comfuzio Δημοσ. 28 Μαΐου 2022 Share Δημοσ. 28 Μαΐου 2022 Στις 27/5/2022 στις 11:30 ΠΜ, hln3 είπε Γιατί δεν ζητάς 30αρι από voda; Δεν έχουν; Η γραμμή σου είναι VOIP ή POTS; To SNR μπορει να ζητήσει να παέι στο 6 με τον κίνδυνο να πάνε παραπάνω οι αποσυνδέσεις, να ανέβει το upload δεν γίνεται, δεν υπάρχει αντίστοιχο πρόγραμμα χωρίς αναβάθμιση έστω σε 30αρα. Μια χαρά γίνεται να ανέβει το upload, profile είναι. Γίνεται μετά από αίτηση και το έχω κάνει αρκετές φορές ΑΛΛΑ ενδέχεται να πειράξει άλλα πράγματα. Δεν μπορώ να πω τι γιατί σε κάθε γραμμή είναι και διαφορετικό. Ένα παράδειγμα είναι αν τώρα έχει 20/1 μπορεί να πέσει σε 12/2. Μπορεί να έχει συνέχεια αποσυγχρονισμούς. Μπορεί πολλά, μόνο με δοκιμή θα μάθει αλλά ότι γίνεται, είναι σίγουρο ότι γίνεται. 15 ώρες πριν, wintrow είπε Προσωπικά δεν ανεβάζω μεγάλο όγκο αλλά η σύνδεση γίνεται τραγική στο upload, αν θέλω πχ να ανεβάσω 20 φωτό στο fb συνολικού μεγέθους 20 mb μπορεί να κάνει και δυο αποσυνδέσεις όσο ανεβάζει... Την ξέρω την τοποθεσία του 1358 και όντως ταιριάζουν τα 300μ απόσταση, οι άλλες πλησιάζουν χιλιόμετρο από μένα. Επομένως, είναι ασφαλές να υποθέσω ότι από παίρνω από μία εκ των δύο εκεί; Τι μπορώ να κάνω για να εξακριβώσω ότι η άλλη καμπίνα είναι της forthnet/nova και ότι θα μου δώσουν από εκεί; Αν ρωτήσω στο κατάστημα θα ξέρουν να μου απαντήσουν; Και τελικά, αν όντως είναι δική της, προτείνεις να το προχωρήσω και αν δεν είναι να κάτσω με την ADSL; Πάντως είναι απορίας άξιο πως οι καμπίνες που δίνουν σίγουρα VDSL όπως λες είναι λίγο στη μέση του πουθενά ενώ κεντρικά στο χωριό σερνόμαστε... Ευχαριστώ εκ των προτέρων για όλες τις απαντήσεις! Αν έχεις ήδη θέμα με αποσυνδέσεις με το standard profile, τότε θα έλεγα να μην το σκαλήσεις με αλλαγές. Όχι να μην υποθέτεις τίποτα εκ του ασφαλούς αν και δείχνει ότι όντως είσαι κοντά σε εξωτερικό DSLAM, το έχω πει και σε άλλο τοπικ εδώ ότι ακόμα και στο ίδιο σπίτι μπορεί η μια γραμμή να έρχεται από την καμπίνα έξω από την πόρτα και η άλλη γραμμή να κάνει τον κύκλο της γης! Δεν υπάρχει λογική στο πως τις βάζουν τις γραμμές! Σίγουρα το VDSL είναι καλύτερο αλλά ξέρεις την δικιά σου καλωδίωση τι παίζει; είναι πρόσφατη και σε καλή κατάσταση; Γιατί κάτι που παίζει άριστα σε ADSL μπορεί να είναι τραγικά άθλιο σε VDSL! Αν είσαι 100% σίγουρος για την καλωδίωση σου, μάθε και τι πολιτική έχουν για υπαναχώρηση και αν σε συμφέρει κάνε το άλμα! 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jkoukos Δημοσ. 28 Μαΐου 2022 Share Δημοσ. 28 Μαΐου 2022 46 λεπτά πριν, wintrow είπε Οι υπάλληλοι στη Nova είναι γνωστοί μου δλδ δε θα μου πουλούσαν παραμύθι, εκτός κι αν είναι κάτι που δεν το ξέρουν ούτε οι ίδιοι (αν μπορεί να συμβεί αυτό). Να τους ρωτήσω αν όντως σκοπεύουν να μου δώσουν VDSL από το Α/Κ 1358; Ναι, αυτό θα έκανα στη θέση σου, να ενημερώσουν αν μπορεί όντως να δοθεί VDSL. Η καμπίνα σίγουρα δίνει ADSL εδώ και χρόνια, απλά μια αναβάθμιση στις κάρτες του DSLAM χρειάζεται για υπηρεσία VDSL. Λογικά για να δίνουν διαθεσιμότητα από την Nova, έχει γίνει αναβάθμιση τουλάχιστον σε μία κάρτα (κάθε μία έχει 48 θύρες για αντίστοιχες συνδέσεις). Από εκεί και πέρα θα συνδεθεί με την διπλανή καμπίνα του ΟΤΕ ώστε να έρθει μέσω του δικού του χάλκινου δικτύου σε σένα (όπως γίνεται σήμερα). 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SaFiS Δημοσ. 28 Μαΐου 2022 Share Δημοσ. 28 Μαΐου 2022 Οι καμπινες εξω απο το Α/Κ ειναι της 4net (αριστερη) και η δεξια της Cyta, πλεον Voda απο οπου και παιρνεις. Μεσα απο την περιφραξη αν προσεξεις ειναι το καφαο που λογικα απο εκει ξεκιναει το απερχομενο σου. Πανω θα πρεπει να εχει εναν 3ψηφιο αριθμο. Σε καποια απο τις κολονες που παει η αρτηρια σου θα υπαρχει ενα μεγαλο κουτι (οριζοντιο μεταλλικο ή καθετο πλαστικο). Αν φαινονται τα νουμερα του, τα πρωτα 3 ψηφια λογικα θα συμφωνουν με το καφαο εντος της περιφραξης. Αφου εισαι σε τοσο μικρη αποσταση, λογικο να μην σου δινουν VDSL (δεν μπηκαν ποτε καρτες VDSL στις καμπινες της Cyta και η Voda επελεξε επισης να μην βαλει). Η υπολοιπη περιοχη αναβαθμιστηκε για τον λογο του οτι τα υπολοιπα καφαο ηταν σε μεγαλυτερη αποσταση απο τα 500m απο το Α/Κ και οι ταχυτητες ηταν μικροτερες. Τωρα, αν η 4net εχει καρτα VDSL στην καμπινα της θα μπορει να σου δωσει υπηρεσια, το ποσο ομως θα πιασεις, κανεις δεν μπορει να στο εγγυηθει απο πριν… 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
wintrow Δημοσ. 3 Ιουνίου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 3 Ιουνίου 2022 Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις, τελικά έκανα το σταυρό μου και πήγα στη Nova, θα ενημερώσω πώς πάει το πράγμα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
wintrow Δημοσ. 7 Ιουνίου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 7 Ιουνίου 2022 Επανέρχομαι με follow-up για όποιον ενδιαφέρεται. Σήμερα ενεργοποιήθηκε η σύνδεση της Nova χωρίς πρόβλημα. Σε όλα τα speedtest πιάνω 45/4.5 με ping ~35. Δεν επαναπαύομαι ακόμα όμως, επειδή έχω διαβάσει ιστορίες ότι στην αρχή είναι ζάχαρη και μετά από κανά 10ήμερο μπλοκάρει το σύμπαν. Πάντως αν δεν αλλάξει τίποτα από τα προαναφερθέντα, πιάνω τριπλάσιο download και σχεδόν δεκαπλάσιο upload από την ADSL της Vodafone και με διαφορά τιμής 1,5€ στο συμβόλαιο. Δεν είναι κι άσχημο! 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
geoavlonitis Δημοσ. 9 Ιουνίου 2022 Share Δημοσ. 9 Ιουνίου 2022 Μπα, πολυ δυσκολο να αλλαξει, η γραμμη ειναι πολυ καλη! 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
comfuzio Δημοσ. 10 Ιουνίου 2022 Share Δημοσ. 10 Ιουνίου 2022 Στις 7/6/2022 στις 12:27 ΜΜ, wintrow είπε Επανέρχομαι με follow-up για όποιον ενδιαφέρεται. Σήμερα ενεργοποιήθηκε η σύνδεση της Nova χωρίς πρόβλημα. Σε όλα τα speedtest πιάνω 45/4.5 με ping ~35. Δεν επαναπαύομαι ακόμα όμως, επειδή έχω διαβάσει ιστορίες ότι στην αρχή είναι ζάχαρη και μετά από κανά 10ήμερο μπλοκάρει το σύμπαν. Πάντως αν δεν αλλάξει τίποτα από τα προαναφερθέντα, πιάνω τριπλάσιο download και σχεδόν δεκαπλάσιο upload από την ADSL της Vodafone και με διαφορά τιμής 1,5€ στο συμβόλαιο. Δεν είναι κι άσχημο! Καλορίζικη! Απλά βλέπω δεν έχεις πολύ καλό attainable και στο λέω γιατί το εμπορικό τους μπορεί να σε καλέσει για να πας στα 100 ή 200mbps. Με αυτά που βλέπω, δεν πας για κανέναν λόγο στα 100(ή 200)! Το εμπορικό τους δεν κοιτάζει το attainable αλλά αν η εκάστοτε καμπίνα μπορεί να δώσει 100/200mbps οπότε όσο και να επιμένουν θα έλεγα να μην δεχτείς εκτός και αν θες να μπλέξεις για κάνα μήνα με τεχνικούς να πάνε και να έρχονται 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
