definitio Δημοσ. 28 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 13 minutes ago, panosno1com said: Ειμαι αρκετα ευχαριστημένος, θα κλείσουν 4 χρονια και περιπου 50-55 τον αλλον μηνα, εννοειται οτι δεν ειναι σαν καινούργια αλλά σε σχεση με τα eco contact που δεν μπορουσα να ξεκινησω σε ανηφορα επειδη γλιστρουσαν ειναι καλυτερα (εννοειται οτι συγκρινω ιδια χρονικης διαρκειας με περιπου χλμ ) Σ ευχαριστώ. Αποψη για uniroyal ? Βεβαια δεν ξερω καθολου αν βγαζει τις διαστάσεις αλλα οκ Αν αναφέρεσαι στα Rainexpert έχω ακουσει καλά λόγια - και από οδηγό με "ανησυχίες" - αλλά όσο ήταν καινούρια...δεν ξέρω πώς τα πάνε σε βάθος χρόνου. Πάντως βλέπω ότι υπάρχει η διάσταση και στην επίσημη ιστοσελίδα (άλλες μάρκες σιγά-σιγά αφαιρούν από την ιστοσελίδα υποστήριξη για 14-15" ζάντες, ακόμη κι αν κυκλοφορούν ακόμη στην αγορά τα προϊόντα αυτά (από λίγο παλιότερη παραγωγή υποθέτω) https://www.contimediacenter.com/eulabel/el_GR/03611560000/ https://www.uniroyal-tyres.com/gr/el/car/tyres/rainexpert-5/?articleID=03611560000 Βέβαια, Continental, Bridgestone, Goodyear είναι συνήθως στη κορυφή σε αυτές τις κατηγορίες κ σε μικρότερη ζάντα (λιγότερες επιλογές). Εγώ έχω τα ίδια με σένα στη διάσταση 185/65/15 και θα πάω σε Conti PC6 ή Goodyear EG Perf 2 επειδή ήδη από 25Κ χλμ άρχισα να νιώθω πιο έντονη διαφορά απ όσο θα ήθελα...μέχρι τότε τα Bridgestone τα ένιωθα σχεδόν να "βεντουζάρουν" που λέει ο λόγος... ...ακόμη είναι καλά και σίγουρα καλύτερα από άλλα, πιθανόν να κράτησαν το επίπεδό τους περισσότερο από άλλα, αλλά σίγουρα περιμένω κάποια βελτίωση κ σε αυτόν τον τομέα. ...οπότε κριτήριο είναι η απόδοση σε βάθος χρόνου, πέρα από την απόδοση του 1ου χρόνου χρήσης... Σίγουρα η ζάντα σου επιτρέπει και λάστιχα λίγο διαφορετικών διαστάσεων, αλλά για να είμαστε ακριβείς κοίταξε το εγχειρίδιο το αυτοκινήτου... ...λογικά θα αναφέρει 2-3 διαστάσεις που μπορείς να "φορέσεις", αν στη συγκεκριμένη δεν βρίσκεις αυτό που θες ή αν σε άλλη οι τιμές είναι λίγο καλύτερες... Εγώ θα κοιτάξω όταν έρθει η ώρα και σε 195/60/15 για λίγο καλύτερο κράτημα και καλή ισορροπία σε σχέση με κατανάλωση. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
panosno1com Δημοσ. 28 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 28 Οκτωβρίου Ευχαριστώ για τις απαντήσεις, opel corsa D έχω.. Αυτά υποστηρίζει , σιγουρα δε θα παω σε 17ρες χαχα! Αξιζει λετε να δωσω κανα 150ρι για μεταχειρισμενες 15ρες? (Ειναι 4μπουλωνο) 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
meletis11 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 29 Οκτωβρίου Για συμβατικη χρηση πολλα καλα γραφονται και λεγονται για hankook. Αν ακομη και λίγο οδηγειται το αμαξι στο χιονι συλλογισου και τεσσαρων εποχών ελαστικα. Ακομα συλλογισου αν βεβαιως το αμαξι αντεχει και δεχεται 15αρες ζαντες οπως εγραψε παραπανω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
