kinakos7 Δημοσ. 24 Μαΐου 2022 Δημοσ. 24 Μαΐου 2022 Καλησπέρα, Θα ήθελα την γνώμη σας για το πως να χειριστώ το παρακάτω θέμα. Είμαι κάτοχος ενός μαγαζιού στην Αγία Βαρβάρα το οποίο ήταν κλειστό για 4 χρόνια με διακοπή ηλεκτροδότησης από τον τελευταίο ενοικιαστή. Πριν 2 χρόνια νοίκιασα ξανά το μαγαζί με όλα τα νόμιμα μέσα (υπογεγραμμένα συμβόλαια και ενημέρωση του taxisnet). Μετά από αρκετή ταλαιπωρία και φέσι μερικών ενοικίων ο ενοικιαστής έφυγε από το μαγαζί (αποδείχτηκε πολύ αναξιόπιστος σε όλους τους τομείς αλλά αυτό είναι άλλο θέμα). Αυτό όμως που ανακάλυψα τώρα που έφυγε είναι ότι το μαγαζί ηλεκτροδοτείται κανονικά παρά το γεγονός ότι στον ΔΕΔΔΗΕ φαίνεται ότι η παροχή είναι ανενεργή. Ανακάλυψα δηλαδή ότι ο ενοικιαστής είχε συνδέσει μόνος του το ρολόι χωρίς να κάνει ποτέ σύναψη με κάποιο πάροχο ρεύματος αυτά τα δύο χρόνια. Επειδή τυχαίνει και είχα τραβήξει φωτογραφίες στο ρολόι λίγο πριν το νοικιάσω φαίνεται ότι έχει γράψει τουλάχιστον 4000Kwh. Εντωμεταξύ το ρολόι βρίσκεται μέσα στο μαγαζί και φυσικά δεν μπορεί κάποιος να έχει πρόσβαση από έξω. Τι με συμβουλεύεται να κάνω; Πρέπει να κάνω κάποια καταγγελία και που; (ΔΕΔΔΗΕ, ΔΕΗ ή κάπου αλλού; Εάν πάω να νοικιάσω ξανά το μαγαζί και ο νέος ενοικιαστής πάει να κάνει αίτηση σύνδεσης φαντάζομαι ότι θα ανακαλυφθεί η απάτη. Το ρολόι δεν ήταν ποτέ στο όνομά μου αλλά η ιδιοκτησία είναι δική μου και φοβάμαι ότι μπορεί κάποια στιγμή να κληθώ εγώ να δώσω εξηγήσεις για κάτι που δεν ευθύνομαι. Ευχαριστώ εκ των προτέρων
NikosKallithea Δημοσ. 25 Μαΐου 2022 Δημοσ. 25 Μαΐου 2022 Πιάσε το αυγό και κουρευτο. 4000 πάντως δεν ειναι και πάρα πολλα. Μονο δικαστικά βλεπω να λύνεται το θέμα
Basilhs23___ Δημοσ. 25 Μαΐου 2022 Δημοσ. 25 Μαΐου 2022 Αν αυτά τα 4000 τα χρεώσουν με σημερινά τιμολόγια συν τα πρόστιμα, κλαφτα. Για την βέλτιστη λύση στο θέμα σου δεν μπορώ να πω κάτι. Δηλαδή να αφήσεις να το ενοικιάσει ο νέος η να κάνεις αναφορά μόνος σου στον ΔΕΔΔΗΕ..... Όπως και να χει προβλέπω μπλεξίματα.
grenion29 Δημοσ. 25 Μαΐου 2022 Δημοσ. 25 Μαΐου 2022 Είχα ακριβώς το ίδιο πρόβλημα με κατοικία, όπου για 3 - 4 χρόνια είχαν συνδέσει παράνομα το ρεύμα. Φυσικά μέσα στη διάρκεια των ετών αυτών όσες φορές και αν κοβόταν πήγαιναν και το ένωναν ξανά. Το ακόμα καλύτερο είναι πως εγώ το είχα πάρει χαμπάρι αρκετό καιρό πριν και είχα απευθυνθεί τόσο στη ΔΕΗ όσο και στη ΔΕΔΗΕΕ οι οποίοι μου λέγανε πως δεν μπορώ να κάνω τίποτα, πως είναι καθαρά πρόβλημα του ατόμου που το ενοικιάζει (καθώς είχα φροντίσει να γραφτεί το ρεύμα από την πρώτη στιγμή στο όνομά του). Όσες φορές και αν ταλαιπωρήθηκα δεν έπαιρνα σαφή απάντηση για το τι θα γίνει μετά αν και εφόσον φύγει και αν έχω εγώ αργότερα προβλήματα. Η κατάσταση συνεχίστηκε, καθώς δεν μπορούσα να τους διώξω, για 4-5 χρόνια. Όταν έφυγαν και προσπάθησα να δω τι γίνεται πήγα στη ΔΕΗ και μου είπαν πως το χρέος, αν υπάρχει, θα κυνηγήσει αυτόν που έφυγε και πως μπορώ να κάνω κανονικά καινούργια σύνδεση και να πληρώσω ό,τι εγώ καταναλώνω από εκεί και πέρα. Καθησυχασμένος λοιπόν το ξανανοίκιασα και μετά από λίγο καιρό έντρομος με καλεί ο ενοικιαστής πως του ήρθε λογαριασμός 8000 ρεύμα στο όνομά του. Φυσικά έτρεξα πάλι στη ΔΕΗ να δούμε τι συμβαίνει και ευτυχώς στα τόσα χρόνια που πηγαινοερχόμουν πέτυχα για πρώτη φορά μια φοβερή υπάλληλο που ενδιαφέρθηκε, το έψαξε και μου εξήγησε αναλυτικά και το τι έχει συμβεί και το τι έπρεπε να κάνω. Οι υπάλληλοι της ΔΕΗ όταν συνέδεσαν το ρολόι στο καινούργιο ενοικιαστή είχαν σημειώσει την ένδειξη, οπότε μπορούσαμε να βρούμε τι κατανάλωση αφορούσε τον ίδιο (απορώ γιατί του φόρτωσαν και τα προηγούμενα τότε). Κάναμε κάποια χαρτιά, υπεύθυνες δηλώσεις και φυσικά με τη χρήση του Ε2 όπου φαινόταν ξεκάθαρα ποιος έμενε στο σπίτι τα προηγούμενα χρόνια (το συμβόλαιό του είχε λήξει ένα μήνα πριν), οπότε και η ΔΕΗ απάλλαξε από το χρέος το λογαριασμό και όπως κατάλαβα ο παλιός ενοικιαστής όπου ξαναδοκιμάσει να βάλει ρεύμα στο όνομά του θα το βρει μπροστά του + πως θα τον κυνηγήσει η ΔΕΗ για τα χρωστούμενα. Το μόνο που έχει μείνει ανοικτό είναι μήπως κάποια στιγμή έρθει σε εμένα χρέωση που αφορά τα ποσά του δήμου που ίσως μετακυλιστούν στον ιδιοκτήτη. Εκεί δε μου έχει δώσει κάποιος απάντηση, οπότε περιμένω, καθώς τόσο καιρό (2 χρόνια) δε με έχουν ενοχλήσει. 1
SabotazNic Δημοσ. 25 Μαΐου 2022 Δημοσ. 25 Μαΐου 2022 20 λεπτά πριν, grenion29 είπε Είχα ακριβώς το ίδιο πρόβλημα με κατοικία, Δεν είχες ακριβώς το ίδιο θέμα. Ο ενοικιαστής σου πήρε την παροχή στο όνομα του. Στον op φαινόταν ανενεργή και άρα το ρεύμα στο κατάστημα επιβαρύνει τον ιδιοκτήτη. Τώρα αν μπορεί να αποδείξει, και να δεχτούν, ότι δεν το έκανε ο ίδιος, άλλο αυτό. 2
kage Δημοσ. 25 Μαΐου 2022 Δημοσ. 25 Μαΐου 2022 σε πωληση ακινητου γνωστος αναγκαστηκε να πληρωσει χρεος μερικα χιλιαρικα απο ενοικιαστη ετων πισω γιατι του μπλοκαρε την διαδικασια πωλησης σε καποιο υπηρεσια...δεν ξερω αν ειναι νομιμο αλλα δεν υπηρχε καιρος για δικηγορους δικες κτλ..
Fotis_Greece Δημοσ. 25 Μαΐου 2022 Δημοσ. 25 Μαΐου 2022 (επεξεργασμένο) Εγω ρε παιδια εχω απορια. Στην γειτονια μου, σε ενα εγκατελειμμενο σπιτι\μονοκατοικια εχουν μπει και καθονται διαφοροι ελληνες και ευρωπαιοι νεαροι. Εχουν συνδεσει μονοι τους το ρευμα και η κατασταση τραβαει κανα 8μηνο τωρα. Το ρολοι απο οτι ειδα ειναι μεσα στον χωρο\κηπο οποτε δεν μπαινει και κανεις αλλος να το κοψει ή να κανει ελεγχο. Καταλαβαινω σωστα οτι εχουν βρει ενα απλο και απιστευτο κολπο να εχουν τσαμπα ρευμα?? Επεξ/σία 25 Μαΐου 2022 από Fotis_Greece
fredd0 Δημοσ. 25 Μαΐου 2022 Δημοσ. 25 Μαΐου 2022 1 λεπτό πριν, Fotis_Greece είπε Εγω ρε παιδια εχω απορια. Στην γειτονια μου, σε ενα εγκατελειμμενο σπιτι\μονοκατοικια εχουν μπει και καθονται διαφοροι ελληνες και ευρωπαιοι νεαροι. Εχουν συνδεσει μονοι τους το ρευμα και η κατασταση τραβαει κανα 8μηνο τωρα. Το ρολοι απο οτι ειδα ειναι μεσα στον χωρο\κηπο οποτε δεν μπαινει και κανεις αλλος να το κοψει ή να κανει ελεγχο. Καταλαβαινω σωστα οτι εχουν βρει ενα απλο και απιστευτο κολπο να εχουν τσαμπα ρευμα?? Απιστευτο? Που το ειδες το απιστευτο ... παντως αφου υπαρχει ρολοι, κατι ειναι. Εννοω οτι υπαρχει μια σχετικα ασφαλεια. Υπαρχουν περιπτωσεις που κλεβουν ρευμα κατευθειαν απο τα εναερια καλωδια.
Fotis_Greece Δημοσ. 25 Μαΐου 2022 Δημοσ. 25 Μαΐου 2022 Απιστευτο με την εννοια οτι ειναι τοσο απλο να ηλεκτροδοτησεις ενα σπιτι χωρις χαρτια και χωρις φραγκο!!!
sphinxgr Δημοσ. 25 Μαΐου 2022 Δημοσ. 25 Μαΐου 2022 4 ώρες πριν, kage είπε σε πωληση ακινητου γνωστος αναγκαστηκε να πληρωσει χρεος μερικα χιλιαρικα απο ενοικιαστη ετων πισω γιατι του μπλοκαρε την διαδικασια πωλησης σε καποιο υπηρεσια...δεν ξερω αν ειναι νομιμο αλλα δεν υπηρχε καιρος για δικηγορους δικες κτλ.. Κάποια χρέη ακολουθούν τον ιδιοκτήτη. πχ νερό και κοινόχρηστα. Αν και η ΔΕΗ έχει μείνει στο όνομα του ιδιοκτήτη, τότε και αυτή επιβαρύνει τον ιδιοκτήτη.
kostasbm Δημοσ. 25 Μαΐου 2022 Δημοσ. 25 Μαΐου 2022 μια λυση που εκανε ενα γειτονας ηταν οτι εκανε αιτηση στη ΔΕΗ για ξηλωμα παροχης και μετρητη λογω μερικης κατεδαφισης και ηρθαν και τα μαζεψαν ολα
kinakos7 Δημοσ. 25 Μαΐου 2022 Μέλος Δημοσ. 25 Μαΐου 2022 6 ώρες πριν, SabotazNic είπε Δεν είχες ακριβώς το ίδιο θέμα. Ο ενοικιαστής σου πήρε την παροχή στο όνομα του. Στον op φαινόταν ανενεργή και άρα το ρεύμα στο κατάστημα επιβαρύνει τον ιδιοκτήτη. Τώρα αν μπορεί να αποδείξει, και να δεχτούν, ότι δεν το έκανε ο ίδιος, άλλο αυτό. Σωστά. Βέβαια η παροχή ποτε δεν είχε περάσει σε δικό μου όνομα. Ήταν απλά ανενεργή και την συνδεσε ο ενοικιαστής παράνομα. Ότι έχω συμβόλαιο ενοικίασης το διάστημα που έγινε η σύνδεση και η κατανάλωση δεν αποδεικνύει ότι δεν ειμαι εγώ υπαίτιος; Και τελικά τι πρέπει να κάνω ; Πάω να το καταγγείλω;
NikosKallithea Δημοσ. 25 Μαΐου 2022 Δημοσ. 25 Μαΐου 2022 1 ώρα πριν, kinakos7 είπε Σωστά. Βέβαια η παροχή ποτε δεν είχε περάσει σε δικό μου όνομα. Ήταν απλά ανενεργή και την συνδεσε ο ενοικιαστής παράνομα. Ότι έχω συμβόλαιο ενοικίασης το διάστημα που έγινε η σύνδεση και η κατανάλωση δεν αποδεικνύει ότι δεν ειμαι εγώ υπαίτιος; Και τελικά τι πρέπει να κάνω ; Πάω να το καταγγείλω; Και πως αποδεικνύεται οτι η κατανάλωση έγινε οταν ηταν νοικιασμένο; Στο λεω για να σε προετοιμάσω για το δικαστήριο αν πας
sphinxgr Δημοσ. 25 Μαΐου 2022 Δημοσ. 25 Μαΐου 2022 4 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε Και πως αποδεικνύεται οτι η κατανάλωση έγινε οταν ηταν νοικιασμένο; Στο λεω για να σε προετοιμάσω για το δικαστήριο αν πας Σωστά. Κανονικά η καταγγελία στη ΔΕΗ έπρεπε να γίνει με τη λήξη του συμβλαίου / όταν έφυγε ο ενοικιαστής. Διαφορετικά η κατανάλωση μπορεί να έχει γίνει και απο εσένα, αφού το ακίνητο ήταν κάποια περίοδο σε σένα και έχει υπάρξει καταγεγραμμένη κατανάλωση ρευματος μια άγνωστη περίοδο.
vagos789 Δημοσ. 25 Μαΐου 2022 Δημοσ. 25 Μαΐου 2022 Φιλε θα εχεις προβλημα, μικρο ή μεγαλο Και νομιζω οτι το καλυτερο που εχεις να κανεις ειναι να το ξεκαθαρισεις τωρα καθοτι εχεις και ενα συμβολαιο ενοικιασης στα χερια σου,για το διαστημα μετα την ληξη του θα θεωρηθεις 100% υπευθυνος , κοιτα μηπως σωσεις το διαστημα της ενοικιασης Αν απο τη ΔΕΗ υπαρχει καποιος καλοπροαιρετος να σε συμβουλεψει και να μην κοιταξει πως θα κυνηγησει εσενα και δεν θα ενοχλησουν καθολου αυτον που εφυγε, θα ηταν χρησιμο προφανως
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα