Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα. 

Το προβλημα έχει ως εξής.Αγορασα σήμερα το cougar mx410 mesh-g από μία αγγελία εδώ στο ινσομνια και αν το κουτί είναι γενικά άψογο το μπροστινό πανω ανεμιστηρακι κάνει ένα συνεχόμενο θόρυβο τακ-τακ-τακ.Ειναι τοσο ενοχλητικός που το απενεργοποιησα.Τσεκαρα μήπως βρίσκει κάποιο καλώδιο και δεν βρίσκει.   

Το κουτί είναι αγορασμενο τον Οκτώβριο οπότε βρίσκεται εντός εγγύησης.Να μιλήσω με το κατάστημα μήπως το αντικαταστήσουν ή αφου γυρνάει θα μου πουν εντάξει δουλευει δεν το καλυπτει η εγγυηση;

Τέλος αν δεν βγάλω άκρη μέσω εγγύησης μπορείτε να μου προτείνετε κάποιο fanακι να αγοράσω;Υπόψιν ότι συνδέεται με τον rgb controller του κουτιού. 

Ευχαριστώ εκ των προτερων

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, bonorov είπε

το μπροστινό πανω ανεμιστηρακι κάνει ένα συνεχόμενο θόρυβο τακ-τακ-τακ.Ειναι τοσο ενοχλητικός που το απενεργοποιησα.Τσεκαρα μήπως βρίσκει κάποιο καλώδιο και δεν βρίσκει.   

Μπορεί το ρουλεμάν να έχει θέμα και να ταλαντεύονται τα πτερύγια.

• Like 1
Δημοσ.
36 λεπτά πριν, bonorov είπε

Ευχαριστώ εκ των προτερων

Κοιτα τον ανεμιστηρα μηπως βρισκει σε λαμαρινα τα πτερυγια του στο εμπρος μερος του κουτιου

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

7 ώρες πριν, Τέρης Α. είπε

Μπορεί το ρουλεμάν να έχει θέμα και να ταλαντεύονται τα πτερύγια.

7 ώρες πριν, triplex1 είπε

Κοιτα τον ανεμιστηρα μηπως βρισκει σε λαμαρινα τα πτερυγια του στο εμπρος μερος του κουτιου

Δεν νομίζω ότι βρίσκει κάπου παιδια γιατί συντονίζει και ακουγεται μόλις πιασει τις μέγιστες στροφές.

Δεν βγάζει ήχο με το που ξεκινάει και έχει χαμηλές.Υπαρχει περιπτωση να φτιάχνεται κάπως;

Βασικά αυτό που σκέφτηκα είναι επειδή τώρα βρίσκεται σε όρθια θέση να το βάλω στο πανω μέρος του κουτιού σε οριζόντια μήπως σταματήσει. 

Επεξ/σία από bonorov
Δημοσ.
3 ώρες πριν, bonorov είπε

Δεν νομίζω ότι βρίσκει κάπου παιδια γιατί συντονίζει και ακουγεται μόλις πιασει τις μέγιστες στροφές.

Δεν βγάζει ήχο με το που ξεκινάει και έχει χαμηλές.Υπαρχει περιπτωση να φτιάχνεται κάπως;

Βασικά αυτό που σκέφτηκα είναι επειδή τώρα βρίσκεται σε όρθια θέση να το βάλω στο πανω μέρος του κουτιού σε οριζόντια μήπως σταματήσει. 

Κοψε 4ροδελες μ'ενα μεταλλικο σωληνακι και σφυρακι απο καμια παλια σαμπρελα (πχ ποδηλατου) , ξεβιδωσε το βαλτες απο πισω και ξαναβιδωσε το.

