Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, paredwse είπε

Όχι πως με απασχολεί ιδιαίτερα, από τη στιγμή που θέλεις να γίνεις μέλος σε ένα κλαμπ, αποδέχεσαι τους όρους που σου βάζουν, απλώς αναρωτιέμαι. 

αυτό είναι η ουσία σε όλα.

Δε σε υποχρεώνει κανείς να κάνεις τίποτα. Εν ολίγοις σου λένε, αυτοί είναι κανονισμοί αν θες να είσαι "μαζί μας". Θες; έλα. Δε θες; Μην έρχεσαι.

Δε μπορείς να λες ναι θέλω αλλά δε δέχομαι τους κανονισμούς σου. Τότε γιατί έρχεσαι σε μας αφού δε πιστεύεις-διαφωνείς με κάποια πράγματα; Απλά για το εφέ;

Εγώ έτσι το βλέπω.

Το γελοίο της υπόθεσης όμως είναι πως δεν υπάρχει κοινή γραμμή και βλέπεις τώρα τον καθένα να ψάχνει κάθε πιθανή και απίθανη εκκλησία όπου ο παπάς θα δεχτεί να κάνει το μυστήριο.

Και κλασικά σε αυτές τις περιπτώσεις πολλοί το κάνουν για χάρη των παπούδων, θείων..... Όπως κι ένας φίλος μου που έψαχνε να βρει λύση σε παρόμοιο θέμα διότι τον έπρηζε η γυναίκα.

• Like 6
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Bitbit είπε

αυτό είναι η ουσία σε όλα.

Δε σε υποχρεώνει κανείς να κάνεις τίποτα. Εν ολίγοις σου λένε, αυτοί είναι κανονισμοί αν θες να είσαι "μαζί μας". Θες; έλα. Δε θες; Μην έρχεσαι.

Δε μπορείς να λες ναι θέλω αλλά δε δέχομαι τους κανονισμούς σου. Τότε γιατί έρχεσαι σε μας αφού δε πιστεύεις-διαφωνείς με κάποια πράγματα; Απλά για το εφέ;

Εγώ έτσι το βλέπω.

Το γελοίο της υπόθεσης όμως είναι πως δεν υπάρχει κοινή γραμμή και βλέπεις τώρα τον καθένα να ψάχνει κάθε πιθανή και απίθανη εκκλησία όπου ο παπάς θα δεχτεί να κάνει το μυστήριο.

Και κλασικά σε αυτές τις περιπτώσεις πολλοί το κάνουν για χάρη των παπούδων, θείων..... Όπως κι ένας φίλος μου που έψαχνε να βρει λύση σε παρόμοιο θέμα διότι τον έπρηζε η γυναίκα.

Η κάθε σοβαρή πολιτεία οφείλει να δίνει λύσεις στους φορολογούμενους πολίτες της σε τέτοιου είδους ζητήματα, χωρίς να τους ταλαιπωρεί. 

Εν προκειμένω θα συμφωνήσω μαζί σου. 

Αφού διαλέγεις να ανακατέψεις την εκκλησία σε τέτοια θέματα , θα υποστείς και τις συνέπειες. 

• Like 1
  • Confused 2
Επισκέπτης
Δημοσ.
32 λεπτά πριν, Silenzio είπε

μπαρουφολογιες, ολα για τα χρήματα γίνονται..

δεν σε υποχρεωσε κανενας να το βαπτισης, η πολιτεια εχει λύση το θεμα τις ονοματοδοσιας εδώ και χρονια, έτσι απλα, η εκκλησια εχει κανονες!

28 λεπτά πριν, paredwse είπε

Από δογματικής άποψης πάντως, δεν ξέρω κατά πόσον είναι ορθή η απαγόρευση να γίνουν ανάδοχοι όσοι έχουν τελέσει πολιτικό γάμο. Η τέλεση πολιτικού γάμου από μόνη της δεν αποκλείει την πίστη. Αντιλαμβάνομαι, για παράδειγμα, την απαγόρευση να γίνουν ανάδοχοι όσοι δεν έχουν βαπτιστεί, όσοι έχουν απαρνηθεί την χριστιανική πίστη ή τους αλλόδοξους (διαφορετικό θρήσκευμα) αλλά γιατί θεωρούνται μη ικανοί για την πνευματική καθοδήγηση του παιδιού στην χριστιανική πίστη όσοι τέλεσαν πολιτικό γάμο; 

Όχι πως με απασχολεί ιδιαίτερα, από τη στιγμή που θέλεις να γίνεις μέλος σε ένα κλαμπ, αποδέχεσαι τους όρους που σου βάζουν, απλώς αναρωτιέμαι. 

οταν δεν κανεις θρησκευτικο γαμο, δεν αποδεχεσε το μυστήριο του γαμου. Δεν ειναι θεμα κόστους διότι κανενας δεν σε υποχρεωνει να ξοδέψεις μια περιουσια σε γαμους! πολυ απλα εαν πιστευεις στο μυστήριο, σε ενα μικρο εκκλησακι μα τα καθυμερινα σου ρουχα κανει το μυστήριο, λιγότερο απο μι ωρα ειναι η λειτουργια!

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, HALF EVIL είπε

Η κάθε σοβαρή πολιτεία οφείλει να δίνει λύσεις στους φορολογούμενους πολίτες της σε τέτοιου είδους ζητήματα, χωρίς να τους ταλαιπωρεί. 

Αφού διαλέγεις να ανακατέψεις την εκκλησία σε τέτοια θέματα , θα υποστείς και τις συνέπειες. 

εδώ δεν εμπλέκεται η πολιτεία όμως. Η πολιτεία έχει λύσεις. πχ κάνεις έναν πολιτικό γάμο και τελείωσες.

Το αν θέλεις να εμπλακείς αλλού είναι δικό σου θέμα και δε σε αναγκάζει κανείς. Βασικά σε αναγκάζει, γονείς, παπούδια.... αλλά αυτό δε θα στο λύσει η πολιτεία.

Είναι σα να έχω ένα καφέ και να μη σερβίρω μπύρα. Αν εσύ θες να πιεις μπύρα, πήγαινε αλλού, εγώ δε γουστάρω να σερβίρω μπύρα γιατί... έτσι. Αν έρθεις όμως στο μαγαζί μου, μη περιμένεις να πιεις μπύρα,

• Like 5
Επισκέπτης
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, HALF EVIL είπε

Η πολιτεια το εχει λύσει νομοθετικα, η ονοματοδοσια γίνετε στο μαιευτηριο εδώ και μια 10ετια!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, costas1973 είπε

δεν σε υποχρεωσε κανενας να το βαπτισης, η πολιτεια εχει λύση το θεμα τις ονοματοδοσιας εδώ και χρονια, έτσι απλα, η εκκλησια εχει κανονες!

οταν δεν κανεις θρησκευτικο γαμο, δεν αποδεχεσε το μυστήριο του γαμου. Δεν ειναι θεμα κόστους διότι κανενας δεν σε υποχρεωνει να ξοδέψεις μια περιουσια σε γαμους! πολυ απλα εαν πιστευεις στο μυστήριο, σε ενα μικρο εκκλησακι μα τα καθυμερινα σου ρουχα κανει το μυστήριο, λιγότερο απο μι ωρα ειναι η λειτουργια!

Ο άνθρωπος δεν εννοεί τις διαδικασίες, αλλά το υποκριτικό του όλου θέματος που σκοπό έχει το οικονομικό. 

6 λεπτά πριν, Bitbit είπε

εδώ δεν εμπλέκεται η πολιτεία όμως. Η πολιτεία έχει λύσεις. πχ κάνεις έναν πολιτικό γάμο και τελείωσες.

Το αν θέλεις να εμπλακείς αλλού είναι δικό σου θέμα και δε σε αναγκάζει κανείς. Βασικά σε αναγκάζει, γονείς, παπούδια.... αλλά αυτό δε θα στο λύσει η πολιτεία.

Είναι σα να έχω ένα καφέ και να μη σερβίρω μπύρα. Αν εσύ θες να πιεις μπύρα, πήγαινε αλλού, εγώ δε γουστάρω να σερβίρω μπύρα γιατί... έτσι. Αν έρθεις όμως στο μαγαζί μου, μη περιμένεις να πιεις μπύρα,

Δίκιο έχεις. Αφού υπάρχει και η ονοματοδοσία το μπλέξιμο πέφτει στον TS. Το θέμα είναι ότι τις περισσότερες φορές αναγκάζεσαι να ακολουθήσεις και να προσαρμοστείς στις κοινωνικές συνθήκες, είτε σου αρέσει, είτε όχι. 

Επεξ/σία από HALF EVIL
  • Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, fredd0 είπε

Σε εκκλησια στα ΒΠ οι νονοι υπεγραψαν ενα κωλ0χαρτο μηδενικης αξιας οτι ειναι αγαμοι ... θα μου πεις πιο το νοημα, συμφωνω, αλλα οι γονεις ηθελαν τη συγκεκριμενη εκκλησια

Μήπως γνωρίζεις σε ποια; υπάρχει δυνατότητα προσωπικού μηνύματος στην πλατφόρμα;

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Lena_Gk είπε

Μήπως γνωρίζεις σε ποια; υπάρχει δυνατότητα προσωπικού μηνύματος στην πλατφόρμα;

Μία άλλη λύση είναι οι νονοί να βάλουν να υπογράψει κάποιος άλλος (π.χ συγγενής τους) σαν κουμπάρος.

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, costas1973 είπε

ξέρεις πολύ καλά κι εσύ και όλοι μας ότι όσοι κάνουν θρησκευτικό γάμο δε το κάνουν επειδή το πιστεύουν, έχοντας δηλαδή στο νου τη θρησκεία.

Είναι απλά ένα κοσμικό γεγονός, μια μόδα που το κάνουμε για εφέ και φιγούρα σκεπτόμενοι τι μαλακία θα κάνουμε για να εντυπωσιάσουμε τους άλλους. Τι σχέση έχουν όλα αυτά με τη θρησκεία δεν έχω καταλάβει

• Like 3
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, jgeorgiou είπε

Μία άλλη λύση είναι οι νονοί να βάλουν να υπογράψει κάποιος άλλος (π.χ συγγενής τους) σαν κουμπάρος.

Ναι τα έχουμε σκεφτεί τα ενδεχόμενα όλα, απλώς προσπαθούμε να τα εξαντλήσουμε ένα ένα...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Υπάρχει ένα θέμα αρχής αν έχουμε ηθικό δικαίωμα να εκμεταλευόμαστε την θρησκεία και τα μυστήρια αλα-κάρτ. Η εκκλησία λέει ότι αν δεν ακολουθούμε έστω τα θεμελειώδη της (δεν μας ρωτάει πόσο ενεργοί χριστιανοί είμαστε) δεν πρέπει να γινόμαστε νονοί και δεν μπορεί να την κατηγορήσει κάποιος. Μιλάω γενικότερα και όχι για την συγκεκριμένη περίπτωση(ο καθένας κάνει ότι του επιτρέπει η συνείδηση του)  , αν κάποιος θέλει με το ζόρι αλα-καρτ και να κοροιδέψει υπάρχουν τρόποι. (π.χ. βάζεις άλλον να υπογράψει νονός και ο πραγματικός φαίνεται σαν συνοδος)

Επεξ/σία από jgeorgiou
  • Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 λεπτά πριν, Bitbit είπε

ξέρεις πολύ καλά κι εσύ και όλοι μας ότι όσοι κάνουν θρησκευτικό γάμο δε το κάνουν επειδή το πιστεύουν, έχοντας δηλαδή στο νου τη θρησκεία.

Είναι απλά ένα κοσμικό γεγονός, μια μόδα που το κάνουμε για εφέ και φιγούρα σκεπτόμενοι τι μαλακία θα κάνουμε για να εντυπωσιάσουμε τους άλλους. Τι σχέση έχουν όλα αυτά με τη θρησκεία δεν έχω καταλάβει

Εκεί έγκειται το πρόβλημα. Κοσμικό γεγονός είναι το γλέντι μετά το γάμο, όχι το μυστήριο του γάμου. Αν κάποιος δεν ασπάζεται τη θρησκεία και δεν τον πολυενδιαφέρει ας κάνει πολιτικό και μετά τρικούβερτο γλέντι σε κέντρο. Αλλά να επιλέγει τις θρησκευτικές τελετές και μετά να διαμαρτύρεται για τα πάντα δεν έχει νόημα.

Επεξ/σία από golden33
  • Like 2
Δημοσ.
1 hour ago, Silenzio said:

γνώμη μου, ακόμα και αυτή η γενιά το κάνει για χατήρι των γονιων-παππούδων, τα παιδιά μας, ανίψια μας κλπ δεν υπάρχει περίπτωση να το κάνουν για εμας, γιατί πολύ απλά δε θα το απαιτήσουμε-ζητήσουμε-θέλουμε..

Μεγάλη αλήθεια

• Thanks 2
Δημοσ.

Αναχρονιστικες απαιτήσεις απλά! Μην δώσετε οικογενειακή κατάσταση σε ένα ΝΠΔΔ οπως η εκκλησία ΑΕ, δεν είστε υποχρεωμένοι άλλωστε, δεν είναι δημόσια αρχή. Κάντε μια υπεύθυνη δήλωση ότι είναι ανύπαντροι για να γίνει το όλο πανηγύρι κ αν δεν θέλουν βρίσκετε άλλη μονή για την τελετή. 

Το αν κάποιος που καλώς ή κακώς πιστεύει είναι για το.... πυρ το εξώτερο και ακατάλληλος για νονός, επειδή σύναψε πολιτικό γάμο, είναι για Νόμπελ βλακειας καθαρά. Αφού ο άνθρωπος πιστεύει στο δόγμα. Επόμενο βήμα είναι βεβαίωση νηστείας, κλπ. Πιστοποιητικό κοινωνικών φρονηματων ίσως που το νοσταλγούν πολύ κάποιοι εδώ κ χρόνια.

αντε, καλο κουράγιο με όλα αυτά ΤS. 

• Like 1
  • Confused 2
  • Sad 2
Δημοσ.
4 ώρες πριν, Lena_Gk είπε

Καλησπέρα,

Γνωρίζετε εκκλησία στην Αττική που ο ιερέας να κάνει βάπτιση χωρίς να χρειάζεται ο νονός να έχει κάνει θρησκευτικό γάμο ή χωρίς βεβαίωση ότι έχει προγραμματιστεί από τον νονό θρησκευτικός γάμος; Έχουμε νονούς που έχουν κάνει πολιτικό γάμο μόνο και ψάχνουμε λύσεις... Μας είπαν ότι είναι θέμα ιερέα. Ευχαριστώ!

Ας παντρευτούν τότε οι μελλοντικοί σας κουμπάροι και μόλις τελειώσει ο γάμος κάνετε και την βάφτιση...

Πρόβλημα λύθηκε.

• Thanks 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...