Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, 

Είμαι φοιτητής του τμήματος Μηχανικών πληροφορικής και υπολογιστών του πανεπιστημίου δυτικής Αττικής( ΠΑΔΑ) . Συγκεκριμένα είμαι Γ' εξάμηνο. Όπως ανέφερα και στο θέμα έχει να κάνει με την αναζητησή μου για εργασία και παράλληλα φυσικά να τρέχω και την σχολή. Αυτό που ήθελα να ρωτήσω λόγω απειρίας που έχω στον τομέα αυτό περί δυνατότητας "εύρεσης εργασίας" ,  είναι το εξής. Ύστερα απο μια μικρή έρευνα που έκανα στα "γνωστά" sites περι αγγελιών εργασίας στον τομέα μου ζητάγανε υποχρεωτικό τίτλο σπουδών που φυσικά είναι απαραίτητο. Θα μπορούσε να μου πει κάποιος ή να προτείνει, που μπορεί να ξέρει παραπάνω φυσικά, πως μπορώ να κατευθυνθώ στο να βρω κάτι ώστε να είναι και στο αντικείμενό μου και να προχωράω παράλληλα και την σχολή; 

Σας ευχαριστώ πολύ!

Δημοσ.

Συνήθως σε αυτές τις περιπτώσεις οι γνωριμίες είναι το κλειδί.

Για να εργαστείς ειδικά στον τομέα σου και χωρίς γνώσεις-πτυχίο είναι αρκετά δύσκολο. Γιάυτό και οι περισσότεροι παράλληλα με τη σχολή ασχολούνται με δουλειές του "ποδαριού"(σερβιτόροι, delivery κτλ).

Αναφέρεις σε όποιον γνωρίζεις οτι ενδιαφέρεσαι να εργαστείς και περιμένεις.

Φυσικά site αναζήτησης εργασιών δεν αποκλείονται απλά είναι κάπως πιο δύσκολα.

Αν έχεις καλές επαφές με κάποιον από τους καθηγητές σου κάνε και εκεί κάποια νύξη

• Like 3
Δημοσ.

Γενικα αν δεν εχεις πτυχιο  η προσωπικ εμπειρια απο projects κτλ στο τομεα σου, το να βρεις δουλεια χωρις γνωστο ειναι σχεδον αδυνατον.

Επειδη ειμαι και εγω απο τμημα Πληροφορικης και εχω μια αισθηση παραπανω της φασης σου παντως, αρχικα θα σου λεγα να σκεφτεις πολυ καλα το αν θα μπορεις ταυτοχρονα να διαβαζεις - παρακολουθεις σχολη και να δουλευεις ( αν φυσικα δεν εχεις οικονομικο προβλημα). Οι συγκεκριμενες σχολες τεινουν να εχουν μεγαλο φορτο απο εργασιες μεσα στο εξαμηνο, και το τρεξιμο με τη δουλεια θα ειναι πιο βαρυ απο οσο ισως το εχεις στο μυαλο σου, αν δεν εχεις ξαναδουλεψει κιολας.

Απο κει και περα,οπως σου ειπε και ο απο πανω συμφορουμιτης, ξεκινα να το πετας σε συζητησεις με γνωστους και συγγενεις οτι ψαχνεις για δουλεια και αν εισαι τυχερος κατι θα κατσει. Καλη λυση επισης στο τομεα μας ειναι, αν ξαναλεω δεν εχει ςαναγκη οικονομικα τη δουλεια, να ξεκινησεις καπου αμισθι ισως για καποιο μικρο προτζεκτ και να προχωρησεις απο κει και περα ( ισως με μια πρακτικη σε κανα χρονο η κατι παρομοιο ).

• Like 1
Δημοσ.

@GrKataΓια αρχή σας ευχαριστώ πολύ για την καθοδήγηση!

Το θέμα είναι οικονομικό απλά έψαχνα κάτι στο να συνδυάζει και την σχολή . Βέβαια μέχρι έναν βαθμό διότι είμαι σε αρχικά στάδια. Όπως και να έχει ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές.

Δημοσ.

Αν το θεμα ειναι η εμπειρια και οχι τοσο τα χρηματα, ψαχνεις workshops, σεμιναρια, project που λογικα θα εχετε καμια ανακοινωση στα μαιλ. Αλλιως περιμενεις για πρακτικη και μεχρι τοτε ψαχνεσαι μονος. Λιγο δυσκολο να βρεις δουλεια χωρις εμπειρια, χωρις πορτφολιο, χωρις πρακτικη και χωρις πτυχιο. Οπως ειπαν, μονο κονε. Επισης μην ξεχνας οτι τετοιες δουλειες, πολυ πιθανων να απαιτουν να εισαι εκει 8ωρο πρωι. 

