Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Derry Girls[Season 1]

MV5-BNz-U0-MTFi-Nj-Ut-Nz-Ix-Mi00-ZGZi-LT

https://www.imdb.com/title/tt7120662/episodes?season=1

Ιρλανδικη σειρα απο Netflix με πολυ ιδιαιτερο χιουμορ περιπου παρομοιο με αυτων των Αγγλων που μπορει να μην δινει γελιο μεχρι δακρυων εχει ομως αυτο το κατι διαφορετικο που σε κραταει. Βρισκομαστε καπου στις αρχες του 1990. Παρακολουθουμε την ζωη 4 εφηβων κοριτσιων στο σχολειο με την οικογενεια τους και γενικα μεσω διαφορων γεγονοτων πως προσπαθουν να λυσουν καταστασεις στις οποιες βρισκονται. Μαζι τους ενας ξαδερφος μιας απο τις κοπελες ο οποιος ειναι Αγγλος. Τοτε ηταν μια εποχη που γινοταν χαμος μεταξυ των 2 χωρων οποτε τα χοντρα αστεια δινουν και περνουν. Μικρη η διαρκεια των μολις 6 επεισοδιων στα 22-23 λεπτα το καθενα. Να πω την αληθεια τελειωνουν και θελω και αλλο. Εχει τα φοντα να ανεβει αρκετα επιπεδα ακομα στις επομενες 2 σεζον που εχουν παιχτει οποτε περιμενω να δω πως θα εξελιχθει. Αξιζει να της δωσετε μια ευκαιρια μιας και δεν εχει τα χαζοαμερικανικα αστεια που εχουν οι περισσοτερες αμερικανικες κωμικες σειρες και ειδικα αν ειστε του Αγγλικου χιουμορ θα σας αρεσει σιγουρα. 7.8/10

Επεξ/σία από Arkin
  • Like 2
  • Moderators
Δημοσ.

Πολύ καλη σειρα! Την παρακολουθώ απο την αρχη, εχω δει μέχρι και το προτελευταίο επεισόδιο της τελευταίας σεζον. Παραμένει αρκετά καλη μεχρι τελους νομίζω :D

• Like 1
Δημοσ.

Μικρή διόρθωση, δεν είναι σειρά του Netflix αλλά του Channel4 απλά σε κάποιες χώρες το Netflix έχει αγοράσει το δικαίωμα αναμετάδοσης.

Εμένα μου άρεσε πολύ αλλά είναι από τις σειρές που τις εκτιμάς περισσότερο αν έχεις άμεσα ή έμμεσα βιώματα και παραστάσεις από αυτά που διαδραματίζονται. Όχι μόνο ιστορική γνώση της εποχής που αποτελεί το κύριο θεματικό πλαίσιο σε τέτοιες σειρές αλλά όλες οι αναφορές στον τρόπο ζωής, τα φαγητά, τη νοοτροπία, την καθημερινότητα ακόμα και τις διαφορές στην προφορά των ηθοποιών. Αν δεν είχα ζήσει στην Ιρλανδία και ενδιαφερθεί για την ιστορία και την καθημερινότητα των διαφόρων κοινοτήτων του νησιού παίζει να μην μου έκανε τόσο κλικ η σειρά. 

• Like 2
Δημοσ.

Derry Girls[Season 2]

A0-Sb-Jlc-Gr-Kv9-YQGd-Yzj-ICKw-Er65.jpg

https://www.imdb.com/title/tt7120662/episodes?season=2

Νερακι και αυτη η σεζον 2 επιπεδα πανω απο την πρωτη. Μου αρεσει πολυ που σε καθε επεισοδιο παιζει και αναλυση στην ψυχοσυνθεση των 5 πρωταγωνιστων μας με βαση αυτα που ζουνε. Εξαιρετικο επισης που ζουνε πραγματικα γεγονοτα που εγιναν τοτε στο Derry οπως ο ερχομος του Κλιντον η συναυλια των Take That στο Bellfast και φυσικα η ολη διαμαχη που γινοταν τοτε σε εκεινα τα μερη. Βγαινει προς τον θεατη αυτο τα βιωματα της τοτε εποχης κατω απο αυτες τις συνθηκες. Ειναι επαναστατικη σειρα και δειχνει οτι μπορει τους ανθρωπους μεγαλυτερης ηλικιες να τους εχει παρει απο κατω με οτι συμβαινει αλλα οι εφηβοι παντα θα κανουν το δικο τους οπως πραγματικα ειναι. Εχει γινει καλη δουλεια και στους αλλους ηθοποιους. Πχ Κολμ οποτε μιλαει ειναι τερμα βαρατος το δειχνουν οι υπολοιποι που τον ακουν και βγαινει και στον θεατη το ποσο βαρετος ειναι. Η η κοντρες Τζο-Γκερυ οπως και οι λοξες της Σαρας και της Μαιρης. Μια αψογη σκιαγραφηση του κλιματος της τοτε εποχης στην Βoρεια Ιρλανδια με μεγαλες δοσεις αισιοδοξιας. Αυτο ειναι το Derry Girls. 9/10

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...