Προς το περιεχόμενο

Ηχεία , για 4 (ζευγάρια) - 1 χώρος;

Dionisakos4

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα,

Στον χώρο μου, έχουν περαστεί από τους ηλεκτρολόγους αναμονές για 4 ηχεία (1 ζευγάρι σε κάθε γωνία , κόκκινο - μαύρο) ,σύνολο 4, όλα μαζί τερματίζουν σε ένα σημείο.

Τι συσκευή χρειάζομαι εκεί , ώστε να τα βάλω όλα μαζί , να τα ενώσω και να μπορώ να παίζω μουσική από τον υπολογιστή μου;

Δεν χρειάζομαι κάτι επαγγελματικό κτλ .απλό ήχο ,για να μπορώ να παίζω μουσική youtube ραδιόφωνο κτλ .

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

καμιά βοήθεια παιδιά ; έστω κάποιος να ξέρει τα τυπικά.

Έψαξα google, αλλά μια μου βγάζει ότι χρειάζομαι κονσόλα, μια μείκτη ,μια amplifier hifi με 4 κανάλια από πίσω,και έχω μπερδευτεί...

χρειάζεσαι έναν ενισχυτή που θα καταλήξουν τα καλώδια και μετά ένα καλώδιο που θα συνδέσεις τον ενισχυτή με το pc. λογικά οπτική ινα καλύτερα

Αναφέρεις συχνά τη λέξη "ζευγάρι". Θέλω να πιστεύω ότι εννοείς το ζεύγος κόκκινο-μαύρο κάθε υποδοχής και όχι ζεύγη υποδοχών/ηχείων. Προχωράμε έτσι προς το παρόν, προϋποθέτοντας ότι μιλάς για 4 ηχεία και όχι για 4 ζεύγη ηχείων (8 το σύνολο δηλαδή). 

Ο λόγος που το google σου βγάζει ότι να ναι στα searches σου είναι επειδή λογικά ψάχνεις για 4 speaker setups και σου εμφανίζει λύσεις για dual stereo setups(εξ ου και οι κονσόλες /switchers/mixers που λες), για quadrophonic sound(good luck with that) και για απλό stereo sound. 

Αρχικά λοιπόν , τον αριθμό 4 τον "ξέχνας". Ή θα πας σε λύση stereo ήχου με 2 ηχεία που θα τα ταΐζει κάποιο integrated amplifier(preamp+τελικός σε ένα) και τον οποίο θα συνδέσεις με spdif ή coax στη μητρική σου, ή θα πας σε surround ήχο(με 5 ηχεία κατά προτίμηση) όπου η εύκολοτερη λύση είναι ένας avr που θα τον συνδέεις sto hdmi της GPU σου. 

Για να μη γίνει ακόμα μεγαλύτερο σεντόνι το post, απάντησε αν μπορείς σε αυτά τα δυο:

α) έχεις υποδοχές για 4 ή 8 ηχεία; 

β) τι ήχο θες; Surround ή stereo; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 ώρες πριν, juno12 είπε

χρειάζεσαι έναν ενισχυτή που θα καταλήξουν τα καλώδια και μετά ένα καλώδιο που θα συνδέσεις τον ενισχυτή με το pc. λογικά οπτική ινα καλύτερα

αυτό κατάλαβα και εγώ, το θέμα είναι τι ενισχυτή;

14 ώρες πριν, Kh3lben είπε

Αναφέρεις συχνά τη λέξη "ζευγάρι". Θέλω να πιστεύω ότι εννοείς το ζεύγος κόκκινο-μαύρο κάθε υποδοχής και όχι ζεύγη υποδοχών/ηχείων. Προχωράμε έτσι προς το παρόν, προϋποθέτοντας ότι μιλάς για 4 ηχεία και όχι για 4 ζεύγη ηχείων (8 το σύνολο δηλαδή). 

Ο λόγος που το google σου βγάζει ότι να ναι στα searches σου είναι επειδή λογικά ψάχνεις για 4 speaker setups και σου εμφανίζει λύσεις για dual stereo setups(εξ ου και οι κονσόλες /switchers/mixers που λες), για quadrophonic sound(good luck with that) και για απλό stereo sound. 

Αρχικά λοιπόν , τον αριθμό 4 τον "ξέχνας". Ή θα πας σε λύση stereo ήχου με 2 ηχεία που θα τα ταΐζει κάποιο integrated amplifier(preamp+τελικός σε ένα) και τον οποίο θα συνδέσεις με spdif ή coax στη μητρική σου, ή θα πας σε surround ήχο(με 5 ηχεία κατά προτίμηση) όπου η εύκολοτερη λύση είναι ένας avr που θα τον συνδέεις sto hdmi της GPU σου. 

Για να μη γίνει ακόμα μεγαλύτερο σεντόνι το post, απάντησε αν μπορείς σε αυτά τα δυο:

α) έχεις υποδοχές για 4 ή 8 ηχεία; 

β) τι ήχο θες; Surround ή stereo; 

Σε ευχαριστώ για την απάντηση , γιατί να σου πω την αλήθεια χάθηκα . Δεν έχω ιδέα περί ήχου.

Σκέψου ότι κάθε γωνία του δωματίου έχει πάνω στο ταβάνι αφημένο από τον ηλεκτρολόγο , 1 διπλό καλώδιο (κόκκινο/μαύρο). Όλα αυτά τα 4 (ζεύγη), καταλήγουν σε 1 σημείο κοντά στον υπολογιστή μου.

(Εγώ ήξερα ότι κάθε 1 ηχείο ,θέλει 2 καλώδια μαύρο κόκκινο για να δουλέψει ,για αυτό είπα 4 ζεύγη ,άρα 4 ηχεία).

Με ενδιαφέρει να παίζει απλή μουσική και όχι να κάνω τίποτα σούπερ ντούπερ .

Όπως έγραψε από πάνω ο juno12, να συνδεθούν όλα μαζί σε ένα amp και από εκεί με καλώδιο , να συνδεθούν στην θύρα του υπολογιστή και να παίζω την μουσική μου :)

(δεν με ενδιαφέρει surround / stereo , όπως είπα youtube + ραδιόφωνο)

Επεξ/σία από Dionisakos4

Υπάρχουν σετ ηχεία με ενσωματωμένο ενισχυτή όπως κάποια μοντέλα Logitech ή creative πχ ή αλλιώς παίρνεις ξεχωριστά 4 ηχεία κι εναν ενισχυτή τύπου home cinema.

14 λεπτά πριν, juno12 είπε

Υπάρχουν σετ ηχεία με ενσωματωμένο ενισχυτή όπως κάποια μοντέλα Logitech ή creative πχ ή αλλιώς παίρνεις ξεχωριστά 4 ηχεία κι εναν ενισχυτή τύπου home cinema.

Τα σετ είναι έτοιμα και συνδέονται μεταξύ τους με έτοιμα βύσματα. Για να συνδέσει τα ηχεία αυτά στα καλώδια που έχει θα πρέπει να κόψει τα βύσματα και να ενώσει τα καλώδια.

Οπότε πάει στη λύση του @Kh3lben. Αν θέλει μόνο μουσική κι όχι ήχο για ταινίες/gaming ας πάει σε στέρεο λύση (2 ηχεία). Αλλιώς για το surround θέλει 4 ηχεία στους τοίχους, ένα μπροστά του κάτω/πάνω από την οθόνη κι ένα γούφερ σε μια γωνία.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, juno12 είπε

1 ώρα πριν, Mpiftekis είπε

Τα σετ είναι έτοιμα και συνδέονται μεταξύ τους με έτοιμα βύσματα. Για να συνδέσει τα ηχεία αυτά στα καλώδια που έχει θα πρέπει να κόψει τα βύσματα και να ενώσει τα καλώδια.

Οπότε πάει στη λύση του @Kh3lben. Αν θέλει μόνο μουσική κι όχι ήχο για ταινίες/gaming ας πάει σε στέρεο λύση (2 ηχεία). Αλλιώς για το surround θέλει 4 ηχεία στους τοίχους, ένα μπροστά του κάτω/πάνω από την οθόνη κι ένα γούφερ σε μια γωνία.

Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις ,όπως περιέγραψα είναι ένα δωμάτιο σαλόνι , περίπου 25 τ.μ ,οι καλωδιώσεις που είπα ήδη είναι μέσα στο τοίχο και προεξέχουν σε κάθε γωνία περίπου 20 πόντους ώστε να κόψω ράψω για τα "ηχεία".

Οπότε τα αυτοενισχυομενα, βγαίνουν εκτός.

Άρα θα χρειαστώ σίγουρα , 4 ηχεία που έχουν + / - πίσω τους, το μόνο σίγουρο , είτε όροφης είτε κρεμαστά δεν με ενδιαφέρει (θα προτιμούσα τα κρεμαστά όμως).

Το θέμα μου είναι , εκεί που καταλήγουν όλα,τι με καλύπτει ; 

Γιατί βλέπω κάποιους amplifier με μόνο 2 εξόδους ,για ηχεία (δηλαδή 1 ηχείο διπλό καλώδιο ,και ένα ακόμα ηχείο διπλό καλώδιο). 

Τα εξηγώ μπακαλίστικα το ξέρω.

Υ.Γ : Βρήκα αυτό ως φθηνό ; μακάρι να είχε και πιο φθηνό...

Πίσω βλέπω έχει 4 "θέσεις" για διπλά καλώδια, άρα για 4 ηχεία υποψιάζομαι...https://www.skroutz.gr/s/11928898/Taga-Harmony-Ολοκληρωμένος-Ενισχυτής-Hi-Fi-Stereo-TA-250MIC-v-2-50W-4Ω-40W-8Ω-Μαύρος.html

Επεξ/σία από Dionisakos4

27 λεπτά πριν, profile είπε

Το έβαλα μόνο για να δείξω πως θα συνδέσεις τα 4 ηχεία σου. Τι θα πάρεις και πόσα θα δώσεις δικό σου θέμα.

αααα οκ! 

Είδα κάποιοι έβαζαν στην ίδια θύρα 2 ηχεία. Από google...τώρα πόσο καλό είναι ή ... όχι ...δεν γνωρίζω.

Γίνεται στο ίδιο "κόκκινο" να βάλω 2 ηχεία; Μπας και κόψω και άλλο το κόστος γιατί ηχεία + ενισχυτής θα φύγει πολύ...ήθελα κάτι οικονομικά.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θα πρέπει να δεις πόσα ohm είναι τα ηχεία και για πόσα ohm έχει έξοδο ο ενισχυτής. Δεν παίζουν με αυτά αλλιώς θα κάψεις τον ενισχυτή ή και τα ηχεία.

Δώσε ένα budget για να σου πουμε τι ενισχυτή και ηχεία να πάρεις.

Να ξέρεις πάντως, ότι για μουσική/ραδιόφωνο πρέπει να ακούς από 2 ηχεία, όχι από 4.

Επεξ/σία από Mpiftekis
Προσθήκη

20 λεπτά πριν, Mpiftekis είπε

Θα πρέπει να δεις πόσα ohm είναι τα ηχεία και για πόσα ohm έχει έξοδο ο ενισχυτής. Δεν παίζουν με αυτά αλλιώς θα κάψεις τον ενισχυτή ή και τα ηχεία.

Δώσε ένα budget για να σου πουμε τι ενισχυτή και ηχεία να πάρεις.

Να ξέρεις πάντως, ότι για μουσική/ραδιόφωνο πρέπει να ακούς από 2 ηχεία, όχι από 4.

έχω 4 αναμονές, γιατί να μη τις χρησιμοποιήσω όλες; :)

https://www.skroutz.gr/s/27222956/Powertech-Ηχείο-Εγκατάστασης-για-Τοποθέτηση-σε-Τοίχο-PT-918-Τεμάχιο-σε-Μαύρο-Χρώμα.html

200-250€ για όλα 

57 λεπτά πριν, Dionisakos4 είπε

έχω 4 αναμονές, γιατί να μη τις χρησιμοποιήσω όλες; :)

Γιατί δε θα ακούς σωστά τη μουσική. Υπάρχει λόγος που όλοι χρησιμοποιούν στέρεο για μουσική κι όχι 234235 ηχεία ;)

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...