Antonis38 Δημοσ. 26 Μαΐου 2022 Δημοσ. 26 Μαΐου 2022 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα σε όλους! Μετακόμισα πρόσφατα στην Αυστρία (το αναφέρω γιατί η αγορά μάλλον θα πρέπει να γίνει από κατάστημα τύπου Amazon) και στο σπίτι που νοικιάζω η απόσταση θέασης από πιθανή τηλεόραση είναι κοντά στα 6 μέτρα, συνεπώς σκέφτομαι σαν καλύτερη λύση την αγορά ενός προτζέκτορα για να υπάρχει δυνατότητα μεγάλου μεγέθους εικόνας. Πρώτα απ' όλα θεωρείτε λογική αυτή τη σκέψη; Εφόοσον θεωρήσουμε ότι είναι πράγματι μια καλή λύση, να πω κάπου εδώ ότι δεν έχω καμία απολύτως ιδέα από προτζέκτορες και γι' αυτό ακριβώς και αναζητώ τη βοήθειά σας 😋 Απο κει και πέρα: Όπως είπαμε μιλάμε για απόσταση θέασης 6 μέτρων και σκέφτομαι ότι σ αυτή την απόσταση μπορεί να τοποθετηθεί και ο προτζέκτορας (αν και υπάρχει δυνατότητα να τοποθετηθεί και πιο κοντά), άρα να είναι ακριβώς πάνω από το κεφάλι του θεατή, σε ύψος λίγο κάτω από το ταβάνι. Φαντάζομαι ότι για αυτή την απόσταση τα μεγέθη προβολής θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 55" για να είναι ικανοποιητικά, οπότε δεν ξέρω και αντίστοιχα τι αναλύσεις θα πρέπει να κοιτάζω. Θα είναι αρκετό το FHD; Θα προτιμούσα μάλλον να υπάρχει δυνατότητα screen mirroring, αλλά αν πιστεύετε ότι πιθανώς σύνδεση με καλώδιο να άξιζε περισσότερο δεν το γνωρίζω και ίσως μπορώ να βρω λύση. Δεν ξέρω τι συμβαίνει με τον ήχο, ιδανικά θα ήθελα να συνδέσω δικά μου ηχεία, πιθανώς ενσύρματα 2.1. Θα υπάρχει θέμα συγχρονισμού ήχου και εικόνας αν πχ αυτά τα ηχεία είναι συνδεδεμένα σε pc το οποίο κάνει screen mirroring στον προτζέκτορα; Αντίστοιχα αν δε συνδέσω δικά μου ηχεία και πάω σε επιλογή προτζέκτορα με ενσωματωμένα ηχεία, θα υπάρχει θέμα συγχρονισμού εκεί; Δεν ξέρω αν μπορώ να σας δώσω ακριβείς πληροφορίες για το budget που θέλω να διαθέσω μιας και έχω μπερδευτεί λίγο από τις επιλογές που έχω δει, αλλά όπως το σκέφτομαι δε θέλω να υπερβώ τα 800 ευρώ. Ευχαριστώ προκαταβολικά για τη βοήθειά σας! Επεξ/σία 28 Μαΐου 2022 από Antonis38
Sorath Δημοσ. 12 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2022 Σε 55' δεν ευχαριστιέσαι εικόνα ούτε απο τα 3 μέτρα. Στα 6 θα χρειάζεσαι κυάλια. Και απο την στιγμή που αναφέρεσαι σε προβολέα, σε καμία περίπτωση δεν πέφτεις κάτω απο 80', αλλιώς πάς σε τηλεόραση. Ειδικά για 6 μέτρα, οι 120' είναι απλά νορμαλ! Βέβαια εξαρτάται και τι θα βλέπεις. Τηλεοπτικό πρόγραμμα ή ταινίες; Αν είναι το 2ο, τα παραπάνω είναι must αν θέλεις να ευχαριστιέσαι την προβολή.
Antonis38 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 16 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) Στις 12/7/2022 στις 1:26 ΜΜ, Sorath είπε Σε 55' δεν ευχαριστιέσαι εικόνα ούτε απο τα 3 μέτρα. Στα 6 θα χρειάζεσαι κυάλια. Και απο την στιγμή που αναφέρεσαι σε προβολέα, σε καμία περίπτωση δεν πέφτεις κάτω απο 80', αλλιώς πάς σε τηλεόραση. Ειδικά για 6 μέτρα, οι 120' είναι απλά νορμαλ! Βέβαια εξαρτάται και τι θα βλέπεις. Τηλεοπτικό πρόγραμμα ή ταινίες; Αν είναι το 2ο, τα παραπάνω είναι must αν θέλεις να ευχαριστιέσαι την προβολή. Καταρχάς ευχαριστώ για την απάντηση, πέρασε παραπάνω από μήνας και δεν είχα λάβει απάντηση... Άρα ψηφίζεις ξεκάθαρα προτζέκτορα. Έχεις κάποια συγκεκριμένη πρόταση; Ιδανικά θα ήθελα να υποστηρίζει screen mirroring. Μετά από κάποιο ψάξιμο αυτό το μήνα είδα ότι δεν υπάρχει και πολλή γνώση πάνω στο θέμα. Αρχικά μου γυάλισε το freestyle της Samsung αλλά οι κριτικές που διάβασα ήταν ανάμεικτες και δίστασα. Online το βρίσκεις στα 650 χοντρικά εδώ. Κυριώς για ταινίες και αγώνες το θέλω και κανά βιντεάκι στο YouTube και Netflix. Επεξ/σία 16 Ιουλίου 2022 από Antonis38
Sorath Δημοσ. 16 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2022 Θα σου έλεγα να πάρεις ένα κανονικό προτζέκτορα στο εύρος των 700-800 (στο budget σου), και να αγνοήσεις το screen mirroring. Πάρε κι ένα Xiaomi Smart TV Stick Mi Full HD, το συνδέεις πάνω και βλέπεις όλα αυτά που ανέφερες. Οπότε αυτόματα η επιλογή προτζέκτορα γίνεται πολύ πιο εύκολη.
haHa Δημοσ. 19 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2022 Στις 16/7/2022 στις 4:28 ΜΜ, Antonis38 είπε Καταρχάς ευχαριστώ για την απάντηση, πέρασε παραπάνω από μήνας και δεν είχα λάβει απάντηση... Άρα ψηφίζεις ξεκάθαρα προτζέκτορα. Έχεις κάποια συγκεκριμένη πρόταση; Ιδανικά θα ήθελα να υποστηρίζει screen mirroring. Μετά από κάποιο ψάξιμο αυτό το μήνα είδα ότι δεν υπάρχει και πολλή γνώση πάνω στο θέμα. Αρχικά μου γυάλισε το freestyle της Samsung αλλά οι κριτικές που διάβασα ήταν ανάμεικτες και δίστασα. Online το βρίσκεις στα 650 χοντρικά εδώ. Κυριώς για ταινίες και αγώνες το θέλω και κανά βιντεάκι στο YouTube και Netflix. Netflix, Disney+, Amazon PrimeTV, Youtube, Euroleague, F1, Cosmote Tv κλπ παιζουν ολα σε amazon fire tv stick 4k+ που βρισκεις στα 65€. To κοτσαρεις στον προτζεκτορα και εισαι αρχοντας.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα