efkola Δημοσ. 26 Μαΐου 2022 Δημοσ. 26 Μαΐου 2022 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα..Θα προσπαθήσω να είμαι όσο το δυνατόν πιο σύντομος και χωρίς ύβρεις με την ''κυρία'' ... Η νοικάρα μας στο διαμέρισμα έφυγε χρωστώντας 700€. Και δεν άφησε ούτε τα κλειδιά... ούτε να το νοικιάσουμε δεν μπορούμε ούτε καν να μπούμε αφού θεωρητικά είναι σε ισχύ το μισθωτήριο. Έφυγε επειδή αρρώστησε η μάνα της και θα πήγαινε στο χωριό... σ'αυτό λογικά έλεγε αλήθεια διότι την άκουσα κάπoια στιγμή που μιλούσε με γιατρούς. Τελικά ήρθε, πήρε τα πράγματά της και με διαβεβαίωνε στα τηλέφωνα ότι με έχει σαν γιο της και ότι θα έρθει να μας πληρώσει και να μας αποχαιρετήσει...με δούλευε κανονικά σχεδόν για ένα μήνα και εγώ την πίστευα λόγω της ασθένειας της μητέρας της. Μίλησα με δικηγόρο η οποία μου είπε ότι η νόμιμη λύση κοστίζει πάνω από 2 χιλιάρικα...800€ αρχικά για το ειρηνοδικείο και άλλα 1500€ για το δικαστικό λειτουργό μετά από κάποιες μέρες...ή κάπως έτσι τέλος πάντων επειδή εκείνη την ώρα ήμουν σε πλήρη σύγχυση. Εννοείται πως δεν επιθυμώ να δώσω όλα αυτά τα χρήματα, σ'αυτή τη φάση τουλάχιστον. Η ίδια δικηγόρος με συμβούλεψε να μη φέρω κλειδαρά και να ανοίξω διότι αυτό αποτελεί σοβαρό αδίκημα. Είναι φοβερό να είμαστε στο σπίτι μας(στο όνομα της μητέρας μου, αν έχει κάποια σημασία), να έχουμε φάει τέτοιο φέσι και να είναι δεμένα τα χέρια μας εξαιτίας μιας @@ που μας φέρθηκε τόσο πρόστυχα... Υπάρχει και το εξώδικο αλλά θα το λάβει, αφού δεν ξέρουμε πού στο διάολο βρίσκεται...;; Μόνο ονοματεπώνυμο και ΑΦΜ ξέρω.Το διαμέρισμα ενοικιάστηκε το Σεπτέμβριο του 2021 και δεν υπάρχει μισθωτήριο, μόνο η αποδοχή εκ μέρους της στο taxis. Έχει μπλοκάρει το κινητό μου και το σταθερό μας. Σε άλλο αριθμό καλεί κανονικά αλλά δεν το σηκώνει. Επεξ/σία 26 Μαΐου 2022 από efkola
gpapadakis Δημοσ. 26 Μαΐου 2022 Δημοσ. 26 Μαΐου 2022 (επεξεργασμένο) Κακως δεν υπαρχει εγγραφο μισθωτηριο, σας φερνει σε δυσκολη θεση, με περισσοτερα εξοδα και μεγαλυτερη χρονοτριβη: https://www.pomida.gr/archivepost.php?nsl=oi-synepeies-tis-misthosis-akinitoy-xoris-ti-syntaksi-eggrafoy-symfonitikoy-toy-g-arapogloy Γνωμη μου ειναι, αν ειστε σιγουροι οτι εχει φυγει παιρνοντας και τα πραγματα της, κλειδαρας και ανοιγμα να το νοικιασετε γρηγορα να μη χανετε χρηματα, και ξεχνατε τα απληρωτα ενοικια. Και στειλτε διακοπη του μισθωτηριου στο taxis. Μου εχει συμβει παρομοια φαση παλιοτερα, και ανοιγοντας το σπιτι βρηκα μονο ενα παλιορουχο και ενα τραπεζι μεσα στο ακινητο... Ο ενοικιαστης επιτηδες δεν ειπε οτι εφυγε, και απλα δεν απαντουσε σε κουδουνια και τηλεφωνα... Στον κλειδαρα θα πεις "εχω κλειστει εξω απο το σπιτι μου" Επεξ/σία 26 Μαΐου 2022 από gpapadakis 1
StamTheMan Δημοσ. 26 Μαΐου 2022 Δημοσ. 26 Μαΐου 2022 23 λεπτά πριν, gpapadakis είπε Γνωμη μου ειναι, αν ειστε σιγουροι οτι εχει φυγει παιρνοντας και τα πραγματα της, κλειδαρας και ανοιγμα να το νοικιασετε γρηγορα να μη χανετε χρηματα, και ξεχνατε τα απληρωτα ενοικια. Και στειλτε διακοπη του μισθωτηριου στο taxis. Μου εχει συμβει παρομοια φαση παλιοτερα, και ανοιγοντας το σπιτι βρηκα μονο ενα παλιορουχο και ενα τραπεζι μεσα στο ακινητο... Ο ενοικιαστης επιτηδες δεν ειπε οτι εφυγε, και απλα δεν απαντουσε σε κουδουνια και τηλεφωνα... Στον κλειδαρα θα πεις "εχω κλειστει εξω απο το σπιτι μου" Καλο θα ειναι να μη δινεις τετοιες συμβουλες,ειδικα σε θεματα που εμπλεκονται νομικα. Οι πιθανοτητες ειναι οτι δε θα ασχοληθει,αλλα εφοσον δεν εχουν κανει τις νομιμες κινησεις ενδεχεται να μπλεξουν. Εαν υπαρχει τροπος να σιγουρευτουν οτι εχει φυγει 100% ( σπασιμο παραθυρου σε φαση διαρρηξης πχ ) και μετα προχωρανε με εξωδικο και σπασιμο συμβολαιου. Οχι ομως κλειδαρα,εκτος και αν ειναι καποιος δικος τους.
Basilhs23___ Δημοσ. 26 Μαΐου 2022 Δημοσ. 26 Μαΐου 2022 Που καταντήσαμε να μην μπορεί ο ιδιοκτήτης να εκμεταλλευτει το ακίνητο του και να πρέπει να σκάσει ένα κάρο λεφτά και να περιμένει για τα αυτονόητα, μα την Παναγία δηλαδή. 7 2
Pwpwpw Δημοσ. 26 Μαΐου 2022 Δημοσ. 26 Μαΐου 2022 (επεξεργασμένο) 9 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε Που καταντήσαμε να μην μπορεί ο ιδιοκτήτης να εκμεταλλευτει το ακίνητο του και να πρέπει να σκάσει ένα κάρο λεφτά και να περιμένει για τα αυτονόητα, μα την Παναγία δηλαδή. Παραξενο σου φαινεται? Με αυτα που εχω διαβασει κατα καιρους εδω μεσα σε παρομοια θεματα, καποιοι νομιζουν οτι το σπιτι που νοικιαζουν τους ανηκει και οτι εχουν το δικαιωμα να το κατεδαφισουν αν επιθυμουν, επισης καποιοι πιστευουν οτι κανουν χαρη που πληρωνουν ενοικιο, να μην πω οτι ισως τους φαινεται πιο λογικο να τους πληρωνει και απο πανω ο ιδιοκτητης για να μενουν στο σπιτι του.Στο θεμα ενοικαστης-ιδιοκτητης επικρατει η απολυτη παρανοια μην ψαχνεις λογικη. Επεξ/σία 26 Μαΐου 2022 από Pwpwpw 1 1
Manolo7 Δημοσ. 26 Μαΐου 2022 Δημοσ. 26 Μαΐου 2022 (επεξεργασμένο) 41 λεπτά πριν, gpapadakis είπε Κακως δεν υπαρχει εγγραφο μισθωτηριο, σας φερνει σε δυσκολη θεση, με περισσοτερα εξοδα και μεγαλυτερη χρονοτριβη: https://www.pomida.gr/archivepost.php?nsl=oi-synepeies-tis-misthosis-akinitoy-xoris-ti-syntaksi-eggrafoy-symfonitikoy-toy-g-arapogloy Γνωμη μου ειναι, αν ειστε σιγουροι οτι εχει φυγει παιρνοντας και τα πραγματα της, κλειδαρας και ανοιγμα να το νοικιασετε γρηγορα να μη χανετε χρηματα, και ξεχνατε τα απληρωτα ενοικια. Και στειλτε διακοπη του μισθωτηριου στο taxis. Μου εχει συμβει παρομοια φαση παλιοτερα, και ανοιγοντας το σπιτι βρηκα μονο ενα παλιορουχο και ενα τραπεζι μεσα στο ακινητο... Ο ενοικιαστης επιτηδες δεν ειπε οτι εφυγε, και απλα δεν απαντουσε σε κουδουνια και τηλεφωνα... Στον κλειδαρα θα πεις "εχω κλειστει εξω απο το σπιτι μου" Εγκληματικό αυτό που προτείνεις. Στη περίπτωση που δεν έχει φύγει η ενοικιαστρια, ο OP θα τρέχει και δεν θα φτάνει. Πήγε γνωστός μου με παρόμοια υπόθεση να ρωτήσει στην αστυνομία τι μπορεί να κάνει και του είπαν το τελευταίο που έχει να κάνει είναι να μπει στο σπίτι με τη βία. Επεξ/σία 26 Μαΐου 2022 από Manolo7 1
Joshua21 Δημοσ. 26 Μαΐου 2022 Δημοσ. 26 Μαΐου 2022 6 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε Που καταντήσαμε να μην μπορεί ο ιδιοκτήτης να εκμεταλλευτει το ακίνητο του και να πρέπει να σκάσει ένα κάρο λεφτά και να περιμένει για τα αυτονόητα, μα την Παναγία δηλαδή. Το "που καταντήσαμε" είναι εντελώς άστοχο, πάντα έτσι ήταν, δεν άλλαξε κάτι. Ή μάλλον άλλαξε αλλά προς το καλύτερο, η έξωση για τέτοιες περιπτώσεις πλέον χρειάζεται μόλις 40 ημέρες, ενώ παλιότερα χρειαζόταν δικαστική απόφαση η οποία έπαιρνε από μήνες έως χρόνια.
korakios Δημοσ. 26 Μαΐου 2022 Δημοσ. 26 Μαΐου 2022 1 ώρα πριν, efkola είπε Μίλησα με δικηγόρο η οποία μου είπε ότι η νόμιμη λύση κοστίζει πάνω από 2 χιλιάρικα...800€ αρχικά για το ειρηνοδικείο και άλλα 1500€ για το δικαστικό λειτουργό μετά από κάποιες μέρες άλλαξε δικηγόρο και ψάξε "διαταγή απόδοσης του μισθίου και πληρωμής μισθωμάτων" , δεν έχει σχέση με αγωγή θα σου τα πει δικηγόρος που ασχολείται 2
gpapadakis Δημοσ. 26 Μαΐου 2022 Δημοσ. 26 Μαΐου 2022 Μόλις τώρα, korakios είπε άλλαξε δικηγόρο και ψάξε "διαταγή απόδοσης του μισθίου και πληρωμής μισθωμάτων" , δεν έχει σχέση με αγωγή θα σου τα πει δικηγόρος που ασχολείται Διαβασε στο λινκ που εβαλα παραπανω τι γινεται οταν δεν υπαρχει εγγραφο μισθωτηριο συμβολαιο.
korakios Δημοσ. 26 Μαΐου 2022 Δημοσ. 26 Μαΐου 2022 3 λεπτά πριν, gpapadakis είπε Διαβασε στο λινκ που εβαλα παραπανω τι γινεται οταν δεν υπαρχει εγγραφο μισθωτηριο συμβολαιο. δε χρειάζεται
Basilhs23___ Δημοσ. 26 Μαΐου 2022 Δημοσ. 26 Μαΐου 2022 30 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Το "που καταντήσαμε" είναι εντελώς άστοχο, πάντα έτσι ήταν, δεν άλλαξε κάτι. Ή μάλλον άλλαξε αλλά προς το καλύτερο, η έξωση για τέτοιες περιπτώσεις πλέον χρειάζεται μόλις 40 ημέρες, ενώ παλιότερα χρειαζόταν δικαστική απόφαση η οποία έπαιρνε από μήνες έως χρόνια. Ναι, και για αυτή την έξωση γράφει ο ts ότι πρέπει να πληρώσει χιλιάρικα. Ένα πράγμα ξέρω εγώ, εξαφανίστηκε ο ενοικιαστής χωρίς να πληρώνει ενοίκιο και χωρίς σημεία ζωής χωρίς να ενημερώνει τον ιδιοκτήτη για κανέναν λόγο; Το συντομότερο πρέπει να αποκτήσω πρόσβαση για να κάνω ότι θέλω στην κατοικία μου, έλεγχο της κατάστασης, άδειασμα, ενοικίαση, ιδιοχρηση κτλ.
Allan-Wake Δημοσ. 26 Μαΐου 2022 Δημοσ. 26 Μαΐου 2022 Εννοείται πως θα μπεις στο σπίτι. Αυτή η @@ μπορεί να άφησε ανοιχτα παράθυρα, ανοιχτές βρύσες και αναμμένη την κουζίνα. Εκτός αν θες να περιμένεις 40 μέρες. Πάντως έχασες μόνο 700, δεν είναι τίποτα μπροστά σε αλλά φέσια.
Joshua21 Δημοσ. 26 Μαΐου 2022 Δημοσ. 26 Μαΐου 2022 8 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε Ναι, και για αυτή την έξωση γράφει ο ts ότι πρέπει να πληρώσει χιλιάρικα. Γιατί, θυμάσαι ποτέ η επίσημη και νόμιμη διαδικασία της έξωσης να ήταν τζάμπα? Άσε που αυτά που ζητήθηκαν από τον ts φαίνονται πάρα πολλά, με λίγο ψάξιμο θα μπορέσει να το κάνει πολύ φτηνότερα. 9 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε Ένα πράγμα ξέρω εγώ, εξαφανίστηκε ο ενοικιαστής χωρίς να πληρώνει ενοίκιο και χωρίς σημεία ζωής χωρίς να ενημερώνει τον ιδιοκτήτη για κανέναν λόγο; Το συντομότερο πρέπει να αποκτήσω πρόσβαση για να κάνω ότι θέλω στην κατοικία μου, έλεγχο της κατάστασης, άδειασμα, ενοικίαση, ιδιοχρηση κτλ. Αυτό που γράφεις τώρα - που υπόψιν δεν είναι τίποτα παραπάνω από την προσωπική σου άποψη - δεν έχει καμία σχέση με τα περί "κατάντιας" που έγραψες πριν, αυτή η λέξη χρησιμοποιείται όταν έχει αλλάξει κάτι προς το χειρότερο, κάτι που ΔΕΝ ισχύει όσον αφορά τις εξώσεις.
Pwpwpw Δημοσ. 26 Μαΐου 2022 Δημοσ. 26 Μαΐου 2022 (επεξεργασμένο) 11 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Αυτό που γράφεις τώρα - που υπόψιν δεν είναι τίποτα παραπάνω από την προσωπική σου άποψη - . Αυτά που γράφει από που και ως που είναι προσωπική του άποψη και όχι γεγονος; Σύμφωνα με αυτά που έγραψε ο ts και εφαγε φέσι ενοίκια και εξαφανίστηκε ο ενοικιαστής με αποτέλεσμα να μην έχει το δικαίωμα να μπει στο ίδιο του το σπίτι γιατί μπορεί μα έχει νομικές συνεπείες. Εκτός εάν με το «προσωπική άποψη» αμφισβητείς το γεγονός που περιγραφει ο ts. Επεξ/σία 26 Μαΐου 2022 από Pwpwpw
StamTheMan Δημοσ. 26 Μαΐου 2022 Δημοσ. 26 Μαΐου 2022 8 λεπτά πριν, Pwpwpw είπε Αυτά που γράφει από που και ως που είναι προσωπική του άποψη και όχι γεγονος; Οταν εχουμε να κανουμε με νομικα πλαισια,η γνωμη του καθενος για το τι πρεπει να ισχυει,δε μας νοιαζει. Δε συζηταμε ποιο αυτοκινητο ειναι καλυτερο,για να ακουμε τη γνωμη του καθενος. Ισα ισα που ευκολα μπορει να παρει καποιος,καποιον στο λαιμο του,με αυτες τις "γνωμες".
Προτεινόμενες αναρτήσεις