Για εμενα ξεκινα απο κανα linkedin και βλεπεις. Ισως καμια junior θεση με πιθανοτητα πρακτικης μετα να βρεις.

Βλεπω οτι απο 7ο 6μηνο εχετε και κατευθυνσεις, οποτε αν αποφασισεις απο τωρα τι σε ενδιαφερει, μπορεις να ξεκινησεις να ψαχνεσαι πιο πολυ. Ειχα φιλο που παραλληλα εκανε δουλειες για πελατες αλλα οχι σε εταιρεια. 

• Like 1
Δημοσ.

Αφου το θεμα σου ειναι οικονομικο, μια καλη ιδεα ειναι ισως να αφησεις τις αγγελιες σε sites - linkedin, καθως οι πιθανοτητες να βρεις εκει κατι που να σου ταιριαζει στην κατασταση που εισαι ειναι απειροελαχιστες, και να παρεις σβαρνα την περιοχη σου με τα ποδια να ψαξεις να βρεις καταστηματα με επισκευες Η/Υ, λαπτοπ, εκτυπωτων κτλ. Αν πιανουν και λιγο τα χερια σου, μπορεις να εχεις μια part time απασχοληση και να βγαζεις ενα τιμιο ποσο καθε μηνα. Πολυ σημαντικο θα ειναι βεβαια σε αυτη την περιπτωση, να εισαι ειλικρινης στο αφεντικο και ανεφερε οτι εχεις και αναγκη την δουλεια, αμα ο αλλος θελει χερια και σε δει φιλοτιμο, μπορει να σου δωσει μια ευκαιρια.

Ξερω οτι δεν ειναι το ιδανικο, αλλα ολοι καπως ετσι ξεκινανε, επισκευες και user support ειναι το Ευαγγελιο του junior τελειοφοιτου/αποφοιτου Πληροφορικης 😀

• Like 1
Δημοσ.

Αυτό είχα σαν επόμενη κίνηση και μάλιστα θα γίνει και πράξη.  Η αλήθεια είναι ότι το έχω σε αυτά σε ένα βαθμό αρκετά καλά. Επομένως κατευθύνομαι εκεί!

Ευχαριστώ πάρα πολύ όλους για τις απαντήσεις σας!

• Like 1
Δημοσ.

Πιστεύω ότι υπάρχουν αρκετές εταιρείες που μπορεί να ψάχνουν από junior μέχρι εντελώς άπειρους, και να τους κάνουν εκπαίδευση στη δουλειά. Το κάναμε και εμείς στην εταιρεία που δουλεύω λίγο παλιότερα, τώρα λόγω πολλών υποχρεώσεων είναι πιο δύσκολο (ψάχνουμε πλέον seniors). Αλλά μπορείς να ψάξεις και events σαν το https://summerofcode.withgoogle.com/ που μπορείς να κάνεις γνωριμίες σίγουρα (δυστυχώς το φετινό ξεκίνησε ήδη...). Επίσης μπορείς να ξεκινήσεις να πηγαίνεις και σε διάφορα meetups σε αντικείμενα που μπορεί να σε ενδιφέρει, γιατί εκεί και θα γνωρίσεις κόσμο, αλλά και πιθανώς εταιρείες που μπορεί να ψάχνουν για κόσμο.

Τέλος, μπορείς να ξεκινήσεις από τώρα να κάνεις ένα portfolio στο github, με διάφορα μικρά προτζεκτάκια, ή ακόμα και να αρχίσεις να ψάχνεις στο github σε διάφορα open source projects για good first issues (πχ εδώ https://goodfirstissue.dev/), που συνήθως είναι απλές αλλαγές ή συγγραφή documentation, για να αρχίσεις να μαζεύεις εμπειρία αλλά και να χτίζεις portfolio. Γενικά έχω δει ότι άτομα που ασχολούνται με open source contributions, έχουν και περισσότερη ζήτηση στην αγορά εργασίας, γιατί φαίνεται publicly η δουλειά σου. 

Καταλαβαίνω ότι έχεις και οικονομική ανάγκη, αλλά στη φάση που είσαι, θες και εμπειρία και εκμάθηση γνώσεων για να χτυπήσεις θέση σε κανονική αγγελία ζήτησης. οπότε νομίζω ότι αυτές είναι πρώτες καλές κινήσεις για να αρχίσεις να ρολάρεις.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...