Παιρνεις κατι τετοιο  https://www.skroutz.gr/s/18357911/Motip-Dupli-090505-Σπρέι-Ηλεκτρικών-Επαφών-500ml.html?from=account_favorites   που ειναι χωρις λαδι το συγκεκριμενο και ριχνεις οταν το εχεις στο χερι , γυρνας με κανα φυσητηρα η με το χερι να καθαρισει , αν εχεις υποψιες οτι μπορει να ειναι απο ρουλεμαν

Γενικα μ'αυτα που λες  , τραβα και ανεβασε μια φωτο απο το εσωτερικο του case και επισημανε ποιο ειναι το συγκεκριμενο fan για να καταλαβουμε καλυτερα ( ισως τα δικα μας ματια δουν κατι αλλο απ'αυτο που βλεπεις εσυ)

• Like 1
Δημοσ.

Ξεβιδωσε το,αστο συνδεδεμενο και κρατα το στο χερι σου και βαλε μπρος τον υπολογιστη για να ξεκινησει ο ανεμιστηρας.

Βαλε τον σε διαφορους προσανατολισμους να δεις ποτε και αν το κανει.Ρυθμισε στροφες να δεις αν κανει διαφορα.Επισης οταν κανει το θορυβο χτυπα ελαφρα στη μεση να δεις αν σταματαει.

Αν δε κανει καθολου θορυβο εκτος κουτιου,τοτε καπου βρισκει οταν ειναι μεσα.

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, triplex1 είπε

Κοψε 4ροδελες μ'ενα μεταλλικο σωληνακι και σφυρακι απο καμια παλια σαμπρελα (πχ ποδηλατου) , ξεβιδωσε το βαλτες απο πισω και ξαναβιδωσε το.

Παιρνεις κατι τετοιο  https://www.skroutz.gr/s/18357911/Motip-Dupli-090505-Σπρέι-Ηλεκτρικών-Επαφών-500ml.html?from=account_favorites   που ειναι χωρις λαδι το συγκεκριμενο και ριχνεις οταν το εχεις στο χερι , γυρνας με κανα φυσητηρα η με το χερι να καθαρισει , αν εχεις υποψιες οτι μπορει να ειναι απο ρουλεμαν

Γενικα μ'αυτα που λες  , τραβα και ανεβασε μια φωτο απο το εσωτερικο του case και επισημανε ποιο ειναι το συγκεκριμενο fan για να καταλαβουμε καλυτερα ( ισως τα δικα μας ματια δουν κατι αλλο απ'αυτο που βλεπεις εσυ)

1 ώρα πριν, Dantε είπε

Ξεβιδωσε το,αστο συνδεδεμενο και κρατα το στο χερι σου και βαλε μπρος τον υπολογιστη για να ξεκινησει ο ανεμιστηρας.

Βαλε τον σε διαφορους προσανατολισμους να δεις ποτε και αν το κανει.Ρυθμισε στροφες να δεις αν κανει διαφορα.Επισης οταν κανει το θορυβο χτυπα ελαφρα στη μεση να δεις αν σταματαει.

Αν δε κανει καθολου θορυβο εκτος κουτιου,τοτε καπου βρισκει οταν ειναι μεσα.

Θα δοκιμάσω αυτά που μου είπατε παιδια και θα επανέλθω. 

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

από το να κάνεις πειράματα λύσε, δέσε προτιμότερο είναι να αγοράσεις μερικά Artic P12/P14 pwm,(δεν ξέρω αν ταιριάζουν στον RGB controller) αυτό που ακούς από τον ένα ανεμιστήρα είναι φυσιολογικό, σπάνια τα μαμά φανακια είναι άριστα.

Επεξ/σία από ICE-T
  • Like 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, ICE-T είπε

από το να κάνεις πειράματα λύσε, δέσε προτιμότερο είναι να αγοράσεις μερικά Artic P12/P14 pwm,(δεν ξέρω αν ταιριάζουν στον RGB controller) αυτό που ακούς από τον ένα ανεμιστήρα είναι φυσιολογικό, σπάνια τα μαμά φανακια είναι άριστα.

Αυτος είναι ο rgb controller.Θα ταιριάζει το fan που μου έστειλες;Εχει κάτι πολυ μικρα βύσματα που δεχτεί έχω ξαναδεί σε fans.IMG_20220526_204121.jpg.ced1f907cbafac8c206a70eda2346b71.jpg

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
37 λεπτά πριν, bonorov είπε

Αυτος είναι ο rgb controller.Θα ταιριάζει το fan που μου έστειλες;Εχει κάτι πολυ μικρα βύσματα που δεχτεί έχω ξαναδεί σε fans.IMG_20220526_204121.jpg.ced1f907cbafac8c206a70eda2346b71.jpg

από οτι φαινεται στην φωτογραφία είναι 4pin οπότε λογικά παίζουν,δεν ξέρω αν υπάρχει συμβατότητα στον χρωματισμό βέβαια μαζί με τα άλλα,ρίξε και μια ματιά μήπως βρεις ίδιο φαν για να είσαι καλυμμένος 100%

Επεξ/σία από ICE-T
Δημοσ.

4pin φαινεται οτι δεχεται  , οπως και να 'χει πηγαινε σε Arctic οπως σε ειπε και ο ICE-T

Capture.PNG.4ac871570e9c2cabcc290fb44f010dbc.PNG.63e3d433bda7bf27fd82aeb48e8c8b51.PNG

• Like 1
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, ICE-T είπε

από οτι φαινεται στην φωτογραφία είναι 4pin οπότε λογικά παίζουν,δεν ξέρω αν υπάρχει συμβατότητα στον χρωματισμό βέβαια μαζί με τα άλλα,ρίξε και μια ματιά μήπως βρεις ίδιο φαν για να είσαι καλυμμένος 100%

6 λεπτά πριν, triplex1 είπε

4pin φαινεται οτι δεχεται  , οπως και να 'χει πηγαινε σε Arctic οπως σε ειπε και ο ICE-T

Capture.PNG.4ac871570e9c2cabcc290fb44f010dbc.PNG.63e3d433bda7bf27fd82aeb48e8c8b51.PNG

Θα βγάλω άυριο που έχω χρόνο το ανεμιστηρακι από το κουτί να δω μήπως σε οριζόντια θέση δεν ακουγεται. 

Ειδάλλως θα παω σε Arctic όπως μου προτεινατε να τελειώνω. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, bonorov είπε

Θα βγάλω άυριο που έχω χρόνο το ανεμιστηρακι από το κουτί να δω μήπως σε οριζόντια θέση δεν ακουγεται. 

Ειδάλλως θα παω σε Arctic όπως μου προτεινατε να τελειώνω. 

Ο controller σου δεχεται και 3πινα και 4πινα , αν θ'αλλαξεις βαλε 4πινα και σκετα , rgb αν θες πετας και μια ledοταινια και τελειωνει η υποθεση , το airflow κοιτα πανω απ'ολα

Επεξ/σία από triplex1
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, triplex1 είπε

Ο controller σου δεχεται και 3πινα και 4πινα , αν θ'αλλαξεις βαλε 4πινα και σκετα , rgb αν θες πετας και μια ledοταινια και τελειωνει η υποθεση , το airflow κοιτα πανω απ'ολα

έχω την εντύπωση ότι δεν είναι pwm τα μαμά φανακια και δεν βλέπω πουθενά να υπάρχουν διαθέσιμα της ίδιας εταιρείας, οπότε aftermarket μόνο.

• Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, ICE-T είπε

έχω την εντύπωση ότι δεν είναι pwm τα μαμά φανακια και δεν βλέπω πουθενά να υπάρχουν διαθέσιμα της ίδιας εταιρείας, οπότε aftermarket μόνο.

Ναι ετσι ειναι , απλα βαζουν για να πουλανε λεντακια και τρελα στον κοσμο και με πολυ χαμηλο cfm τα συγκεκριμενα αν θυμαμαι καλα , Arctic 4αδα σε pwm 3 εμπρος και 1 πισω και σωζεται η κατασταση και απο θορυβο και απο cfm

Αυτα πρεπει να φοραει αν θυμαμαι καλα

https://www.e-shop.gr/cougar-vortex-argb-vk-120-pwm-hdb-p-PER.587484

ή εδω , ενα απο τα δυο ειναι

https://www.skroutz.gr/s/16258229/Cougar-Vortex-RGB-FCB-120.html

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...