Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 λεπτά πριν, StamTheMan είπε

Οταν εχουμε να κανουμε με νομικα πλαισιαγνωμη του καθενος για το τι πρεπει να ισχυει,δε μας νοιαζει.
Δε συζηταμε ποιο αυτοκινητο ειναι καλυτερο,για να ακουμε τη γνωμη του καθενος.

Ισα ισα που  ευκολα μπορει να παρει καποιος,καποιον στο λαιμο του,με αυτες τις "γνωμες".

Ωραία, τι από τα παρακάτω λοιπόν είναι άποψη και όχι γεγονός;

1) Το ότι ιδιοκτήτης εφαγε φέσι ενοίκια δεν είναι γεγονός είναι άποψη;

2)Το  Ότι ενοικιαστής εξαφανίστηκε και δεν δινει σημάδια ζωής μπλοκαρωντας τον ιδιοκτήτη από ολα τα τηλεφωνα δεν είναι γεγονός είναι άποψη;

3) Το ότι ο ιδιοκτήτης επειδή ο ενοικιαστής είναι εξαφανισμένος και ενώ έχει φεσώθει δεν μπορεί και από πάνω να μπει και στο ίδιο του το σπίτι γιατί μπορεί να βρει τον μπελά του, ούτε αυτό είναι γεγονός;

Όλα τα παραπάνω έκανε quote ο Joshua21 και τα θεωρεί άποψη.

Επεξ/σία από Pwpwpw
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, efkola είπε

Καλησπέρα..Θα προσπαθήσω να είμαι όσο το δυνατόν πιο σύντομος και χωρίς ύβρεις με την ''κυρία'' ...

Η νοικάρα μας στο διαμέρισμα έφυγε χρωστώντας 700€. Και δεν άφησε ούτε τα κλειδιά... ούτε να το νοικιάσουμε δεν μπορούμε ούτε καν να μπούμε αφού θεωρητικά είναι σε ισχύ το μισθωτήριο. Έφυγε επειδή αρρώστησε η μάνα της και θα πήγαινε στο χωριό... σ'αυτό λογικά έλεγε αλήθεια διότι την άκουσα κάπoια στιγμή που μιλούσε με γιατρούς. Τελικά ήρθε, πήρε τα πράγματά της και με διαβεβαίωνε στα τηλέφωνα ότι με έχει σαν γιο της και ότι θα έρθει να μας πληρώσει και να μας αποχαιρετήσει...με δούλευε κανονικά σχεδόν για ένα μήνα και εγώ την πίστευα λόγω της ασθένειας της μητέρας της.

Μίλησα με δικηγόρο η οποία μου είπε ότι η νόμιμη λύση κοστίζει πάνω από 2 χιλιάρικα...800€ αρχικά για το ειρηνοδικείο και άλλα 1500€ για το δικαστικό λειτουργό μετά από κάποιες μέρες...ή κάπως έτσι τέλος πάντων επειδή εκείνη την ώρα ήμουν σε πλήρη σύγχυση. Εννοείται πως δεν επιθυμώ να δώσω όλα αυτά τα χρήματα, σ'αυτή τη φάση τουλάχιστον. Η ίδια δικηγόρος με συμβούλεψε να μη φέρω κλειδαρά και να ανοίξω διότι αυτό αποτελεί σοβαρό αδίκημα. Είναι φοβερό να είμαστε στο σπίτι μας(στο όνομα της μητέρας μου, αν έχει κάποια σημασία), να έχουμε φάει τέτοιο φέσι και να είναι δεμένα τα χέρια μας εξαιτίας μιας @@ που μας φέρθηκε τόσο πρόστυχα...

Υπάρχει και το εξώδικο αλλά θα το λάβει, αφού δεν ξέρουμε πού στο διάολο βρίσκεται...;; Μόνο ονοματεπώνυμο και ΑΦΜ ξέρω.Το διαμέρισμα ενοικιάστηκε το Σεπτέμβριο του 2021 και δεν υπάρχει μισθωτήριο, μόνο η αποδοχή εκ μέρους της στο taxis.

Έχει μπλοκάρει το κινητό μου και το σταθερό μας. Σε άλλο αριθμό καλεί κανονικά αλλά δεν το σηκώνει.

ανοιξε με κλειδαρα η φωναξε αστυνομία να ανοιξει πες βρωμάει ψοφιμι

πες ειναι μια ηλικιωμένη μεσα και δεν εχει δωσει σημαδια ζωης, ισως εχει πεθάνει μεσα κτλ ;)

Επεξ/σία από bc00l
  • Sad 1
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, Pwpwpw είπε

Ωραία, τι από τα παρακάτω λοιπόν είναι άποψη και όχι γεγονός;

1) Το ότι ιδιοκτήτης εφαγε φέσι ενοίκια δεν είναι γεγονός είναι άποψη;

2)Το  Ότι ενοικιαστής εξαφανίστηκε και δεν δινει σημάδια ζωής μπλοκαρωντας τον ιδιοκτήτη από ολα τα τηλεφωνα δεν είναι γεγονός είναι άποψη;

3) Το ότι ο ιδιοκτήτης επειδή ο ενοικιαστής είναι εξαφανισμένος και ενώ έχει φεσώθει δεν μπορεί και από πάνω να μπει και στο ίδιο του το σπίτι γιατί μπορεί να βρει τον μπελά του, ούτε αυτό είναι γεγονός;

Όλα τα παραπάνω έκανε quote ο Joshua21 και τα θεωρεί άποψη.

Μην μπερδεύεσαι, αυτό που έγραψα περί άποψης δεν ήταν quote σε όσα έγραψε ο ts, ήταν quote σε κάτι πολύ συγκεκριμένο που έγραψε ο Βασίλης

1 ώρα πριν, Basilhs23___ είπε

Ένα πράγμα ξέρω εγώ, εξαφανίστηκε ο ενοικιαστής χωρίς να πληρώνει ενοίκιο και χωρίς σημεία ζωής χωρίς να ενημερώνει τον ιδιοκτήτη για κανέναν λόγο; Το συντομότερο πρέπει να αποκτήσω πρόσβαση για να κάνω ότι θέλω στην κατοικία μου, έλεγχο της κατάστασης, άδειασμα, ενοικίαση, ιδιοχρηση κτλ. 

Αυτό στα bold είναι ξεκάθαρα προσωπική άποψη του Βασίλη για το τι θα έπρεπε να ισχύει, η οποία δεν έχει καμία σημασία.

Το μοναδικό που έχει σημασία είναι το τι προβλέπει η νομοθεσία, και σύμφωνα με αυτή ο ιδιοκτήτης για να ξανααποκτήσει πρόσβαση στο ακίνητο του και να το κάνει ότι θέλει θα πρέπει πρώτα να κάνει έξωση με νόμιμο τρόπο, αλλιώς κινδυνεύει να κατηγορηθεί για αυτοδικία, διάρρηξη, παραβίαση ασύλου κατοικίας και δξ τι άλλο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γι' αυτό κρατάμε πάντα κλειδί. Ξέρω ότι κάποιοι θα αντιδράσουν, αλλά ξέρετε πού θα καταχωρίσω τις αντιδράσεις τους... Ανοίγεις, βλέπεις ότι έχει φύγει και λες ότι βρήκες την πόρτα ανοιχτή και τον ενοικιαστή άφαντο. Επίσης, 2 εγγυήσεις. Αν του αρέσει του ενοικιαστή, αν δεν του αρέσει μπορεί να αποχωρήσει, ουρά κάνουν οι υποψήφιοι.

Επεξ/σία από kirileman
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, kirileman είπε

Επίσης, 2 εγγυήσεις. Αν του αρέσει του ενοικιαστή, αν δεν του αρέσει μπορεί να αποχωρήσει, ουρά κάνουν οι υποψήφιοι.

Κανονικα ετσι θα έπρεπε και τρεις μην σου πω. Αλλα κανεις δεν δεχεται. Ρδελομπου η Ελλας μην το ψαχνεις.ουρα κανουν τα σπιτια και οι αραχνες.

Επεξ/σία από Greengreen
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...