Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
23 λεπτά πριν, zacharis1955 είπε

Λες η Samsung ( Samsung είναι τα OLED screens που χρησιμοποιεί η Asus) και η Asus να μην έχουν προβλέψει το burn in και να πηγαίνουν στα άπατα?

Aπό τότε που συζητιόταν αβέρτα το Burn In σε Oled screens έχουν περάσει τουλάχιστον 5-6 χρόνια που στην τεχνολογία είναι έτη φωτός!

Είμαι fan των οled και όλα τα κινητά μου τα τελευταία 12 χρόνια ήταν oled. Θα συμφωνήσω ότι έχουν γίνει θαυματα με το burn in πλεον στα panel. Πχ το HTC Desire μου και το Galaxy Nexus μου είχαν σοβαρό θέμα. Το Oneplus 6 μου πάλι όχι.

Η χρήση στο κινητο (τσεκάρισμα notification και κλείσιμο οθόνης αυτόματα στα 15 secs) δύσκολα θα προκαλέσει χοντρό burn in σε συγχρονο κινητό.

Να έχεις ανοιχτό visual studio ή excel για ώρες στο λάπτοπ είναι πρόβλημα χοντρό. Είτε το panel το έχει φτιάξει η Samsung είτε η LG είτε ο οποιοσδήποτε.

Για gaming laptop είναι εξαιρετικές οι oled. Για media consuming laptop επίσης. Αλλά για άλλα πραγματα που είσαι σε μια εφαρμογή μέσα για ώρες με αναμμένη οθόνη όχι. Και το λέω πάντοτε με ενεργοποιημένες τις τεχνολογίες προστασίας πχ pixel shifting και χαμηλά το brightness.

Μεγάλο ΝΑΙ στις oled των κινητών (λόγω χρήσης). Μεγάλο ΝΑΙ στις oled τηλεοράσεις για χρήση Netflix κλπ. Αλλά στα laptop με ερωτηματικό αναλόγως τη χρήση που κάνει ο καθένας. Και τη διάθεση που έχει για να προσέχει την οθόνη.

• Απαντ. 31
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
2 ώρες πριν, netlag είπε

Να έχεις ανοιχτό visual studio ή excel για ώρες στο λάπτοπ είναι πρόβλημα χοντρό. Είτε το panel το έχει φτιάξει η Samsung είτε η LG είτε ο οποιοσδήποτε.

Με OLED σε PC ενεργοποιείς το dark mode των Windows ενίοτε και κάνεις counter το aging το subpixels.

Η ακόμα καλύτερα, ορίζεις κάποιος πρόγραμμα για αυτόματη εναλλαγή Dark-White mode.

Κάνεις το ίδιο και στις εφαρμογές αν και το πρόβλημα είναι με τα στατικά (task bar/tray/menus) που σπάνια αλλάζουν. Αλλά όπως προείπα ... ένα dark mode το γιατρό τον κάνει πέρα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...