Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα στην ομάδα. Έχω μία μηχανή κάτω των 250cc με τέλη κυκλοφορίας 22 ευρώ τον χρόνο. Η μηχανή βρίσκεται στην οικογένεια μου γύρω στα 20-22 χρόνια, πριν πάνω από 12 χρόνια σταμάτησε να κυκλοφορεί αλλά για ανεξήγητους λόγους δεν παραδόθηκαν οι πινακίδες. Διαβάζω στο ίντερνετ ότι πάνω από δέκα χρονια απλήρωτων τελών κυκλοφορίας τα δοαγράφουν. Πήρα τηλέφωνο το υπουργείο συγκοινωνιών και μου είπαν ότι είναι ακόμα σε κυκλοφορία. Η εφορία μου λέει μόνο με εξουσιοδότηση μαθαίνω αν χρωστάει και λόγω εργασίας ούτε ο ιδιοκτήτης ούτε εγώ ευκαιρούμε να πάμε. Δεν βγαίνει με τους κωδικούς taxis να πληρώσω τέλη και δεν ξέρω πόσο μεγάλο θα είναι το ποσό. Ήταν παρατημένη και χρειάζεται ανακατασκευή. Τέλος πάντων θα ήθελα να μάθω αν υπάρχει παραθυράκι να μην πληρώσω τόσα πολλά ή πόσα θα είναι στο περίπου με προστίματα!

• Απαντ. 46
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
9 ώρες πριν, NikosKallithea είπε

Στο mycar μπες εκει θα δεις τι χρωστάς

Δεν το βγάζει στο mycar. Εκεί κολλάω. Όλα τα άλλα οχήματα φαίνονται πέρα από αυτό. Το υπουργείο λέει δεν τέθηκε ποτέ σε ακινησία ακόμα φαίνεται ότι είναι στον δρόμο

Δημοσ.

εγω θα σε αγχωσω λιγο παραπανο ... πως κυκλοφορει στον δρομο αφου τοσα χρονια λογικα δεν πληρωνεις ουτε ασφαλεια ; οταν εγινε πριν καποιο καιρο η ταυτοποιηση για τα ανασφαλιστα οχηματα που εινια εν κινηση και πεσαν προστιματα δεν σου ηρθε καποια ειδοποιηση οτι πρεπει να ασφαλισεις την μηχανη ; 

Δημοσ.

Όχι τίποτα  μου είπαν ότι φάινεταθ στο υπουργείο ότι είναι σε κυκλοφορία . Η μηχανή έχει να κουνηθεί πάνω από δέκα χρόνια. Ποτέ δεν ήταν παράνομη δηλαδή να κυκλοφορεί ανασφάλιστη κτλπ. Απλά δεν ξλερω αν θέλω να την κάνω νόμιμη πλέον πόσο θα πάει τι μαλλί. Αν αξίζει δηλαδή ή όχι

Δημοσ.
46 λεπτά πριν, atom4d είπε

Όχι τίποτα  μου είπαν ότι φάινεταθ στο υπουργείο ότι είναι σε κυκλοφορία . Η μηχανή έχει να κουνηθεί πάνω από δέκα χρόνια. Ποτέ δεν ήταν παράνομη δηλαδή να κυκλοφορεί ανασφάλιστη κτλπ. Απλά δεν ξλερω αν θέλω να την κάνω νόμιμη πλέον πόσο θα πάει τι μαλλί. Αν αξίζει δηλαδή ή όχι

Μα πως δεν είναι παράνομη αφού φαίνεται ότι κυκλοφορεί αλλά λογικά δε πληρώνεις ασφάλεια;

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Bitbit είπε

Μα πως δεν είναι παράνομη αφού φαίνεται ότι κυκλοφορεί αλλά λογικά δε πληρώνεις ασφάλεια;

Φίλε από ότι βλέπεις αφήνω να καταλάβει ο αναγνώστης ότι στην πράξη δεν κυκλοφορούσε παράνομα ενώ στην θεωρία ναι. Δεν καταλαβαίνω το ότι κολλάς εκεί και όχι ότι το mycar, ααδε δεν την έχουν για να δω τι ποσό είναι και αν θα το αμελήσω ή θα το ξεπληρώσω. Άλλη ερώτηση έγινε άλλη απάντηση έδωσες.

• Confused 1
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, atom4d είπε

Φίλε από ότι βλέπεις αφήνω να καταλάβει ο αναγνώστης ότι στην πράξη δεν κυκλοφορούσε παράνομα ενώ στην θεωρία ναι. Δεν καταλαβαίνω το ότι κολλάς εκεί και όχι ότι το mycar, ααδε δεν την έχουν για να δω τι ποσό είναι και αν θα το αμελήσω ή θα το ξεπληρώσω. Άλλη ερώτηση έγινε άλλη απάντηση έδωσες.

Φίλε το τι θα καταλάβει ο "αναγνώστης" είναι αδιάφορο, το θέμα είναι να καταλάβεις εσύ τι γίνεται.

Πρώτα από όλα μπες ΤΩΡΑ στο mycar και δήλωσε ακινησία για να γλιτώσεις μελλοντικά πρόστιμα ανασφάλιστων οχημάτων, το my car σου δίνει δυνατότητα να κάνεις ακινησία ακόμα και αν χρωστάς τέλη. Αν γίνει διασταύρωση της λίστας κυκλοφορούντων και ασφαλισμένων οχημάτων αύριο τότε γλιτώνεις αυριανό το πρόστιμο αν κάνεις ακινησία σήμερα.

Επίσης Τα τέλη κυκλοφορίας διαγράφονται στα 5 έτη και όχι 10 όπως έγραψες παραπάνω, αλλά με την προϋπόθεση να μην έχουν πάει εφορία, αν έχουν πάει εφορία πριν περάσει η 5ετία ισχύουν κανονικά.

Όσο για την αρχική σου ερώτηση καλύτερα να περιμένεις, αν περάσουν 5 χρόνια και δεν πάει τίποτα στην εφορία τότε ΔΕΝ ΘΑ ΧΡΩΣΤΑΣ ΤΙΠΟΤΑ, αν πάνε στην εφορία τότε τα πληρώνεις άμεσα για να γλιτώσεις τυχόν προσαυξήσεις.

Παραθυράκι να γλιτώσεις άμεσα τα χρέη και τα πρόστιμα δεν υπάρχει, αν θέλεις να πληρώσεις τώρα τότε δίνεις 5 x 22 x 2 και καθαρίζεις άμεσα.

• Thanks 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Joshua21 είπε

Φίλε το τι θα καταλάβει ο "αναγνώστης" είναι αδιάφορο, το θέμα είναι να καταλάβεις εσύ τι γίνεται.

Πρώτα από όλα μπες ΤΩΡΑ στο mycar και δήλωσε ακινησία για να γλιτώσεις μελλοντικά πρόστιμα ανασφάλιστων οχημάτων, το my car σου δίνει δυνατότητα να κάνεις ακινησία ακόμα και αν χρωστάς τέλη. Αν γίνει διασταύρωση της λίστας κυκλοφορούντων και ασφαλισμένων οχημάτων αύριο τότε γλιτώνεις αυριανό το πρόστιμο αν κάνεις ακινησία σήμερα.

Επίσης Τα τέλη κυκλοφορίας διαγράφονται στα 5 έτη και όχι 10 όπως έγραψες παραπάνω, αλλά με την προϋπόθεση να μην έχουν πάει εφορία, αν έχουν πάει εφορία πριν περάσει η 5ετία ισχύουν κανονικά.

Όσο για την αρχική σου ερώτηση καλύτερα να περιμένεις, αν περάσουν 5 χρόνια και δεν πάει τίποτα στην εφορία τότε ΔΕΝ ΘΑ ΧΡΩΣΤΑΣ ΤΙΠΟΤΑ, αν πάνε στην εφορία τότε τα πληρώνεις άμεσα για να γλιτώσεις τυχόν προσαυξήσεις.

Παραθυράκι να γλιτώσεις άμεσα τα χρέη και τα πρόστιμα δεν υπάρχει, αν θέλεις να πληρώσεις τώρα τότε δίνεις 5 x 22 x 2 και καθαρίζεις άμεσα.

Κατατοπιστικότατος. Η μηχανή έχει να πληρώσει τα τέλη πάνω από 10 χρόνια. Από τότε που θυμάμαι εγώ και λίγο πιο πριν δηλαδή. Δεν φαίνεται στο mycar σαν όχημα . Φάινονται τα άλλα 2 που κινούνται κανονικά και το άλλο ένα που είναι να πάρει την άδεια η ασφάλεια λόγω τροχαίου. Εκεί βασίζομαι εγώ. Στο ότι δεν φαίνεται στο mycar. Μπορεί να είμαι λάθος αλλά δεν γνωρίζω παραπάνω. Αν προλάβω αύριο να πάω στην εφορία θα σας ενημερώσω μην τυχών και βρεθεί κάποιος στην ίδια θέση και δεν ξέρει τι να κάνει.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, atom4d είπε

Δεν φαίνεται στο mycar σαν όχημα .

Είσαι σίγουρος πως στο έχεις μπει στο mycar με τους σωστούς κωδικούς, δλδ με αυτούς του ιδιοκτήτη του οχήματος?

Είναι εντελώς απίθανο να φαίνεται στο σύστημα του υπ. συγκοινωνιών αλλά να μην φαίνεται στην αναλυτική κατάσταση οχημάτων στο mycar του ιδιοκτήτη.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Joshua21 είπε

Είσαι σίγουρος πως στο έχεις μπει στο mycar με τους σωστούς κωδικούς, δλδ με αυτούς του ιδιοκτήτη του οχήματος?

Είναι εντελώς απίθανο να φαίνεται στο σύστημα του υπ. συγκοινωνιών αλλά να μην φαίνεται στην αναλυτική κατάσταση οχημάτων στο mycar του ιδιοκτήτη.

Στον ιδιοκτήτη που γράφει και η ίδια η άδεια του οχήματος. Γι αυτό και άνοιξα το θέμα για να δω τι γίνεται.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, atom4d είπε

Στον ιδιοκτήτη που γράφει και η ίδια η άδεια του οχήματος. Γι αυτό και άνοιξα το θέμα για να δω τι γίνεται.

Εφόσον είναι όντως όπως τα περιγράφεις, δλδ το όχημα στην aade φαίνεται σε κίνηση (εκεί το βλέπει το συγκοινωνιών) αλλά δεν φαίνεται καν στο mycar (που επίσης είναι της aade), δεν πρόκειται να δεις τι γίνεται εδώ στο insomnia, μόνο στην εφορία.

• 5 μήνες μετά...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γνωστός μου έχει καταθέσεις τις πινακίδες του αυτοκινήτου του πριν χρόνια με το παλιό σύστημα (επίσκεψη στην ΔΟΥ). Μπορεί να άρει την ακινησία του οχήματος ψηφιακά, ενώ δεν το είχε θέσει σε ακινησία ψηφιακά;

Τροποποίηση: Ερώτημα 10

https://aade.gr/sites/default/files/2022-04/FAQs_myCar_2022.pdf

Επεξ/σία από Krusty
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Krusty είπε

Γνωστός μου έχει καταθέσεις τις πινακίδες του αυτοκινήτου του πριν χρόνια με το παλιό σύστημα (επίσκεψη στην ΔΟΥ). Μπορεί να άρει την ακινησία του οχήματος ψηφιακά, ενώ δεν το είχε θέσει σε ακινησία ψηφιακά;

Τροποποίηση: Ερώτημα 10

https://aade.gr/sites/default/files/2022-04/FAQs_myCar_2022.pdf

λογικό δεν είναι αφού δεν έχει τις πινακίδες;

Δημοσ.

Δεν την ξέρω την διαδικασία για την φυσικό ξήλωμα και παράδοση των πινακίδων. Τον ξαναρώτησα σχετικά και επέμενε, οπότε νόμιζα κάπου αλλού θα παρέδωσε πινακίδες και ήθελε να γλιτώσει την επίσκεψη στην ΔΟΥ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...