote-apallassetai-o-odigos Το Στοπ που έχει αυτός είναι για το προηγούμενο δρόμο οπότε δεν μπορώ να πω ότι είχα προτεραιότητα επειδή είχε στοπ αλλά επειδή με είχε από τα δεξιά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sphinxgr Δημοσ. 27 Μαΐου 2022 Share Δημοσ. 27 Μαΐου 2022 (επεξεργασμένο) 34 λεπτά πριν, katergaris79 είπε Δεν ισχύει αυτό. Δεν ξέρω αν ίσχυε παλαιότερα αλλά είχα τη διαφωνία και ρώτησα ασφαλιστή. Το πού έχει βρει ο ένας τον άλλον δεν παίζει κανένα ρόλο όταν ο ένας από τους 2 έχει κάνει παρανομία. Στην περίπτωση λοιπόν που κάποιος παραβιάσει στοπ, και στο πίσω φανάρι του να τον βρεις φταίει. Τουλάχιστον έτσι μου είπε ο ασφαλιστής μου. 33 λεπτά πριν, MisterNetworkGr είπε Δεν ισχύει αυτό στην περίπτωση που αναφέρεις. Αν τον χτυπήσεις στο πλάι ενώ περνάει, φταις. Παρότι είχες προτεραιότητα. Πριν κάτι χρόνια είχε χτυπήσει η μάνα μου μία στις πόρτες η οποία έβγαινε από στενό στα αριστερά της αλλά δεν έφταιγε η μάνα μου καθώς ήταν από τα δεξιά και είχε προτεραιότητα. Για αρχή, πρέπει με κάποιο τρόπο να αποδειχθεί η παραβίαση του ΣΤΟΠ. Αυτό μπορεί να γίνει με μάρτυρες ή με πραγματογνώμονα και σε περιπτώσεις που η ταχύτητα είναι σημαντικά μεγαλύτερη του ορίου, έτσι ώστε να αποδεικνύεται μέσω της διανυθείσας απόστασης ή με αποδοχή της παράβασης απο τον παραβάτη Είναι προφανές ότι οι παραπάνω παράμετροι δεν ειναι αυτονόητες σε ολα τα ατυχήματα. Μάλιστα πολλές φορές ο παραβάτης όντως θεωρεί οτι δεν ειναι παραβάτης βάσει της λογικής του. Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις κρίνει ο δικαστής βάσει στοιχείων. Έτσι λοιπόν έχουμε ένα απλό παράδειγμα Όχημα περνάει στοπ και στο διπλανό στενό πέφτει πλαγίως, πάνω του, κάποιος που είχε προτεραιότητα Όχημα σταματάει σε στοπ και στο διπλανό στενό πέφτει πλαγίως, πάνω του, κάποιος που είχε προτεραιότητα Όταν δεν υπάρχουν τα αρχικά 3 στοιχεία που έχω αναφέρει, πως θα βγει απόφαση του ποιός φταίει εφόσον το μόνο που μένει είναι η υποκειμενική άποψη των εμπλεκομένων....? Επεξ/σία 27 Μαΐου 2022 από sphinxgr 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
katergaris79 Δημοσ. 27 Μαΐου 2022 Share Δημοσ. 27 Μαΐου 2022 Όταν γίνει σύγκρουση σε διασταύρωση που έχει στοπ δε χρειάζεται τίποτα από όλα αυτά που λες. Έχει κάνει παράβαση αυτός που αγνόησε το στοπ. 7 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sphinxgr Δημοσ. 27 Μαΐου 2022 Share Δημοσ. 27 Μαΐου 2022 1 λεπτό πριν, katergaris79 είπε Όταν γίνει σύγκρουση σε διασταύρωση που έχει στοπ δε χρειάζεται τίποτα από όλα αυτά που λες. Έχει κάνει παράβαση αυτός που αγνόησε το στοπ. Πως αποδεικνύεις το ακόλουθο? Όχημα περνάει στοπ και στο διπλανό στενό πέφτει πλαγίως, πάνω του, κάποιος που είχε προτεραιότητα Όχημα σταματάει σε στοπ και στο διπλανό στενό πέφτει πλαγίως, πάνω του, κάποιος που είχε προτεραιότητα 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Vlad27 Δημοσ. 27 Μαΐου 2022 Share Δημοσ. 27 Μαΐου 2022 Όπως είπαν και οι περισσότεροι το Α και το Ω είναι η αμυντική οδήγηση. Για να στο λένε τόσοι άνθρωποι δεν το λένε τυχαία. Θα δεις πολλά περίεργα περιστατικά και μακάρι να μην μπλεχτείς ποτέ σε ατύχημα, αρκεί να είσαι ψύχραιμος και προσεκτικός. Προσοχή, όχι φοβισμένος. Στην περίπτωσή σου φυσικά και είχες προτεραιότητα αλλά ποτέ μην πας να περάσεις με τη σιγουριά που σου δίνει. Πάντα κόβεις ταχύτητα και ελέγχεις. Έχω τύχει δυστυχώς πολλές φορές να μου πετάγονται από δρομάκια κάθετα σε δρόμο προτεραιότητας που κινούμαι, αυτοκίνητα που οδηγούνται συνήθως από νεαρές γυναίκες που περνάνε με παρωπίδες. Ούτε το κεφάλι δε στρίβουν να δουν έστω αν έρχεται κάποιο όχημα. Κρίμα μεγάλο γιατί εγώ προσέχω, ο επόμενος όμως; Ο μεθεπόμενος; 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
katergaris79 Δημοσ. 27 Μαΐου 2022 Share Δημοσ. 27 Μαΐου 2022 10 λεπτά πριν, sphinxgr είπε Πως αποδεικνύεις το ακόλουθο? Όχημα περνάει στοπ και στο διπλανό στενό πέφτει πλαγίως, πάνω του, κάποιος που είχε προτεραιότητα Όχημα σταματάει σε στοπ και στο διπλανό στενό πέφτει πλαγίως, πάνω του, κάποιος που είχε προτεραιότητα Δεν αντιλαμβάνομαι ακριβώς τι ορίζεις ως "διπλανό στενό". Μπορείς να το κάνεις λίγο πιο ξεκάθαρο; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ukforthemoment Δημοσ. 27 Μαΐου 2022 Share Δημοσ. 27 Μαΐου 2022 Eχω τρακάρει έξω απο το Ναυπλιο,κοντά στις φυλακές της Τίρυνθας , πριν μερικά χρόνια όταν η απο αριστερά μου ερχόμενη οδηγός παραβίασε 3 ΣΤΟΠ. 3! Το ένα με το άλλο σήμα να έχουν απόσταση μεταξύ τους.Και νομίζω ότι υπήρχε και άλλο ένα βαμμένο στο οδόστρωμα. Την χτύπησα στο πλάι ,και στις δύο δεξιές πορτες.Δεν ξέρω που είχε το μυαλό της .Με λίγη καθυστέρηση γιατί ήταν νοικίαρικο το δικό της πήραμε δίκαια λεφτά για το αμάξι μας που δεν φτιαχνόταν. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tigergreg Δημοσ. 27 Μαΐου 2022 Share Δημοσ. 27 Μαΐου 2022 Στο ΣΤΟΠ εισαι υποχρεωμενος να ακινητοποιησεις το οχημα ασχετα αν σε καθημερινη χρηση "πετας λιγο μουρη". Στην εκ δεξιων προτεραιοτητα ο ΚΟΚ γραφει για ταυτοχρονη "συναντηση" δυο οχηματων οπου ο εκ δεξιων εχει προτεραιοτητα και γι αυτο αν χτυπησεις αλλο οχημα απο μεση και πισω θεωρουν οι ασφαλιστικες οτι εχεις συνυπευθυνοτητα. Στο ΣΤΟΠ δεν υπαρχει συνυπευθυνοτητα. Απλα πολλες ασφαλιστικες "ψιλοεκβιαζουν" την κατασταση για να δωσουν λιγοτερα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 27 Μαΐου 2022 Share Δημοσ. 27 Μαΐου 2022 Ψιλα γραμματα. Πλεον δεν ειναι να μιλας καθολου. Εδω για μια θεση παργκινγκ βγαινουνε πιστολια. Ο θεος να μας φυλαει ολους. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tigergreg Δημοσ. 27 Μαΐου 2022 Share Δημοσ. 27 Μαΐου 2022 Σε γενικες γραμμες ελεγχουμε παντα για να εχουμε το κεφαλι μας ησυχο. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα