Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα σε όλους. Έξω από το σπίτι μ έχω ένα αθλητικό κέντρο. Για καλή τυχη μερικών έρχονται νωρίτερα έξω από το σπίτι μ και μ πιάνουν τη θέση όπου βάζω εγώ το αμάξι μου. Δεν πειράζει λέω ο δρόμος δεν είναι δικός μ οπότε δεν μπορώ να πω κάτι. Αλλά έχω μια ένσταση. Είναι μερικοί αγενεστατοι οι οποίοι μου κλεινουν στην κυριολεξία τις 2 εισόδους στο σπίτι μ. Το πεζοδρόμιο είναι περίπου 10 εκατοστά για να κατέβω και βλέπω έξω από τις σκάλες μ πάντα αυτοκίνητα. Είπα να αφήσω σημείωμα λέγοντας τους ότι είναι αγένεια να κλείνεις μια είσοδο αλλά από την άλλη λέω άσε μην μπλέξω σε κανένα τρελό. Έτσι αγόρασα 2 πινακίδες που να λένε όχι parking. Αυτό πάει ξεκάθαρα για τις εισόδους μου( έχω άνθρωπους με κινητικά προβλήματα, κάνει εργασίες η αδερφή μ στο κάτω σπίτι) αλλά θέλω να έχω ένα μέτρο τουλάχιστον ώστε να μπορώ να περάσω σαν άνθρωπος και όχι να κάνω μανούβρες ούτε να φοβάμαι μην κοπανισω σε κάποιο κοτσαδορο η να ρίξω καμία μηχανή. Αυτό που έκανα είναι παράνομο; Μπορώ να ζητήσω το δίκιο μου; Υπάρχει κάποιος νόμος που να με καλύπτει; Γνώριζει κανεις; Ευχαριστώ εκ των προτέρων 

ΥΓ Έγραψα παρακαλω μη μου κλείνετε τις εισόδους. Εύχαριστω. Τουλάχιστον προσπαθώ να φανώ ευγενικός 

Επεξ/σία από JohnConstantine
Δημοσ.

Οι αθληταραδες δηλαδη ερχονται με το αυτοκινητο και απαιτουν να το παρκαρουν και απ'εξω απο τον προορισμο τους 😅

Περα απο την πλακα, ετσι οπως τα περιγραφεις ουτε αυτοι κανουν κατι παρανομο ουτε εσυ. Μαλλον θα ελεγα με τις πινακιδες πονταρεις καθαρα στην ευγενεια τους. Αν οντως εχεις ατομο με κινητικα προβληματα επισημανε το ξεκαθαρα (βαλε το σηματακι με το καροτσακι ΑΜΕΑ).

Δημοσ.

Χρειάζεται κάπως να πιστοποιήσεις το πρόβλημα ώστε να έχουν νόμιμη βάση οι πινακίδες σου. Ενδεχομένως να απευθυνθείς στο δήμο με σχετική αίτηση.

Αν περιμένεις να είναι οι άλλοι ευγενικοί, ή - το πιο απλό - να προσέχουν τις πινακίδες, καλή τύχη. Εδώ τις νόμιμες δεν προσέχουν/σέβονται.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 ώρες πριν, JohnConstantine είπε

Καλησπέρα σε όλους. Έξω από το σπίτι μ έχω ένα αθλητικό κέντρο. Για καλή τυχη μερικών έρχονται νωρίτερα έξω από το σπίτι μ και μ πιάνουν τη θέση όπου βάζω εγώ το αμάξι μου. Δεν πειράζει λέω ο δρόμος δεν είναι δικός μ οπότε δεν μπορώ να πω κάτι. Αλλά έχω μια ένσταση. Είναι μερικοί αγενεστατοι οι οποίοι μου κλεινουν στην κυριολεξία τις 2 εισόδους στο σπίτι μ. Το πεζοδρόμιο είναι περίπου 10 εκατοστά για να κατέβω και βλέπω έξω από τις σκάλες μ πάντα αυτοκίνητα. Είπα να αφήσω σημείωμα λέγοντας τους ότι είναι αγένεια να κλείνεις μια είσοδο αλλά από την άλλη λέω άσε μην μπλέξω σε κανένα τρελό. Έτσι αγόρασα 2 πινακίδες που να λένε όχι parking. Αυτό πάει ξεκάθαρα για τις εισόδους μου( έχω άνθρωπους με κινητικά προβλήματα, κάνει εργασίες η αδερφή μ στο κάτω σπίτι) αλλά θέλω να έχω ένα μέτρο τουλάχιστον ώστε να μπορώ να περάσω σαν άνθρωπος και όχι να κάνω μανούβρες ούτε να φοβάμαι μην κοπανισω σε κάποιο κοτσαδορο η να ρίξω καμία μηχανή. Αυτό που έκανα είναι παράνομο; Μπορώ να ζητήσω το δίκιο μου; Υπάρχει κάποιος νόμος που να με καλύπτει; Γνώριζει κανεις; Ευχαριστώ εκ των προτέρων 

ΥΓ Έγραψα παρακαλω μη μου κλείνετε τις εισόδους. Εύχαριστω. Τουλάχιστον προσπαθώ να φανώ ευγενικός 

Δε μπορεις να κανεις τιποτα.

Μονο εαν οντως υπαρχει ατομο με προβληματα να πας στο δημο και να ζητησεις να σου δωσουν πινακιδα(και να βγει σχετικη αδεια) για να μη παρκαρουν.

Η αυθαιρετη τοποθετηση πινακιδων που εκανες εσυ ειναι παρανομη.

Προσωπικα οταν βλεπω ακυρες πινακιδες no parking σε σημεια που ξερω οτι δεν υφισταται λογος (προφανως και εαν δεν υπαρχει η πινακιδα με την αδεια απο το δημο,οπως ειναι το νομιμο) παρκαρω.

Γιατι εχει βγει ο καθενας που δε θελει να του παρκαρουν και βαζει πινακιδες.

Επεξ/σία από Dantε
  • Like 1
Δημοσ.

Σε ενα Χ βαθος χρονου, καποιος θα σε καταγγειλει για τις πινακιδες αυτες

Απο μια μερα εως πεντε χρονια

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, vagos789 είπε

Σε ενα Χ βαθος χρονου, καποιος θα σε καταγγειλει για τις πινακιδες αυτες

Απο μια μερα εως πεντε χρονια

Δεν ασχολουνται ομως.

Ας ελπισουμε οτι μετα με το θεμα τις ΛΕΑ που εχουν πιασει τωρα,οτι θα ασχοληθουν καποια στιγμη και με τα παρανομα παρκινγκ.Αν και θεμα πολεοδομιας-δημου ειναι αυτα πιο πολυ.

Αλλα ο ενας πεταει το μπαλακι στον αλλο.

Δημοσ.

Το αιώνιο πρόβλημα που δε πρόκειται να λυθεί ποτέ. Τόσα πολλά αυτοκίνητα που οι θέσεις δεν επαρκούν.

Αν πάει 3€ η βενζίνη ίσως κάτι γίνει και πάλι δεν είμαι σίγουρος. Βέβαια αν γίνει αυτό θα μας απασχολήσουν άλλα θέματα

Δημοσ.

Αν κατάλαβα καλά από την περιγραφή το πρόβλημα είναι πως είναι πολύ στενό το πεζοδρόμιο και οπότε όποιος παρκάρει εκεί μπροστά ουσιαστικά σου κλείνει τις εισόδους? Ή οι σκάλες του σπιτιού βγαίνουν πιο μπροστα? Γιατί δεν καταλαβαίνω ακριβώς τι εννοείς με το κάποιοι παρκάρουν οκ και κάποιοι κλείνουν τις εισόδους. Στο ίδιο πεζοδρόμιο παράλληλα δεν παρκάρουν αμφότεροι? Εκτός αν εννοείς πιο πέρα ή ακριβώς απεξω από τις εισόδους.

Σε κάθε περίπτωση αν παίζει κάτι από τα δύο, τότε δυστυχώς δεν μπορείς να κάνεις πολλά πέρα από την επίκληση στην ευγένεια του καθενός και την κατανόηση. Η πινακίδα no parking ειναι τυπικά παράνομη αν δεν υπάρχει λόγος. Μια ανακοίνωση για το πρόβλημα (τύπου παρακαλώ μην μου κλείνετε την είσοδο) δεν έχει νομική ισχύ μεν αλλά ίσως χτυπήσει τους περισσότερους στο φιλότιμο. Μόνη λύση εάν υπάρχει άτομο με κινητικά προβλήματα είναι : αίτηση στο δήμο->θέση παρκινγκ αμέα ή ράμπα.

Κλασσικό θέμα με στενά πεζοδρόμια ή με πυλωτές που βγαίνουν μέχρι σχεδόν την άκρη του πεζοδρομιού. Ειλικρινά απορώ πως σκέφτονταν όταν τα φτιάχνανε. Υπάρχουν σημεία σε πεζοδρόμια που κυριολεκτικά δεν χωράει ούτε ένα ατομο να περπατήσει. Για αμαξίδια/καρότσια μωρού/κλπ ούτε λόγος.Σε κάποια πεζοδρόμια των 40 εκατοστών μάλιστα κάποιος φωστήρας πέταξε και κολωνάκια να δυσκολεύει περισσότερο η διέλευση. Κάπου κάπου πετάγεται και καμια κολώνα της ΔΕΗ και κάνεις παρκουρ για να περάσεις. Ειλικρινά δεν ξέρω ποια ειναι η νομοθεσία και οι πολεοδομικές απαιτήσεις αλλά μου φαίνεται αδιανόητο το πόσα μη λειτουργικά και στενά πεζοδρόμια υπάρχουν. Αποκλείεται να είναι νόμιμα φτιαγμένα. Ειδικά σε μερικές γειτονιές(στο πατρικό μου Θεσσαλονίκη πχ) οι πολυκατοικίες είναι 1 μιση πλακάκι από τον δρόμο. Δεν ξέρω αν την λακαμια την έκαναν οι εργολάβοι ή ο δήμος αλλά είναι εξωφρενικό. Οι πεζοί οριακά αναγκάζονται να περπατάνε στο δρόμο. Αν έχει και κανένα παρκαρισμένο περίεργα δε ή με ογκο και ανοιχτό καθρέφτη, παίζεις whac a mole με τους καθρέφτες θες δεν θες.

• Like 2
Δημοσ.
38 λεπτά πριν, Bitbit είπε

Το αιώνιο πρόβλημα που δε πρόκειται να λυθεί ποτέ. Τόσα πολλά αυτοκίνητα που οι θέσεις δεν επαρκούν.

Αν πάει 3€ η βενζίνη ίσως κάτι γίνει και πάλι δεν είμαι σίγουρος. Βέβαια αν γίνει αυτό θα μας απασχολήσουν άλλα θέματα

Αν παει 3Ε η βενζινη τοτε θα ειναι ακομα χειροτερα τα πραγματα.Περισσοτερα αυτοκινητα θα μενουν παρκαρισμενα,αρα λιγοτερες θεσεις.

• Like 1
Δημοσ.
36 λεπτά πριν, Bitbit είπε

Αν πάει 3 ευρώ η βενζίνη και αρχίζει ο κόσμος και παρκάρει τα αμάξια του ψιλομόνιμα γιατί δεν τα κουνάει, εκεί να δεις χαμός που θα γίνει. Αμα δεν κινούνται τα αμάξια να παίζει ανακύκλωση στο πάρκινγκ θα αρχίσουμε να βλέπουμε παρκαρισμένα και πάνω στα κολωνάκια.

ΥΓ καλά αυτό με τις ελάχιστες θέσεις παρκινγκ αναλογικά με τα αμάξια είναι τεράστιο θέμα στις μεγάλες πόλεις. Δε θα λυθεί στα κοντά. Οι περισσότερες πολυκατοικίες που είναι φτιαγμένες πριν το 1990 (παίζει να είναι και το 70-80% του συνόλου) δεν έχουν παρκινγκ για τους κατοίκους και είναι και κολλητά με το δρόμο χτισμένες. Μέχρι να γκρεμιστούν και να φτιαχτούν στη θέση τους πολυκατοικίες με προδιαγραφές και παρκινγκ θα περάσουν 50 χρόνια. Υπομονή. ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ.

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, Svarniaris είπε

Αν πάει 3 ευρώ η βενζίνη και αρχίζει ο κόσμος και παρκάρει τα αμάξια του ψιλομόνιμα γιατί δεν τα κουνάει, εκεί να δεις χαμός που θα γίνει. Αμα δεν κινούνται τα αμάξια να παίζει ανακύκλωση στο πάρκινγκ θα αρχίσουμε να βλέπουμε παρκαρισμένα και πάνω στα κολωνάκια.

ΥΓ καλά αυτό με τις ελάχιστες θέσεις παρκινγκ αναλογικά με τα αμάξια είναι τεράστιο θέμα στις μεγάλες πόλεις. Δε θα λυθεί στα κοντά. Οι περισσότερες πολυκατοικίες που είναι φτιαγμένες πριν το 1990 (παίζει να είναι και το 70-80% του συνόλου) δεν έχουν παρκινγκ για τους κατοίκους και είναι και κολλητά με το δρόμο χτισμένες. Μέχρι να γκρεμιστούν και να φτιαχτούν στη θέση τους πολυκατοικίες με προδιαγραφές και παρκινγκ θα περάσουν 50 χρόνια. Υπομονή. ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ.

Ακόμα όμως και αυτές οι πολυκατοικίες που έχουν θέσεις στάθμευσης, είναι συνήθως για ένα όχημα/διαμέρισμα. Πλέον όμως πολλές οικογένειες έχουν τουλάχιστον 2 (και 3, και 4). Οπότε το πρόβλημα παραμένει. Σε αυτό να συνυπολογισθεί και η αύξηση μεγέθους των οχημάτων (καμία σχέση με αυτά των 90s ή 00s) η οποία σε αρκετές περιπτώσεις είτε "ακυρώνει" υπάρχουσες θέσεις (απλά δεν χωράνε) είτε καθιστά δύσκολο το μπες-βγες και άρα καταλήγει να μένουν αυτοκίνητα στο δρόμο, ενώ τυπικά έχουν θέση στάθμευσης.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Επειδή σταθμευμένο όχημα σε απόσταση 10 εκατοστών από την είσοδο σπιτιού είναι αρκετά απίθανο να είναι νόμιμο, θα πρότεινα να ξεκαθαρίσεις τι από τα 3 είναι παράνομο/εκτός κανόνων: η στάθμευση εκεί, το πεζοδρόμιο ή η είσοδος. Και μετά να κινηθείς ανάλογα, αν είναι ας πούμε παράνομη η στάθμευση παίρνε την αστυνομία και μην ανακατευτείς προσωπικά, αν είναι η είσοδος πολύ έξω φτιάξε ρύζι κλπ

Επεξ/σία από konc
Δημοσ.
7 ώρες πριν, haris_216 είπε

Ακόμα όμως και αυτές οι πολυκατοικίες που έχουν θέσεις στάθμευσης, είναι συνήθως για ένα όχημα/διαμέρισμα. Πλέον όμως πολλές οικογένειες έχουν τουλάχιστον 2 (και 3, και 4). Οπότε το πρόβλημα παραμένει. Σε αυτό να συνυπολογισθεί και η αύξηση μεγέθους των οχημάτων (καμία σχέση με αυτά των 90s ή 00s) η οποία σε αρκετές περιπτώσεις είτε "ακυρώνει" υπάρχουσες θέσεις (απλά δεν χωράνε) είτε καθιστά δύσκολο το μπες-βγες και άρα καταλήγει να μένουν αυτοκίνητα στο δρόμο, ενώ τυπικά έχουν θέση στάθμευσης.

Σε κάθε περίπτωση έστω και ένα όχημα/διαμέρισμα θα ήταν τεράστια βελτίωση αν συνέβαινε μαζικά.Επίσης αρκετοί δεν έχουν (παππούδες/γιαγιάδες ας πουμε). Και πάλι βέβαια σε πόλεις όπως η Θεσσαλονίκη ας πούμε να χάνοταν τα πεζοδρόμια για να χωρέσουν τα έξτρα. Στην πλειοψηφία των περιοχών οι πολυκατοικίες είναι κολλητά η μία στην άλλη με μόνο μία όψη να βλέπει πεζοδρόμιο. Αν εκεί μπουν παρκινγ ότι χωράει μέσα μόνο. Αστο μη το συζητάμε. Η πολεοδομική προσέγγιση της Ελλάδας είναι απαράδεκτη. Το 60-70 πετούσαν τσιμέντο σαν τρελοί όπου και όπως ναναι. Χωρίς κανένα σχέδιο-χωρις πρόβλεψη παρκινγκ. 5 πολυκατοικίες τσιμεντένιες χωρίς παρκινγκ με άθλια αισθητική σε ένα τετράγωνο στη θέση 5 μονοκατοικιών με παραδοσιακή αισθητική. Τι να λέμε τώρα. Εγκλημα. Και απο ΜΜΜ (ειδικά Θεσσαλονίκη) κλάφτα. Και όσο πάει χειροτερεύει η κατάσταση. Ο ΟΑΣΘ τα τελευταία χρόνια έκοψε λεωφορεία και δρομολόγια. Πήρε κάτι σάπια χωρίς παράθυρα που έχουν με χαρτί Α4 το νουμερο. Η τηλεματική στις στάσεις δεν δουλεύει. Τραγωδία. Ελλάδα 2.0 μη χέσω..

Τέσπα ξεφεύγουμε από το θέμα του ποστ. Άμα δεν μας δώσει λεπτομέρειες για τη συνθήκη δεν θα βγάλουμε άκρη. Όπως είπε και ο konc πιο πανω, κάτι είναι παράνομο. Το πεζοδρόμιο? Η είσοδος? Η σταθμευση? Δεν παίζει να έχει τόσο κοντά στην είσοδο το πεζοδρόμιο. Πρέπει να μιλάμε για 40 εκατοστά πεζοδρόμιο. Κάποιος έχει κάνει ότι νάναι.

Δημοσ.

πάντως έχω δει περιπτώσεις όπου η είσοδος του σπιτιού είναι πάνω σε μικρό-στενό πεζοδρόμιο και μπροστά να έχουν παρκάρει αυτοκίνητα. Μάλιστα το έχω προσέξει διότι θυμάμαι που έλεγα ότι δε θα ήθελα σε καμια περίπτωση να μένω σε τέτοιο σπίτι, χωρίς καθόλου αυλή, να βγαίνω σε ένα στενό πεζοδρόμιο. Να θέλεις να μεταφέρεις έναν καναπέ ή ένα ψυγείο και να μη μπορείς.

Δε ξερω ποιος έχει κάνει το λάθος εκεί αλλά η κατάσταση είναι τραγική. Αν λοιπόν είναι έτσι όπως το φαντάζομαι (όπως έχω δει δηλαδή)....

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...