definitio Δημοσ. 29 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 10 hours ago, meletis11 said: Για συμβατικη χρηση πολλα καλα γραφονται και λεγονται για hankook. Αν ακομη και λίγο οδηγειται το αμαξι στο χιονι συλλογισου και τεσσαρων εποχών ελαστικα. Ακομα συλλογισου αν βεβαιως το αμαξι αντεχει και δεχεται 15αρες ζαντες οπως εγραψε παραπανω. Το ζητούμενο δεν ήταν να πληρώσει καπέλο για αλλαγή ζαντών, αλλά τί επιλογές, ως προς τα ελαστικά κ τις διαστάσεις τους, έχει στη δεδομένη ζάντα του αυτοκινήτου. Δυστυχώς, τουλάχιστον προβλεπόμενα, δεν υποστηρίζονται άλλες διαστάσεις ελαστικών στη 14" ζάντα...ίσως ο περιορισμός είναι και στα διαθέσιμα ελαστικά για 14". On 28/10/2024 at 16:49, panosno1com said: Ευχαριστώ για τις απαντήσεις, opel corsa D έχω.. Αυτά υποστηρίζει , σιγουρα δε θα παω σε 17ρες χαχα! Αξιζει λετε να δωσω κανα 150ρι για μεταχειρισμενες 15ρες? (Ειναι 4μπουλωνο) Σ' αυτή την ιστοσελίδα που δείχνεις (μάλλον wheel-size.com) μπορείς να συγκρίνεις αποκλίσεις % με διάφορες διαστάσεις. ...δλδ ΑΝ υπάρχουν κοντινές διαστάσεις ελαστικών στη δική σου (με προσαρμογή πλάτους/ύψους) μπορείς να δεις κατά πόσο συμβατές είναι. Προσωπικά δεν θα αγόραζα πρόσθετες ζάντες, εκτός αν ήθελα να έχω χωριστές για χειμώνα (και με έψηνε πολύ ένας σχεδιασμός, αν υπήρχαν χρήματα για γούστα)... Bridgestone Turanza T005, Continental PremiumContact 5 είναι κατα δύο πολύ καλά λάστιχα...οι επιλογές είναι γοητευτικές, αλλά στη πράξη αν είσαι "υποχρεωμένος" να κινείσαι στη κορυφαία 2-3άδα ελαστικών...νταξ αντέχεται... ...όντως η Hankook ανεβαίνει, ιδιαίτερα στην αίσθηση που αφήνει στον οδηγό, αλλά δεν ξέρω κατά πόσο συνεχίζουν να αναπτύσσονται τα ελαστικά σε μικρές διαστάσεις (δλδ τί φέτος τί πρόπερσι, δεν θα αλλαξει και τίποτε σε επιδόσεις). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
panosno1com Δημοσ. 29 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2 ώρες πριν, definitio είπε Το ζητούμενο δεν ήταν να πληρώσει καπέλο για αλλαγή ζαντών, αλλά τί επιλογές, ως προς τα ελαστικά κ τις διαστάσεις τους, έχει στη δεδομένη ζάντα του αυτοκινήτου. Δυστυχώς, τουλάχιστον προβλεπόμενα, δεν υποστηρίζονται άλλες διαστάσεις ελαστικών στη 14" ζάντα...ίσως ο περιορισμός είναι και στα διαθέσιμα ελαστικά για 14". Σ' αυτή την ιστοσελίδα που δείχνεις (μάλλον wheel-size.com) μπορείς να συγκρίνεις αποκλίσεις % με διάφορες διαστάσεις. ...δλδ ΑΝ υπάρχουν κοντινές διαστάσεις ελαστικών στη δική σου (με προσαρμογή πλάτους/ύψους) μπορείς να δεις κατά πόσο συμβατές είναι. Προσωπικά δεν θα αγόραζα πρόσθετες ζάντες, εκτός αν ήθελα να έχω χωριστές για χειμώνα (και με έψηνε πολύ ένας σχεδιασμός, αν υπήρχαν χρήματα για γούστα)... Bridgestone Turanza T005, Continental PremiumContact 5 είναι κατα δύο πολύ καλά λάστιχα...οι επιλογές είναι γοητευτικές, αλλά στη πράξη αν είσαι "υποχρεωμένος" να κινείσαι στη κορυφαία 2-3άδα ελαστικών...νταξ αντέχεται... ...όντως η Hankook ανεβαίνει, ιδιαίτερα στην αίσθηση που αφήνει στον οδηγό, αλλά δεν ξέρω κατά πόσο συνεχίζουν να αναπτύσσονται τα ελαστικά σε μικρές διαστάσεις (δλδ τί φέτος τί πρόπερσι, δεν θα αλλαξει και τίποτε σε επιδόσεις). Σ ευχαριστώ για την απαντηση.. κι εγω δε θελω να αλλαξω ζαντες και να μπλεξω με μεταχειρισμένες , να τις φορτωσω πισω, να παω σε βουλκανιζατερ να τις τσεκαρει αν ειναι ισιες κλπ κλπ μετα να ψαχνω να πουλησω τις 14ρες επειδη δεν εχω χωρο στο σπιτι να τις βαλω... Απ οτι βλεπω τα Τουράντζα δεν βγαίνουν πια σε μικρες διαστασεις... Επισης ναι, θελω να βαλω μια καλη μάρκα ελαστικων.. μαλλον τα κοντι 5 premium θα παω, αν βγαινουν 😄 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
definitio Δημοσ. 29 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 37 minutes ago, panosno1com said: Σ ευχαριστώ για την απαντηση.. κι εγω δε θελω να αλλαξω ζαντες και να μπλεξω με μεταχειρισμένες , να τις φορτωσω πισω, να παω σε βουλκανιζατερ να τις τσεκαρει αν ειναι ισιες κλπ κλπ μετα να ψαχνω να πουλησω τις 14ρες επειδη δεν εχω χωρο στο σπιτι να τις βαλω... Απ οτι βλεπω τα Τουράντζα δεν βγαίνουν πια σε μικρες διαστασεις... Επισης ναι, θελω να βαλω μια καλη μάρκα ελαστικων.. μαλλον τα κοντι 5 premium θα παω, αν βγαινουν 😄 Το ότι έχουν αφαιρεθεί από την ιστοσελίδα τους δε σημαίνει ότι δεν θα τα βρεις στην αγορά (χωρίς να είναι και παλιά φουρνιά). Κοίταξε κι από τις σελίδες των κατασκευαστών ποιοί είναι οι επίσημοι πωλητές...δεν ξέρω αν τα προνόμια του 1ου χρόνου αγοράς ισχύουν παντού, ρώτα το. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
liakinen Δημοσ. 29 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 29 Οκτωβρίου (επεξεργασμένο) Στην θέση σου θα πήγαινα σε Falken. Άψογα για την δουλειά τους τα sincera sn110 που έχω. Τα προηγούμενα που είχα ήταν τα Continental Premiumcontact 5 και δεν κατάλαβα καμία διαφορά. Ίσως τα Falken ένα κλικ λιγότερο θόρυβο. Τα Premium contact 5 να ξέρεις ότι είναι ελαστικά αρκετά παλαιά σε ανάπτυξη (πάνω από δέκα χρόνια αν δεν κάνω λάθος) με ότι και να σημαίνει αυτό (ίσως και τίποτα για τον απλό οδηγό). Επεξ/σία 29 Οκτωβρίου από liakinen 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Georgebek2 Δημοσ. πριν από 8 ώρες Share Δημοσ. πριν από 8 ώρες 195/45/16 καποια προταση γυρω στα 250ε; Κοιταζω κατι Viking και κατι Kormoran... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα