Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

προσπαθώ να δω τι θα μου κοστίσει το τελωνείο για παραγγελία από Ελβετία για ηλεκτρονικό εξοπλισμό, αλλά δεν βγάζω άκρη. αλλού βρίσκω ότι ναι μεν δεν είναι Ευρωπαική ένωση, αλλά παρόλα αυτά δεν περνάει τελωνείο λόγω συμφωνίας, το οποίο δεν μπορώ να επιβεβαιώσω με κάποιο τρόπο. Αλλού ότι περνάει τελωνείο ως 3η χώρα. Στα ΕΛΤΑ που ρώτησα, άλλα λέει ο ένας, άλλα ο άλλος.

Γνωρίζει κανείς τι ισχύει ή πως μπορώ να επιβεβαιώσω αν περνάει τελωνείο ή όχι?

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, atux_null είπε

κ κάνω την επίμαχη ερώτηση. πως μπορώ να υπολογίσω το κόστος που θα πληρώσω?

Εδω γράφει τον τρόπο που υπολογίζεται η χρέωση αν διαβασεις ολη τη σελίδα https://www.eurosender.com/el/sap/teloneio

Η ελβετία όσο ξέρω, πάντα είχε δασμούς

Δημοσ.

Περνάει κανονικά από τελωνείο. Πρόσφατα παρήγγειλα μέσω amazon.de προιόν αξίας περίπου 40 ευρω, ήρθε από πωλητή την Ελβετία και πλήρωσα στα ΕΛΤΑ περίπου 8 ευρώ για να το πάρω.

Δημοσ.

φπα επι της αξιας + 3,5 % επι της αξιας  ειναι ο γενικος μπουσουλας, ακριβως μονο εκτελωνιστης μπορει να σου πει

Δημοσ.

60*(24%-7.7%)+3.5%*60 = 11.68 περιπου

απλα εχε κατα νου οτι και ο εκτελενωνιστης πληρωνεται, οποτε εξτρα χρεωση, και αν ερθει με καμια DHL το κοστος εκτελωνισμου ειναι ψιλοπανακριβο

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, atux_null είπε

δηλαδή για το προιόν μου θα πληρώσω 60€ στον αποστολέα και στο τελωνείο  περίπου (60 *24%) + 3.5% ?

Θα πληρώσεις την Αξία CIF × 24% + Κόστος εκτελωνισμού.

CIF είναι αξία προϊόντος + μτφ

Εκτελωνισμός από ελτά είναι 10 ευρώ. Από άλλη εταιρία ανεβαίνει το κόστος.

Δασμούς 3,5% δεν πληρώνεις γιατί το συνολικό κόστος είναι κάτω των 150 ευρώ.

Αυτά, ελπίζω να μην έκανα κάποιο λάθος 😊

Δημοσ.

Μισό λεπτό. Αν πλήρωσει προκαταβολικά τον ΦΠΑ, αν ο πωλητής ειναι συμβεβλιμένος κλπ, δεν τελειώνει εκεί η ιστορία και δεν πληρώνει εκτελωνισμό ?

Δημοσ.
30 λεπτά πριν, sphinxgr είπε

Μισό λεπτό. Αν πλήρωσει προκαταβολικά τον ΦΠΑ, αν ο πωλητής ειναι συμβεβλιμένος κλπ, δεν τελειώνει εκεί η ιστορία και δεν πληρώνει εκτελωνισμό ?

Ναι, αλλά δεν μας έχει αναφέρει ο ts αν στα 60 συμπεριλαμβάνεται και φπα. 

Νομίζω όμως ότι τα 10 ευρώ για τον εκτελωνισμό δεν τα γλυτώνει ούτως ή άλλως. (Αν έλθει με ελτά βεβαίως βεβαίως)

Δημοσ.
2 ώρες πριν, kax54638 είπε

Περνάει κανονικά από τελωνείο. Πρόσφατα παρήγγειλα μέσω amazon.de προιόν αξίας περίπου 40 ευρω, ήρθε από πωλητή την Ελβετία και πλήρωσα στα ΕΛΤΑ περίπου 8 ευρώ για να το πάρω.

Δεν ηταν τουλαχιστον fulfilled by amazon, αν οχι και sold by? Αν ηταν, τα ειχες προ πληρωσει στο αμαζον. Αν οχι, εισαι οκ

Δημοσ.
5 ώρες πριν, SabotazNic είπε

Δεν ηταν τουλαχιστον fulfilled by amazon, αν οχι και sold by? Αν ηταν, τα ειχες προ πληρωσει στο αμαζον. Αν οχι, εισαι οκ

Όχι. Ήταν dispatched and sold από το μαγαζί στην Ελβετία. Δεν υπήρχε άλλη επιλογή για το συγκεκριμένο αντικείμενο. 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...