Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Που αλλού να τις παρέδωσε? Ακινησία μόνο στις ΔΟΥ γινόταν.

Επίσης οι πινακίδες μετά από 18μηνη παραμονή στις ΔΟΥ καταστρέφονται, και στην περίπτωση του που έκανε ακινησία με το παλιό σύστημα πιθανότατα δεν θα υπάρχουν, οπότε εκτός από την εφορία θα πρέπει να τρέξει και στο υπουργείο για έκδοση νέων (παράβολο 60€).

• Απαντ. 46
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Δεν παίζει το μοτίβο για τεχνικούς λόγους. Ο γνωστός σου θα πρέπει να πάει στην ΔΟΥ που κατέθεσε τις πινακίδες και να πάρει χαρτί ότι οι πινακίδες έχουν καταστραφεί(το ποιό πιθανό),ενδεχομένως άδεια κυκλοφορίας(εαν την είχε παραδώσει και αυτή), να πληρώσει τέλη κυκλοφορίας τρέχοντος έτους και μετά είτε απο μόνος του, είτε με την βοήθεια διαικπερωτή να αιτηθεί καινούργιες πινακίδες στο υπουργείο με το ανάλογο κόστος.

Δημοσ.

ειναι απλο 10 χρονια δεν πλήρωσες τόσα χρωστάς.........
 παει αυτο

το οτι δεν φαινεται στο car δεν σημαίνει κάτι..... μπορει να ειναι δηλωμένη σε άλλο όνομα..... και εκεί ξεκινάνε μπελάδες...... αν ειναι δηλωμένη σε άλλο όνομα ποιο όνομα? και πως μπορείς να την κάνεις μεταβίβαση σε σενα και αν μπορείς κιόλας..........

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 24/11/2022 στις 7:50 ΜΜ, Black Demis είπε

ειναι απλο 10 χρονια δεν πλήρωσες τόσα χρωστάς.........
 παει αυτο

το οτι δεν φαινεται στο car δεν σημαίνει κάτι..... μπορει να ειναι δηλωμένη σε άλλο όνομα..... και εκεί ξεκινάνε μπελάδες...... αν ειναι δηλωμένη σε άλλο όνομα ποιο όνομα? και πως μπορείς να την κάνεις μεταβίβαση σε σενα και αν μπορείς κιόλας..........

Δεν είναι τόσο απλό 

Οσα χρόνια δεν πλήρωσε, τα χρωστάει επι 2

Ειχε έρθει σε κάποιους φίλους μου  χαρτί, ο ένας πχ ξεχασε να πληρώσει 2 χρόνια και του ήρθε 22€χ4

Ο νονός μου δεν ειχε πληρώσει για 11 χρόνια και ήρθε το ποσό των τελών του ενος ετουσ επι 22

Ετσι πάει 

Για να κανείς ακινησία πρέπει να έχεις πληρώσει δεν μπορείς έτσι να πας και να πεις ακινησία ενώ χρωστάς νομίζω 

Το πιο σωστό είναι ο ιδιοκτήτης να πάει στην εφορία να δει ακριβώς τι γίνεται εμείς εδώ δεν μπορούμε να λύσουμε το πρόβλημα 

Επεξ/σία από Tasos19s
Δημοσ.
23 λεπτά πριν, Tasos19s είπε

Δεν είναι τόσο απλό 

Οσα χρόνια δεν πλήρωσε, τα χρωστάει επι 2

Ειχε έρθει σε κάποιους φίλους μου  χαρτί, ο ένας πχ ξεχασε να πληρώσει 2 χρόνια και του ήρθε 22€χ4

Ο νονός μου δεν ειχε πληρώσει για 11 χρόνια και ήρθε το ποσό των τελών του ενος ετουσ επι 22

Ετσι πάει 

Ούτε έτσι ακριβώς είναι, ναι μεν όσα είναι απλήρωτα τα χρωστάει διπλά, αλλά όπως έχει γραφτεί και παραπάνω πλέον οι οφειλές από τέλη κυκλοφορίας διαγράφονται στην 5ετία εκτός και αν έχουν βεβαιωθεί στην εφορία.

24 λεπτά πριν, Tasos19s είπε

Για να κανείς ακινησία πρέπει να έχεις πληρώσει δεν μπορείς έτσι να πας και να πεις ακινησία ενώ χρωστάς νομίζω 

Ούτε αυτό ισχύει, όπως επίσης έχει γραφτεί παραπάνω η πλατφόρμα mcycar σου δίνει δυνατότητα να κάνεις ακινησία ακόμα και αν χρωστάς τέλη.

• Like 1
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Ούτε έτσι ακριβώς είναι, ναι μεν όσα είναι απλήρωτα τα χρωστάει διπλά, αλλά όπως έχει γραφτεί και παραπάνω πλέον οι οφειλές από τέλη κυκλοφορίας διαγράφονται στην 5ετία εκτός και αν έχουν βεβαιωθεί στην εφορία.

Ούτε αυτό ισχύει, όπως επίσης έχει γραφτεί παραπάνω η πλατφόρμα mcycar σου δίνει δυνατότητα να κάνεις ακινησία ακόμα και αν χρωστάς τέλη.

Δώσε μας το άρθρο και τον νόμο που λέει ότι μετά την 5ετια παραγράφονται τα τέλη κυκλοφορίας 

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Tasos19s είπε

Δώσε μας το άρθρο και τον νόμο που λέει ότι μετά την 5ετια παραγράφονται τα τέλη κυκλοφορίας 

Πάρε...

Αναφορά σε κείμενο

Συνεπώς, για τη βεβαίωση τελών κυκλοφορίας (στην περίπτωση μη καταβολής τους ή μειωμένης καταβολής τους) καθώς και των οφειλόμενων προστίμων, ισχύει πενταετής προθεσμία παραγραφής υπολογιζόμενη από τη λήξη του έτους για το οποίο αυτά οφείλονται. Επί παραδείγματι, τέλη κυκλοφορίας έτους 2016 και τυχόν οφειλόμενα πρόστιμα μπορούν να βεβαιωθούν μέχρι 31/12/2021, ενώ για τα τέλη κυκλοφορίας έτους 2015 και τυχόν οφειλόμενα πρόστιμα, η προθεσμία για βεβαίωση έχει παραγραφεί καθώς η Φορολογική Διοίκηση μπορούσε να τα βεβαιώσει μέχρι την 31/12/2020.

https://www.aade.gr/sites/default/files/2021-04/E2082_ada.pdf

• Like 1
Δημοσ.

Καλησπέρα! Για να μην ανοίγω άλλο θέμα, εχω ένα ΙΧ και τα τέλη μου ειναι 280 σταθερά κάθε χρόνο. To 2022 για 1 μήνα έκανα ηλεκτρονική ακινησία οχήματος.

Τώρα βλέπω τα τέλη που ήρθαν πάλι ειναι στα 280. Δεν θα έπρεπε να ειναι λιγότερα ;

Ευχαριστώ

Δημοσ.
39 λεπτά πριν, ethnik471 είπε

Καλησπέρα! Για να μην ανοίγω άλλο θέμα, εχω ένα ΙΧ και τα τέλη μου ειναι 280 σταθερά κάθε χρόνο. To 2022 για 1 μήνα έκανα ηλεκτρονική ακινησία οχήματος.

Τώρα βλέπω τα τέλη που ήρθαν πάλι ειναι στα 280. Δεν θα έπρεπε να ειναι λιγότερα ;

Ευχαριστώ

Καλημέρα!

Τα τέλη που μόλις ήρθαν αφορούν το 2023, όχι το 2022.

Παρακαλώ

• Thanks 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Joshua21 είπε

Καλημέρα!

Τα τέλη που μόλις ήρθαν αφορούν το 2023, όχι το 2022.

Παρακαλώ

Τότε γιατί γίνεται κουβέντα για τέλη με τον μήνα ; Πρέπει δηλαδή να μαντέψω πότε μέσα στο 2023 θα δηλώσω ακινησία , να την δηλώσω και να μου εκδοθούν λιγότερα τέλη κατόπιν μαντεψιάς ;

Να είσαι καλά

• Confused 3
Δημοσ.
17 λεπτά πριν, ethnik471 είπε

Τότε γιατί γίνεται κουβέντα για τέλη με τον μήνα ; Πρέπει δηλαδή να μαντέψω πότε μέσα στο 2023 θα δηλώσω ακινησία , να την δηλώσω και να μου εκδοθούν λιγότερα τέλη κατόπιν μαντεψιάς ;

Να είσαι καλά

Ρε μεγάλε δεν χρειάζεται να μαντέψεις τίποτα, αν είχες δώσει έστω και ελάχιστη προσοχή εκεί που μπήκες και είδες πόσο είνα τα τέλη θα είχε διαπιστώσει ότι επρόκειτο για τέλη του 2023, εσύ επέλεξες το έτος για να στα βγάλει. Του 2022 εφόσον τα πλήρωσες ολόκληρα τέλος, δεν θα τα ξαναπάρεις πίσω.

Επίσης κανένας δεν έχει πει κάτι για τέλη με το μήνα για το έτος 2023, προς το παρόν η δυνατότητα για τέλη με το μήνα αφορά το 2022, και μόνο όσα οχήματα είχαν μπει σε ακινησία έως και 31/12/2021. Αν θες να κυκλοφορήσεις την πρωτοχρονιά (01/01/2023) τότε τα πληρώνεις ολόκληρα πριν βγει το έτος, αλλιώς κάνεις ακινησία ΠΡΙΝ μπει το νέο έτος και μετά περιμένεις ΟΤΑΝ και ΑΝ βγει κάποια ΠΟΛ για τέλη με το μήνα για το έτος 2023 (Μάιο συνήθως βγαίνει).

• Confused 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Joshua21 είπε

Ρε μεγάλε δεν χρειάζεται να μαντέψεις τίποτα, αν είχες δώσει έστω και ελάχιστη προσοχή εκεί που μπήκες και είδες πόσο είνα τα τέλη θα είχε διαπιστώσει ότι επρόκειτο για τέλη του 2023, εσύ επέλεξες το έτος για να στα βγάλει. Του 2022 εφόσον τα πλήρωσες ολόκληρα τέλος, δεν θα τα ξαναπάρεις πίσω.

Επίσης κανένας δεν έχει πει κάτι για τέλη με το μήνα για το έτος 2023, προς το παρόν η δυνατότητα για τέλη με το μήνα αφορά το 2022, και μόνο όσα οχήματα είχαν μπει σε ακινησία έως και 31/12/2021. Αν θες να κυκλοφορήσεις την πρωτοχρονιά (01/01/2023) τότε τα πληρώνεις ολόκληρα πριν βγει το έτος, αλλιώς κάνεις ακινησία ΠΡΙΝ μπει το νέο έτος και μετά περιμένεις ΟΤΑΝ και ΑΝ βγει κάποια ΠΟΛ για τέλη με το μήνα για το έτος 2023 (Μάιο συνήθως βγαίνει).

cald down, relax take it easy 😁

Επεξ/σία από ethnik471
  • 2 εβδομάδες αργότερα...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...