jgeorgiou Δημοσ. 27 Μαΐου 2022 Δημοσ. 27 Μαΐου 2022 (επεξεργασμένο) 45 λεπτά πριν, marmaga είπε Πρέπει να βάλει dedicated GPU οπωσδήποτε. Τα FPS θα πέφτουν τραγικά σε κάθε rotate που θα κάνει άν χρησιμοποιεί integrated gpu. Το έχεις δοκιμάσει και το λες ή τα φαντάζεσαι? Σε τι μοντέλα αναφέρεσαι εσύ? Σου προτείνω να έρθεις να δοκιμάσεις με Ι5 11500/Ζ590 αν είσαι Αθήνα. Επεξ/σία 27 Μαΐου 2022 από jgeorgiou
Nikdev Δημοσ. 27 Μαΐου 2022 Δημοσ. 27 Μαΐου 2022 Βάλε ένα σοβαρό SSD, άλλαξε τον 980 με Seagate Firecuda 530 1TB. Ταχύτατος και με μεγάλη αντοχή, ακριβώς ότι χρειάζεται για Project και συνεχείς εγγραφές.
marmaga Δημοσ. 27 Μαΐου 2022 Δημοσ. 27 Μαΐου 2022 44 λεπτά πριν, jgeorgiou είπε Το έχεις δοκιμάσει και το λες ή τα φαντάζεσαι? Σε τι μοντέλα αναφέρεσαι εσύ? Σου προτείνω να έρθεις να δοκιμάσεις με Ι5 11500/Ζ590 αν είσαι Αθήνα. Έχω δοκιμάσει όλα τα παραπάνω προγράμματα που αναφέρει σε i7 11700k με igpu Intel UHD Graphics 750. Μόλις το project αρχίζει και φορτώνεται με families, πολύγωνα, textures κλπ η iGPU αρχίζει και ρετάρει, τα FPS οταν κάνω rotate το μοντέλο πέφτουν τραγικά σε σημείο που δέν μπορείς να δουλέψεις. Επίσης παρατήρησα και μεγάλη αύξηση της θερμοκρασίας στην CPU, αλλά αυτό έχει να κάνει και με διάφορους άλλους παράγοντες. Όπως είπα στην αρχή την ώρα που σχεδιάζεις το Revit δέν χρησιμοποιεί πάνω απο 1-2 πυρήνες, οπότε εύλογα κάποιος μπορεί να πει "Γιατί να πάρω έναν ακριβό επεξεργαστή με πολλά cores & threads. Σε κάθε νέο release του Revit όμως η Autodesk αρχίζει και κάνει utilize πολλαπλούς επεξεργαστές με αποτέλεσμα να έχει τεράστια διαφορά στο workflow. Το ίδιο ισχύει και στο Autocad σε πολύ μικρότερο βαθμό όμως. Επίσης χρειάζεσαι όσο το δυνατόν μεγαλύτερο cache. Ο i5 12600k έχει 20MB cache σε αντίθεση με τον 5900x ο οποίος έχει 64MB και αυτό παίζει τεράστιο ρόλο στην 3D σχεδίαση. Γενικά το τί θα αγοράσει ο καθένας είναι καθαρά δική του επιλογή. Απλά επειδή ασχολούμαι πολλά χρόνια με 3D σχεδιασμό κτιρίων και την έχω πατήσει με διάφορα specs που μου προτείνανε, θεωρώ πως καλό είναι ο κάθε ένας μας που προσπαθεί να κάνει μία αγορά για κάτι πολύ συγκεκριμένο να κοιτάει να αγοράζει hardware στοχευμένο σε αυτό που πρόκειται να χρησιμοποιήσει με πρόβλεψη οτι τα σχεδιαστικά προγράμματα ολοένα και εξελίσονται ωστε να χρησιμοποιούν όσο το δυνατόν περισσότερα resources. 3
marmaga Δημοσ. 27 Μαΐου 2022 Δημοσ. 27 Μαΐου 2022 (επεξεργασμένο) Και για να είμαι πιο συγκεκριμένος, βρήκα μία λίστα απο το official site της Autodesk για την χρήση multicore εντός του Revit. Multiple-Core / Multiple processors As much as a 20% increase in performance is possible in a multi-core or multiple processor environment. The following Revit features take advantage of multiple cores: Vector printing Vector Export such as DWG and DWF Autodesk Raytracer. Wall join representation in plan and section views Loading elements into memory. This reduces view open times when elements display for the first time in a session. Parallel computation of silhouette edges (outlines of a curved surfaces) used when navigating perspective 3D views Translation of high-level graphical representation of elements and annotations into display lists optimized for a given graphics card. Engaged when opening views or changing view properties. Opening and saving files Point cloud data display DWF Export as individual sheets utilizes multiple processes. Background computations of MEP systems Some multi-threaded low level geometric algorithms Materials UI Color fill calculations are processed in the background on another process. Calculation of structural connection geometry is processed in the background on another process. Every release adds new multi-threaded capabilities and enhancements. Το παρακάτω (επίσης απο Autodesk) εξηγεί γιατί είναι σημαντικό η L3 cache memory. L3 Cache Because of their substantial performance benefits, Autodesk strongly recommends CPUs that include an L3 cache. Larger L3 caches of 3MB and beyond can provide performance benefits for computationally-intensive operations such as model regeneration. Επίσης ένα screenshot απο το benchmark στοχευμένο για Revit, διότι τα περισσότερα benchmark που κυκλοφορούν για CPU workstation είναι βασισμένα για Cinema 4D. Σε καμία περίπτωση δέν λέω πως ο i5 12600k δεν είναι κατάλληλος. Απλά λέω οτι ο AMD 5900x είναι σαφώς ανώτερος για τα προγράμματα που θα δουλέψει. Το κόστος είναι σίγουρα μεγαλύτερο, αλλά η προσωπική μου άποψη είναι οτι εφόσον είσαι στο budget που είσαι διατεθιμένος να διαθέσεις, καλό είναι να πάρεις ότι καλύτερο μπορείς. Επεξ/σία 27 Μαΐου 2022 από marmaga
jgeorgiou Δημοσ. 27 Μαΐου 2022 Δημοσ. 27 Μαΐου 2022 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, marmaga είπε Και για να είμαι πιο συγκεκριμένος, βρήκα μία λίστα απο το official site της Autodesk για την χρήση multicore εντός του Revit. Multiple-Core / Multiple processors As much as a 20% increase in performance is possible in a multi-core or multiple processor environment. The following Revit features take advantage of multiple cores: Vector printing Vector Export such as DWG and DWF Autodesk Raytracer. Wall join representation in plan and section views Loading elements into memory. This reduces view open times when elements display for the first time in a session. Parallel computation of silhouette edges (outlines of a curved surfaces) used when navigating perspective 3D views Translation of high-level graphical representation of elements and annotations into display lists optimized for a given graphics card. Engaged when opening views or changing view properties. Opening and saving files Point cloud data display DWF Export as individual sheets utilizes multiple processes. Background computations of MEP systems Some multi-threaded low level geometric algorithms Materials UI Color fill calculations are processed in the background on another process. Calculation of structural connection geometry is processed in the background on another process. Every release adds new multi-threaded capabilities and enhancements. Το παρακάτω (επίσης απο Autodesk) εξηγεί γιατί είναι σημαντικό η L3 cache memory. L3 Cache Because of their substantial performance benefits, Autodesk strongly recommends CPUs that include an L3 cache. Larger L3 caches of 3MB and beyond can provide performance benefits for computationally-intensive operations such as model regeneration. Επίσης ένα screenshot απο το benchmark στοχευμένο για Revit, διότι τα περισσότερα benchmark που κυκλοφορούν για CPU workstation είναι βασισμένα για Cinema 4D. Σε καμία περίπτωση δέν λέω πως ο i5 12600k δεν είναι κατάλληλος. Απλά λέω οτι ο AMD 5900x είναι σαφώς ανώτερος για τα προγράμματα που θα δουλέψει. Το κόστος είναι σίγουρα μεγαλύτερο, αλλά η προσωπική μου άποψη είναι οτι εφόσον είσαι στο budget που είσαι διατεθιμένος να διαθέσεις, καλό είναι να πάρεις ότι καλύτερο μπορείς. 1) larger than 3MB L3??? 2) bench σε c3d??? Επειδή αγόρασες εσύ AMD για AUTODESK είναι και το σωστό? Τι στοίχημα πας ότι ο 12600Κ μου πάει ποιο γρήγορα από τον δικό σου AMD που είναι πολύ ακριβότερος ? Αν είσαι Αττική το κάνουμε. Επεξ/σία 27 Μαΐου 2022 από jgeorgiou
marmaga Δημοσ. 27 Μαΐου 2022 Δημοσ. 27 Μαΐου 2022 6 λεπτά πριν, jgeorgiou είπε 1) larger than 3MB L3??? 2) bench σε c3d??? Επειδή αγόρασες εσύ AMD για AUTODESK είναι και το σωστό? Τι στοίχημα πας ότι ο 12600Κ μου πάει ποιο γρήγορα από τον δικό σου AMD που είναι πολύ ακριβότερος ? Αν είσαι Αττική το κάνουμε. Φίλε μου καταρχήν η λίστα (όπως και η κάθε λίστα) αναγράφει τα minimum specs. Το Revit μπορεί να τρέξει και σε 4πύρηνο επεξεργαστή με 8gb ram, το θέμα είναι απο εκεί και πέρα τί εμπειρία θα έχεις στο workflow... Ανέφερα πουθενά οτι αυτό είναι το σωστό; Το τί θα αγοράσει ο καθένας είναι καθαρά προσωπική επιλογή Αναφέρω την δική μου εμπειρία καθότι είχα επεξεργαστή i7 11700k και δέν ήταν με ικανοποίησε καθόλου. Αν κάποιος θεωρεί οτι τον καλύπτει με γειά του με χαρά του. Δέν είμαι ούτε dealer της AMD ούτε παίρνω κάποιο ποσοστό. Και τέλος... ρε φίλε, τί είναι το PC, μηχανάκι να το στήσουμε στη Βούτα να δούμε πιο πάει πιο γρήγορα. Σε παρακαλώ πολύ. Δέν έχω καμία όρεξη να αντιπαραθέτομαι με λογικές τύπου "έλα να τα στήσουμε". 3
jgeorgiou Δημοσ. 27 Μαΐου 2022 Δημοσ. 27 Μαΐου 2022 (επεξεργασμένο) 2 λεπτά πριν, marmaga είπε καθότι είχα επεξεργαστή i7 11700k και δέν ήταν με ικανοποίησε καθόλου. Σε τι ακριβώς δεν σε ικανοποίοησε ο 11700Κ συγκεκριμένα? Επεξ/σία 27 Μαΐου 2022 από jgeorgiou
kkatzos Δημοσ. 27 Μαΐου 2022 Δημοσ. 27 Μαΐου 2022 19 λεπτά πριν, jgeorgiou είπε Σε τι ακριβώς δεν σε ικανοποίοησε ο 11700Κ συγκεκριμένα? Δεν καταλαβαίνεις και εσύ; Την είχε μικρή ... την cache 🤣
marmaga Δημοσ. 27 Μαΐου 2022 Δημοσ. 27 Μαΐου 2022 7 λεπτά πριν, jgeorgiou είπε Σε τι ακριβώς δεν σε ικανοποίοησε ο 11700Κ συγκεκριμένα? Εντός του Revit, το μεγαλύτερο μου πρόβλημα ήταν οι βιβλιοθήκες. Κατα την δημιουργία τομών και ιδιαίτερα όταν χρησιμοποιούσα το section box freezαρε αρκετά και ιδιαίτερα όταν το project ήταν τεράστιο. Τέλος στο προσωπικό μου workflow συνηθίζω να έχω Revit στην κεντρική οθόνη, Enscape στην δεύτερη οθόνη και Autocad/Materialize/Web στην 3η οθόνη. Επίσης το PC freezαρε αρκετά. Και επειδή θα αναρωτιέσαι για τα υπόλοιπα specs του PC: RTX 2080 super, 64gb ram, 1TB NVMe , Noctua NH-D15 cpu cooler Τα ίδια ακριβώς έχω και τώρα, με διαφορετική ψύκτρα.
jgeorgiou Δημοσ. 27 Μαΐου 2022 Δημοσ. 27 Μαΐου 2022 52 λεπτά πριν, marmaga είπε Εντός του Revit, το μεγαλύτερο μου πρόβλημα ήταν οι βιβλιοθήκες. Κατα την δημιουργία τομών και ιδιαίτερα όταν χρησιμοποιούσα το section box freezαρε αρκετά και ιδιαίτερα όταν το project ήταν τεράστιο. Τέλος στο προσωπικό μου workflow συνηθίζω να έχω Revit στην κεντρική οθόνη, Enscape στην δεύτερη οθόνη και Autocad/Materialize/Web στην 3η οθόνη. Επίσης το PC freezαρε αρκετά AAAAA μάλιστα , ο 11700Κ freezαρε σε software της AUTODESK σε αντίθεση με τον AMD. Οκ , πες το μας να μην σπαταλάμε τσάμπα ρεύμα & χρόνο. Καλά κρασιά!
nickol-us Δημοσ. 27 Μαΐου 2022 Δημοσ. 27 Μαΐου 2022 (επεξεργασμένο) Πραγματικά δεν καταλαβαίνω τον λόγο που έρχεστε σε αντιπαράθεση. Δεν καταλαβαίνω επίσης πως προκύπτει η σύγκριση του 12600k με τον 5900x. Στα λεφτά του 5900x στην Intel υπάρχει ο 12700kf και όχι ο 12600k. Η πρόταση με τον 12600k έγινε γιατί θεώρησα είναι κάτι ενδιάμεσο, δυνατό single και αρκετούς πυρήνες, ώστε να μην πάρει της πλάκας bronze τροφοδοτικό και κουτί που θα του δημιουργεί πρόβλημα θερμοκρασιών. (χωρούσε και ο 12700 στο budget) Μην συγκρίνουμε τα σύκα με τα σταφύλια... Tέλος κανείς μας δεν γνωρίζει τι χρήση θα γίνεται, ούτε τι πραγματικά χρειάζεται, αφού ούτε ο ίδιος ο ts γνωρίζει, προτείνει το μηχάνημα σε γνωστό του... Άδικα χαλιέστε Επεξ/σία 27 Μαΐου 2022 από nickol-us 1 1
pnick Δημοσ. 27 Μαΐου 2022 Δημοσ. 27 Μαΐου 2022 (επεξεργασμένο) Η διαφωνία έγκειται (αν έχω καταλάβει και εγώ καλά) στο αν για την συγκεκριμένη δουλειά χρειάζεται ξεχωριστή gpu ή αν μπορεί η ενσωματωμένη να αντέξει όλα αυτά τα προγράμματα. Ο φίλος @marmaga λέει ότι χρειάζεται διακριτή gpu, μιας και έχει εμπειρία από τα προγράμματα. Θα συμφωνήσω μαζί του γιατί στο workflow υπάρχει Revit, Sketchup και Archicad που είναι 3d και BIM προγράμματα και σχεδιάζεις απ' ευθείας σε 3d. Αν μιλούσαμε για Autocad 2d τότε ναι, μια igpu θα έκανε την δουλειά άνετα. Για 3d γενικώς συνιστάται ξεχωριστή κάρτα και είναι καλό να μπει. Αν δεν μπει, τότε πολύ γρήγορα σε οποιοδήποτε έστω και λίγο πολύπλοκο 3d το σύστημα θα σέρνεται. Είναι και θέμα Vram γιατί όλη η σκηνή είναι στην μνήμη της κάρτας ανά πάσα στιγμή. Οι igpu συνήθως δεν χρησιμοποιούν πάνω από 2gb μνήμης, που είναι λίγη και γεμίζει σχετικά γρήγορα. Μια κάρτα τουλάχιστον με 4gb Vram θα ήταν κατάλληλη για την χρήση, κατά την γνώμη μου, ιδανικά χρειάζονται 6-8gb τα σύγχρονα προγράμματα για να δουλέψεις άνετα, χωρίς να αγχώνεσαι. Επεξ/σία 27 Μαΐου 2022 από pnick
Deathy Δημοσ. 28 Μαΐου 2022 Δημοσ. 28 Μαΐου 2022 (επεξεργασμένο) Αν κανεις rendering χρειαζεσαι gpu αλλιως μενεις με igpu, εννοειται οτι θελει βελτιστοποιηση το καθε προγραμμα, και να χρησιμοποιεις απλα shaders, με υπερπολυπλοκα σχεδια για NURBS μη περιμενετε προκοπη, παρτε ξεχωριστη καρτα Επεξ/σία 28 Μαΐου 2022 από Deathy
theo93 Δημοσ. 30 Μαΐου 2022 Μέλος Δημοσ. 30 Μαΐου 2022 Επανέρχομαι καθώς μίλησα μαζί του, το Revit είναι πρόγραμμα που θα ασχοληθεί στο κοντινό μέλλον και όχι άμεσα. Οπότε να προχωρήσουμε με την σύνθεση του @nickol-us που είναι και απο ένα κατάστημα;
nickol-us Δημοσ. 30 Μαΐου 2022 Δημοσ. 30 Μαΐου 2022 Όπως θέλετε... Η σύνθεση είναι από kavatza Εφόσον ξεκινάτε χωρίς κάρτα, χαλαλίστε ακόμη 50 ευρώ και πάρτε τον 12700.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα