Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 ώρες πριν, TechnoState είπε

https://www.walmart.ca/en/ip/duracool-mobile-air-conditioning-recharge-sealer-kit-blue-white/6000130570423

Πάνω στον καθρέπτη του ψυγείου (στον χώρο του κινητήρα) σε όλα τα σύγχρονα οχήματα, υπάρχει ταμπελάκι που αναφέρει ακριβώς πόσα γραμμάρια χρειάζεται, για την σωστή λειτουργία.

Αναλυτικές πληροφορίες υπάρχουν επίσης κ σε κάθε βιβλίο που παραδίδεται μαζί μαζί με το όχημα.

Επίσης σε κάθε kit, υπάρχουν αναλυτικές πληροφορίες και οδηγίες για το πως θα συμπληρώσεις. 

Συνάρτηση των παραπάνω πρέπει να είσαι αρκετά αδαής για κάνεις κάτι λάθος.

Πως ξέρεις πόσο έχει μέσα για να προσθέσεις το υπόλοιπο;Η σωστή διαδικασία είναι να αδειασει το κύκλωμα ,να δημιουργηθεί κενό,και να προσθέσεις το αέριο μαζί με το λάδι στις τιμές του κατασκευαστή.Τουλάχιστον έτσι μου έχει πει φίλος ψυκτικός,αν το θυμάμαι καλά.

• Like 3
  • Απαντ. 79
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
53 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Πως ξέρεις πόσο έχει μέσα για να προσθέσεις το υπόλοιπο;Η σωστή διαδικασία είναι να αδειασει το κύκλωμα ,να δημιουργηθεί κενό,και να προσθέσεις το αέριο μαζί με το λάδι στις τιμές του κατασκευαστή.Τουλάχιστον έτσι μου έχει πει φίλος ψυκτικός,αν το θυμάμαι καλά.

Βλεπεις ποση πιεση εχει λογικα.

Αν δεις και το κιτακι που βαλανε πισω,εχει μανομετρο για αυτη τη δουλεια.

Βεβαια στις οδηγιες λεει

Αναφορά σε κείμενο

Environmental regulations require that A/C systems be emptied by certified personel before recharging.

Επεξ/σία από Dantε
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, Dantε είπε

Βλεπεις ποση πιεση εχει λογικα.

Με βάρος πάει. Βγάζεις, ζυγίζεις όσο πρέπει να βάλεις, βάζεις. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στα κιτ αυτά γεμίζεις με βάση την πίεση (για αυτό έχουν μανόμετρο). Ελλάδα δεν έχεις πρόσβαση στο φρεον που έχουν τα αυτοκινητα συνήθως (r134A), μόνο ψυκτικοί μπορούν να το αγοράσουν.

Επεξ/σία από gpapadakis
  • Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε

Ωραίο βίντεο.

Τα βρίσκεις Ελλάδα αυτά τα κιτ;

Τα τελευταία δύο χρόνια έχω δει ότι εισάγονται δειλά-δειλά στην Ελλάδα κάποια κιτ (δεν θα αναφέρω κατάστημα γιατί φυσικά δεν θέλω να κάνω διαφήμιση) ...

Συγκεκριμένα, απο κάποια καταστήματα της Θεσσαλονίκης το βρίσκεις κ online (διαθέσιμο). 

Με λίγο google-αρισμα θα τα βρεις εύκολα.

Προσωπικά, πριν δύο χρόνια είχα χρησιμοποιήσει ένα ένα παρόμοιο κιτ της würth που έπεσε στα χέρια μου από συγγενή (Γερμανός, ενώ παραθέριζε στην Ελλάδα) λόγω ανάγκης, στο daily car (hot hatch 10ετιας)..... Κανένα θέμα μέχρι τώρα, φαντάζομαι θα γίνει έλεγχος με το επόμενο service (μέσα στον Ιούλιο βάσει ημερολογίου/χιλιομέτρων)... πάντως το a/c δουλεύει άψογα

Δημοσ.

σε όλα τα ερκοντισιον που είχα και έχω ποτε δεν έβαλα γραμμαριο 

δεν υπαρχει φυσιολογική απώλεια μιας και το συστημα ειναι κλειστό. 

εγω πρώτα θα έβρισκα από το έχασε και μετά θα συμπλήρωνα... 

Επισκέπτης
Δημοσ.
48 λεπτά πριν, dkstopo είπε

σε όλα τα ερκοντισιον που είχα και έχω ποτε δεν έβαλα γραμμαριο 

δεν υπαρχει φυσιολογική απώλεια μιας και το συστημα ειναι κλειστό. 

εγω πρώτα θα έβρισκα από το έχασε και μετά θα συμπλήρωνα... 

Όταν γινοταν service στο κλιματιστικο σου, συμπλήρωναν μετά από 3-6 χρόνια.Αναλογα πόσο το δουλεύεις. Αν το ανάβεις σπάνια θα σε πάει χρόνια, αν το ανάβεις πολύ συχνά, σε 2-3 χρόνια θα υπάρχειια μείωση της απόδοσης. Όταν το πας για service ρώτησε και θα σου πούνε μια χαρά ότι συμπληρώνουν. 

Το σύστημα δεν είναι 100% κλειστό κύκλωμα, και φυσικά και υπάρχει φυσιολογική απώλεια περίπου 5%-10% κάθε χρόνο,ανάλογα τη χρήση. 

Αν είναι παραπάνω, τότε υπάρχει κάπου διαρροή. 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, TechnoState είπε

Τα τελευταία δύο χρόνια έχω δει ότι εισάγονται δειλά-δειλά στην Ελλάδα κάποια κιτ (δεν θα αναφέρω κατάστημα γιατί φυσικά δεν θέλω να κάνω διαφήμιση) ...

Συγκεκριμένα, απο κάποια καταστήματα της Θεσσαλονίκης το βρίσκεις κ online (διαθέσιμο). 

Με λίγο google-αρισμα θα τα βρεις εύκολα.

Προσωπικά, πριν δύο χρόνια είχα χρησιμοποιήσει ένα ένα παρόμοιο κιτ της würth που έπεσε στα χέρια μου από συγγενή (Γερμανός, ενώ παραθέριζε στην Ελλάδα) λόγω ανάγκης, στο daily car (hot hatch 10ετιας)..... Κανένα θέμα μέχρι τώρα, φαντάζομαι θα γίνει έλεγχος με το επόμενο service (μέσα στον Ιούλιο βάσει ημερολογίου/χιλιομέτρων)... πάντως το a/c δουλεύει άψογα

Δωσε κανενα λινκ τι διαφημιση λες. Δε βγαζει κατι σε αναζητηση

Δημοσ.
Στις 24/5/2022 στις 4:12 ΜΜ, jmmys είπε

Η τιμή είναι φυσιολογική, όπως και ο χρόνος που χρειάστηκε. Άδειασε το παλιό, λογικα το καθάρισε και έβαλε νέο φρεο. 

Απο εκεί και πέρα, ποτέ συμπλήρωσες τελευταία φορά φρεο; 

Εμ..Ποτέ;😂

Λοιπόν, το αμάξι το έχω περίπου έξι χρόνια , οπότε είμαι απόλυτα σίγουρη ότι έξι χρόνια δεν έχω ξαναβάλει τέτοιο πράγμα. Τι έκανε ο προηγούμενος, δε γνωρίζω. Δε νομίζω να υπάρχει διαρροή ,μετά από τόσα χρόνια είναι φυσιολογικό θεωρώ να συμβεί αυτό! Service κάνω κάθε χρόνο και απ' ότι φάνηκε δεν συμπεριλαμβάνεται το Φρεον σε αυτό .Ούτε μου το είχαν αναφέρει ποτέ,ούτε ήξερα να το ζητήσω. Η χρση δεν είναι συχνή οπότε ελπιζω να μου κρατήσει αρκετό καιρό πάλι!

Δημοσ.

εσάς σας το γεμίζουν με σβηστή τη μηχανή; γιατί όταν πήγα στο συνεργείο της γειτονιάς μου μου λένε πρέπει να είναι σβηστή η μηχανή, το μηχάνημα αδειάζει αυτά που έχει μέσα, καθαρίζει το σύστημα και το ξαναγεμίζει. καμιά ιδέα; 55 ευρώ μου πήρε. 

Δημοσ.

Εγω πριν 3 χρονια που εβαλα μου πηρε 50 ευρω σε 1600αρι αυτοκινητο αν λεει κατι. Ο μηχανικος μου ειπε οτι δεν βαζει αυτος φρεον σε αλλον το εδωσε. Χωρις αποδειξη.

Εχω ακουσει παντως οτι το φρεον κοστιζει.

Δημοσ.
20 λεπτά πριν, valadsk είπε

εσάς σας το γεμίζουν με σβηστή τη μηχανή; γιατί όταν πήγα στο συνεργείο της γειτονιάς μου μου λένε πρέπει να είναι σβηστή η μηχανή, το μηχάνημα αδειάζει αυτά που έχει μέσα, καθαρίζει το σύστημα και το ξαναγεμίζει. καμιά ιδέα; 55 ευρώ μου πήρε. 

Το έχω κάνει σε τρία  αμάξια και σε όλα εγινε με σβηστή μηχανή.

• Like 1
Δημοσ.

Εχει κανείς σας ιδεα ποσο κοστιζει το φρεον πλεον.Το τελευταιο το 1234 τα 400 γρμ κοστιζουν καπου στα 100 ευρω αγορα χοντρικη.

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...