Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Γνωρίζετε εκκλησία στην Αττική που ο ιερέας να κάνει βάπτιση χωρίς να χρειάζεται ο νονός να έχει κάνει θρησκευτικό γάμο ή χωρίς βεβαίωση ότι έχει προγραμματιστεί από τον νονό θρησκευτικός γάμος; Έχουμε νονούς που έχουν κάνει πολιτικό γάμο μόνο και ψάχνουμε λύσεις... Μας είπαν ότι είναι θέμα ιερέα. Ευχαριστώ!

Δημοσ.

Και μόνο που σου θέτουν τέτοιες προϋποθέσεις ώστε να βαφτίσεις το παιδί ,θα έπρεπε να αναθεωρήσεις την επιλογή σου.

• Like 22
  • Thanks 2
  • Confused 2
Δημοσ.

Αν ήταν μόνο στο χέρι μου εννοείται! Θα κάναμε τελετή ονοματοδοσίας, θα το βουτάγαμε στη θάλασσα ένα μπλουμ και μετά κέρασμα σε ταβερνάκι!

• Like 2
  • Super Moderators
Δημοσ.
34 minutes ago, Lena_Gk said:

Καλησπέρα,

Γνωρίζετε εκκλησία στην Αττική που ο ιερέας να κάνει βάπτιση χωρίς να χρειάζεται ο νονός να έχει κάνει θρησκευτικό γάμο ή χωρίς βεβαίωση ότι έχει προγραμματιστεί από τον νονό θρησκευτικός γάμος; Έχουμε νονούς που έχουν κάνει πολιτικό γάμο μόνο και ψάχνουμε λύσεις... Μας είπαν ότι είναι θέμα ιερέα. Ευχαριστώ!

Κάνε μια ερώτηση στον Ι.Ν. Παμμεγίστων Ταξιαρχών Πεδίου Άρεως.
Στη χειρότερη, δεν χρειάζεται να αναφερθούν στον γάμο τους κι αν τους ζητηθεί ας δώσουν μια υπεύθυνη δήλωση ότι δεν έχουν τελέσει πολιτικό γάμο, δεν νομίζω να το ψάχνει κανείς. ;) 

1 minute ago, Lena_Gk said:

Αν ήταν μόνο στο χέρι μου εννοείται! Θα κάναμε τελετή ονοματοδοσίας, θα το βουτάγαμε στη θάλασσα ένα μπλουμ και μετά κέρασμα σε ταβερνάκι!

Αλήθεια, γιατί δεν είναι στο χέρι σου; :) 
Αν δεν είναι στο χέρι των γονιών αυτό, τότε τι είναι; :) 

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
38 λεπτά πριν, Lena_Gk είπε

Καλησπέρα,

Ζητάει ο ιερέας πιστοποιητικό θρησκευτικού γάμου για να δεχτεί τους νονούς δηλαδή ;;;

Δημοσ.

Ζητάνε από τον νονό Πιστοποιητικό Οικογενειακής Καταστάσεως όπου φαίνεται αν είναι παντρεμένος και ζητάνε Ληξιαρχική Πράξη Γάμου. Στην καλύτερη ζητάνε βεβαίωση ότι έχουν ξεκινήσει διαδικασίες θρησκευτικού γάμου από άλλον ιερέα... Μόνο στην Κρήτη κάνουν απλώς προφορική δήλωση οι νονοί ότι δεν είναι κατά του θρησκευτικού γάμου ενώπιον του ιερέα της βάπτισης. Αλλά προς το παρόν λέμε να εξαντλήσουμε την Αττική.

13 λεπτά πριν, paredwse είπε

Κάνε μια ερώτηση στον Ι.Ν. Παμμεγίστων Ταξιαρχών Πεδίου Άρεως.
Στη χειρότερη, δεν χρειάζεται να αναφερθούν στον γάμο τους κι αν τους ζητηθεί ας δώσουν μια υπεύθυνη δήλωση ότι δεν έχουν τελέσει πολιτικό γάμο, δεν νομίζω να το ψάχνει κανείς. ;) 

Αλήθεια, γιατί δεν είναι στο χέρι σου; :) 
Αν δεν είναι στο χέρι των γονιών αυτό, τότε τι είναι; :) 

Ε οι γονείς είναι δύο κι ο ένας θέλει οπωσδήποτε βάπτιση οπότε καταλήξαμε εκεί. :)

• Sad 1
Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Lena_Gk είπε

Καλησπέρα,

58 λεπτά πριν, Lena_Gk είπε

Ζητάνε από τον νονό Πιστοποιητικό Οικογενειακής Καταστάσεως όπου φαίνεται αν είναι παντρεμένος και ζητάνε Ληξιαρχική Πράξη Γάμου. Στην καλύτερη ζητάνε βεβαίωση ότι έχουν ξεκινήσει διαδικασίες θρησκευτικού γάμου από άλλον ιερέα... Μόνο στην Κρήτη κάνουν απλώς προφορική δήλωση οι νονοί ότι δεν είναι κατά του θρησκευτικού γάμου ενώπιον του ιερέα της βάπτισης. Αλλά προς το παρόν λέμε να εξαντλήσουμε την Αττική.

Ε οι γονείς είναι δύο κι ο ένας θέλει οπωσδήποτε βάπτιση οπότε καταλήξαμε εκεί. :)

Ο ρόλος που έχει ο νονός είναι κυρίως πνευματικός. Υποχρέωση του είναι να κατηχήσει το παιδί στη χριστιανική πίστη και ζωή και είναι αυτός που εγγυάται στην Εκκλησία για την πίστη του βαπτιζομένου και αναλαμβάνει τη φροντίδα μετά το βάπτισμα να τον μυήσει στην Ορθόδοξη πίστη μαζί με τους γονείς.

Αυτός ουσιαστικά είναι και λόγος, για τον οποίο δεν επιτρέπεται να γίνει νονός κάποιος που ανήκει σε διαφορετικό θρήσκευμα ενώ στην διαδικασία που προηγείται του μυστηρίου ο νονός καλείται να αποδείξει την πίστη του λέγοντας τρεις φορές το «Πιστεύω».

Επίσης ανάδοχοι δεν μπορούν να γίνουν, οι γονείς του παιδιού, δηλωμένοι άπιστοι και άτομα τα οποία έχουν τελέσει πολιτικό γάμο.

Επεξ/σία από costas1973
Δημοσ.

Υπάρχει κάποια εγκύκλιος από την Ιερά Σύνοδο και τα τελευταία χρόνια δυστυχώς ισχύουν αυτά που σας γράφω.

• Like 1
Δημοσ.

Σε εκκλησια στα ΒΠ οι νονοι υπεγραψαν ενα κωλ0χαρτο μηδενικης αξιας οτι ειναι αγαμοι ... θα μου πεις πιο το νοημα, συμφωνω, αλλα οι γονεις ηθελαν τη συγκεκριμενη εκκλησια

• Like 1
Επισκέπτης
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Lena_Gk είπε

Καλησπέρα,

Κανονικα δεν πρεπει!

Ο ρόλος που έχει ο νονός είναι κυρίως πνευματικός. Υποχρέωση του είναι να κατηχήσει το παιδί στη χριστιανική πίστη και ζωή και είναι αυτός που εγγυάται στην Εκκλησία για την πίστη του βαπτιζομένου και αναλαμβάνει τη φροντίδα μετά το βάπτισμα να τον μυήσει στην Ορθόδοξη πίστη μαζί με τους γονείς.

Αυτός ουσιαστικά είναι και λόγος, για τον οποίο δεν επιτρέπεται να γίνει νονός κάποιος που ανήκει σε διαφορετικό θρήσκευμα ενώ στην διαδικασία που προηγείται του μυστηρίου ο νονός καλείται να αποδείξει την πίστη του λέγοντας τρεις φορές το «Πιστεύω».

Επίσης ανάδοχοι δεν μπορούν να γίνουν, οι γονείς του παιδιού, δηλωμένοι άπιστοι και άτομα τα οποία έχουν τελέσει πολιτικό γάμο.

Δημοσ.
42 λεπτά πριν, costas1973 είπε

Κανονικα δεν πρεπει!

μπαρουφολογιες, ολα για τα χρήματα γίνονται..

• Like 3
  • Sad 4
  • Super Moderators
Δημοσ.
1 hour ago, costas1973 said:

45 minutes ago, costas1973 said:

Κανονικα δεν πρεπει!

Από δογματικής άποψης πάντως, δεν ξέρω κατά πόσον είναι ορθή η απαγόρευση να γίνουν ανάδοχοι όσοι έχουν τελέσει πολιτικό γάμο. Η τέλεση πολιτικού γάμου από μόνη της δεν αποκλείει την πίστη. Αντιλαμβάνομαι, για παράδειγμα, την απαγόρευση να γίνουν ανάδοχοι όσοι δεν έχουν βαπτιστεί, όσοι έχουν απαρνηθεί την χριστιανική πίστη ή τους αλλόδοξους (διαφορετικό θρήσκευμα) αλλά γιατί θεωρούνται μη ικανοί για την πνευματική καθοδήγηση του παιδιού στην χριστιανική πίστη όσοι τέλεσαν πολιτικό γάμο; 

Όχι πως με απασχολεί ιδιαίτερα, από τη στιγμή που θέλεις να γίνεις μέλος σε ένα κλαμπ, αποδέχεσαι τους όρους που σου βάζουν, απλώς αναρωτιέμαι. 

• Like 2
  • Sad 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, Silenzio είπε

μπαρουφολογιες, ολα για τα χρήματα γίνονται..

Σωστά ρε φίλε. Δηλ τώρα θα αναγκαστεί κάποιος ο οποίος δεν πιστεύει να δηλώσει τρεις φορές , Πιστεύω....μπλα μπλα.

Την κυρία ευθύνη πάντως την φέρουν οι γονείς που αφενός αποφάσισαν θρησκευτικά βαφτίσια, αφετέρου που διάλεξαν  για νονούς κάποιους που δεν είναι της θρησκείας. 

Και κάτι άλλο. 

Δύο άτομα που τυγχάνει να έχουν συνάψει πολιτικό γάμο, ως αυθυπαρκτες προσωπικότητες , ο τάδε και η τάδε δηλ απαγορεύεται να αναλάβουν το ρόλο του νονού; Τι ενδιαφέρει ποιον αν είναι παντρεμένοι, πως είναι παντρεμένοι και τι τι πιστεύουν κατά βάθος. 

Επεξ/σία από HALF EVIL
  • Thanks 1
  • Confused 1
  • Sad 2
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, HALF EVIL είπε

Σωστά ρε φίλε. Δηλ τώρα θα αναγκαστεί κάποιος ο οποίος δεν πιστεύει να δηλώσει τρεις φορές , Πιστεύω....μπλα μπλα.

Την κυρία ευθύνη πάντως την φέρουν οι γονείς που αφενός αποφάσισαν θρησκευτικά βαφτίσια, αφετέρου που διάλεξαν  για νονούς κάποιους που δεν είναι της θρησκείας. 

φίλε μου το έκανα για την ανιψιά μου και ας μην πιστεύω. Το είδα σα να συμμετέχω σε ένα εθιμικό τελετουργικό (και ας μου φαίνεται γελοίο, όλα αυτα που διαβάζονται και δείχνουν δυστυχώς το μέσο νοητικό επίπεδο)

ο παπας άστο καλύτερα πως έκανε, άσε τα χρήματα που ζήτησε (που δήθεν μου δήθεν μου δε τους ενδιαφέρουν) αλλά η κακομοιριά του πως έκανε με το κέρασμα στα γλύκα, 3 φορές του πήγα (σε φάση θα μου φέρεις και για τα παιδιά μου, μετά θα μου φέρει και για τη γυναίκα κλπ κλπ) (μετά θα φέρετε catering ή θα πάτε σε ταβέρνα ?)

γνώμη μου, ακόμα και αυτή η γενιά το κάνει για χατήρι των γονιων-παππούδων, τα παιδιά μας, ανίψια μας κλπ δεν υπάρχει περίπτωση να το κάνουν για εμας, γιατί πολύ απλά δε θα το απαιτήσουμε-ζητήσουμε-θέλουμε..

• Like 5
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...