Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 59
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
26 λεπτά πριν, moredread είπε

image.png.a412c9bd95faa073576b6ed25ecb384d.png

3.71 βλέπω, δοκίμασε κανείς?

Μα γράφει από κάτω ότι για τους πρώτους 12 μήνες θα έχεις 50% έκπτωση στο 3,71. Ωραίος πάντως που ενημέρωσες ότι η τιμή που μας λένε δεν περιλαμβάνει Φ.Π.Α.

1 ώρα πριν, Shyn είπε

Μάλιστα. Χρησιμοποιούσα 2 χρονιά LastPass χωρίς κανένα πρόβλημα άλλα με αυτά που διαβάζω δεν ειναι η καλύτερη επιλογή. Επίσης τελευταία κάνει πολλά νερά με τον Firefox. Τίμια επιλογή φαίνεται το 1Password.

Είμαι με την εντύπωση και να με διορθώσει κάποιος αν κάνω λάθος ότι μόνο στο lastpass μπορείς να κάνεις recover σε personal αν ξεχάσεις τον κωδικό σου.

Συγκεκριμένα νομίζω ότι για να κάνεις recover στο 1password θα πρέπει να έχεις team/family και στο bitwarden να έχεις business ή να έχεις ενεργοποιήσει το emergency. Το 1password δεν έχει emergency contact.

Είναι διαφορετικά προϊόντα θα πρέπει ο καθένας να βρει πιο τον βολεύει περισσότερο και καλύπτει τις ανάγκες του. Από ότι γράφουν σε αυτό το thread το 1password πρέπει να έχει το καλύτερο UI σε mac.

Στο θέμα της ασφάλειας είμαι με την εντύπωση ότι από τη στιγμή που όλοι οι password manager κάνουν encrypt τους κωδικούς σου με το master password + authenticator απλά κανένας δεν μπορεί σήμερα να τους κάνει decrypt ακόμα και αν παραβιάσει το PC σου και το cloud του app.

Αν ψάχνεις για το πιο ασφαλές από όλα τότε θεωρητικά αυτό είναι το bitwarden γιατί και είναι open source και έχει περάσει audit από της κορυφαίες εταιρείες security.

Επεξ/σία από elpenor
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Χρησιμοποιώ το 1password μια δεκαετία. Έχω δοκιμάσει κατα καιρούς όλους τους password managers. 

Με είχαν νευριάσει με την συνδρομή και την απαράδεκτη τιμή για αυτήν τα 2 τελευταία χρόνια και είχα πάει στο enpass με lifetime άδεια.

Με το που έβαλε την προηγούμενη βδομάδα την προσφορά για την personal έκδοση, ξαναγύρισα (εγγραφή με νέο e-mail). Δεν ισχύει για παλιούς πελάτες.

Μακάρι να αλλάξουν τις τιμές μόνιμα. Αυτή η τιμή (-50% δηλαδή περίπου 21€) για μένα είναι αποδεκτή για ετήσια συνδρομή.

Θα απολαύσω για 1 χρόνο την εφαρμογή και αν δεν συνετιστούν, επιστροφή στο enpass.

Σε κάθε περίπτωση, δοκιμάστε το.

Είναι κορυφή!

Επεξ/σία από takislz
Δημοσ.

Χρησιμοποιώ το 1Password από εποχές που ήταν μόνο iOS app όπου το είχα αγοράσει. Τρομερή εφαρμογή. Μετά το γύρισαν σε συνδρομή και μου είχαν δώσει lifetime access μόνο στην iOS εφαρμογή. Όταν αποφάσισα ότι πλέον χρειάζομαι και sync μεταξύ συσκευών(η free lifetime έκδοση που μου είχαν δώσει δεν το υποστήριζε), αποφάσισα να πάω στη free λύση του LastPass. Έκανα τη δουλειά μου αλλά τα apps του ήταν τραγικά και δεν υποστήριζε 2FA από το ίδιο app και φυσικά δεν είχα autofill του 2FA.

Όταν αποφάσισε και το LastPass να βάλει συνδρομή, δεν το σκέφτηκα καν. Αφού έπρεπε να πληρώσω, πήγα κατευθείαν στο 1Password που προσωπικά το θεωρώ διαμάντι. Το έχω σε πόσες συσκευές και έχω αποθηκευμένους πάνω από 300 κωδικούς οργανωμένους σε διάφορες κατηγορίες. Πλέον, ειδικά με το integration που έχει κάνει με το FastMail, είναι αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μου. Έχω random secure passwords για κάθε ανάγκη και πλέον με την ίδια ευκολία φτιάχνω και random email (Masked email) από το δικό μου domain κιόλας για να κάνω εγραφή σε κάθε ιστοσελίδα. Έτσι, αν ποτέ λάβω spam email, ξέρω από ποια ιστοσελίδα έχει διαρεύσει το email μου και φυσικά μπορώ να το μπλοκάρω άμεσα. Αυτές οι δύο είναι οι μόνες συνδρομές που δεν πρόκειται να κόψω ποτέ.

• Like 3
Δημοσ.
22 ώρες πριν, Just_travel_everywhere είπε

Να ρωτήσω κάτι , πχ ο μάνατζερ του iCloud γιατί δεν είναι αρκετός;;; Το προσφέρει αυτή η υπηρεσία περισσότερο;

Καλησπέρα. Κάποια από τα επιπλέον που προσφέρει.

1) Συγχρονισμό και υποστήριξη και σε συσκευές που δεν είναι της Apple όπως και plugin για κάθε major browser.

2) Υποστήριξη 2FA κωδικών

3) Αποθήκευση και οργάνωση περισσότερων πραγμάτων πέρα από κωδικούς. Κάρτες, SSH keys, Server credentials και άλλα.

4) Προσωπικά θεωρώ και μεγαλύτερη ασφάλεια. Εμπιστεύομαι περισσότερο μια εταιρεία που το μοναδικό της προϊόν είναι αυτό παρά μια εταιρεία όπου οι δυνατότητες password manager(Apple Keychain) είναι απλά μία ακόμα υπηρεσία τους.

Δημοσ.
23 ώρες πριν, Just_travel_everywhere είπε

Να ρωτήσω κάτι , πχ ο μάνατζερ του iCloud γιατί δεν είναι αρκετός;;; Το προσφέρει αυτή η υπηρεσία περισσότερο;

Από τη στιγμή που έχει plugin για chrome σε άλλα OS και 2FA εγώ πιστεύω ότι καλύπτει τους περισσότερους και ότι οι άλλοι password manager δεν προσφέρουν πολλά παραπάνω.

Όσο αφορά το θέμα της ασφάλειας η προσωπική μου άποψη είναι ότι τα dev teams της Google/Apple/Microsoft είναι κορυφή με μεγάλη διαφορά από τους υπόλοιπους, βέβαια κάποιος άλλος μπορεί να υποστηρίξει ότι έχουν πολλά περισσότερα πράγματα να ασχοληθούν.

• Like 1
Δημοσ.
17 ώρες πριν, zarzonis είπε

3) Αποθήκευση και οργάνωση περισσότερων πραγμάτων πέρα από κωδικούς. Κάρτες, SSH keys, Server credentials και άλλα.

Πόσο σοφό είναι να βάζει κάποιος ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ, σε ΕΝΑ καλάθι;

Δημοσ.
6 ώρες πριν, john_dr είπε

Προσωπικά το βλέπω ως εξής. Το 1Password και γενικά ο οποιοσδήποτε password manager είναι εφαρμογές που έχουν ένα σκοπό. Να αποθηκεύουν τα δεδομένα μου με ασφάλεια. Σε αυτό κατά τη γνώμη μου είναι πολύ καλύτεροι από εμένα και επίσης πολύ πιο εύχρηστοι. Υπό αυτό το πρίσμα και από τη στιγμή που έχω πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να θυμάμαι τον κωδικό του 1Password και έχω αποθηκεύσει σε ασφαλή τοποθεσία τους reset κωδικούς, τότε προσωπικά το θεωρώ αρκετά σοφό. Ακόμα και στην ασφάλεια, πάντα ζυγίζουμε την ασφάλεια σε συνδιασμό με την ευκολία χρήσης. Θα μπορούσα να έχω διαφορετικούς password managers όπου στον καθένα να έχω διαφορετικούς κωδικούς αποθηκευμένους, θα μπορούσα επίσης να έχω offline password managers όπου θα είμαι εγώ υπεύθυνος για το sync και πιθανότατα και άλλα πράγματα. Όμως εν τέλη θα μου ήταν αρκετά πιο δύσκολο στο everyday use με πιθανότητα να "βαρεθώ" και να παρατήσω τη χρήση τους ή κάποιο σημείο να μην το έχω σκεφτεί σωστά και εν τέλη να έχω λιγότερη ασφάλεια από όση νομίζω.

• Like 1
Δημοσ.
7 ώρες πριν, john_dr είπε

Για τους πιο επιφυλακτικούς: προσθέστε στο τέλος/αρχή των αποθηκευμένων κωδικών σας ένα έξτρα ψηφίο (ίδιο σε όλους τους κωδικούς προφανώς) όποτε και να διαρρεόσουν κάπως τα δεδομένα σας, θα έχετε μια έξτρα δικλείδα. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
47 λεπτά πριν, Asevastos είπε

Για τους πιο επιφυλακτικούς: προσθέστε στο τέλος/αρχή των αποθηκευμένων κωδικών σας ένα έξτρα ψηφίο (ίδιο σε όλους τους κωδικούς προφανώς) όποτε και να διαρρεόσουν κάπως τα δεδομένα σας, θα έχετε μια έξτρα δικλείδα. 

O κυριότερος λόγος του να αγοράσει κάποιος ένα password manager app, μετά την ασφάλεια είναι το auto fill

Και αυτό χάνεται με το πολύ ωραίο κόλπο που αναφέρεις. Το οποίο όμως μπορείς να βάλεις, μόνο στα πολύ critical password δηλ τράπεζες, κάρτες κτλ

Αν και τώρα που το ξανασκεφτομαι, αν κλέψουν τα password είναι εύκολα να δουν το pattern και να το αφαιρέσουν.

Επεξ/σία από prefuse
Δημοσ.

Σίγουρα δε χάνεται με τα ελάχιστα δευτερόλεπτα που χρειάζεσαι για να προσθέσεις στο τέλος κάποιο ψηφίο...

On topic τώρα, έχω περάσει από Dashlane, 1P & Bitwarden. Όλα θεωρητικά αρκετά ασφαλή οπότε θα δώσω extra points σε αυτό με τη μεγαλύτερη ευχρηστία και general UI look που είναι μακράν το 1P. Ωστόσο, θεωρώντας ότι το να αποθηκεύω κάπου τους κωδικούς μου δε πρέπει να συνδρομικοποιείται, πέρασα στο Bitwarden από το οποίο είμαι ικανοποιημένος. Οπότε όποιος δεν έχει αντίρρηση σε αυτό, go for it είναι εξαιρετικός password manager.

Δημοσ.
Στις 5/26/2022 στις 9:43 PM, xrhstosiak είπε

bitwarden παντού, σε όλους τους browsers και κινητό.

keypass τράπεζες και οτιδήποτε κρίσιμο.

lastpass σαν δεύτερο backup για αυτά που δεν είναι σοβαρά.

στον browser όλη η λέπρα και τα παντελώς αδιάφορα.

Ποιο το τις τραπεζες να τις εχεις αλλου? ολες θελουν 2FA by default για ολα τα transactions...

Εχω δουλεψει οτι password manager υπαρχει.

LP, 1P, BW, DashLane, RoboForm, StickyPassword και καποια ακομα που δεν θυμαμαι.

Το καλυτερο, μακράν, ειναι το 1Password, του βαζεις και ενα Yubikey και ξεμπερδευεις...

https://support.1password.com/security-assessments/

Δημοσ.

Παραπάνω βγαίνει με φόρο 24% φια Ελλάδα. Δεν ξέρω με vpn τι παίζει αλλά η προσφορά δεν είναι προσφορά. Ισχύει σε συγκεκριμένες χώρες απ ότι κατάλαβα. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...