Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω δημιουργήσει κάποια διαγράμματα και εικόνες σε MS powerpoint και θέλω να τα βάλω σε ένα Word αρχείο που μετέπειτα θα γίνει .pdf.
Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για μέγιστη ανάλυση?

Το απλό: Select all (elements) -> Copy (από ppt) -> paste (σε Word) χάνει σε ανάλυση.

Αν αποθηκεύσω το διάγραμμα ως εικόνα και τη σώσω ως .svg ή .emf, και την εισάγω στο word, σαφώς ανώτερο.

Αλλά ποιο από τα δύο formats είναι καλύτερο? Ένα διαγράμμα που δοκίμασα που έχει και φώτος, μου το αποθήκευσε ως .emf σε 23MB, ενώ σε .svg σε 7ΜΒ!

Γενικά, σαν προδιαγραφές για τα σχήματα/εικόνες στο pdf, πρέπει να είναι τουλάχιστον 300ppi αλλά δε ξέρω πως να το πετύχω.

Ευχαριστώ

Δημοσ.

SVG = Ανώτερο από 300 DPI.
Οι εικόνες θα πρέπει να γίνουν στα 300DPI μέσω Photoshop.

Πάντως θα σου έλεγα να μην χρησιμοποίησεις ούτε Word ούτε PowerPoint, αλλά κάποιο πρόγραμμα όπως το Illustrator / InDesign / InkScape / ακόμη και το Figma.

Δημοσ.

Σχετικά με το Word και τις εικόνες:
Δες την παρακάτω επιλογή (στις Επιλογές για προχωρημένους - την έκδοση 2013 έχω αλλά μάλλον ισχύει και για τις επόμενες).
Εξ ορισμού, το Word περιορίζει την ανάλυση των εικόνων στα 220 ppi, αλλά δίνει τη δυνατότητα απενεργοποίησης αυτού του περιορισμού. Αν τσεκάρεις το "Να μην γίνει συμπίεση εικόνων στο αρχείο" θα ισχύει το παρακάτω:
"Να μην γίνει συμπίεση εικόνων στο αρχείο: Αυτή η επιλογή παρέχει τη βέλτιστη ποιότητα εικόνας, αλλά ενδέχεται να έχει ως αποτέλεσμα πολύ μεγάλα αρχεία. Εάν δεν ενεργοποιηθεί αυτή η επιλογή, όταν αποθηκεύονται οι εικόνες, το μέγεθος τους μειώνεται στον παρακάτω αριθμό pixel ανά ίντσα.¨

_word-ppi.png

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...