Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους και σε όλες. Το καλοκαίρι σχεδιάζω να μείνω σε μακρινό νησί των Κυκλάδων και να εργαστώ από εκεί. Το πρόβλημα μου είναι πως δεν έχω λάπτοπ αλλά desktop και είναι προγραμματισμένο έτσι ώστε να συνδέεται μόνο μέσω LAN καλώδιο. Στο συγκεκριμένο νησί αντιμετωπίζω το πρόβλημα ότι δεν υπάρχει τηλεφωνική γραμμή και έτσι δε μπορώ να κάνω μεταφορά της δικής μου έτσι ώστε να δουλέψω εκεί. Θεωρητικά θα μπορούσα να εργαστώ μέσω hotspot από το κινητό μου και ένα repeater αλλά αυτό θα σήμαινε ότι θα έπρεπε το κινητό μου συνεχώς να βρίσκεται δύο μέτρα από τον χώρο εργασίας μου. Μου είπανε πως θα μπορούσα να αγοράσω ένα μόντεμ όπως το TP LINK archer mr 400 και να πάρω μια SIM από την Cosmote, την οποία θα έβαζα στο Router και θα δούλευα μια χαρά. Έχει κανείς σας γνώσεις πάνω σε αυτό που θα μπορούσε να με κατατοπίσει με μεγαλύτερη ακρίβεια για το πώς να κινηθώ;;;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα, έχεις τη δυνατότητα να ελέγξεις την κάλυψη 4G δικτύου στο χώρο; Αν ναι, βρες ποιοι είναι οι πάροχοι που έχουν ικανοποιητικό σήμα και κάνε μία έρευνα αγοράς για το κατάλληλο πακέτο δεδομένων. Γενικά το 4G δεν είναι μία φθηνή λύση για πρόσβαση στο Internet, ειδικά αν έχεις απαιτήσεις για μεγάλο όγκο δεδομένων, μιας και λειτουργεί με ογκοχρέωση.

Κατά τα άλλα θα πρέπει να είναι αρκετά απλό σαν υλοποίηση. Αγοράζεις την κάρτα SIM με το αντίστοιχο πακέτο, αγοράζεις έναν 4G router (έρευνα αγοράς βάσει κριτικών στην παπιο-αναζήτηση), βάζεις την SIM στο router και ακολουθώντας βασικούς wizards (βασικούς στην περίπτωση που προμηθευτείς κάποιον consumer grade 4G router) θα έχεις Internet ενσύρματα (ethernet για το desktop PC) αλλά και κατά πάσα πιθανότητα και μέσω WiFi ανάλογα με το ποιον 4G router θα έχεις επιλέξει.

Αν δεν υπάρχει ικανοποιητικό σήμα εντός του χώρου, τότε θα πρέπει να πας σε κάποια πιο advanced λύση με 4G router που δέχεται εξωτερική κεραία, την οποία θα πρέπει να τοποθετήσεις σε κατάλληλο σημείο.

Αν φτάσεις στο σημείο να έχεις κάνει τα παραπάνω ένα μικρό TIP είναι να βάλεις πρώτα την κάρτα SIM σε ένα κινητό τηλέφωνο ώστε πρώτον να επιβεβαιώσεις ότι σου δίνει Internet και κατά δεύτερον να καταργήσεις το PIN που κάποιες φορές κάνει ευκολότερη την χρήση της SIM μέσω του 4G router.

Επεξ/σία από m4is

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...