kost90 Δημοσ. 24 Μαΐου 2022 Δημοσ. 24 Μαΐου 2022 (επεξεργασμένο) Γεια σας, Θα ήθελα να αγοράσω ένα iMac που να είναι γρήγορος και αξιόπιστος. Δεν είχα ποτέ iMac στο παρελθόν. Θα τον χρησιμοποιώ κυρίως για office , σερφάρισμα στο internet , youtube , netflix και μπορεί και για προγραμματισμό. Τα λεφτά που διαθέτω είναι από 1000€ - 1500€ . Ποιον μου προτείνετε;; Επίσης πόσο διαρκεί το support (OS + software updates) ;; Ευχαριστώ. Επεξ/σία 24 Μαΐου 2022 από kost90
atheatos Δημοσ. 24 Μαΐου 2022 Δημοσ. 24 Μαΐου 2022 3 λεπτά πριν, kost90 είπε Γεια σας, Θα ήθελα να αγοράσω ένα iMac που να είναι γρήγορος και αξιόπιστος. Δεν είχα ποτέ iMac στο παρελθόν. Θα τον χρησιμοποιώ κυρίως για office , σερφάρισμα στο internet , youtube , netflix και μπορεί και για προγραμματισμό. Τα λεφτά που διαθέτω είναι από 1000€ - 1500€ . Επίσης πόσο διαρκεί το support (OS + software updates) ;; Ευχαριστώ. Με Apple soc iMac λογικά θα έχεις όσο και τα προηγούμενα , δηλαδή περίπου 8 χρόνια. Με Intel iMac δεν νομίζω να έχεις support….
M A T R I X Δημοσ. 25 Μαΐου 2022 Δημοσ. 25 Μαΐου 2022 16 ώρες πριν, kost90 είπε Γεια σας, Θα ήθελα να αγοράσω ένα iMac που να είναι γρήγορος και αξιόπιστος. Δεν είχα ποτέ iMac στο παρελθόν. Θα τον χρησιμοποιώ κυρίως για office , σερφάρισμα στο internet , youtube , netflix και μπορεί και για προγραμματισμό. Τα λεφτά που διαθέτω είναι από 1000€ - 1500€ . Ποιον μου προτείνετε;; Επίσης πόσο διαρκεί το support (OS + software updates) ;; Ευχαριστώ. Αν αφαιρέσουμε τον προγραμματισμό, έχεις αρκετές επιλογές. Αν θες να δουλεύεις κιόλας, οι επιλογές σου δεν είναι πολλές σε αυτό το range χρημάτων.
mike_k7 Δημοσ. 27 Μαΐου 2022 Δημοσ. 27 Μαΐου 2022 Αγοράζεις τον νέο iMac M1 24", στην βασική έκδοση και είσαι σούπερ !! 😀
kost90 Δημοσ. 28 Μαΐου 2022 Μέλος Δημοσ. 28 Μαΐου 2022 Στις 25/5/2022 στις 9:27 ΠΜ, M A T R I X είπε Αν αφαιρέσουμε τον προγραμματισμό, έχεις αρκετές επιλογές. Αν θες να δουλεύεις κιόλας, οι επιλογές σου δεν είναι πολλές σε αυτό το range χρημάτων. Με αυτό το range + προγραμματισμό τι επιλογές έχω;; Σχετικά με το νέο iMac M1 24" που γράφει ο φίλος από πάνω;;
M A T R I X Δημοσ. 28 Μαΐου 2022 Δημοσ. 28 Μαΐου 2022 1 ώρα πριν, kost90 είπε Με αυτό το range + προγραμματισμό τι επιλογές έχω;; Σχετικά με το νέο iMac M1 24" που γράφει ο φίλος από πάνω;; Ανάλογα τι χρησιμοποιείς, αλλά σε κάθε περίπτωση αν είναι ένα μηχάνημα που θες να σου μείνει μερικά χρόνια, δεν αρκεί. Αν όχι, μπορείς να το πάρεις εννοείται ως βασική έκδοση και μετά το δίνεις για κάτι καλύτερο.
kost90 Δημοσ. 30 Μαΐου 2022 Μέλος Δημοσ. 30 Μαΐου 2022 Στις 28/5/2022 στις 2:00 ΜΜ, M A T R I X είπε Ανάλογα τι χρησιμοποιείς, αλλά σε κάθε περίπτωση αν είναι ένα μηχάνημα που θες να σου μείνει μερικά χρόνια, δεν αρκεί. Αν όχι, μπορείς να το πάρεις εννοείται ως βασική έκδοση και μετά το δίνεις για κάτι καλύτερο. Γύρω στα 5 - 6 χρόνια υπολογίζω
kost90 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2022 Μέλος Δημοσ. 3 Ιουνίου 2022 Στις 28/5/2022 στις 2:00 ΜΜ, M A T R I X είπε Ανάλογα τι χρησιμοποιείς, αλλά σε κάθε περίπτωση αν είναι ένα μηχάνημα που θες να σου μείνει μερικά χρόνια, δεν αρκεί. Αν όχι, μπορείς να το πάρεις εννοείται ως βασική έκδοση και μετά το δίνεις για κάτι καλύτερο. Μάλλον το θέλω για 5-6 χρόνια. Εννοείς ότι αν το κρατήσω για μερικά χρόνια δεν θα κάνει αυτά που θέλω λόγω hardware; Σωστά;;
filip123go Δημοσ. 3 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2022 Στις 24/5/2022 στις 4:42 ΜΜ, atheatos είπε Με Apple soc iMac λογικά θα έχεις όσο και τα προηγούμενα , δηλαδή περίπου 8 χρόνια. Με Intel iMac δεν νομίζω να έχεις support…. Spoiler Τι εννοείς; Μια χαρά support θα έχει.
_filippos_ Δημοσ. 3 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2022 Γενικά η Apple υποστηρίζει τα προϊόντα της για πάρα πολλα χρόνια σε software. Το προηγούμενο imac το είχα για περίπου 8 χρόνια, το αντικατέστησα λόγω hardware failure κ που φυσικά μετά απο τόσα χρόνια κόστιζε παρα πολύ η αντικατάσταση hardware. Απο software υποστηριζόταν κανονικότατα αλλά όμως γινόταν αργός. Εαν θυμάμαι καλά απο τον 5ο χρονο και μετά, τα νέα λειτουργικά άρχισαν να τον καθυστερούν σημαντικά.
atheatos Δημοσ. 3 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2022 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, _filippos_ είπε Γενικά η Apple υποστηρίζει τα προϊόντα της για πάρα πολλα χρόνια σε software. Το προηγούμενο imac το είχα για περίπου 8 χρόνια, το αντικατέστησα λόγω hardware failure κ που φυσικά μετά απο τόσα χρόνια κόστιζε παρα πολύ η αντικατάσταση hardware. Απο software υποστηριζόταν κανονικότατα αλλά όμως γινόταν αργός. Εαν θυμάμαι καλά απο τον 5ο χρονο και μετά, τα νέα λειτουργικά άρχισαν να τον καθυστερούν σημαντικά. Με το Big Sur μέχρι και τα unsupported Mac πετάνε… 1 ώρα πριν, filip123go είπε Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου Τι εννοείς; Μια χαρά support θα έχει. Δεν είναι σίγουρο κατά ποσό θα δίνει λειτουργικό συμβατό και με Intel τα επόμενα χρόνια. Όταν έκανε την αλλαγή σε Intel από PowerPC μετά το τρίτο ή δεύτερο λειτουργικό σταμάτησε την υποστήριξη, αν θυμάμαι καλά.(lion)Αν εσυ έχεις άλλη εμπειρία ή ενημέρωση εκ των έσω μας την λες…. Επεξ/σία 3 Ιουνίου 2022 από atheatos
_filippos_ Δημοσ. 3 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2022 Ναι αυτό ισχύει. Πλέον η εταιρία βρίσκεται σε περίοδο μετάβασης αρχιτεκτονικής όποτε λογικά τα Intel θα έρθουν σε ένα end of life. μια επένδυση σε ιντελ μακροπρόθεσμα δεν θα είναι καλή επιλογή τόσο από υποστήριξη όσο κ από επιδόσεις / τιμή 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα