lasithi12 Δημοσ. 24 Μαΐου 2022 Δημοσ. 24 Μαΐου 2022 Έχω ένα Macbook pro 2019 16" χοοκαρισμενο σε Dell3219Q 4K @ 60Hertz. Τώρα τρέχει στην μαξ ανάλυση του αλλα ηθελα να ρωτήσω ποια ανάλυση ειναι καλυτερη για optimize το hardware μου; Δλδ αν κανω καποιο downscale θα ειναι ποιο καλυτερα για τον υπολογιστή μου; Οι Επιλογές που έχω
thanasis00 Δημοσ. 25 Μαΐου 2022 Δημοσ. 25 Μαΐου 2022 Συνήθως αναλύσεις διαφορετικές από τη native ανάλυση της οθόνης, έχει σαν αποτέλεσμα degraded εικόνα και συνολική εμπειρία χρήσης. Το mac γενικά προσπαθεί να ενεργοποιεί τις καλύτερες δυνατότητες της εκάστοτε οθόνης, οπότε προτείνω να την αφήσεις ως έχει. 2
mistr4l Δημοσ. 25 Μαΐου 2022 Δημοσ. 25 Μαΐου 2022 (επεξεργασμένο) 8 ώρες πριν, thanasis00 είπε Συνήθως αναλύσεις διαφορετικές από τη native ανάλυση της οθόνης, έχει σαν αποτέλεσμα degraded εικόνα και συνολική εμπειρία χρήσης. Το mac γενικά προσπαθεί να ενεργοποιεί τις καλύτερες δυνατότητες της εκάστοτε οθόνης, οπότε προτείνω να την αφήσεις ως έχει. Δεν ισχύει. Προσωπικά τα έχω γράψει πολλές φορές. Το mac os προτείνει τη βέλτιστη επιλογή (default for display). Σε 27ίντσες για παράδειγμα και 4κ το default for display με βάση το mac os είναι Full HD ενώ σε 5Κ τρέχει σε 2K, ώστε να υπάρχει το retina effect. Σε οποιαδήποτε άλλη επιλογή όντως επηρεάζεται η ποιότητα. Συνεπώς, δεν ισχύει πως σε διαφορετική ανάλυση από τη native η εικόνα είναι degraded. Αν δοκιμάσει κανείς να τρέξει 4κ 27άρα στη native ανάλυση θα δει τί σημαίνει "degraded εικόνα" και "εμπειρία χρήσης". Αν πάρει κανείς 27άρα Full HD ή 2Κ προφανώς το βέλτιστο είναι η native ανάλυση. Αντίστοιχα, στις 32 ίντσες όντως η native ανάλυση είναι το βέλτιστο. Επεξ/σία 25 Μαΐου 2022 από mistr4l
thanasis00 Δημοσ. 25 Μαΐου 2022 Δημοσ. 25 Μαΐου 2022 46 λεπτά πριν, mistr4l είπε Δεν ισχύει. Προσωπικά τα έχω γράψει πολλές φορές. Το mac os προτείνει τη βέλτιστη επιλογή (default for display). Σε 27ίντσες για παράδειγμα και 4κ το default for display με βάση το mac os είναι Full HD ενώ σε 5Κ τρέχει σε 2K, ώστε να υπάρχει το retina effect. Σε οποιαδήποτε άλλη επιλογή όντως επηρεάζεται η ποιότητα. Συνεπώς, δεν ισχύει πως σε διαφορετική ανάλυση από τη native η εικόνα είναι degraded. Αν δοκιμάσει κανείς να τρέξει 4κ 27άρα στη native ανάλυση θα δει τί σημαίνει "degraded εικόνα" και "εμπειρία χρήσης". Αν πάρει κανείς 27άρα Full HD ή 2Κ προφανώς το βέλτιστο είναι η native ανάλυση. Αντίστοιχα, στις 32 ίντσες όντως η native ανάλυση είναι το βέλτιστο. Άρα που καταλήγεις; Ότι σε ελάχιστες συγκεκριμένες περιπτώσεις είναι πιθανό να μη βλέπεις το βέλτιστο αποτέλεσμα της οθόνης σου. Και με βάση την ερώτηση του OP που ρώτησε ποια είναι η optimized για το hardware, και δεδομένου ότι δεν ανέφερε προβλήματα με την εικόνα, νομίζω είναι αρκετά safe bet ότι αν αφήσει τα default θα είναι μια χαρά. Πόσο μάλλον όταν αναφέρει πως έχει 32αρα 4k, που όπως ανέφερες και εσύ είναι μέσα στις "σωστές" αναλύσεις. Και επί του προσωπικού, 27" με 4k ανάλυση είναι μόνο για ταινίες, το κείμενο γίνεται πάρα πολύ μικρό και πρέπει να παίξεις με scaling για να είναι άνετο, οπότε ίσως για κάποιο λόγο και το mac να ορίζει διαφορετικό output για 27" 4k...
mistr4l Δημοσ. 25 Μαΐου 2022 Δημοσ. 25 Μαΐου 2022 25 λεπτά πριν, thanasis00 είπε Άρα που καταλήγεις; Ότι σε ελάχιστες συγκεκριμένες περιπτώσεις είναι πιθανό να μη βλέπεις το βέλτιστο αποτέλεσμα της οθόνης σου. Και με βάση την ερώτηση του OP που ρώτησε ποια είναι η optimized για το hardware, και δεδομένου ότι δεν ανέφερε προβλήματα με την εικόνα, νομίζω είναι αρκετά safe bet ότι αν αφήσει τα default θα είναι μια χαρά. Πόσο μάλλον όταν αναφέρει πως έχει 32αρα 4k, που όπως ανέφερες και εσύ είναι μέσα στις "σωστές" αναλύσεις. Και επί του προσωπικού, 27" με 4k ανάλυση είναι μόνο για ταινίες, το κείμενο γίνεται πάρα πολύ μικρό και πρέπει να παίξεις με scaling για να είναι άνετο, οπότε ίσως για κάποιο λόγο και το mac να ορίζει διαφορετικό output για 27" 4k... Βασικά διαφώνησα με την αρχική σου τοποθέτηση πως διαφορετικές αναλύσεις από τη native καταλήγουν σε degraded εικόνα. Στη "γενίκευση" αν θες. Γι'αυτό το εξήγησα περισσότερο για να καταλάβει και ο OP τί συμβαίνει. Κατά τ'άλλα, στο τελευταίο σου ποστ συμφωνώ απόλυτα.
M A T R I X Δημοσ. 25 Μαΐου 2022 Δημοσ. 25 Μαΐου 2022 (επεξεργασμένο) 23 ώρες πριν, lasithi12 είπε Έχω ένα Macbook pro 2019 16" χοοκαρισμενο σε Dell3219Q 4K @ 60Hertz. Τώρα τρέχει στην μαξ ανάλυση του αλλα ηθελα να ρωτήσω ποια ανάλυση ειναι καλυτερη για optimize το hardware μου; Δλδ αν κανω καποιο downscale θα ειναι ποιο καλυτερα για τον υπολογιστή μου; Οι Επιλογές που έχω Γιατί έχεις HDR enabled; 5 ώρες πριν, thanasis00 είπε Και επί του προσωπικού, 27" με 4k ανάλυση είναι μόνο για ταινίες, το κείμενο γίνεται πάρα πολύ μικρό και πρέπει να παίξεις με scaling για να είναι άνετο, οπότε ίσως για κάποιο λόγο και το mac να ορίζει διαφορετικό output για 27" 4k... Τι έχει το κείμενο σε 27" 4k; Μια χαρά είναι. Επεξ/σία 25 Μαΐου 2022 από M A T R I X
thanasis00 Δημοσ. 25 Μαΐου 2022 Δημοσ. 25 Μαΐου 2022 44 λεπτά πριν, M A T R I X είπε Τι έχει το κείμενο σε 27" 4k; Μια χαρά είναι. Προσωπικά δε μπορώ να διαβάσω εύκολα κείμενο σε 27αρα 4k, μου φαίνονται αρκετά μικρά τα γράμματα...
lasithi12 Δημοσ. 26 Μαΐου 2022 Μέλος Δημοσ. 26 Μαΐου 2022 6 ώρες πριν, M A T R I X είπε Γιατί έχεις HDR enabled; Τι έχει το κείμενο σε 27" 4k; Μια χαρά είναι. γιατι ν αμην εχω;
M A T R I X Δημοσ. 26 Μαΐου 2022 Δημοσ. 26 Μαΐου 2022 20 λεπτά πριν, lasithi12 είπε γιατι ν αμην εχω; Μπορείς να ανεβάσεις μία φωτογραφία; Από περιέργεια.
lasithi12 Δημοσ. 26 Μαΐου 2022 Μέλος Δημοσ. 26 Μαΐου 2022 23 λεπτά πριν, M A T R I X είπε Μπορείς να ανεβάσεις μία φωτογραφία; Από περιέργεια. τι φωτογραφια; η οθονη υποστηριζει HDR νομιζω απο τη μανα της.
skiabox Δημοσ. 8 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2022 Εχω macbook pro 16 με 2 εξωτερικές οθόνες 32άρες. Καταρχάς θα χρειαστείς οθόνες που να δέχονται usb-c. Τις εξωτερικές οθόνες θα τις αφήνεις πάντα σε default ανάλυση. Επίσης αν το μανίσιο usb-c καλώδιο είναι σκληρό, καλύτερα πάρε ένα μαλακό belkin γιατί αυτές οι θύρες χαλάνε κιόλας από την πίεση ενός σκληρού καλωδίου.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα