Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, Siseoth είπε

Καλησπέρα παιδιά,

Εχω ενα καινουριο Hyundai i30 μοντελο 2024 facelift που φοραει τα Michelin Primacy 4 σε 225/45/17. Γενικα ευχαριστημενος με το λαστιχο, ΑΛΛΑ σε κακια ασφαλτο ο ηχος που βγαζουν ειναι παρα πολυς. Ακουγεται κιολας λιγο "μεταλλικος". Ξερω οτι δεν εχω κανα Rolls Royce, αλλα γενικα εχει προσεγμενη ηχομονωση σε ολα τα υπολοιπα (στο καπο, στα τζαμια ελαχιστος αερας ακουγεται, οι πορτες στο κλεισιμο 0 τριξιμο) που με κανει να υποψιαζομαι τα λαστιχα και το γεγονος οτι ειναι η εργοστασιακη εκδοση τους.

Επειδη στα 4000 χιλιομετρα έχω πολυ ψωμί ακόμα, πιστεύετε αξίζει να τα πουλήσω και να πάρω κάτι πιο ήσυχο? Εχω ακουσει καλες κριτικες και για το θορυβο με τα Asymmetric 6, όπως και τα καινουρια Falken Ziex Ze320 φαινονται τιμια χωρις ομως πολλες κριτικες ακομα.

Αν έχει κάποιος γνώμη και για τα λαστιχα αλλα και τι ταιριαζει στο i30 θα ημουν ευγνωμων.

Πιέσεις έχει κοιτάξει;Επίσης τον χειμώνα τα ελαστικά σκληραίνουν και κάνουν παραπάνω θόρυβο.

Επισης η κακιά άσφαλτος θα είναι κακιά σε κάθε λάστιχο.

• Like 1
  • Απαντ. 242
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
5 minutes ago, 2MM said:

Καλη χρονια ! Πρωτα κοιταξε ποσο θα πιασουν τα Primacy 4 αν τα πουλησεις , γιατι δε νομιζω οτι θα πουληθουν ευκολα σε καλη τιμη (χωρις να ειμαι σιγουρος) 

Σιγουρος ειμαι για τα Asymmetric 6 ομως, ειναι πολυ καλο λαστιχο παντου . Το φοραω κι εγω 

Εχεις i30? Ειναι οκ και σε τραχια ασφαλτο και σε ανεση?

1 minute ago, Ukforthemoment said:

Πιέσεις έχει κοιτάξει;Επίσης τον χειμώνα τα ελαστικά σκληραίνουν και κάνουν παραπάνω θόρυβο.

Επισης η κακιά άσφαλτος θα είναι κακιά σε κάθε λάστιχο.

Καθε μηνα τις ελεγχω, 32 οπως λεει ο κατασκευαστης. Νομιζω παντως οτι και το καλοκαιρι που εκανα ταξιδια ακουγοταν, δεν ειδα δηλαδη συσχετιση με τις εποχες.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Siseoth είπε

Καθε μηνα τις ελεγχω, 32 οπως λεει ο κατασκευαστης. Νομιζω παντως οτι και το καλοκαιρι που εκανα ταξιδια ακουγοταν, δεν ειδα δηλαδη συσχετιση με τις εποχες.

Μήπως σου δίνει και επιλογές ανάλογα το φορτίο;

Δημοσ.
3 minutes ago, Ukforthemoment said:

Μήπως σου δίνει και επιλογές ανάλογα το φορτίο;

Ναι εδινε αλλα δεν ειχα τοσο πολυ φορτιο για να το αυξησω. Αντε να εφτανε 36 αν θυμαμαι καλα. Θα δω τοση διαφορα πιστευεις?

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Siseoth είπε

Ναι εδινε αλλα δεν ειχα τοσο πολυ φορτιο για να το αυξησω. Αντε να εφτανε 36 αν θυμαμαι καλα. Θα δω τοση διαφορα πιστευεις?

Θεωρώ ότι με την λιγότερη πίεση θα ειναι πιο ήσυχα.

• Like 1
Δημοσ.
1 minute ago, Ukforthemoment said:

Α φανταζομουν το αναποδο, επειδη λιγοτερη επιφανεια θα ακουμπαει στο εδαφος

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Siseoth είπε

Δεν εχω i30 . Εχουν σκληρα πλαινα , δεν θα τα ελεγα "ανετα " . Φανταζομαι τα Μισελεν που εχεις θα ειναι  καλυτερα σ αυτον τον τομεα . Σε τραχια ασφαλτο κανονικα νομιζω οτι ειναι . Δεν καταλαβα κατι ιδιαιτερο. Παντως γενικα ειναι αθορυβα, με σπορ προσανατολισμο και καλο κρατημα σε στεγνο και βρεγμενο 

2 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε

Κι εγω το αναποδο πιστευω. Δηλαδη  με περισσοτερο πιεση θα ειναι πιο ησυχα 🤔

@Siseoth Bλεπω οτι το Μισελεν Primacy 4 εχει 68 ή 69 dB στην διασταση σου . Θεωρειται ησυχο . Τοσο εχουν και τα Ασιμετρικ 6 . Αν κατα τα άλλα σε ικανοποιει το Μισελεν , δε νομιζω να κερδισεις και πολλά σε θορυβο οτι και να βαλεις σ αυτη την διασταση 

• Like 1
Δημοσ.
1 hour ago, 2MM said:

Δεν εχω i30 . Εχουν σκληρα πλαινα , δεν θα τα ελεγα "ανετα " . Φανταζομαι τα Μισελεν που εχεις θα ειναι  καλυτερα σ αυτον τον τομεα . Σε τραχια ασφαλτο κανονικα νομιζω οτι ειναι . Δεν καταλαβα κατι ιδιαιτερο. Παντως γενικα ειναι αθορυβα, με σπορ προσανατολισμο και καλο κρατημα σε στεγνο και βρεγμενο 

Κι εγω το αναποδο πιστευω. Δηλαδη  με περισσοτερο πιεση θα ειναι πιο ησυχα 🤔

@Siseoth Bλεπω οτι το Μισελεν Primacy 4 εχει 68 ή 69 dB στην διασταση σου . Θεωρειται ησυχο . Τοσο εχουν και τα Ασιμετρικ 6 . Αν κατα τα άλλα σε ικανοποιει το Μισελεν , δε νομιζω να κερδισεις και πολλά σε θορυβο οτι και να βαλεις σ αυτη την διασταση 

Νιωθω οτι επειδη μετραται ο εξωτερικος θορυβος μονο με αυτες τις μετρησεις, ειναι δυσκολο να μετρηθει το κατα ποσο ταιριαζει σε συγκεκριμενα μοντελα. Θα μπορουσε δηλαδη ο συγκεκριμενος συνδυασμος ελαστικου/αναρτησης/ασφαλτου να δημιουργει συχνοτητες ενοχλητικες που σε αλλα μοντελα δε θα υπηρχαν πιθανως. Αντε βεβαια να βγαλεις ευκολα συμπερασμα χωρις δοκιμες πολλες.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Siseoth είπε

Α φανταζομουν το αναποδο, επειδη λιγοτερη επιφανεια θα ακουμπαει στο εδαφος

Δοκίμασε σε ζεσταμένα λάστιχα να αφαιρέσεις μια ποσότητα αέρα και να βάλεις ξανά  φρέσκο αέρα σε πίεση τέτοια όπου το πέλμα να έχει μια ομοιόμορφη επαφή με το δρόμο. 
https://www.goodyear.com/en_US/learn/tire-basics/tire-contact-patch.html

Μερικές φορές ο αέρας μαζεύει συμπυκνώσεις που επηρεάζουν την συμπεριφορά του ελαστικού.

• Like 1
Δημοσ.
15 ώρες πριν, Psyber είπε

Παιδιά για 185/55/r14 για polo 2002 τι προτείνετε; Τα μισελεν που ρώτησα πάει 400 ευρώ η τετράδα. Σε ποιο οικονομικό τι να δω;

Για 14αρι λαστιχο ειναι ακριβα 100 ευρω το ενα.

Δημοσ.

Μερικες διαστάσεις είναι ακριβότερες από άλλες, λόγω σπανιότητας ίσως; Και για το αυτοκίνητο του πατέρα μου, σε διάσταση 175/70/14 οι τιμές ήταν τσιμπημένες συγκριτικά όταν τα είχαμε αλλάξει τελευταία φορά

Δημοσ.

Έχουν τσιμπήσει οι τιμές τα τελευταία χρόνια και στα ελαστικά.

Γι΄ αυτό και βλέπεις συνήθως τριτοτέταρτες φίρμες που πλέον κοστίζουν όσο κόστιζαν οι επώνυμες πριν 3-4 χρόνια.

Δημοσ.
1 hour ago, turbat0s said:

Έχουν τσιμπήσει οι τιμές τα τελευταία χρόνια και στα ελαστικά.

Γι΄ αυτό και βλέπεις συνήθως τριτοτέταρτες φίρμες που πλέον κοστίζουν όσο κόστιζαν οι επώνυμες πριν 3-4 χρόνια.

Ακριβώς αυτό που λέτε συμβαίνει. Είχα βάλει πριν 9 περίπου χρόνια Michelin Energy στα 240 και τώρα θες 310 για ίδια διάσταση hankook. Εγώ κατευθύνομαι για Falken γιατί βλέπω ότι είναι καλά στα χαρτιά και έχω ακούσει και καλά λόγια.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...