nick_81 Δημοσ. 24 Μαΐου 2022 Δημοσ. 24 Μαΐου 2022 Καλημέρα. Ερώτηση φορολογικη-συμβολαιογραφικη για όσους γνωρίζουν. Σε ακίνητο το οποίο είναι ημιτελές εσωτερικά (χρωματισμοί, δάπεδα, κουζίνα, μπάνιο), υπάρχει κάποιος φόρος "τύπου αποπερατωσης" σε περίπτωση αγοράς του; Γιατι βρεθήκαμε από το πουθενά υπόχρεοι σε ένα φόρο μεγάλο, που δεν έχω ιδέα που προβλέπεται και τι είναι στην τελική.
NikosKallithea Δημοσ. 24 Μαΐου 2022 Δημοσ. 24 Μαΐου 2022 Δεν λεει τι φορος ειναι, πχ ενφια, φορ. ακίνητης περιουσίας, δήμος τέλη κλπ
Basilhs23___ Δημοσ. 24 Μαΐου 2022 Δημοσ. 24 Μαΐου 2022 Πρώτη φορά ακούω για φόρο αποπεράτωσης. Κατά την ανέγερση ενός ακινήτου φυσικά υπάρχουν διάφοροι φόροι τέλη και επιβαρύνσεις τα οποία τα ξεκαθαριζετε με μηχανικό και λογιστή. Αν το ακίνητο είναι ημιτελές και θέλετε εργασίες άρα έκδοση άδειας, έχετε τα ένσημα των εργατών και τον ΦΠΑ των υλικών. Άλλοι φόροι όπως μεταβίβασης, ενφια, δημοτικά τέλη κτλ. Θα πρέπει να γίνει μια εξέταση και προεργασία με λογιστή όταν θα πας στην εφορία για να πάρεις ρεύμα, εκεί θα κάνουν έναν έλεγχο και όταν λάβεις ένα πιστοποιητικό τότε τελείωσες.
Joshua21 Δημοσ. 24 Μαΐου 2022 Δημοσ. 24 Μαΐου 2022 3 ώρες πριν, nick_81 είπε Καλημέρα. Ερώτηση φορολογικη-συμβολαιογραφικη για όσους γνωρίζουν. Σε ακίνητο το οποίο είναι ημιτελές εσωτερικά (χρωματισμοί, δάπεδα, κουζίνα, μπάνιο), υπάρχει κάποιος φόρος "τύπου αποπερατωσης" σε περίπτωση αγοράς του; Γιατι βρεθήκαμε από το πουθενά υπόχρεοι σε ένα φόρο μεγάλο, που δεν έχω ιδέα που προβλέπεται και τι είναι στην τελική. Τι πάει να πει φόρος "τύπου αποπεράτωσης"? Όπως λέμε λουκάνικα τύπου Μυκόνου ή τύπου Τρικάλων? 🤣 Αν μας έλεγες πως ακριβώς λέγεται ο φόρος αυτός θα σου λέγαμε τι ακριβώς είναι, η περιγραφή σου δεν βοηθάει και πολύ.
vagos789 Δημοσ. 24 Μαΐου 2022 Δημοσ. 24 Μαΐου 2022 No such thing as φορος αποπερατωσης κατοικιας Ομως απο φορους και τελη δοξα τω Θεο υπαρχουν απειροι
james01gr Δημοσ. 24 Μαΐου 2022 Δημοσ. 24 Μαΐου 2022 μήπως έχει φάει κανένα πρόστιμο από ΙΚΑ για μη καταβολή ενσήμων;
nick_81 Δημοσ. 24 Μαΐου 2022 Μέλος Δημοσ. 24 Μαΐου 2022 Λοιπόν ξεδιάλυνα και εγώ τι είδους φορος είναι.. απλά δεν περίμενα ότι θα είμασταν τόσο μεγάλο ρδελομπου σαν κράτος.. Ο φόρος που επιβάλλεται λοιπόν είναι απλά φόρος μεταβίβασης.. το καλό όμως είναι ότι το σπίτι είναι 1η κατοικία που κανονικά θα έπρεπε να υπάρχει φοροαπαλλαγή αλλά δεν έχω γιατί στο ελλαδιστάν αν πάρεις σπίτι έτοιμο έχεις φοροαπαλλαγή αν όμως λείπουν τα πλακάκια και το μπάνιο τότε πληρώνεις κανονικά φόρο.. καλό;; Πραγματικά δεν ξέρω ποιός νόμος είναι αυτός και πότε ψηφίστηκε αλλά όποιος τον σκέφτηκε παίρνει άνετα τον τίτλο του καραγκιόζη.
ΠάρηςΓ Δημοσ. 24 Μαΐου 2022 Δημοσ. 24 Μαΐου 2022 Είχα διαβάσει πως υπάρχει τέτοιος φόρος σε κάτι χώρες ίσως Ινδία και τα αφήνανε μισά για να μη πληρώσουν
nick_81 Δημοσ. 24 Μαΐου 2022 Μέλος Δημοσ. 24 Μαΐου 2022 Όποιος παρεμπιπτόντως γνωρίζει σε ποιο νόμο αναγράφεται αυτό το καραγκιοζιλικι ας με ενημερώσει να δω τι γράφει τέλος παντων.
TuXaKoS Δημοσ. 24 Μαΐου 2022 Δημοσ. 24 Μαΐου 2022 23 λεπτά πριν, nick_81 είπε Όποιος παρεμπιπτόντως γνωρίζει σε ποιο νόμο αναγράφεται αυτό το καραγκιοζιλικι ας με ενημερώσει να δω τι γράφει τέλος παντων. Πότε έγινε η μεταβίβαση; Βρήκα κάτι τέτοιο που βασικά το θεωρώ και σωστό: δ) θα εγκατασταθεί στο ακίνητο: i. προκειμένου για αποπερατωμένη κατοικία, εντός έξι (6) μηνών από την ημέρα της αγοράς και ii. προκειμένου για ημιτελή οικία ή διαμέρισμα, εντός δώδεκα (12) μηνών από την ημέρα της αγοράς. Πως ακριβώς θα πάρεις απαλλαγή σαν πρώτη κατοικία εφόσων δεν έχει τελειώσει και δεν μένεις εκεί; Φαντάζομαι ότι κάπου φαίνεται αυτό (η άδεια ακόμα είναι ενεργή, δεν έχουν πληρωθεί όλα τα ένσημα, δηλώνεται έτσι στο Ε9 ή κάτι τέτοιο).
nick_81 Δημοσ. 24 Μαΐου 2022 Μέλος Δημοσ. 24 Μαΐου 2022 19 λεπτά πριν, TuXaKoS είπε Πότε έγινε η μεταβίβαση; Βρήκα κάτι τέτοιο που βασικά το θεωρώ και σωστό: δ) θα εγκατασταθεί στο ακίνητο: i. προκειμένου για αποπερατωμένη κατοικία, εντός έξι (6) μηνών από την ημέρα της αγοράς και ii. προκειμένου για ημιτελή οικία ή διαμέρισμα, εντός δώδεκα (12) μηνών από την ημέρα της αγοράς. Πως ακριβώς θα πάρεις απαλλαγή σαν πρώτη κατοικία εφόσων δεν έχει τελειώσει και δεν μένεις εκεί; Φαντάζομαι ότι κάπου φαίνεται αυτό (η άδεια ακόμα είναι ενεργή, δεν έχουν πληρωθεί όλα τα ένσημα, δηλώνεται έτσι στο Ε9 ή κάτι τέτοιο). αν θες πες μου που βρήκες γραμμενο το παραπάνω. Όσον αφορά για τη μεταβίβαση δεν έχει γίνει ακόμη τώρα ετοιμάζονται τα χαρτιά. Αν δεν κάνω λάθος ισχύει φοροαπαλλαγή ακόμη και για αγορά οικοπέδου προκειμένου να χτίσεις σπίτι. Ποιος είναι αυτός ο νόμος κανείς δεν ξέρει;
TuXaKoS Δημοσ. 24 Μαΐου 2022 Δημοσ. 24 Μαΐου 2022 8 λεπτά πριν, nick_81 είπε αν θες πες μου που βρήκες γραμμενο το παραπάνω. Όσον αφορά για τη μεταβίβαση δεν έχει γίνει ακόμη τώρα ετοιμάζονται τα χαρτιά. Αν δεν κάνω λάθος ισχύει φοροαπαλλαγή ακόμη και για αγορά οικοπέδου προκειμένου να χτίσεις σπίτι. Ποιος είναι αυτός ο νόμος κανείς δεν ξέρει; Εδώ το βρήκα: https://www.aade.gr/sites/default/files/2021-02/pol1101_2010.pdf Δε ξέρω αν υπάρχει κάτι πιο πρόσφατο ή διαφορετικό..
Basilhs23___ Δημοσ. 25 Μαΐου 2022 Δημοσ. 25 Μαΐου 2022 8 ώρες πριν, james01gr είπε μήπως έχει φάει κανένα πρόστιμο από ΙΚΑ για μη καταβολή ενσήμων; Το πρόστιμο αυτό θα στο κοινοποιήσει ο ΕΦΚΑ και θα μεταφερθεί στο ΚΕΑΟ μετά για να εισπραχθεί αναγκαστικά.
nick_81 Δημοσ. 25 Μαΐου 2022 Μέλος Δημοσ. 25 Μαΐου 2022 ΠΟΛ1162/89 (Πολυγραφημενη διαταγή είναι το ΠΟΛ). Έχω βγάλει τα μάτια μου να βρω το συγκεκριμένο εδάφιο. Αν υπάρχει κάποιος γνωστης του αντικειμένου η που έχει πληρώσει και αυτός το ίδιο ας στείλει ένα προσωπικό μήνυμα ή εδώ. Δεν μπορώ να καταλάβω πραγματικά γιατί ενα οικόπεδο απαλλασεται, γιατί ένα διαμέρισμα απαλλασεται, αλλα δεν απαλλασεται όταν λείπουν τα εσωτερικα επιχρησματα και οι χρωματισμοί. Τι σκεπτικό μπορεί να υπάρχει από πίσω;
NikosKallithea Δημοσ. 25 Μαΐου 2022 Δημοσ. 25 Μαΐου 2022 10 λεπτά πριν, nick_81 είπε ΠΟΛ1162/89 (Πολυγραφημενη διαταγή είναι το ΠΟΛ). Έχω βγάλει τα μάτια μου να βρω το συγκεκριμένο εδάφιο. Αν υπάρχει κάποιος γνωστης του αντικειμένου η που έχει πληρώσει και αυτός το ίδιο ας στείλει ένα προσωπικό μήνυμα ή εδώ. Δεν μπορώ να καταλάβω πραγματικά γιατί ενα οικόπεδο απαλλασεται, γιατί ένα διαμέρισμα απαλλασεται, αλλα δεν απαλλασεται όταν λείπουν τα εσωτερικα επιχρησματα και οι χρωματισμοί. Τι σκεπτικό μπορεί να υπάρχει από πίσω; Γιατι δεν πας σε ενα συμβολαιογράφο να σου πει, αφου ετσι και αλλιώς θα πας
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα