Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σε ευχαριστω που απαντησες

Αλλα μαλλον δεν καταλαβες καλα εγω δεν ζητησα να παρω κατι super και ουτε εχω απαιτησεις γ αυτες τις λιγες μερες ομως  το οτι θα αγορασω ενα προιον 20-30 ευρω ναι θελω να μου βγει καλο και οχι να βγαλει καποιο προβλημα πχ στα αρνητικα σχολια που αναφερω οτι διαβασα ελεγε οτι πηρε φωτια. Και οσο σου φαινεται περιεργο  υπαρχουν καταστηματα που πουλανε με 20 ευρω ανεμιστηρες :) απλα λεω μηπως κανεις ηξερε καποιο συγκεκριμενο  που τον εχει και του βγηκε καλο :)

Επεξ/σία από Sergios24
  • Απαντ. 274
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ο πύργος του lidl είναι μια χαρά, αν δεν έχεις χώρο στο δωμάτιο να το βάλεις να γυρνάει (καταλαμβάνει σημαντικά λιγότερη έκταση). Άσε που μαζεύεται και μεταφέρεται εύκολα. Απλά τίνει να τρίζει/ακούγονται τα πλαστικά με τον καιρό (ίσως λύνεται με spray γράσου).

Δημοσ.

Χωρίς διάθεση προσβολής το budget σου είναι τελείως στο όριο, μεταξύ ανεμιστήρα και...βεντάλιας.

Κατά συνέπεια δεν υφίσταται vfm. Επίσης είναι μάλλον απίθανο να σε εξυπηρετήσει η όποια περσινή εμπειρία κάποιου αφού ο ανεμιστήρας που θα έχει πάρει πέρσι σε αυτά τα χρήματα απλά δεν θα υπάρχει στην αγορά φέτος. "Μάρκες", design και μοντέλα αλλάζουν ακόμα και εντός σαιζόν καθώς όλα είναι κινεζιές του χειρίστου συνήθως είδους. Γι' αυτό ακόμα και ανεμιστήρες με την εμπορική ονομασία πχ supermarket τείνουν να είναι διαφορετικοί ανάλογα την περίοδο, ενώ διατηρούν το ίδιο όνομα.

Σε καμία περίπτωση δεν προσπαθώ να σε αποτρέψω ή να στο "παίξω κάπως" καθώς κι εγώ έχω πάρει, αλλά καθαρά για χρήση αρπαχτής. Και στις δύο περιπτώσεις που συνέβη αυτό οι ανεμιστήρες έγινα απλά υποφερτοί μετά από δικά μου "upgrades". Δηλαδή άλλαξα την θορυβώδη φτερωτή με άλλη ποιοτικότερη και πιο "ήσυχη" από παλιό ανεμιστήρα που είχε πεταχτεί και είχα βάλει πιο σταθερή βάση (αντικατέστησα δηλαδή τη βάση "σταυρό" που έχουν αυτοί, με την ψευτολαμαρίνα, με πιο στιβαρή στρογγυλή). Εννοείται πως δεν αξίζει τον κόπο να τα κάνει κανείς αυτά παρά μόνο αν, όπως στην περίπτωσή μου, υπήρχαν τα spares.

Για πύργους δεν έχω εμπειρία/άποψη

• Like 1
Δημοσ.
28 minutes ago, vasilissouvlaki said:

Παιδιά και εγώ ψάχνω αγορά ανεμιστήρα και κοιτάω τον xiaomi stand fan 2 απλά είναι λίγο κοντός και μικρός σε μέγεθος. Τι λέτε?

Το κοντός ναι, ίσως να σε προβληματίσει, αν και (πάλι) δύσκολο. Το «μικρός» δε παίζει ρόλο. Κι εμένα μικρός είναι αυτός που έχω (Smartmi Pedestal Fan 2), αλλά είναι με διαφορά ο καλύτερος που είχα ποτέ μου. Τελείως αθόρυβος, πλην από τις μεγάλες εντάσεις, που οκ εκεί είναι για να κάνεις αεροδυναμική δοκιμή, δεν είναι για να δροσιστείς.

Δημοσ.
11 hours ago, Sergios24 said:

Καλημερα ψαχνω να βρω εναν ανεμηστιρα VFM μεχρι 20 ευρω θα χρησιμοποιηθει λιγες μερες σε ενα σπιτι που θα παω και δεν θα εχει τπτ στο δωματιο που θα μενω και μετα λογικα θα το αφησω εκει .Ειδα στο lidl εχει εναν ανεμιστηρα πυργο 30w ,δεν μπορω να το βρω βεβαια  στο ιντερνετ για  να ανεβασω link ομως  διαβασα αρνητικα σχολια για εναν αλλο που εχουν ανοιξει θεμα το 2022.Γενικα οι ανεμιστηρες πυργοι λενε ?

Εχετε να προτεινετε καποιον ανεμιστηρα ειτε πυργο ειτε ορθοστατη μεχρι 20 ευρω που να αξιζει ?(εαν υπαρχει κτ καλο μεχρι 30 πειτε μου)

ευχαριστω

έχει το lerroy τα δικά του κοντά στα 20,   δεν είναι κάτι τρομερό,  τα κλασικά κινέζικα

Τι 20 δώσεις,  τι εως 40 ίδια ποιότητα θα πάρεις πάνω απο 50 αρχίζεις και έχεις διαφορές,  πχ dc motor  κλπ

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Haldol είπε

Το κοντός ναι, ίσως να σε προβληματίσει, αν και (πάλι) δύσκολο. Το «μικρός» δε παίζει ρόλο. Κι εμένα μικρός είναι αυτός που έχω (Smartmi Pedestal Fan 2), αλλά είναι με διαφορά ο καλύτερος που είχα ποτέ μου. Τελείως αθόρυβος, πλην από τις μεγάλες εντάσεις, που οκ εκεί είναι για να κάνεις αεροδυναμική δοκιμή, δεν είναι για να δροσιστείς.

Άρα δεν δροσίζει?

Δημοσ.

Άμα δεν θες ανεμιστήρα να τον έχεις μόνιμα στο σπίτι για τα καλοκαίρια, αλλά μόνο για λίγες μέρες σε ένα σπίτι και μετά όταν φύγεις να μην τον χρησιμοποιήσεις ξανά. Τότε άσε τα vfm και πάρε ότι πιο φθηνό υπάρχει στο εμπόριο. 

Για ανεμιστήρες vfm κοιτάμε γύρω στα 35 ευρώ, που και πάλι πρόβλημα μπορεί να βγάλουν. 

Δημοσ.
16 hours ago, vasilissouvlaki said:

Άρα δεν δροσίζει?

Εξαρτάται τη σκάλα, αλλά και τον άνθρωπο φυσικά, δε νιώθουν όλοι το ίδιο τον αέρα, άλλοι ιδρώνουν πιο πολύ, κ.λπ.

Για τα δικά μου γούστα (που θεωρώ τον εαυτό μου αρκετά... «ζεστουλιάρη», αλλά χωρίς να ιδρώνω υπερβολικά) η 1η σκάλα είναι για το κατιτίς, όταν δε ζεσταίνεσαι μεν, αλλά θα 'θελες κάτι λίγο πιο δροσερό. Στην 4η σκάλα κάνει θόρυβο και σηκώνει τυφώνα, οπότε δε τη χρησιμοποιώ. Είναι too much. Φυσικά κάποιος που ιδρώνει πολύ θα του αρέσει. Προσωπικά την έχω βάλει μόνο για να το δείξω σε κάποιο φίλο σε στυλ «ρε δες εδώ τι κάνει» (:D). Οι ενδιάμεσες είναι σούπερ. Υπόψιν ότι μέσω της εφαρμογής ρυθμίζεται και stepless, οπότε αν δε θες το 1-2-3-4, υπάρχει κι αυτή η λύση.

Δημοσ.
Στις 7/7/2023 στις 9:58 ΠΜ, Sergios24 είπε

Καλημερα ψαχνω να βρω εναν ανεμηστιρα VFM μεχρι 20 ευρω θα χρησιμοποιηθει λιγες μερες σε ενα σπιτι που θα παω και δεν θα εχει τπτ στο δωματιο που θα μενω και μετα λογικα θα το αφησω εκει .Ειδα στο lidl εχει εναν ανεμιστηρα πυργο 30w ,δεν μπορω να το βρω βεβαια  στο ιντερνετ για  να ανεβασω link ομως  διαβασα αρνητικα σχολια για εναν αλλο που εχουν ανοιξει θεμα το 2022.Γενικα οι ανεμιστηρες πυργοι λενε ?

Εχετε να προτεινετε καποιον ανεμιστηρα ειτε πυργο ειτε ορθοστατη μεχρι 20 ευρω που να αξιζει ?(εαν υπαρχει κτ καλο μεχρι 30 πειτε μου)

ευχαριστω

Αφού θα είναι για λίγες μόνο ημέρες, τότε πήγαινε σε σουπερ μαρκετ και αγόρασε τον πρώτο φτηνό ανεμιστήρα που θα βρεις…

Δεν χρειάζεται να ψάξεις καθόλου…

Δημοσ.

Πήγαινε ρε φίλε στο Σκλαβενίτη και πάρε έναν ανεμιστήρα με 20-25€ που δεν σε νοιάζει κιόλας αλλά κανείς και πόστ για συμβουλές 

• Like 2
Δημοσ.
8 ώρες πριν, Haldol είπε

Εξαρτάται τη σκάλα, αλλά και τον άνθρωπο φυσικά, δε νιώθουν όλοι το ίδιο τον αέρα, άλλοι ιδρώνουν πιο πολύ, κ.λπ.

Για τα δικά μου γούστα (που θεωρώ τον εαυτό μου αρκετά... «ζεστουλιάρη», αλλά χωρίς να ιδρώνω υπερβολικά) η 1η σκάλα είναι για το κατιτίς, όταν δε ζεσταίνεσαι μεν, αλλά θα 'θελες κάτι λίγο πιο δροσερό. Στην 4η σκάλα κάνει θόρυβο και σηκώνει τυφώνα, οπότε δε τη χρησιμοποιώ. Είναι too much. Φυσικά κάποιος που ιδρώνει πολύ θα του αρέσει. Προσωπικά την έχω βάλει μόνο για να το δείξω σε κάποιο φίλο σε στυλ «ρε δες εδώ τι κάνει» (:D). Οι ενδιάμεσες είναι σούπερ. Υπόψιν ότι μέσω της εφαρμογής ρυθμίζεται και stepless, οπότε αν δε θες το 1-2-3-4, υπάρχει κι αυτή η λύση.

Σε όλους τους ανεμιστήρες μου με την 1η σκαλα είμαι εντάξει. Πιο μεγάλη σκάλα με ενοχλεί. Η τελευταία είναι μόνο αν έχεις τον ανεμιστήρα στα 10-15 μέτρα μακριά για να σε πιάσει. Ανεμιστήρες από 40-50W και πάνω κάνουν πολύ δυνατό αέρα στο τέρμα. Έχω βρει κάτι ανεμιστήρες στα 100 και παραπανω Watt, λογικά επαγγελματικους, σαν ελικόπτερο είναι. 

Δημοσ.

Πήρα πριν 3-4 χρόνια έναν φθηνό από μαγαζί της γειτονιάς για χρήση λίγων ημερών λόγω βλάβης του κλιματιστικού. Δεν μ ένοιαζε και πολύ. Μάρκα Telemax, δεν την ξέρω, ούτε άλλα χαρακτηριστικά, τον πήρα όπως ήταν στημένος χωρίς το κουτί, με τηλεχειριστήριο, 27 ευρώ. Τελικά δεν τον αποχωρίστηκα καθώς με βόλεψε, και δουλεύει ήδη την 4η σεζόν του, 6-7 ώρες την ημέρα. Αντίστοιχοι τώρα κάνουν γύρω στα 40.

πολυ καλή αγορά, δεν το περίμενα, συνήθως αποφεύγω να κάνω τέτοιες αγορές σε συσκευές.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
On 07/07/2023 at 20:46, vasilissouvlaki said:

Παιδιά και εγώ ψάχνω αγορά ανεμιστήρα και κοιτάω τον xiaomi stand fan 2 απλά είναι λίγο κοντός και μικρός σε μέγεθος. Τι λέτε?

Εχω 2 από αυτούς.
Πήρα έναν και μετά από 1βδομάδα και άλλον. Το κοντός δε δημιουργει πρόβλημα γιατί δίνεις κλίση στον ανεμιστήρα (πανω μέρος) προς τα πάνω και φυσάει πιο ψηλά.
Στη 1η σκαλα αθόρυβος εντελως, δίνει ενα αεράκι και μπορείς να τον έχεις κοντά χωρίς να σε "φυσάει".
Στη 2η επίσης πολύ ήσυχος.
Στη 3η/4η κάνει κα΄ποιο θόρυβο (στη 4η αρκετό) αλλά φυσάει πολύ.
Απόλυτα ευχαριστημένος για δωμάτιο και συνεπικουρικά με κλιμαστικστικό για να διαχέει το κρυο αέρα.
Αν ειναι το μοναδικό "κλιματιστικό" ίσως να δεις κάτι με πιο μεγάλη διάμετρο.

Επεξ/σία από a_f_a

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...