MisterNetworkGr Δημοσ. 26 Μαΐου 2022 Share Δημοσ. 26 Μαΐου 2022 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα σας, είμαι σχετικά νέος οδηγός και πριν κάτι μέρες έγινε ένα περιστατικό το οποίο από εκείνη την ώρα με τρώει. Οδηγούσα που λέτε τις προάλλες και ήθελα να στρίψω αριστερά σε έναν δρόμο ο οποίος δεν έχει καλή ορατότητα καθώς υπάρχει μία μάντρα και έτσι έχουν τοποθετήσει απέναντι έναν καθρέπτη (η ροζ η κουκκίδα που φαίνεται και στην φωτογραφία και το πράσινο βέλος είναι το όχημα μου ) ώστε να βλέπεις την κυκλοφορία. Να σημειωθεί ότι δεν έχω ΣΤΟΠ (ούτε υπήρχε παλιότερα και έπεσε) και εφόσον είδα ότι ερχόταν άλλο αυτοκίνητο από τον καθρέπτη σταμάτησα και μετά αφού είδα ότι δεν ερχόταν κάποιο άλλο ούτε από τα δεξιά μου ούτε από τα αριστερά μου ξεκίνησα. Μόλις είχε βγει από το στενό το μισό αυτοκίνητο βλέπω έναν από τα αριστερά μου ο οποίος είχε ΣΤΟΠ κάτι μέτρα πιο πίσω ( οι κόκκινες γραμμές στην φωτογραφία και το μπλε βέλος είναι το όχημα του κυρίου ) να έρχεται κατά πάνω μου με εκτιμώμενη ταχύτητα τουλάχιστον 40 χλμ, ταχύτητα την οποία δεν μπορείς να αναπτύξεις σε τόσο μικρή απόσταση. Πατάει απότομα φρένο και άρχισε να με βρίζει ότι τάχα μου εγώ έφταιγα που βγήκα και τον είδα και από τον καθρέπτη του αυτοκινήτου, γιατί συνέχισα κανονικά καθώς δεν έχω την όρεξη να ασχολούμαι με κάτι τέτοιους ανθρώπους, ότι κατέβηκε και από το αυτοκίνητο κοιτώντας προς εμένα. Η ερώτηση μου είναι η εξής: Αφού δεν υπάρχει ΣΤΟΠ δεν έχω προτεραιότητα εφόσον με έχει από δεξιά; Ο δρόμος στον οποίο οδηγούσε ο εν λόγω κύριος δεν είναι ούτε λεωφόρος, ούτε οδός ταχείας κυκλοφορίας. Επεξ/σία 27 Μαΐου 2022 από MisterNetworkGr Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
zio10 Δημοσ. 26 Μαΐου 2022 Share Δημοσ. 26 Μαΐου 2022 (επεξεργασμένο) Edit, συγνώμη το κατάλαβα τελείως λάθος. Επεξ/σία 28 Μαΐου 2022 από zio10 8 5 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Nabuko Δημοσ. 26 Μαΐου 2022 Share Δημοσ. 26 Μαΐου 2022 46 λεπτά πριν, MisterNetworkGr είπε Η ερώτηση μου είναι η εξής: Αφού δεν υπάρχει ΣΤΟΠ δεν έχω προτεραιότητα εφόσον με έχει από δεξιά; Σωστά, έχεις προτεραιότητα. Επειδή είσαι νέος οδηγός μην ψαρώνεις με συμπεριφορές απολίτιστων και άσχετων. Δεν θα είναι η πρώτη ούτε η τελευταία φορά που θα συναντήσεις στον δρόμο σου κάποιον που έχει άδικο και θα προσπαθεί να βγει από πάνω με φωνές κλπ Η περίπτωσή σου είναι αυτή 20 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
aggelos87 Δημοσ. 27 Μαΐου 2022 Share Δημοσ. 27 Μαΐου 2022 Αν είναι όπως τα λες εσύ είχες προτεραιότητα αλλά σε διασταυρώσεις που δεν υπάρχει στοπ και έρχεσαι από δεξιά τουλάχιστον να κόβεις γιατί αυτά είναι ψιλά γράμματα για τα γίδια. 9 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
filarhos Δημοσ. 27 Μαΐου 2022 Share Δημοσ. 27 Μαΐου 2022 7 ώρες πριν, aggelos87 είπε Αν είναι όπως τα λες εσύ είχες προτεραιότητα αλλά σε διασταυρώσεις που δεν υπάρχει στοπ και έρχεσαι από δεξιά τουλάχιστον να κόβεις γιατί αυτά είναι ψιλά γράμματα για τα γίδια. Κι από δεξιά κι από αριστερά και ευθεία να κόβεις, ποτέ δεν ξέρεις πιο θα πεταχτεί. Πολύ προσοχή όταν οδηγάμε δεν πάνε καθόλου καλά αρκετοί οδηγοί... 9 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
paylidis Δημοσ. 27 Μαΐου 2022 Share Δημοσ. 27 Μαΐου 2022 (επεξεργασμένο) 6 λεπτά πριν, filarhos είπε Πολύ προσοχή όταν οδηγάμε δεν πάνε καθόλου καλά αρκετοί οδηγοί... Αυτο ξαναπες το... Βασικα οι περισσότεροι πλεον εντος Αττικης ΔΕ ΠΑΝΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΚΑΛΑ!!! και ναι TS ειχες εκ δεξιων προτεραιοτητα... Επεξ/σία 27 Μαΐου 2022 από paylidis 7 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Locke_John Δημοσ. 27 Μαΐου 2022 Share Δημοσ. 27 Μαΐου 2022 (επεξεργασμένο) νόμος απαράβατος, αμυντική οδήγηση κ ψυχραιμία κ ποτέ κατέβασμα από αμάξι, τσακωμοί κτλ. προφανώς κ έχεις δίκιο κ είχες προτεραιότητα όπως δείχνει ο συμφορουμίτης με την πιο πάνω ερώτηση απ΄το επίσημο βιβλίο ετοιμασίας για δίπλωμα. τις προάλλες, επάνω σε στροφή σε 1 κατηφόρα απότομη, με διπλή γραμμή, ένας τύπος μ προσπέρασε ξυστά αφού μου κόρναρε κ μ έκανε φώτα αν θυμάμαι καλά κ όπως κάνω συνήθως, τον χειροκρότησα επιδεικτικά, με το ένα χέρι... το είδε, κατέβασε τζάμι κ άρχισε ν ψάχνεται για φασαρία... Το είδα κ εγώ, έκλεισα τζάμι, έμεινα λίγο πιο πίσω, δυνάμωσα το ράδιο κ τον άφησα να συνεχίζει ν νομίζει ότι είναι ο Σουμάχερ της ελλάδας.. θα είχε νόημα ν τσακωθώ κ να του πώ δε πατάμε 2πλή γραμμή; δε θα είχε, θεωρώ.. ΥΓ. αν θέλεις, άλλαξε τα ε/αι του τίτλου στην προτεραιότητα Επεξ/σία 27 Μαΐου 2022 από Locke_John 6 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sphinxgr Δημοσ. 27 Μαΐου 2022 Share Δημοσ. 27 Μαΐου 2022 (επεξεργασμένο) Ας τα γράψουμε όσο πιο συντομα γίνεται Ναι έχεις προτεραιότητα Δεν τον είδες γιατι ενδεχομένως έτρεχε. Αν ο άλλος πχ τρέχει με 100χμ, ακόμα και αν κοιτάξεις και βγεις σιγα σιγα, δεν θα τον έχεις δει. Γιατι τη στιγμή που κοίταζες, ασυναίσθητα θεωρούσες ότι θα έρχεται με 30, οπότε δεν τον είδες απο το βάθος, ούτε πήγαινε το μυαλό σου οτι διανύει το δρόμο με 100χμ. Με το που ξεκινάς έχει εμφανιστεί απο το πουθενα. ¨Εχουν γίνει άπειρα ατυχήματα έτσι. Σιγα μην παραδεχτεί ότι έχει λάθος. Οι Ελληνάρες, ποτέ δεν κάνουν λάθος και ποτέ δεν παραδέχονται οτι έκαναν λάθος. Τέλος, πάντα οδηγάμε σαν να μην έχουμε προτεραιότητα ποτέ. Μόνο έτσι θα φτάνουμε στον προορισμό μας. * σε περίπτωση ατυχήματος, η ασφάλεια ξερεις τι θα κοιτάξει? Που χτύπησε ο ένας τον άλλο. Στο σενάριο σου, αν σε χτυπησει στο πλάι, φταίει. Αν τον χτυπήσεις στο πλάι ενώ περνάει, φταις. Παρότι είχες προτεραιότητα. Οπότε στο ατύχημα...κερδίζει ο πιο γρήγορος! Επεξ/σία 27 Μαΐου 2022 από sphinxgr 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Locke_John Δημοσ. 27 Μαΐου 2022 Share Δημοσ. 27 Μαΐου 2022 10 ώρες πριν, MisterNetworkGr είπε Καλησπέρα σας, είμαι σχετικά νέος οδηγός και πριν κάτι μέρες έγινε ένα περιστατικό το οποίο από εκείνη την ώρα με τρώει. Οδηγούσα που λέτε τις προάλλες και ήθελα να στρίψω αριστερά σε έναν δρόμο ο οποίος δεν έχει καλή ορατότητα καθώς υπάρχει μία μάντρα και έτσι έχουν τοποθετήσει απέναντι έναν καθρέπτη (η ροζ η κουκκίδα που φαίνεται και στην φωτογραφία και το πράσινο βέλος είναι το όχημα μου ) ώστε να βλέπεις την κυκλοφορία. Να σημειωθεί ότι δεν έχω ΣΤΟΠ (ούτε υπήρχε παλιότερα και έπεσε) και εφόσον είδα ότι ερχόταν άλλο αυτοκίνητο από τον καθρέπτη σταμάτησα και μετά αφού είδα ότι δεν ερχόταν κάποιο άλλο ούτε από τα δεξιά μου ούτε από τα αριστερά μου ξεκίνησα. Μόλις είχε βγει από το στενό το μισό αυτοκίνητο βλέπω έναν από τα αριστερά μου ο οποίος είχε ΣΤΟΠ κάτι μέτρα πιο πίσω ( οι κόκκινες γραμμές στην φωτογραφία και το μπλε βέλος είναι το όχημα του κυρίου ) να έρχεται κατά πάνω μου με εκτιμώμενη ταχύτητα τουλάχιστον 40 χλμ, ταχύτητα την οποία δεν μπορείς να αναπτύξεις σε τόσο μικρή απόσταση. Πατάει απότομα φρένο και άρχισε να με βρίζει ότι τάχα μου εγώ έφταιγα που βγήκα και τον είδα και από τον καθρέπτη του αυτοκινήτου, γιατί συνέχισα κανονικά καθώς δεν έχω την όρεξη να ασχολούμαι με κάτι τέτοιους ανθρώπους, ότι κατέβηκε και από το αυτοκίνητο κοιτώντας προς εμένα. Η ερώτηση μου είναι η εξής: Αφού δεν υπάρχει ΣΤΟΠ δεν έχω προτεραιότητα εφόσον με έχει από δεξιά; Ο δρόμος στον οποίο οδηγούσε ο εν λόγω κύριος δεν είναι ούτε λεωφόρος, ούτε οδός ταχείας κυκλοφορίας. αν είσαι νέος οδηγός στην Αθήνα κ θεωρείς ότι θ νιώθεις πιο "ήρεμος" ως αίσθηση, βάλε και ένα Ν στο πίσω τζάμι, θα σε βοηθήσει θεωρώ να ΝΟΜΙΖΕΙΣ κυρίως ότι οι άλλοι σε προσέχουν περισσότερο. επίσης, καλή συνήθεια, να ανάβεις τα αλάρμ όταν φρενάρεις απότομα ώστε ν το δουν έγκαιρα οι πίσω σου και να μη πέσουν επάνω σου ... Μου έχει συμβεί, στην παραλιακή, φρέναρε απότομα ο εμπρός μου, πρόλαβα άναψα αλάρμ, φρέναρα, ένιωσα abs, δεν έπεσα επάνω του αλλά η κυρία πίσω μου, της γνωστής οικογενείας σουμάχερ, έπεσε επάνω μου. όχι, δεν έπαιζε με το κινητό, ήταν ματιασμένη ή ήταν η κακιά η ώρα. ΥΓ. σε τέτοιες περιπτώσεις, πάντα κλήση της τροχαίας επιτόπου. εγώ δε το έκανα, ήταν αυτή σε ασφαλιστική εταιρεία μάρκα_μ_έκαψες, που δε κάλυπτε όλο το ποσό φιλικού διακανονισμού, έτρεχα αρκετό καιρό.. Τέλος καλό όλα καλά σ εμένα, μετά από μήνες βέβαια... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
duende Δημοσ. 27 Μαΐου 2022 Share Δημοσ. 27 Μαΐου 2022 βαλε ενα Ν, προσεχε τι γινεται γυρω σου, κρατα τη λωριδα σου, μη βιαζεσαι και μη δινεις σημασια σε κορνες και μπινελικια. χαμογελα και συνεχιζε. μονο ετσι επιβιωνεις σε αυτο το τρελοκομειο που ολοι ψαχνονται να βγαλουν τα απωθημενα τους. 5 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Hik Δημοσ. 27 Μαΐου 2022 Share Δημοσ. 27 Μαΐου 2022 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tounion Δημοσ. 27 Μαΐου 2022 Share Δημοσ. 27 Μαΐου 2022 1 ώρα πριν, sphinxgr είπε Ας τα γράψουμε όσο πιο συντομα γίνεται Ναι έχεις προτεραιότητα Δεν τον είδες γιατι ενδεχομένως έτρεχε. Αν ο άλλος πχ τρέχει με 100χμ, ακόμα και αν κοιτάξεις και βγεις σιγα σιγα, δεν θα τον έχεις δει. Γιατι τη στιγμή που κοίταζες, ασυναίσθητα θεωρούσες ότι θα έρχεται με 30, οπότε δεν τον είδες απο το βάθος, ούτε πήγαινε το μυαλό σου οτι διανύει το δρόμο με 100χμ. Με το που ξεκινάς έχει εμφανιστεί απο το πουθενα. ¨Εχουν γίνει άπειρα ατυχήματα έτσι. Σιγα μην παραδεχτεί ότι έχει λάθος. Οι Ελληνάρες, ποτέ δεν κάνουν λάθος και ποτέ δεν παραδέχονται οτι έκαναν λάθος. Τέλος, πάντα οδηγάμε σαν να μην έχουμε προτεραιότητα ποτέ. Μόνο έτσι θα φτάνουμε στον προορισμό μας. * σε περίπτωση ατυχήματος, η ασφάλεια ξερεις τι θα κοιτάξει? Που χτύπησε ο ένας τον άλλο. Στο σενάριο σου, αν σε χτυπησει στο πλάι, φταίει. Αν τον χτυπήσεις στο πλάι ενώ περνάει, φταις. Παρότι είχες προτεραιότητα. Οπότε στο ατύχημα...κερδίζει ο πιο γρήγορος! δηλαδή άμα ο άλλος περάσει το στοπ ή το κόκκινο και τον χτυπήσω εγώ στις πόρτες ή οπουδήποτε θα φταίω εγώ μας λες ?? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sphinxgr Δημοσ. 27 Μαΐου 2022 Share Δημοσ. 27 Μαΐου 2022 1 λεπτό πριν, tounion είπε δηλαδή άμα ο άλλος περάσει το στοπ ή το κόκκινο και τον χτυπήσω εγώ στις πόρτες ή οπουδήποτε θα φταίω εγώ μας λες ?? Ναι. Έτσι πάει. Σου λεει, είχε περάσει το στόπ ο άλλος, είχε περάσει και εσένα και εσύ δεν πρόλαβες να σταματήσεις ενώ ήδη ήταν μπροστά σου. Απέδειξε εσύ ύστερα ότι είχε ή δεν είχε περάσει στοπ και ότι παράλληλα εσύ δεν έτρεχες ενω έπεσες πάνω του.... 1 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
MisterNetworkGr Δημοσ. 27 Μαΐου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 27 Μαΐου 2022 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, duende είπε βαλε ενα Ν, προσεχε τι γινεται γυρω σου, κρατα τη λωριδα σου, μη βιαζεσαι και μη δινεις σημασια σε κορνες και μπινελικια. χαμογελα και συνεχιζε. μονο ετσι επιβιωνεις σε αυτο το τρελοκομειο που ολοι ψαχνονται να βγαλουν τα απωθημενα τους. Έχω κανονικά Ν από πίσω καθώς είναι υποχρεωτικό για τον 1ο χρόνο. Αλλά ζούμε και στην Ελλάδα και κανείς δεν του δίνει σημασία. Εδώ στην σχολή οδηγών με τον δάσκαλο είχα βγάλει αριστερό φλας και έρχεται ένας από τα δεξιά μου και την ώρα που πήγα να ξεκινήσω και με κλείνει για να στρίψει αριστερά ( ο δρόμος ήταν μονόδρομος )!! 12 ώρες πριν, zio10 είπε Αν και δεν καταλαβαίνω πόσο μακριά είναι το στοπ και ποιον δρόμο αφορά, μου φαίνεται άκυρο εκεί που είναι. Το στοπ υπάρχει εκεί γιατί ο δρόμος που είναι κάθετα ενώνεται με λεωφόρο. 2 ώρες πριν, filarhos είπε Κι από δεξιά κι από αριστερά και ευθεία να κόβεις, ποτέ δεν ξέρεις πιο θα πεταχτεί. Πολύ προσοχή όταν οδηγάμε δεν πάνε καθόλου καλά αρκετοί οδηγοί... Είχα σταματήσει κανονικά γιατί είχα δει και ένα άλλο αυτοκίνητο που ερχόταν πριν από αυτόν και μετά βγήκα και σιγά σιγά. Επεξ/σία 27 Μαΐου 2022 από MisterNetworkGr Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 27 Μαΐου 2022 Share Δημοσ. 27 Μαΐου 2022 κοίτα να συνηθίσεις τα "Γαλλικά" φταις δεν φταις, μην σου κάνει καθόλου εντύπωση η συμπεριφορά το τύπου εδώ πα΄νε αντίθετα σε μονόδρομο και σε βρίζουν "ε δεν μπορείς να περιμένεις λίγο;;;;;!!!!!!" τι να λέμε τώρα στην Ελλάδα είμαστε, απλά να παραμένεις ψύχραιμος, όπως σου είπαν και οι άλλοι Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα