Dr_Pepper Δημοσ. 25 Μαΐου 2022 Δημοσ. 25 Μαΐου 2022 Λοιπόν έχω εδώ και καμιά 10 χρόνια τόσο μια ακουστική κιθάρα όσο και ένα stage πιάνο και δεν ξέρω τιποτα.... Με την κιθάρα ξεκίνησα με ένα βιβλίο αλλά όταν έφτασα σε συγχορδίες έδειχνε μόνο πιες νότες πρέπει να πατήσω και πραγματικά μου ήταν αδύνατο να πατήσω κάποιες (φαντάζομαι απλές) συγχορδίες και ακόμη πιο δύσκολο να αλλάξω μεταξύ συγκεκριμένων συγχορδιών (και αν και δεν θυμάμαι πως και τι, νομίζω πρακτικά έπρεπε να έκανα κάτι λάθος γιατί με προβλημάτισε αν γενικά είναι ανθρωπίνως δυνατόν να γίνουν κάποιες αλλαγές καθαρά απο θέμα ανατομίας ) και τα παράτησα. Όσο αφορά το πιάνο είχα βρει μια σειρά (πειρατικά την κατέβασα ) βίντεο μαθήματα επι πληρωμή εκει τα πράματα (στο σημείο που έφτασα) ήταν ευκολότερα απο την κιθάρα αλλά κάτι είχε πάθει ο εξωτερικός που είχα τα βίντεο και έκτοτε το παράτησα και αυτό γιατι δεν έβρισκα το torrent να τα ξανακατεβάσω. Θα μου πείτε ένας απο τους λόγους να πάω σε δάσκαλο θα ειναι για να μην τα παρατάω αλλά πραγματικά θα ήθελα να μου προτείνετε τον πιο efficient/αποδοτικό τρόπο για να μάθει κάποιος άσχετος κιθάρα ή πιάνο Μόνος του(πχ με software ή βιβλίο ή διαδραστικά μέσω κάποιας σελίδας κτλ) Δεν έχω μεγάλες απαιτήσεις πχ μουσική θεωρία κτλ κτλ θα είμαι ευχαριστημένος αν μέσα σε ένα χρόνο μπορώ να παίζω κάποια κλασικά ελληνικά έντεχνα/μπαλαντούλες και απο πλευράς πιάνου το μόνο που θέλω να κάνω ειναι να παίξω το 7 νάνοι στο s/s cyrenia και Toccata and Fugue σε Re μινόρε και ας πεθάνω (χτυπάω ξύλο)
adi32 Δημοσ. 25 Μαΐου 2022 Δημοσ. 25 Μαΐου 2022 Με τη μουσική πρέπει να το έχεις για να μάθεις. Αλλιώς θα παιδευτείς άδικα και θα μάθεις ελάχιστα και θα τα παρατήσεις. Πιο εύκολα θα μάθεις κάτι στο πιάνο παρά κιθάρα.
kalogeros Δημοσ. 25 Μαΐου 2022 Δημοσ. 25 Μαΐου 2022 Θα σου πω πώς έμαθα εγώ κιθάρα μόνος μου. Βέβαια, στη δική μου περίπτωση ίσως παίζει ρόλο το ότι ήξερα μουσική, μιας και όταν ήμουν μικρός έκανα έξι χρόνια μαθήματα αρμόνιο. Λοιπόν, το πρώτο πράγμα που έκανα ήταν να κατεβάσω μερικά βιβλία σε pdf σχετικά με την κιθάρα. Το μόνο από αυτά που θυμάμαι ήταν το Guitar for dummies, το οποίο με βοήθησε πάρα πολύ. Μόλις έμαθα κάποιες βασικές συγχορδίες, άρχισα να παίζω κάποια εύκολα ελληνικά έντεχνα, όπως τον Προσκυνητή του Ιωαννίδη, το Ρίτα Ριτάκι, το Μάτια δίχως λογική κλπ. Τις συγχορδίες θα τις βρεις στο kithara.to. Στη συνέχεια και αφού είχα φτάσει σε κάποιο επίπεδο, το γύρισα στην ηλεκτρική. Σε αυτή τη φάση με βοήθησαν το Guitar pro και το ultimate-guitar.com. Σε όλες τις φάσεις, πολύ σημαντικό ρόλο έπαιξαν και βίντεο που παρακολουθούσα στο YouTube. Θα βρείς άπειρο υλικό. Φίλε μου, η κιθάρα δεν είναι και το πιο εύκολο όργανο, αλλά με υπομονή και συστηματική εξάσκιση θα τα καταφέρεις. Αν θες τη συμβουλή μου, μάθε να διαβάζεις ταμπλατούρα και μην ασχοληθείς ιδιαίτερα με παρτιτούρες. 1
Dr_Pepper Δημοσ. 25 Μαΐου 2022 Μέλος Δημοσ. 25 Μαΐου 2022 9 ώρες πριν, d_gkal είπε Το YouTube δεν έχει κάτι; ναι φίλε μου έχει... αλλά το θέμα ειναι να μου πει κάποιος που ξέρει ή έμαθε με έναν Χ συγκεκριμένο τρόπο ποια /με ποια σειρά να δω και να δώσει διάφορες συμβουλές.
d_gkal Δημοσ. 25 Μαΐου 2022 Δημοσ. 25 Μαΐου 2022 Βρες κάποια σειρά μαθημάτων και ξεκινά απ' την αρχή. Βέβαια δε ξέρω κατά πόσο θα μάθεις αλλά τέλος πάντων. 1
Dr_Pepper Δημοσ. 25 Μαΐου 2022 Μέλος Δημοσ. 25 Μαΐου 2022 6 ώρες πριν, kalogeros είπε το Guitar for dummies, το οποίο με βοήθησε πάρα πολύ. αυτό ακριβώς είχα νομίζω και εγώ (και αν ειναι αυτό) δεν έδειχνε πως να πιάνεις τα τάστα απλά πια τάστα να πατιούνται και νομίζω ότι ήταν φύση αδύνατο να τα πατήσω έτσι όπως τα ήθελε 6 ώρες πριν, kalogeros είπε Θα βρείς άπειρο υλικό. Ναι αυτό ειναι το πρόβλημα ειναι άπειρο και το μισό και παραπάνω μέτριο ή και δίνει λάθος πληροφορίες η δεν τα περιγράφει καλά και σαν ασχετος δεν μπορώ να διακρίνω την διαφορά εύκολα, σκοπός ειναι να βρω τα "καλά" βίντεο 1 λεπτό πριν, d_gkal είπε Βρες κάποια σειρά μαθημάτων και ξεκινά απ' την αρχή. Βέβαια δε ξέρω κατά πόσο θα μάθεις αλλά τέλος πάντων. Ναι τις βασικές ανθρώπινες σκέψεις τις έκανα και εγώ ευχαριστώ, απλά ψάχνω συμβουλή γνώστη ή κάποιου που πέρασε τα ίδια. 1
lector Δημοσ. 25 Μαΐου 2022 Δημοσ. 25 Μαΐου 2022 8 ώρες πριν, kalogeros είπε Τις συγχορδίες θα τις βρεις στο kithara.to Οι συγχορδιες στο συγκεκριμενο σαιτ κατα ΜΕΓΑΛΗ πιθανοτητα ειναι ελλιπεις ή λαθος, σε τετοιο βαθμο που αναρωτιεμαι αν το κανουν επιτηδες.
yiannis72 Δημοσ. 25 Μαΐου 2022 Δημοσ. 25 Μαΐου 2022 Χωρίς να έχω ιδιαίτερες απαιτήσεις και προσδοκίες,έχω ξεκινήσει εδώ και λίγο καιρό να γραντζουνάω κιθάρα παρακολουθώντας τα μαθήματα του Justin https://www.justinguitar.com/ Ειναι αρκετά μεθοδικός,αναλυτικός , μπορείς να φτιάξεις το δικό σου πρόγραμμα καθημερινής εξάσκησης ανάλογα με την εξέλιξή σου και γενικά εμενα με βοηθησε να κατανοήσω καποια πράγματα ξεκινώντας από το απόλυτο μηδέν.(πλέον παίζω αρκετά άνετα καποια ριφάκια αγαπημένων κομματιών ενώ και οι "καταραμένες" συγχορδίες δεν με τρομάζουν πια τόσο πολύ) Πιθανότατα -μάλλον σίγουρα-τα μαθήματα με δάσκαλο είναι η καλύτερη επιλογή αλλά αν για οποιονδήποτε λόγο κατι τέτοιο δεν είναι εφικτό,θα σου πρότεινα να ρίξεις μια ματιά στο σαιτ του. 1
Dr_Pepper Δημοσ. 25 Μαΐου 2022 Μέλος Δημοσ. 25 Μαΐου 2022 5 ώρες πριν, lector είπε Οι συγχορδιες στο συγκεκριμενο σαιτ κατα ΜΕΓΑΛΗ πιθανοτητα ειναι ελλιπεις ή λαθος, σε τετοιο βαθμο που αναρωτιεμαι αν το κανουν επιτηδες. Αυτός ειναι και ο λόγος που κάνω το ποστ, υπάρχουν άπειρες πηγές αλλά δεν σημαίνει πως όλες "κάνουν δουλειά" πχ και το βιβλίο που είχα έδειχνε πια τάστα πρέπει να πατηθούν αλλά εγώ με ΤΙΠΟΤΑ δεν μπορούσα να "τεντώσω" τα δάχτυλα μου έτσι που μου έλεγε και δεν είχε εικόνα για το πως να "πιασω" την τοστιέρα για να το πετύχω αυτό. Θέλω να πω ίσως βγαίνει ο ίδιος ήχος/συγχορδία και με διαφορετικό τρόπο ή υπάρχει κάποια πρακτική που να διευκολύνει το "πιάσιμο" κτλ Οπότε ρωτάω εδώ αν ειναι κάποιος μουσικός κτλ ή έχει μάθει με τέτοιο τρόπο και έχει βρει συγκεκριμένες πηγές/προγράμματα κτλ που όντως να μην ειναι λάθος/καλλιεργούν λάθος συνήθειες ή να ειναι βοηθητικές στο να καταλάβει κάποιος άσχετος σαν εμένα και να μπορεί να προχωρήσει πιο εύκολα.
thanasis00 Δημοσ. 26 Μαΐου 2022 Δημοσ. 26 Μαΐου 2022 16 ώρες πριν, Dr_Pepper είπε Θα μου πείτε ένας απο τους λόγους να πάω σε δάσκαλο θα ειναι για να μην τα παρατάω αλλά πραγματικά θα ήθελα να μου προτείνετε τον πιο efficient/αποδοτικό τρόπο για να μάθει κάποιος άσχετος κιθάρα ή πιάνο Μόνος του(πχ με software ή βιβλίο ή διαδραστικά μέσω κάποιας σελίδας κτλ) Θα ακουστεί αστείο, αλλά εγώ έμαθα πολλά πράγματα στη κιθάρα μέσω του Rocksmith. Πέραν του ότι έχει πολλά τραγούδια να μάθεις σε κιθάρα και μπάσο, έχει και συνεχώς μεταβαλλόμενη δυσκολία, οπότε σε ξεκινάει με λίγες νότες, και μόλις καταλάβει ότι τα πας καλά, αρχίζει και σου προσθέτει κι άλλες. Οπότε σταδιακά μαθαίνεις να παίζεις διάφορα τραγούδια. Ξέρω ότι θες ηλεκτρική κιθάρα για να παίξεις, αλλά πραγματικά είναι πολύ διασκεδαστικός τρόπος για να μάθεις. Γενικότερα τώρα, ο κύριος τρόπος για να μάθεις ένα μουσικό όργανο είναι η υπομονή. Χωρίς υπομονή δε θα μάθεις κανένα όργανο. Θέλει καθημερινή ενασχόληση, από λίγα λεπτά ως λίγες ώρες, και μέσα σε 1 μήνα θα δεις θεματική πρόοδο! Πολλές φορές, όταν βλέπω καμιά σειρά βαρετή ή ταινία, μπορεί να πιάασω τη κιθάρα ή το μπάσο, και να ανεβοκατέβω καμιά κλίμακα, οπότε κάποιες φορές μπορείς να χτίσεις και muscle memory παθητικά.
tasanton Δημοσ. 26 Μαΐου 2022 Δημοσ. 26 Μαΐου 2022 Μιας και έθιξε το θέμα ο φίλος, ψάχνω κι εγώ ένα καλό τρόπο εκμάθησης συγχορδιών για πιάνο/αρμόνιο. Δεν διαβάζω νότες, είμαι και κάποιας ηλικίας, αλλά έχω "αυτί".
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα