Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους θέλω να κάνω μια ερώτηση για την κοπέλα μου που εργάστηκε στην απογραφή 2021 του πληθυσμού ως απογραφέας. Θέλει να δει εάν αυτούς τους 3 μήνες που εργάστηκε εάν της έχουν κολλήσει ένσημα γιατί είχε πάει στον εφκα έβγαλε τίτλο κτίσης μιας και δεν εργάζεται κάπου και βλέπει τώρα ότι το ποσό που τις έβγαλαν να πάρει είναι πολύ μικρότερο από αυτό που υπολόγιζε να πάρει. Οπότε η μόνη εξήγηση είναι να είναι κρατήσεις γιατί ήταν ασφαλισμένη. Προσπαθεί να καλέσει κάποιον υπεύθυνο είτε στο εφκα είτε στην υπεύθυνη για τις απογραφές και δεν απαντάει κανείς και άλλοι δεν ξέρουν. Εάν κάποιος από εσάς γνωρίζει ας απαντήσει.

Δημοσ.

Καλησπέρα φίλε. Πρόσφατα πληρώθηκα και εγώ με τίτλους κτήσης (άλλη δουλειά βέβαια πάλι για λογαριασμό του δημοσίου). Υπάρχουν κρατήσεις περιπου 40%. Το 20% εξ αυτών είναι ασφαλιστικές εισφορές και υγειονομική περίθαλψη και το 20% είναι παρακράτηση φόρου. Το ποσό της παρακράτησης φόρου λογικά θα της επιστραφεί αν δεν έχει μεγάλο εισόδημα όταν κάνει φορολογική δήλωση.

Τουτέστιν, το 20% αφορά τα ασφαλιστικά ταμεία και την περιθαλψη (περίπου 13% και 7% αντίστοιχα αν θυμάμαι καλά). Οπότε η απάντηση στο ένα ερώτημα είναι πως ναι έχει κρατήσεις λόγω ασφάλισης. ΑΛΛΑ δεν σημαίνει ότι ασφαλίστηκε στην πραγματικότητα. Υπάρχει μια παράνοια με τους τιτλους κτήσης. Εγω ας πούμε πληρώθηκα ένα ποσό. Ακόμα ανασφάλιστο με πετάει και ας έγιναν οι κρατήσεις. Επίσης στον ΑΤΛΑ δεν μου βγάζει τα αντίστοιχα ένσημα. Οπότε με σιγουριά σου λέω πως υπάρχουν κρατήσεις αλλά δεν έχω ιδέα ΑΝ/ΠΟΤΕ/ΠΩΣ/ΓΙΑ ΠΟΣΟ ασφαλίζεσαι εν τέλει στην πραγματικότητα.

https://www.taxheaven.gr/news/55413/sth-boylh-to-nomosxedio-asfalistikh-metarryomish-gia-th-nea-genia-ti-problepei-analytika αρθρο 75 λέει αναλυτικά τις εισφορές και τον χρονο ασφάλισης.

• Like 2
Δημοσ.
15 minutes ago, megaklhs said:

Καλησπέρα σε όλους θέλω να κάνω μια ερώτηση για την κοπέλα μου που εργάστηκε στην απογραφή 2021 του πληθυσμού ως απογραφέας. Θέλει να δει εάν αυτούς τους 3 μήνες που εργάστηκε εάν της έχουν κολλήσει ένσημα γιατί είχε πάει στον εφκα έβγαλε τίτλο κτίσης μιας και δεν εργάζεται κάπου και βλέπει τώρα ότι το ποσό που τις έβγαλαν να πάρει είναι πολύ μικρότερο από αυτό που υπολόγιζε να πάρει. Οπότε η μόνη εξήγηση είναι να είναι κρατήσεις γιατί ήταν ασφαλισμένη. Προσπαθεί να καλέσει κάποιον υπεύθυνο είτε στο εφκα είτε στην υπεύθυνη για τις απογραφές και δεν απαντάει κανείς και άλλοι δεν ξέρουν. Εάν κάποιος από εσάς γνωρίζει ας απαντήσει.

Με την απογραφή και τα ποσά που θα πληρωθεί ο κόσμος έχει γίνει ένα μπάχαλο γιατί μεγάλο κομμάτι των απογραφέων ΔΕΝ ΔΙΑΒΑΖΕ τους όρους και πίστευω ότι άκουγε. Γενικά έπαιζε στα ~ 2.30 το σπίτι, 2.10 το κεφάλι συν τα άλλα τα πιο σπάνια που δεν θυμάμαι. Σε αυτό υπάρχει προφανώς και ασφάλιση (γιατί δεν μπορεί το ίδιο το κράτος να σε πληρώνει μαύρα). Το ύψος για τον τίτλο κτήσης είναι περιπου στο 30% (ίσως λίγο παραπάνω). Νομίζω έχουν πει πως δεν κολλάνε ένσημα αλλά για ΕΦΚΑ πληρώνουν.

• Like 2
Δημοσ.

Σας ευχαριστώ πολύ και τους 2 εάν μάθω κάτι νεότερο θα απαντήσω πάλι για να ξέρει και κάποιο άλλο άτομο αν και που μιλήσαμε και με ένα άλλο παιδί το ίδιο είπε.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...