paulchro Δημοσ. 10 Ιουνίου 2022 Share Δημοσ. 10 Ιουνίου 2022 Τραγικη η νοβα, θα το γραφω σε καθε σχετικο ποστ μπας και γλυτωσει κανεις. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
comfuzio Δημοσ. 10 Ιουνίου 2022 Share Δημοσ. 10 Ιουνίου 2022 1 λεπτό πριν, paulchro είπε Τραγικη η νοβα, θα το γραφω σε καθε σχετικο ποστ μπας και γλυτωσει κανεις. Μιας που δεν έχω εμπειρία μαζί τους, είναι εύκολο να πεις γιατί; Είχα forthnet μέχρι πριν το 2011 και θυμάμαι τρελό latency, άλλαξα τότε σε cyta με το ίδιο router στα ίδια πράγματα και είχα κατά 40% χαμηλότερο latency στα πάντα! Αλλά πέραν του latency δεν θυμάμαι κάτι αρνητικό μαζί τους και τους είχα από ADSL in box 384kbps xD Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
paulchro Δημοσ. 10 Ιουνίου 2022 Share Δημοσ. 10 Ιουνίου 2022 2 λεπτά πριν, comfuzio είπε Μιας που δεν έχω εμπειρία μαζί τους, είναι εύκολο να πεις γιατί; Είχα forthnet μέχρι πριν το 2011 και θυμάμαι τρελό latency, άλλαξα τότε σε cyta με το ίδιο router στα ίδια πράγματα και είχα κατά 40% χαμηλότερο latency στα πάντα! Αλλά πέραν του latency δεν θυμάμαι κάτι αρνητικό μαζί τους και τους είχα από ADSL in box 384kbps xD Ειχα μια ζωη wind και οσες φορες εχει χρειαστει να καλεσω τη νοβα απο φλεβαρη που εβαλα vdsl 100 δεν εχω καλεσει τη wind ποτε. Το μαη δεν ειχα ιντερνετ 2 μερες ολοκληρες, και μια μιση. Αλλες φορες "δεν λειτουργουν τα σοσιαλ, εργαζομαστε πανω σε αυτο", εννοειται απ το κινητο με δεδομενα μια χαρα εμπαινα. Αν θες να παιξεις κανενα παιχνιδι καληνυχτα. Τρελο Ping. Ενδεικτικά αυτη τη στιγμη διπλα στο κεντρο της Αθηνας με VDSL 100 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
comfuzio Δημοσ. 10 Ιουνίου 2022 Share Δημοσ. 10 Ιουνίου 2022 Από καμπίνα τους ή vpu light (καμπίνα οτε); Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
paulchro Δημοσ. 10 Ιουνίου 2022 Share Δημοσ. 10 Ιουνίου 2022 1 λεπτό πριν, comfuzio είπε Από καμπίνα τους ή vpu light (καμπίνα οτε); Δεν γνωριζω.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
geoavlonitis Δημοσ. 12 Ιουνίου 2022 Share Δημοσ. 12 Ιουνίου 2022 Στις 10/6/2022 στις 10:03 ΠΜ, comfuzio είπε Καλορίζικη! Απλά βλέπω δεν έχεις πολύ καλό attainable και στο λέω γιατί το εμπορικό τους μπορεί να σε καλέσει για να πας στα 100 ή 200mbps. Με αυτά που βλέπω, δεν πας για κανέναν λόγο στα 100(ή 200)! Το εμπορικό τους δεν κοιτάζει το attainable αλλά αν η εκάστοτε καμπίνα μπορεί να δώσει 100/200mbps οπότε όσο και να επιμένουν θα έλεγα να μην δεχτείς εκτός και αν θες να μπλέξεις για κάνα μήνα με τεχνικούς να πάνε και να έρχονται Δεν ειναι απο καμπινα, ειναι το profile 8b χωρις Vectoring απο Αστικο Κεντρο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
comfuzio Δημοσ. 12 Ιουνίου 2022 Share Δημοσ. 12 Ιουνίου 2022 9 ώρες πριν, geoavlonitis είπε Δεν ειναι απο καμπινα, ειναι το profile 8b χωρις Vectoring απο Αστικο Κεντρο. ναι σωστός! Ούτε καν που το κοίταξα! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα